Itt van a First Man

Damien Chazelle (Whiplash) új filmjében Ryan Gosling alakítja Neil Armstrongot. Még idén októberben bemutatják, teljesen Oscarra gyúrva. A film az 1961 és ’69 közötti időszakot mutatja majd be az űrhajós életrajzi könyve alapján.

Ránézésre a trailer is várható nemsokára.

human
írta
2018. 06. 07. 01:50
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Itt van a First Man” bejegyzéshez

 1. Várós..:) Amúgy az Armstrong nem semmi egy figura (volt már csak sajna)..Egy fickonak kamerák előtt bepancsolt mert kamunak nevezte a holdraszállást..Kiváncsi vagyok benne lesz e a filmben..:))

 2. Hú, ez most nagyon várós. A képek jó filmet sugallnak, a téma pedig remek. Igazak modern köntösben, pontosabban itt a Holdraszálló Igazak lesznek, nem az első űrhajósok, de ez nagyszerű alapanyag. Jó lenne egy traileren bevizsgálni mielőbb.

 3. Whiplash*

  Jó kis képek, ígéretesnek néz ki (bár anno ezt gondoltam a mortak enginesnel is, aztán volt nagy kopp)

 4. Az Oscarra gyúrva azt jelenti, hogy pátoszos amerika éltetés lesz mint egy Eastwood film?

 5. Na most hol vannak a 2001 filmekre gyakorolt hatását nem értők?
  A 3. képet egy az egyben a 2001 ihlette 50 évvel késöbb is van hatása a filmekre. ennyi

 6. Clint Eastwood szerintem az esetek nagy részében nem szokott Amerika éltető pátoszos filmeket rendezni.

  Most kapásból, de a legelismertebb filmjeiben pont hogy nem Amerika-éltetés szűrhető le: Titokzatos folyó (ebben hol van az?), Millió dolláros bébi (pláne), Nincs bocsánat (kicsit sem), Gran Torino, Tökéletes világ…

  A kevés kivétel közé sorolható maximum az Amerikai mesterlövész (egyébként sem jó film szerintem), és esetleg az utolsó filmje, amit nem is láttam (Párizsi vonat).

  De Eastwood pont hogy igencsak szúrós szemmel vizsgálja filmjeiben az “amerikai álmot”, ahol a rendszer szinte soha nem tökéletes, a kisember megküzd vele, aztán a végén ha fizikailag elbukik, szellemiségében mégis győzedelmeskedik. De hogy pátoszosan? Nem hiszem. Eastwood a 90-es és 2000-es évek első évtizedében olyan filmeket tett le az asztalra, hogy csak bámult mindenki. A romantikus Szív hídjai is kb. a legőszintébb film a szerelemről valaha. Szóval, nem értem azt az Eastwood fikázást.

  Ellenben ez a film is tényleg jó lehet, mert a téma és az alkotók is nagyon jók. Reméljük, a megvalósítás is ehhez méltó lesz!

 7. Zoli az egy dolog, hogy a legismertebb filmjeit felsorolod, de azok kb mind a 90-es években és a 2000-es évek elején készültek – amikor Eastwood a leginkább topon volt.

  Viszont a 2010-es években tényleg inkább a gyengécske, egyszernézős (vagy se) vonalat erősíti az öreg. Azt mondom, hogy mindegyik fürdik a pátoszban (bár a Sniper kicsit olyan), de már nagyon régen volt erős filmje. Kb a Gran Torino utoljára, és az sem volt a legjobb filmje.

 8. Bocsánat, azt NEM mondom, hogy fürdik a pátoszban, ott egy szó lemaradt :)

 9. A leghitelesebb civil nyomozási eredmény ez ügyben az, hogy minden valószínűség szerint megtörtént, de a képek és a filmek egy stúdióban készültek magán a főpróbán. Viszont annyi amatőr rádiós figyelte a tényleges eseményt, hogy az űrhajót kísérő fényekről szóló Amstrong rádió üzenetváltást nem sikerül cenzúrázni. De az ott történt események, a valódi felvételek, mai napig titkosítottak. Nem véletlen, hogy nem mehetünk vissza a holdra. Ennek eltusolására, könnyebb volt a “meg sem történt” verziót propagálni, inkább beszéljenek arról, mint szembenézni azzal ha bevallják az igazságot az ott történtekről.

  Az a gond, hogy annyira megromlott mára ennek az eseménynek a hitele, hogy óhatatlanul is büdös amcsi propaganda szaga lesz sajnos.

 10. Kakrotto, szerintem a Sniper nem volt Amerika elteto. Szamomra peldaul elegge visszataszito volt a foszereploje, en ugy ereztem, reszrehajlas nelkul, objektiven probalta bemutatni a dolgokat, es aki hazafi, az azt latta bele, aki meg nem, az azt. Mint a valo eletben, a valosag mindenkinek ugyanaz, megis mennyire elteroen latjuk. Vagy mint ezt a filmet :)

 11. “Az Oscarra gyúrva azt jelenti, hogy pátoszos amerika éltetés lesz mint egy Eastwood film?”

  nem, azt jelenti, hogy drámai a film, és direkt év vége felé mutatják be, hogy legyen esélye az Oscar jelölésre.

 12. Gosling este Jimmy Kimmel vendége lesz. Úgyhogy elég esélyes a trailer premier.

 13. Ha olyan lesz minta a Whiplash(gondolom dobolás nem lesz benne)akkor nagyon jól fogunk szórakozni!
  Ui:amúgy mindenki tudja,hogy mexikóban forgatták azt a filmet :)

 14. De miért Ryan Gosling? A csávónak egy arca van, az unott, semmitmondó arckifejezése, ami kapóra jött a Drive-ban, de a La La Land-be például nen illett oda. Mondjuk nem ismertem Armstrongot, ha egy fapofa volt, akkor nem szóltam.

 15. Gosling-nak egy arca?

  Hitelesen eljátssza akár a szerencsétlent (Plasztik szerelem), akár a macsót (Őrült, dilis szerelem), akár egy kemény figurát (Drive, Túl a fenyvesen)…a LaLaLand-ben is teljesen hiteles.

  A Drive-ban meg egy félmosollyal (mikor ránéz Carey Mulligan-re) több érzelmet adott át, mint a legtöbb színész egész pályafutása alatt.

 16. Véres románcot ne felejtsük ki! Nah olyan szerepben még nézném párszor.

 17. Most már hivatalos hogy este Kimmelnél trailer premier. És azt most nézem hogy ebben is szerepel Jason Clarke. Miért erőltetik ennyire ezt a csókát?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.