Alex Garland szarik bele

Lehet, hogy a Paramount rásózta a Netflixre az Annihilationt, szóval előzetesen sokan hitték buktának a cégnél, de a film kritikai fogadtatása fantasztikus volt (én is imádtam). És még a nézők egy része is szerette. És egy könyvtrilógián alapszik. Ennek ellenére Garland már az elején kikötötte, és a forgatás közben a színészeknek is mondta, hogy semmiképp sem tervez folytatást. Sőt, a szavai alapján egyáltalán nem foglalkoztatják a sequelek.

I’ve got no objection to someone else doing that, but I’m not interested in the idea of a sequel. I feel like we made this movie and this is the movie we made.

Mondjuk azzal nincs gondja, hogy ha esetleg más készít egy Annihilation kettőt. Persze ez esélytelen.

27 hozzászólás a “Alex Garland szarik bele” bejegyzéshez

  1. :D A könyvről pontosan ugyanez volt a benyomásom. Blöff. De mégis volt benne valami, ami iszonyatosan megfogott. Akkor meg nem blöff, szerintem. Csak furán működik.

  2. Inkább tipikus netflixes sorozat film volt,nekem is tetszett,de azért a folytatást ne eröltessük!

  3. Hatalmas csalódás volt, nem a könyv vagy az ahhoz való hasonlítás miatt.
    Egyszerűen kevés filmként.
    Van olyan, hogy az unalomig elcsépelt alapanyagból kellemes végeredmény születik (legutóbb: Life).
    De Garlandék meg sem próbáltak jót alkotni, leforgatták, mintha kényszer lenne, ráadásul az egésznek tévés (leginkább: Végtelen határok) hangulata volt.
    Hülye karakterek, semmilyen látványvilág (menjünk ki az erdőbe és forgassunk, egy kis CGI és kész a sci-fi…) és minden szinten átlagos teljesítmény a stábtagoktól.
    Az biztos, hogy ennél csak jobbat tudnak, nem is értem minek kellett.
    Amúgy az HBO-s Fahrenheit 451 ugyanez a vonal, rossz fércmű az is.
    Úgy fest most erre fognak rámenni és jönnek az üres, lagymatag, semmitmondó sci-fik, kvázi nagy nevekkel “eladva”.
    Kár érte, az igénytelenség megint győzött.

  4. Hatalmas meglepetés volt, nem a könyv vagy az ahhoz való hasonlítás miatt. Egyszerűen működik filmként.

  5. Amennyire vártam annyira volt csalődás ez a filmnek csúfolt tákolmány!

  6. Ezt nem is kell, ez így lett jó…bár érzelmileg nekem elmaradt attól amit vártam, de más szempontokból viszont tetszett
    Ha hozzáakarnak nyúlni a trilógiához, akkor kezdjék egy új csapattal..mondjuk egy 6 részes minisorozattal

  7. Kurva jó volt ez a film. Gyönyörű látván,y jó színészek, érdekes sztori, hatásos jelenetek. De nem kell neki folytatás valóban.

  8. Hydro: teljesen egyetértek. borzalmasan rossz film.nem is értem,hogy mit látnak benne azok akik azt mondják róla,hogy tetszik nekik!

  9. “nem is értem,hogy mit látnak benne azok akik azt mondják róla,hogy tetszik nekik!”

    linkeltem a posztban, ott van csomó magyar vélemény. netflixen bemutatott film ellenére is elég sok komment lett.

  10. Remek film ami folyamatosan fenn tudja tartani az érdeklődést, hogy aztán egy egészen kiválló (majdnem)zárójelentben, fantasztikus zenével kísérve ne adjon meg semmit abból amire végig vártál! Amolyan Blair Witch Project. (Mármint a lezárás.)

    Szerintem sokan azért csalódottak, mert nem kapunk magyarázatokat.

    Egynek mindenképpen jó volt.

    Sluszpássz.

  11. 1x érdekes volt és izgalmas, de a vége nem tetszett. Vártam valami épkézláb magyarázatot, de nem kaptunk semmit.

  12. En valahol a ket tabor kozott vagyok, semmi extra, de elveztem vegig. Viszont, hogy az ev egyik legszarabb filmje lenne, az kicsit eros szerintem…

  13. Minden tiszteletem azoknak akik kedvelik ezt a művet és külön hatalmas tiszteletem az alkotóknak,a látványvilág gyönyörű volt…de nekem sem tetszett.A könyv egyre jobban kezd érdekelni,lehet hogy az számomra jobban működne.Ebből/ehhez folytatást,előzményt,akármit kár volna csinálni.

  14. “Amolyan Blair Witch Project.”

    Jaj nem. Nagyon nem. Az a film egy ékkő.

  15. SPOILER

    De ott értettük mi történik Mike-al. A film elején elmondták a a sarokbaállós dolgot.

    Ez a film, nem olyan okos WTF-el ér véget, mint mondjuk jó régen a Psycho hat(hatott) az emberekre, hanem csak egy tudatosan megírt hatásvadász WTF-el. Persze (csak szerintem) annyi történt, hogy simán kicserélődött Portman karaktere az idegennel, ahogy Isacé is. Ez azért nem akkora truváj. De biztos én nem értem, mint szegény Béla nem szokta.

  16. SPOILER

    sum-blink: epp az a lenyeg, hogy nem cserelodott ki ahogy a ferje. A teljes replika elpusztult a tuzben. Viszont ahogy elotte is beszeltek, a DNS beepult az emberibe, amint beleptek a zonaba. Legalabbis en igy ertelmeztem. Azok alapjan, hogy a “fa” lanyt se masolta le, csak beepitette magaba. Vagy epp a medves eset is ugyanez szerintem.

  17. Csiki

    SPOILER

    “epp az a lenyeg, hogy nem cserelodott ki ahogy a ferje. A teljes replika elpusztult a tuzben.”

    ez azért nem ilyen egyszerű, mivel a ki tudja mi (a megváltozott csaj? a replika?) meséli a történetet. ha túl akarna élni, akkor a kihallgatáskor mindenképp azt kell mondja, hogy megölte a replikát.

  18. human:

    SPOILER

    de ha a replika jutott ki, akkor miert egett le az egesz hobelevanc? Isaac is jatszott egyet a granattal, es csak o egett el.

  19. Na éppen ezért volt jó film SZERINTEM, mert lehet vitatkozni/beszélgetni róla. Nekem pont amiatt jött be, hogy nem magyaráztak. Sőt, nem is kellett megmagyarázni. Úgy ahogyan a rákos sejtek is, amikről az fsz tanítja a kis nebulókat a film elején, az idegen életforma is csak véletlenszerűen belecsöppent egy idegen szervezetbe és ott végezte a kis feladatát. De ez csak az én véleményem, ha valaki máshogy látta, nyitott vagyok más interpretációkra! (A könyvet nem olvastam.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.