A VFX cégek jelenlegi helyzete

A Variety-ben jelent meg egy cikk arról, hogy hiába döntenek meg minden rekordot a blockbusterek, az azokba trükköket készítő cégek között olyan árverseny van, hogy alig tudnak megélni. Mindenki a másik alá igyekszik ajánlani, és van aki kétségbeesésében “anyagár” alatt dolgozik…

Sometimes companies are so desperate for work that they’ll go lower than they think the work will actually cost. That hurts the industry. The margins are too thin already.

Pedig munka van bőven, hiszen míg a Titanic-ban 300 olyan beállítás volt, amibe számítógéppel segítettek bele, addig például az Infinity War-ban 3000.

human
írta
2018. 05. 31. 08:07
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “A VFX cégek jelenlegi helyzete” bejegyzéshez

  1. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás minőségében nincs nagy különbség a cégek között, így nem is csoda, hogy szenvednek a piaci telítettség miatt.

  2. Én inkább az igazi trükkmestereket, maszkmestereket, jelmezkészítőket sajnálom, akik ma már legtöbbször csak sorozatok készítésekor kapnak munkát, mert a nagyobb filmek rendezői, vagy a stúdió a “könnyebb utat” választja (Pl: Gyűrűk Ura első része után a CGI-orkok). Persze vannak olyan filmek, ahol nem tolják túl a CGI-t, de azokból nincs sok.

  3. Nem tudom melyik cég volt, de aki eltüntette Superman bajuszát, na ők minden centet megérdemelnek. :D

  4. Én valahogy nem szeretem ezeket a képeket, videókat, mert kegyetlen illuzió rombolók :)

  5. Ez azt jelenti, hogy sok ilyen cég van. Majd ha megritkulnak az árversenyben kérhetnek többet. Klasszikus kereslet-kínálat kapcsolat.

  6. Fújj CGI, vissza a praktikus effektekhez. Szerintem a kettőnek kéz a kézben kellene járni. De tudom, hogy az életünket is renderelik már.

  7. A régi szép idők, amikor még csak az Industrial Light & Magic létezett, mi? :)

  8. Na ezt azért egyáltalán nem hiszem el,nevevetséges,hogy egy 300 millio dolláros filmnél 100 -150 a cgi én még ennyit sem adnék nekik

  9. Miért az nem nevetséges hogy mennyit kizsarolnak fizetésként a szinészek ?

  10. Mennyit zsarolnak ki ne haragudj már a világ legjobb szinészei még jó,hogy kérnek annyit lehet dolgozni magyar színészekkel is csak az olyan is lesz…

  11. Roberto says:
    2018. May 31 at 21:27
    Mennyit zsarolnak ki ne haragudj már a világ legjobb szinészei még jó,hogy kérnek annyit lehet dolgozni magyar színészekkel is csak az olyan is lesz…

    ja mert egy Mccarthy megérdemel 1 milliónál többet? :)) akár inkább egy barátok köztős színészt vigyenek el az amcsik :D

    nagy nevek megérdemlik?! főleg ha nem is ők csinálják a stunt azaz nem ők halnak meg ha balul sül el valami.

  12. Oh jaj nem volt a hozzaszolasom olyan epito jellegu, mint tobbieke? Tovabbi jo eszosztast kivanok!

    [mivel a filmhez nem szóltál, csak és kizárólag beszóltál a többi kommentelőnek, így felesleges személyeskedésnek látszott a kommented – a szerk.]

  13. @ dragon1986 a világ legjobb színészei alatt sztem nem pont egy Mccarthyra gondolt. én pl Tom Cruisetól nem sajnálom:D de most egy CGI gyáros céget én sem tudok sajnálni. Vhogy többre tartom azt, amit a stan winston félék leraktak a filmtörténelem göröngyös útjaira..

  14. Human ez mit jelent?

    “míg a Titanic-ban 300 olyan beállítás volt, amibe számítógéppel segítettek bele, addig például az Infinity War-ban 3000”

    Kb az összes snitt cgi és diszlet semmi?

  15. blady says:
    2018. June 1 at 10:54
    @ dragon1986 a világ legjobb színészei alatt sztem nem pont egy Mccarthyra gondolt. én pl Tom Cruisetól nem sajnálom:D

    kb 20 érdemli meg, a többiek hiába jók, nem hiszem hogy kiérdemelték
    XY egy adott film miatt biztos, de tuti van olyan hogy következő filmben az emberek inkább elvennék azt is amiben megérdemelte :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.