Nem értem ezt a PC kampányt a Star Wars kapcsán – Colbert is beszólt a rajongóknak

Elég összetett kérdésnek tűnik a mostani Star Wars helyzet.

Egyrészt az aktuális Star Wars Story ugye épp bukik, talán 400 milliót hoz, sok forrás szerin vagy 80 milliót kidobott az ablakon a Disney. Szinte már kapóra jött a felmelegített The Last Jedi-botrány, eltereli a figyelmet a Solo-ról. Abba most ne is menjünk bele, hogy a nördök buktatják Han kalandjait is, pedig egy fehér férfi a főszereplője.

Igazából nem akarom lekicsinyíteni a problémát, gondolom olvastátok, hogy a negatív kommentek miatt törölte magát instagramról a Last Jedi-ben Rose-t játszó Kelly Marie Tran. Eléggé szomorú, hogy pár ember nem tudja elválasztani a megírt karaktert és az azt alakító színészt. De az is biztos, hogy az őt zaklató trollok csak egy hangos kisebbség. Ha ennek az oldalnak a statisztikáját nézem, akkor nagyjából 0,002% a látogatók közül a troll. Nyilván ha az ember egy hatalmas blockbusterben szerepel, akkor még egy 0,002% is rengeteg embert jelent, de az összeshez viszonyítva továbbra is eltörpülnek.

Pont ezért tartom egyszerűen rossznak azt az üzenetet, amit elkezdtek a The Last Jedi köré is építeni, hogy akinek nem tetszik, az rasszista hímsoviniszta szexista. Most komolyan a Ghostbuster reboottal akarnak közösködni? Ott sem jött be ez a hozzáállás. Egyszerűen nem értem, hogy miért próbálják ezzel lesöpörni a negatív kritikákat megfogalmazókat. Aki instagramon zaklatta a színésznőt az tuti tényleg méreg a társadalomban, aki azt mondta, hogy Rose felesleges/idegesítő karakter volt a The Last Jedi-ben, és ezért sem tetszik neki a film, az pedig csak egy kritikus rajongó.

Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a PC húzás amit most Steven Colbert tett (a tovább mögött), csak még rosszabb érzést keltett jó pár Star Wars rajongóban. (Mindeközben a női színészes Ocean’s reboot jól fog hozni a pénztáraknál).

human
írta
2018. 06. 10. 17:40
megjelenés

hozzászolás


115 hozzászólás a “Nem értem ezt a PC kampányt a Star Wars kapcsán – Colbert is beszólt a rajongóknak” bejegyzéshez

  1. Összetett? Lépj már pár lépést hátrább, nézd picit távolabbról. Ez egy lósz@r! Direkt generálják problémákat, hogy aztán majd jól megoldhassák azokat. Ezzel azt a látszatot keltik, hogy ők igen is sokat tesznek ezért a frencsájzért, és szívükön viselik azt. Tipikus.

    A valóság, hogy nem tudnak mit kezdeni az SW-vel, beletörik a bicskájuk. Mert a dízni limonádé, gyökértelen, istentelen, szívtelen, pénzgyári világképe nem kompatibilis az SW-vel hosszútávon.

  2. Sokkal tágabb értelemben is ez van. Catherine Deneuve meg Matt Damon tudna mesélni. Utóbbi ugye csak annyi mondott, hogy nem ugyanaz a seggfogdosás meg a konkrét nemi erőszak, bár mindkettő mocsokság, de azért mégiscsak más szinten. Erre az lett a vége, hogy ő az erőszaktevők pártján áll.

    Ezek után csoda, hogy ha valakinek nem tetszik, mikor Kennedy gender-propagandafilmet csinál az SW-ből, az rögtön egy nőgyűlölő, rasszista, antiszemita genyó?

  3. Colbert meg az a patkányarcú John Oliver kábé 2015 óta nem csinál mást csak segget a szájából. Nem véletlen, hogy szinte mindenhol a liberális nézetek szégyeneként vannak említve…

  4. Mindenki a “Díznit :) ” szidja, pedig szerintem K. Kennedy-t kellene nyugdíjazni , nem érti miért lettek jó filmek anno azok amiknél ott volt és ötletet sincs mit csináljon ezzel, Kevin Feige kapott egy felkapott de igen vacak “frencshájszt” ( Marvel univerzum) és meg lehet nézni mit csinált belőle, mindkettő Disney. A pc baromságokról meg annyit, hogy rengetegen nyomják szerintem is ezt a bullshittet , senkinek sem tetszik az ázsia kiscsaj, megmondom őszintén nekem marha szimpi volt, a karakter, de az a film nem a pc dolgoktól lett szar , izomszar, nagyon szar fúj de rossz, hanem azért mert segghülyék az írók, és a producer meg hagyja. Ennyi. Be sem ülök többet egyre sem ( pedig a soloról sokan mondják hogy egész jó). Az összes Marvelre veszek jegyet , de erre nem fogok.
    Amúgy arra kíváncsi lennék hogyha a szabvány nagyszemű vékony magabiztos gunslinger ázsiai kiscsaj feszítene feszesben, arról mekkora pc botrány keveredne. Ez a kiscsaj nem konvencionális szépség, de pont emiatt jött be végre nem egy szép , néger, szép fehér , szép fehér , szép ázsiai akikkel lehet reklámozni, hanem egy átlagos ember ember külsővel :D Remélem a LEgo is jobban fogy ha végre abbahgyják ezt a pc bullshittet :D és teletolják a rajongóknak tetsző sárkánykirálynőkkel akiket a hegytetején erőszakol meg egy mázsás állat , mert az normális, egy normális külsejű ember akit senki nem akar megbaszni az pc…. :D

  5. El kellene már küldeni ezt a feminista picsát a Lucasfilmtől. Csináljon feminista, meg metoo filmeket, amennyit akar, de a Star Wars univerzumot bassza már el vele. Égész jó lett volna a Solo, ha nincs telerakva mindenféle PC szarral. Ordít, hogy hol erőszakolták meg a forgatókönyvet. :(
    Kedvencem amúgy, amikor a Lst Jediben Holdo “karakánul a helyére rakja” Poe-t, és még a háttérben is mindenhol csak nők vannak, a balfasz férfiak meg sehol. Ko.olyan erről kellene ennek szólnia?!

  6. miért ne tehetné helyre a parancsnoka az alárendeltjét? ott pont lényegtelen a nemük.

  7. Nos, engem ez az egész PC téma teljesen hidegen hagyott a film nézése közben, sőt fel se tűnt, nem úgy mint a forgatókönyv és a sztori debilsége, a dízni gyávasága és pénzéhsége, meg a pocsék karakterek jó része. Nem azért szar filma TLJ, mert sok benne a PC, hanem mert csak szar. Ennyi.

  8. “Nem azért szar filma TLJ, mert sok benne a PC, hanem mert csak szar. Ennyi.”

    pont ez a poszt lényege?

  9. Ez egyáltalán nem az SW-ről szól, ahol a PC hangok megjelennek, ott vagy átadot a területet, vagy megbuktatnak. Hatalmasakat nyelve odébb kell állni, mert kicsinálnak.

  10. Mindenki azt lát bele, amit akar, olyan mint a jósgömb fordítva :).

    A film rossz sokak szerint, és igen, most egy csomó “véleményvezér” azt mondja, hogy ha nem tetszik, akkor rasszista-szexista-pista vagy. A másik oldalon meg sokan tényleg belelátják még a díszlet színébe is a férfiak leköpését. Az tény, hogy van pár olyan jelenet-mondat-fordulat, ami kb. az alap mostani feminista motívumokra épül, elég könnyű belelátni, főleg ha valaki a feminizmusnak van nekifeszülve, mint kb. a Star Wars közönségének egy biztos jelentős része (figyelem, a jelentős nem többséget jelent, csak nem is 10% alatti részt).

    A megoldás egyébként egyszerű: hagyni kéne az aktív politikai célokat a film készítésénél és értékelésénél. Csak mivel írói és nézői oldalról is nagy a megmondani vágyás, ezért nem tudják kihagyni a lehetőséget. Közben lehetséges jó filmek mennek tönkre.

  11. Az elébb rosszul fogalmaztam, a pc és a metoo kampány ,a fegyver tartási jog is csak egy helyi eszköz a másik politikai táborának a megosztására, cél a szavazók megosztása, és urnához vonzása, az már manapság senkit sem érdekel hogy mire mennek el az adó forintjai ( ami a demokrácia lényege lenne) de abba mindenki örömmel belepofázik hogy ki hogy élhet vagy szeretne élni.

  12. cherockee: amúgy ez az egyik főbb kritika a filmmel kapcsolatban, túlságosan elhelyezkedik az aktuális társadalmi politikában, amit eddig nem tett a franchise.

  13. ” a negatív kommentek miatt törölte magát instagramról a Last Jedi-ben Rose-t játszó Kelly Marie Tran”
    Erre annyit tudok mondani ,hogy nem sajnálom a színésznőt. Kritikát el kell viselni. Zaklatják, de szerintem ez celebeknél természetes, mindig is voltak, és mindig is lesznek őrült zaklatók.
    Biztos van az oldalt látogatói között is számtalan olyan ember akit valamikor ért hasonló zaklatás, vagy szóban ,vagy fizikai bántalmazás formájában iskolában stb.. stb.. Ezt el kell viselnie.
    Az meg hogy törli valaki a kommentjeit valahonnan, jéézusom ajj jajj szegééény, ha a facebookról törli majd magát akkor világvége lesz? Ez csak internet , kit izgat ,hogy számára ismeretlen emberek mit mondanak álnéven stb.. stb..

    Másodsorban: Valóban az új vonalú star wars, egy erős Feminista és SJW propaganda. Egyszerűen ráerőltetik a nézőre. Az emberek többsége viszont a valós helyzettel tisztában van, és ezt nem veszi be a gyomruk.
    Ezen kívül az utolsó jedi, és a solo alapvetően rossz filmek.
    A last jedi rémes , a solo pedig közepesen rossz.
    Ezt úgy értem, hogy a solot szívesen megnézem a tvben, ingyen talán egyszer . Viszont moziba 7/10 alatti filmre nem megyek el, mert az idő és pénzkidobás . Sajnos a Solo feledhető alkotás lett. Nem maradt számomra emlékezetes, és nem moziban néztem meg. Eddig minden star warst ott néztem, de az utolsó jedi után eldöntöttem ,hogy ez volt az utolsó hogy előzetes kritikák olvasása nélkül beülök egy star wars filmre.
    S jól döntöttem, nem éreztem semmit, igazából a filmbe bele-bele tekertem. Unalmas volt számomra.

    A legrémesebb az ,hogy a Diesney vezetősége rosszul kezeli ezt. Próbálja letolni a saját sikertelenségét a rajongókra. Rasszistának nevezik a kritikus hangokat ,esetleg hímsovinisztának… Pedig a többség szimplán csak a film logikai hibáira hívta fel a figyelmet, a rengeteg plot-hole -ra ,és a rossz forgatókönyvre.
    Arra hogy a star wars világ saját maga által felállított logikai szabályaival megy szembe sokszor az új film séria.

    Két dolog kellene egy sikeres star wars filmhez. Egy jó forgatókönyv , és egy jó rendező. A színészek alapvetően jól vagy közepesen jól játszották a szerepüket. Viszont normális rendező és egy izgalmas fordulatokban gazdag forgatókönyv hiányában sajnos nem lesz belőle semmi.
    Itt bukott meg az összes film. Nem retrozni kell, nem az előzmény trilógiát kell újra leforgatni , nem ezt kérik a rajongók. Nem is kell teljesen újat alkotni. Szimplán csak eyg jó izgalmas sci-fit kérnek, ami bele illik a star wars világába.

  14. Human, azért a hangos kisebbség bizonyos helyeken a posztok 80 százalékát adja, és már jóérzésű embernek kedve nincs beszélgetni mert vagy SJW leszel vagy hímsoviniszta/rasszista akármi.

    Persze Hollywood meg elmebeteg módon tolja a liberalizmust (szokás szerint nem tudván hol is kéne megállni, de sose erről voltak híresek) ami gondolom egy ellenreakció Trumpra (de ez már messzire vezet a filmes dolgoktól), nyilván népnevelni kell, hogy ne válasszák meg többet. Amitől persze a rasszisták is triggerelődnek azonnal, és aztán olyan szintű demagóg adok-kapok megy egy cikk alatt, hogy ihaj.

  15. Ha a PC-jelenséget nézzük, akkor a Force Awakens volt a legrosszabb, mert az csak egy New Hope-remake, ami az ég világon semmiben nem próbált meg újat mutatni két apróságot leszámítva: ott már a fekete srác is lehetett főszereplő, meg már nő is foghatott fénykardot. És erre kellett volna azt mondanunk, hogy teljesítmény, bazz..

    A Last Jediben egyszerűen csak merő véletlenségből a PC-brigád történetszála volt a legidiótább, meg hát Finn és Rose felel most már az SW-univerzum leggusztustalanabb jelentéért, ami mellett Anakin homokmonológja simán eltörpül. De ez lehetett volna másképp is. A színésznőre támadni ezek miatt meg… hát az tényleg csak trollkodás, semmi több.

    Közben meg ne felejtsük el, hogy például a Rogue One a trailerek alapján úgy tűnt, hogy minimum femináci film lesz (ahogy Jyn visszapofázott a megbízásánál, meg ahogy Cassiannak diktált, azokat a részeket hipp-hopp kivágták a filmből és végül Jyn Erso egy tucatkarakter lett). A Solóval kapcsolatban meg aztán végképp ne feministázzunk meg píszízzünk szerintem. Lando miatt baromság lenne, egy robotnő miatt meg komikus.

  16. K. Kennedy anno megígérte, hogy nem szúrjak el az SW-t.

    Azért elég szépen elindultak ebbe az irányba. Kár érte.

  17. Nem igazán értem ezt az értetlenkedést a “túl PC volt a film” jellegű kritikákkal kapcsolatban. Sajnos egyértelműen érződött a TLJ-n, hogy egy erőteljes propaganda-üzenetet hordoz, és ezt elképesztően agresszíven és ész nélkül próbálja mindenkire erőltetni.

    Nem azzal van a gond, hogy más rasszba tartozó karakterek beleraknak, hanem úgy kerülnek bele, hogy kizárólag ők alkotják a feddhetetlen, makulátlan, tökéletes hősöket (Rey, Rose, Holdo admirális). Ugyanakkor a franchise régi rajongóinak még mindig legnagyobb részét alkotó egyszeri fehér férfi ha beül a moziba mit lát? Ha van is olyan karakter, akivel legtöbb hasonlóságot érzi és azonosulni tudna, az inkompatibilis hülyének van beállítva, akiket a többiek idiótának néznek és folyton kioktatnak (lásd: Luke, Poe). Azt már alig merem megemlíteni, hogy a gonosz első rendet csak férfiak vezetik, míg a jó ellenállást kizárólag nők. Ez a (nem is igazán) rejtett üzenet olyan erőteljesen vonul végig a filmen , hogy nem csoda, hogy sokakban frusztráltságot okozott, és a dühüket -megjegyzem teljesen igazságtalan módon- szerencsétlen Kelly Marie Tran-en élték ki.

    Ez persze csak az egyik oka, hogy pocsék lett az Ep. VIII., de világosan látszik, hogy akármennyire is szép elvek húzódnak a PC mögött, ekkora erővel és ilyen rosszul egyensúlyozva nem lehet lenyomni az emberek torkán, mert csak ellenérzést és gyűlölködést vált ki. Ezt kellene már végre megérteni, és azt, hogy a SW-t ne használják propaganda célokra, hanem csak arra, amire valójában való: egyszerű szórakoztatásra.

  18. Engem már az teljesen felbaszott ahogy az index megírta az instagram törlős sztorit, pedig kevés dolgot gyűlölök jobban a rasszista férgeknél.

  19. Hát az van, hogy minden sztár kap fos kommenteket. Amúgy innen üzenem, hogy bárhol ki lehet kapcsolni a komment opciót szociál oldalakon.

    A Disney meg mindig is PC volt, nem újdonság, egész Hollywood túl tolja ezt a feminizmust. (Merida)

    Engem az jobban zavar, hogy szexuális defektekkel terhelnek egy gyerekfilmet. Poe és Finn bimbódzó románca, aztán Rose miatt majd bizos beféltékenyedik. Meg pánszexuál Lando… szegény gyerek nem lát egy klasszik családmodellt.

  20. A Disney/Lucasfilm szándékosan generálja és tereli a diskurzust a PC és az SJW témák irányába, mivel a filmjei annyira semmilyenek, hogy nyilván mást nem is nagyon tud felmutatni.

    Ami különösen vicces, hogy nem csak generálják, de szándékosan szurkálódnak, kötekednek, gerjesztik az indulatokat…egyfajta háborút folytatnak a rajongóik ellen, azon rajongóik ellen, akik a legtöbb lóvét teszik ebbe a cirkuszba.

    Meglátjuk mi lesz ennek a vége, de ilyen hozzáállással nem sok jót jósolok Kennedy-éknek, lejtő, amíg földbe nem áll a franchise.

  21. Látom páran fogalomzavarban vannak. Egyrészt, mindenhol most az megy, hogy a Star Wars fanok gyökerek és rasszisták. Ez mennyivel jobb megközelítés, mint az amit Kelly kapott Instagramon? A Disney pont ugyan azt csinálja mint az idióta “fanok”. Másrészt nem Kelly hibája, hogy Rose karaktere lószart sem ért a filmben. Lényegében önmagát játszotta. Egy állandóan vernyákoló fangirlt. Lehetett látni interjúkban hogy teljesen kifordult néha magából. Ami érthető egy kezdőtől, egy akkora filmnél. De pont emiatt keverték szerintem sokan a karaktert a színésszel. Nem védeni akarom őket, remélem a pokolban égnek el, csak hát a Disney fegyelmezhetné a színészeit néha, meg magát is ha már itt tartunk.

    Kennedy eltávolításával sem lesz jobb a Star Wars filmes univerzuma mert nem ő a góré hanem a Disney. Neki a Disney parancsol, ő meg a rendezőknek. Nem véletlen voltak rendező cserék. Olyat akarnak akit tudnak irányítani.

    Amit Colbert csinált az meg a legalja. Én sose bírtam a csávót, mert nagyjából attól lett híres hogy Trumpot sarazza állandóan. Na, nem mintha lett volna igaza de akkor is. Régen azért mást is csinált ezen kívül.

    BTW, köztudott hogy a SW gyökereknek semmi sem jó. Van egy elképzelése mindenkinek, mit szeretne látni a vásznon és ha nem az van akkor az szar. De azért valahogy mégis siker lett pl Zsivány Egyes is, pedig ott is nő volt a főszereplő és ugye az Ébredő Erő is. Érdekes számomra, hogy a Rey-t alakító Daisy pl nem kapott ilyen sarazást mint ez a Kelly leányzó. Vagy csak Daisy kezeli jobban a dolgokat? Szerintem inkább az utóbbi.

    Összegezve: Szerintem a színészeknek is meg kellene tanulni, hogy az ő szakmájuk erről szól. Az egyik fél utálja őket, míg a másik imádja. Akik ezt nem tudják elviselni menjenek a Tescóba dolgozni. A Disney pedig az ilyen húzásai helyett inkább a filmekre fordítson időt mert ha összehasonlítjuk a filmjeiket akkor látható, hogy mind egy kaptafa. Az ilyen nyilatkozatokkal nem segítenek magukon.

  22. Egyébként tényleg az van, hogy most a nagy #Metoo és társai világában az ilyen esetek sokkal nagyobb hangot kapnak mint kellene. Minden szart kiforgatnak, akit lehet eltaposnak a feminizmus és egyenlőség nevében. Holott abban semmi egyenlőség nincs, hogy vagdalózunk féligazságokkal a médiában, tönkretéve valószínűleg ártatlan emberek életét.

    Lásd pl a legutóbbi eset, Morgan Freeman.

  23. Nahát a film minőségéről semmit se tudnék mondani, mert nem érdekel az SW, főleg nem a Disney-től, de itt az nem is fontos, mert abban mindenki egyetért, hogy aki összekeveri a színésznőt és a karakterét, vagy ilyesmi miatt zaklat valakit az egy jó nagy barom és védeni nem nagyon illik.
    Hogy ez hate a posztok hány százalékát teszik ki azt megint nem tudom, de ilyenkor kell felfogadni Butterst, hogy törölje a kommenteket …na jó de tényleg én nem törölném magam, csak letiltatnám a kommentelést (van ilyen funkció nem?) persze ezzel a rajongóit is büntetné valahol, de nem annyira, hogy most nem kapnak tőle semmit közvetlenül, szerintem még mindig jobban járnának.
    Mindkét oldalon vannak szélsőséges emberek, és ezért persze lehet szidni a PC dolgot, mindig lesz rohadt alma a kosárban…a nagy woke-ok többsége legalább csak a neten nagypofájú, bár azzal is jó nagyot tud ártani, de nem mennek abortusz klinikára lövöldözni vagy akármi.
    Ez az egész nekem fájdalmasan képmutató, főleg a külföldi bloggerektől, akiktől már többször sikerült végignéznem ahogy ugyanilyen toxikusan viselkednek csak Zack Snyder irányába főleg, és még ki tudja kik felé, akiket nem látok, akiket nem bírnak úgy valamiért (jared leto stb)…és aztán ők háborodtak föl most a legjobban és beszélnek a magas lóról. Jó, hogy az ügyben megszólalnak, csak a felelősségük ezeknek az újságíróknak és bloggereknek ebben igencsak nagy és el kellett volna ismerniük, mert azzal, hogy ők sem vetik meg az ilyen viselkedést szítják a tüzet és kvázi ezeknek a barmoknak igazolják, hogy van helye ennek a módszernek.

  24. Azért a kommenteket elnézve, nem csoda hogy itt tart ez az ország.

    A “PC”-re fogni mindent ami nem tetszik nektek, az nagyon finoman szólva nevetséges. Politika mindig is volt a blockbusterekben, max nem vetted észre. Superman, Batman, Pókember, Harry Potter, Star Wars, Star Trek mind-mind tele vannak politikai üzenettel.

  25. 1. Nekem nem úgy tűnik, hogy itt a látogatók 0,002%-a lenne csak troll… (vagy akkor csak a látogatók 0,01%-a kommentel)

    2. Bármelyik filmet nézem, itt a hozzászólások min. 95%-a csak picsogás, nyavalygás és fikázás, semmi nem lehet jó (mint a viccben: van sapkája, nincs sapkája). Amikor Lucas csinálta az előzmény-trilógiát, akkor kb. ő árulta el az “igazi SW”-t. Most nem ő csinálja, de ez is szar. A 7-es olyan volt, mint a 4-es, azzal meg épp az a baj. Röviden: elmebeteg őrült fikázóknak úgysem lehet a kedvére tenni.

    3. Kathleen Kennedy portfóliója nekem azt mutatja, hogy minden bizonnyal jobban ért a filmekhez, mint mi itt mindannyian.

    4. Hollywood mindig is élen járt a társadalmi, vallási, etnikai, nemi vagy bármilyen más egyenlőtlenség és elnyomás elleni harcban. És ezzel jobbá, élhetőbbé tették a világot (vagy annak szerencsésebb részét).

  26. johndoe: ez az ország, mert máshol nem ugyanez megy a film körül. hagyjuk már.

  27. És mióta negatív dolog a feminizmus? Olyan nehéz elfogadni hogy a nők is ugyanúgy emberek?

  28. “Bármelyik filmet nézem, itt a hozzászólások min. 95%-a csak picsogás, nyavalygás és fikázás, semmi nem lehet j”

    akkor nem sok kommentet olvasol szerintem, teljesen hasra csapott %, szemben velem aki látja is a trollokat. ja igen, a negatív vélemény az nem mindig toxic trollkodás ám, szóval még keversz is valamit.

    “Kathleen Kennedy portfóliója nekem azt mutatja, hogy minden bizonnyal jobban ért a filmekhez”

    a folyamatosan egyre kevesebbet hozó star wars filmek az bizonyítják, hogy ehhez a franchisehoz jelenleg nem ért.

  29. Kelly castingja talan a filmtörténet legförtelmesebbje. Annyira bántóan gáz, hogy a csajnak lehetett volna annyi esze hogy nem vállalja el. A film nekem egyebkent bejött

  30. be is akartam regelni az instára, hogy megmondjam a kínainak, hogy már a birodalom visszavágban meg kellett volna halnia, erre törli magát..francba az ilyen trollokkal már, mocskos disney! soha többet nem veszek jegyet a harry potterre ezután, még akkor se ha frodót feltámasszák! fasza az új előzetes amúgy, mikor lesz szinkronosan?

  31. Szerintem nem a PC-n bukott a film. Őszintén szólva egyáltalán nem érdekel a karakterek neme és pláne a nemi életük, hogy ki kivel mit hogyan mikor hányszor mivel csinál, ha a történet jó, ötletes, átgondolt, szórakoztató lett volna. Lehet magyarázni, hogy PC vagy nem PC, ha egyszer csapnivaló volt a sztori és felemás az üzenet. Őszintén szólva én mélyen utálom a negatív diszkriminációt, de valahogy a médiában kevés szó esik a pozitív diszkriminációról. Amikor egy csoport jobbnak, okosabbnak, szebbnek és főként védettebbnek hiszi magát a másiknál, majd utána aki nem hódol be, akkor rögtön rásütik a bélyeget. Egyszerűen az embereket ez a fajta igazságtalanság bántja, hogy pont azok beszélnek egyenlőségről, elfogadásról vagy kirekesztés elleni küzdelemről, akik nem tudják ezt azok felé kimutatni, ha valaki ezt nem akarja elfogadni. Nem kell mindig mindenkit meggyőzni és nem is igazán lehet. S ennek felismerése már fél győzelem lenne az emberiség számára.

  32. Palacsintaxx:

    “kit izgat ,hogy számára ismeretlen emberek mit mondanak álnéven”
    Cyberbullyingról hallottál már?
    Nem lehet mindenki olyan keménylelkű mint te.

    MrAndree:

    “azért a hangos kisebbség bizonyos helyeken a posztok 80 százalékát adja”
    Akkor ott bajok vannak vagy rosszul mérted fel a törzsközönséget.

    GaVRoS:

    “Nem azzal van a gond, hogy más rasszba tartozó karakterek beleraknak, hanem úgy kerülnek bele, hogy kizárólag ők alkotják a feddhetetlen, makulátlan, tökéletes hősöket (Rey, Rose, Holdo admirális). Ugyanakkor a franchise régi rajongóinak még mindig legnagyobb részét alkotó egyszeri fehér férfi ha beül a moziba mit lát? Ha van is olyan karakter, akivel legtöbb hasonlóságot érzi és azonosulni tudna, az inkompatibilis hülyének van beállítva, akiket a többiek idiótának néznek és folyton kioktatnak (lásd: Luke, Poe). Azt már alig merem megemlíteni, hogy a gonosz első rendet csak férfiak vezetik, míg a jó ellenállást kizárólag nők. Ez a (nem is igazán) rejtett üzenet olyan erőteljesen vonul végig a filmen , hogy nem csoda, hogy sokakban frusztráltságot okozott, és a dühüket -megjegyzem teljesen igazságtalan módon- szerencsétlen Kelly Marie Tran-en élték ki.”

    De ez most komoly? A Black Panther filmben akkor nem sikerült senkivel sem azonosulnod? Kb. mint mikor a kínaiaknak azért nem tetszett, mert sok volt benne a fekete…Wtf…
    Meg alapvető elvárás, hogy egy jó karakter csak fehér lehet és férfi? Esetleg színesbőrű és nő nem?
    Vagy mi van akkor ha a férfi karakterek azért ilyen infantilisek, mert azt a következtetést vonták le, hogy mostanában nagyon mennek a szuperhősfilmek ahol a férfiak infantilisek, ez biztos jó lesz ide.

    Nem lehet, hogy az a baj, olyanokat próbáltok meg belelátni a filmbe vagy éppenséggel olyanokon rugóztok ami nincs is ott?
    Ilyen alapon a Hófehérkét meg a hét törpét meg se nézzétek, sőt, a gyereketeknek se mutassátok meg, mert azt fogja látni, hogy 2 nő harcol egymással, szerencsétlen férfi törpöket meg kihasználják és a végén valami rászedett, balfék herceg meg elviszi és éli a boldog életét.

    A Pocahontast meg már fel se hozom.

    Témához jobban hozzászólva a színésznő valóban számíthatott arra, hogy érhetik támadások a bőrszíne vagy a szerepe miatt, de ezt NEM köteles elviselni és JOGA van törölni magát a FB-ről. Ugyanúgy mint bármelyiketek megteheti azt, hogyha nem tetszik neki az én kommentem és besértődik rajta, akkor nyugodtan törölheti magát, nem fogjuk azt mondani, dehát számíthattál erre.

    Az tény, hogy az hülyeség, hogy valaki az rasszista hímsoviniszta szexista, mert nem tetszik neki a film dramaturgiai szempontból vagy karakter szempontból (és a karakter nem egyenlő a nemmel vagy bőrszínnel), ezzel kb. ugyanarra a szintre süllyednek mint akik ellen kikeltek.

    A Colbertes videó viszont tetszik, jól van megcsinálva, aki erre érzékeny azt elfogja a dühroham, mindenki más meg nevet rajta.

    A Ghostbusters és Oceans reboot előzetesek alapján sem bejövős és nem azért mert nők, hanem mert rossz.
    Anno pl. a Spinédzerek tök jó volt vagy a Doktor Szöszi. De még lehetne más filmeket és sorozatokat mondani amik nőkre vagy más rasszra építenek.

    Nálam egy filmnél se szempont az, hogy mi a karakter neme és bőrszíne, nem az adja el a filmet és nem az rontja el.

    Jelenleg ezekkel a PC esetekkel az a baj, hogy az emberek többsége azt gondolta, hogy ez lett a normalitás, hogy egymás másságának az elfogadása az magától értetődő dolog, miközben baromira nem az és sokan még mindig a múltban tartanak vagy nem is fognak kikerülni onnan. Van, hogy ezen nem lehet változtatni.

    Én amúgy felmérést készítenék azokkal az SW rajóngókkal akik felháborodtak azon, hogy mennyi nő van a filmben meg milyen pozícióban ill. milyen a bőrszíne, hogy van-e párkapcsolata és az mit szól ehhez a véleményéhez illetve megkérdezném, hogy őszerinte akkor anyukája csak azért van, hogy őt, a teremtés koronáját felnevelje és elindulhasson a messzi messzi galaxisba?

  33. “… akinek nem tetszik, az rasszista hímsoviniszta szexista. … Egyszerűen nem értem, hogy miért próbálják ezzel lesöpörni a negatív kritikákat megfogalmazókat.”

    Sajnos ez majdnem en bloc jellemző az amerikai baloldalra – a szélső baloldara legalábbis mindenképp -, eddig tart a vitakultúrájuk. “Ha nem értesz velem tökéletesen egyet, akkor te vagy a Sátán, de legalábbis Hitler.”
    Ott van pl. Jordan Peterson, őt egyes újságíróknak konkrétan sikerült egy lapon említeni Hitlerrel, miközben nem hogy nem szélső jobb oldali, hanem igazából semmilyen oldali.
    Abból indulnak ki, hogy ők a “jók”, tehát automatikusan igazuk van mindenben, és bárki vitázni próbálna velük bármilyen kérdésben, az emiatt nyilván csak “rossz” lehet… és így persze baromi egyszerű részükről a vita, nem kell semmilyen értelmes érvet felhozniuk a képviselt nézetük mellett, mindenkit nyugodtan le lehet söpörni, és lehet osztani az észt a magas lóról.

  34. Bocsánat, csak még a post címére reagálva: sajnos nagyon úgy tűnik, hogy eszkalálódik a helyzet az USA-ban, egyre prominensebb a szélső baloldal és egyre nagyobb a nyomás a részükről. Gyanús, hogy ez az eset is ennek a megnyilvánulása, és valószínű, hogy az ilyesmi egyre gyakoribb lesz a jövőben. :(

  35. Off: “de nem mennek abortusz klinikára lövöldözni vagy akármi.”

    Pedig mehetnének, ugyanolyan gyilkosság csak legális.

    On: A feminizmus rég nem arról szól, hogy a nőknek is vannak jogaik, szavazhatnak stb. Nézzetek meg egy k@rvák és nyú jorkot… na az feminizmus.

    Ezt a csajt meg nem vágom… ki nem sz@rja ke, hogy törölte az instáját? Mindjatok ma egy hírességet, akinek nem szólnak be online.

    A Last Jedi gáz volt, de százszor le lett írva milyen rendezői/ Disney politikai húzások miatt.

    A buzi, kényeskedő Star Wars rajongókról meg annyit, hogy pontosan tudják mi lenne a jó nekik. Ha a Hedi után békénhagyták volna…

  36. Szerintem meg csak PR huzas az egesz.
    Nem arrol beszelnek most mar hogy mekkora szar a solo, (pedig a forbes beprobalkozott a disneyen keresztul hogy a toxikus feher ferfiak miatt bukik a film) hanem juj borzalmas emberek tamadnak minket jaaaaaaj errol irnak 1 hete.

  37. Az a baj, hogy teljesen jogos amiért a fanek ki vannak akadva, meg “shill”eznek stb. Nem hiszek az összeesküvésekben, de az tényleg látható, hogy a média megbolondult. Pl:vietnami csaj törli magát, indokot nem ìr, erre valami sw-s kiirja, hogy azért törölte magát mert zaklatták és tadamm mindenhol már az cikk, zaklatták, sőt most már a jedi csaj is azért törölte magát pár éve, mert őt is zaklatták, hiába irta a csaj, hogy a hirtelen népszerűség miatt, nem őt is zaklatták. Solo bukása meg elsikkad. Elég csak megnézni a collider jedi council múltheti adását, első fél óra vietnami twitteres dolog, solo 2.heti teljesitmény stb. Meg semmi

  38. 1. A Solo teljesen korrekt kis film, ha elnézel egy-két f@szságot neki, akár megkockáztatom, hogy a legjobb az új SW filmek közül, legalábbis ez volt az ami után nem úgy jöttem ki a moziból, hogy “ez meg mi a tököm volt?”

    2. Rosenak nem a castingja gyalázatos, hanem maga a karakter, ha Meryl Streep lett volna ugyanezzel a szereppel őt is agyon vernéd egy fröccsöntött műanyag sült porgból készített láncos buzogánnyal.

    3. Amikor egy túlhypeolt film ilyen foshullámokat vet akkor rendre bepróbálkoznak valami sjw magyarázattal, annak ellenére hogy csupán a film szar. Lásd Ghostbusters. (melegen ajánlom a redlettermedia scientist man explains Ghostbusters videót, ahol szépen matematikailag levezetik mekkora kamu a szexista gyűlölethullám duma)

    4. #Rianakurvaanyádat

    5. A mai világ talán tényleg megérett egy termonukleáris apokalipszisre.

  39. Ez is annak köszönhető, hogy a horribilis bevételek kezdik megbolondítani a vezetőket :(

    Amíg Mr. Disney élt sőt még halála után is sokáig igyekezett a cég azt a szemléletet hordozni és közvetíteni amit ő megálmodott.

    Várható volt hogy sok éves távlatban ez szép lassan a feledésbe merül :(

  40. A kommenteket olvasva megnyugodtam, hogy nem vagyok hímsoviniszta, és nem csak engem zavar borzasztóan a feminista vonal. A Jedi lovag, legyen LOVAG. A hercegnő, meg herceg NŐ. Ennyi én ezt várom a Star Warstól.
    Az baj, amit már máshol is írtam, hogy megsértődtek a negatív kritikákra, és bosszúból túltolják a kretént. De nem értem, hogy ez miért jó nekik. Elvileg belőlünk kéne keresniük. Ez olyan mintha a kocsmában nem ízlene az egyik sör, amit szóváteszek, ezért a csapos bosszúból csak azt adja.

    Randal.
    Egyébként a Black Panterban nem sem tudtam senkivel azonosulni, igazából végig se tudtam nézni a filmet, de nem a bőrszínük miatt, hanem ott is felidegesíetettek a kopasz szupernők, akik mindenféle képesség nélkül halomra pusztítanak mindent egy lándzsával.
    És igen is kéne egy HŐS akivel a gyerekek azonosulnak, mert a Star Wars fel fog nevelni kb egy új generációt.

    Rengeteg nőt ér amúgy emiatt kudarc, hogy azt hiszik képesek arra amire a férfiak, mert ilyen karakterekkel azonosulnak, aztán amikor megjelennek sportolni, kapnak 3 fülest, összeomlik a világképük és eltűnnek. Pedig ha reálisan látják a képességeiket ez nem történik meg. Ez a mostani vonal sokkal nagyobb károkat okoz mint gondolnánk.

  41. hát srácok én nem tudom, de engem egyáltalán nem sért és nem háborít fel ez a kis hölyeség. sajnos nem volt tökjó a film, a csaj szálát meg pont teljesen ki kellene vágni belőle, de ez van. na persze ízlések és pofonok, de észre kellene venni, hogy ez itt fent nem azoknak szól, akiknek nem tetszett a film, vagy ez a lány, vagy a szerepe, vagy Poe zoknija, hanem a trolloknak – ha valaki magára veszi, annak talán lehet alapja na.

    ki az a tökfilkó, aki úgy érzi ezzel minden kritikus hangot nevetségessé akarnak tenni? ugyan már. azokat akarják nevetségessé tenni, aki rosszul lesznek, ha meglátnak egy erős nőt bármilyen szerepben. lehet szemezgetni az itteni 40 kommentből is van vagy 10 ilyen. ha valaki kerek perec leírja, hogy túl sok az erős nő a Star Warsban és a film ettől rossz, (vagy rosszabb) az töketlen és butus.

    másik oldal: annak lehet szerintem igaza, aki azt gyanítja ezzel próbálják elterelni most a figyelmet a Solo buktáról. ami elég aljas húzás. egy amúgy fontos ügyből botrányt kavarni és ezzel csak szítani az értetlenséget és növelni a homályt a zaklatások körül, ejnye dizni. rossz dizni.

  42. Plusz nem is értem az egészet, az a frencsájz haldoklik ha elüldözik a frencsájz rajongóit, solo bevétele nem számit, last jedi bluray eladása nem számit, tényleg addig el akarnak menni, hogy a részvényesek ki akarják rugni kenedyt, vagy bob igert? Pl ez colbertes videó is teljesen kontraproduktiv, senki nem mondta még ezeknek, hogy a vevőnek mindig igaza van és be kell nyalni neki, nem sértegetni

  43. #human:
    Nem jól értelmezted, amit írtam. Nem 95% troll, hanem annyi a negatív hsz. Komolyan, bármely, véletlen kiválasztott filmnél (sőt, filmes hírnél) a hsz-ek szinte kivétel nélkül negatívak (ezért nem jó, azért nem jó, kurva szar), és ez többnyire nem kritika, hanem pusztán öncélú fikázás.

    “a folyamatosan egyre kevesebbet hozó star wars filmek az bizonyítják, hogy ehhez a franchisehoz jelenleg nem ért.”

    4-ből 3 film eddig milliárd dollár fölött hozott. Még a Rogue One is. Ezt az MCU-ból a full cast filmeket leszámítva (Avengers-ek, Civil War) leszámítva (ami mondjuk az SW-főfilmeknek felel meg) csak az Iron Man 3 és a Black Panther lépte át. Szóval egy új karakterre épített film bevezetése ott se sétagalopp. (Pedig az MCU-ban jóval több önálló karakterfilm-lehetőség van, mint az SW-ben.)

    Nem kérdés, hogy mellényúltak a Solo eredeti rendezőpárosával, de Feige sem elsőre találta meg Russo-ékat, hogy a hátukon vigyék az MCU-t.
    Az Ep. IX-re visszatér JJ, garantált a 2 milliárdos bevétel, szóval akkor KK újra érteni fog a franchise-hoz?
    (Mellesleg még inflációval számolva is jobban teljesít, mint a Lucas-féle előzmény-trilógia.)

  44. Malachi

    Sztem nem terelik a figyelmet a Han Solo buktáról, csak felismerték, hogy mi az oka a buktának, és az a TLJ.
    Még annyival kiegészíteném, amit mondtál, hogy nem a sok erős női karakterrel van a baj, hanem, hogy előretettek.
    Te láttál már fegyveres testületet ilyen nem aránnyal? Vagy melyik ország katonaságánál vannak többségben a női parancsnokok?
    És még talán ezt is le lehetne nyelni,ha lenne 1 darab tökös férfi karakter a filmben. 1 darab, nem sok. De nincs. Még a vicces trailerben is Poe, meg Kylo van mint cool férfi karakter kiemelve. hagyuk már.
    Az a harcos akit egy képzetlen kislány elver kardpárbajban, inkább kösse fel magát.
    Poe, mit csinált Poe? Nem is emlékszem körülbelül a karakterre, csak arra, hogy tehetetlen idióta.
    Valaki innen tudna megnevezni egy férfi HŐST a filmből?
    Mert én a régiekből tudnék nőt, és férfit is mondani, és itt a hatalmas különmbség.

  45. lordboxi – szerintem a harmadik (9.) részre Poe és Finn is elég komoly hősök lesznek. különben Poe most is az, csak hebehurgya még, Finnek pedig megvolt a hero momentje, csak a lány jött és, hát… na igen. de figyeld meg, a végére olyan hősökké válnak, mint állat. bár gondolom abban sem lesz köszönet, de ennek a SW-nak már mindegy igazából. csak legyen vége és földet rá.

  46. Malachi:

    Egyetértek.
    Habár a csaj szálával nem lett volna semmi gond, csak nagyon sok helyen volt nagyon gagyi. Láthatóan az írók nem tudtak mit kezdeni a karakterrel vagy nem tudták megformálni.

    lordboxi:

    “A kommenteket olvasva megnyugodtam, hogy nem vagyok hímsoviniszta, és nem csak engem zavar borzasztóan a feminista vonal.”

    Zavar van az erőben, mert az vagy. Lűsd lentebb.

    “A Jedi lovag, legyen LOVAG. A hercegnő, meg herceg NŐ. Ennyi én ezt várom a Star Warstól.”

    Nincs meghatározva, hogy egy Jedi Lovag csak férfi lehet, lehet nő is, ugyanúgy mint egy Sith Lord.
    A titulus nem változik meg a nemtől függően.

    “És igen is kéne egy HŐS akivel a gyerekek azonosulnak, mert a Star Wars fel fog nevelni kb egy új generációt.”
    Miért ne lehetne ez a hős mondjuk Poe vagy Rey? Vagy csak fiúkra gondoltál? Vagy miért kellene pont az SW-ből hőst választaniuk? Lehet, hogy valamelyik gyerek Amerika Kapitány vagy Wonder Woman, stb. akar lenni. De az is lehet, hogy éppen az amelyikhez kedve van.

    “Rengeteg nőt ér amúgy emiatt kudarc, hogy azt hiszik képesek arra amire a férfiak, mert ilyen karakterekkel azonosulnak, aztán amikor megjelennek sportolni, kapnak 3 fülest, összeomlik a világképük és eltűnnek. Pedig ha reálisan látják a képességeiket ez nem történik meg. Ez a mostani vonal sokkal nagyobb károkat okoz mint gondolnánk.”

    Na ez itt a színtiszta hímsovinizmus. Meséld már el, hogy mi volt ebben a filmben (egy SW filmben!) olyan amivel átvágják a nőket? Vezetői képességek vagy mi? Fizikai teljesítmény? Ember, nézzél már szét a világban és vedd már számba akár a jelenből, akár a múltból azokat a nőket akik kivételes teljesítményt nyújtottak.

    Az meg, hogy valaki elmegy sportolni, “kap 3 fülest” és elkullog, nem lehet, hogy azt jelenti, hogy kipróbálta az adott sportot mert megtetszett neki, de aztán rájött, hogy neki ez nem való? Most férfiból hány ilyet tudsz mondani? Elég sokat gondolom, bár azok meg lehet a nyápic kategóriába tartoznak nálad.

    Különben is, azon hogyhogy nem háborodtok fel, hogy az eredeti trilógiában Leia van olyan bátor, hogy szembeszáll Darth Vaderrel, sugárfegyverrel lövöldöz, rajtaütésben vesz részt, folyamatosan helyreteszi mind Luke-ot és Hant és emellett vezeti az ellenállást. Hát ez mi, egy nő ilyeneket tesz, dehát ő csak egy hercegnő, menjen és hercegnősködjön. Felháborító!

    Jó lenne, ha lennevennétek a szemellenzőt és kicsit magatokba néznétek meg körül a világban.

    Azt kellene megérteni, hogy az elmúlt évszázadban totálisan máshogy szocializálódtunk, a nőknek kevesebb szerep lett az élet minden terén engedve, pár kivételtől eltekinte. Szerencsére ez változik, hisz egyenrangúak vagyunk és emberek, viszont úgy látom, sokan ezt nem tudják feldolgozni vagy elfogadni. Inkább örülni kellene, hogy színesítik és változatosabbá teszik az egész univerzumot, több embert megszólítva. Vagy a lányok csak Leia cosplayt tolhatnának, más már elképzelhetetlen?

  47. Hát kíváncsian várom, de nem tudom elképzelni. Ezek után már nagyon mélyről kéne kimászniuk. És egyszerűen nem vehetőek komolyan.
    Egyedül Kyloról tudom elképzelni, hogy tököt növeszt és kinyírja Reyt a végére, meg mindenki mást, és eltörli az egész lázadást, ezzel utat nyit ej új trilógiának. Ez az egyetlen olyan opció ami miatt megtudnám bocsátani az előző részeket. Persze ez hiú ábránd.

  48. Randal
    Leilaval nem volt semmi baj, neki nem voltak felerösitett férfi tulajdonságai. Teljesen nö maradt. Lőni miért ne tudna nö? Ö egy Han Solo mellett teljesen elfért. Vagy Padme us ugyan ez volt. Nincs baj az erös nökkel, amig nem férfi tulajdonságokat kapnak. Padme is tökéletes.volt egy Anakin, meg Obi mellett.
    De ha azt mondod nekem, hogy ezek a karakterek olyanaok mint most egy Jiren Erso, vagy Ray, vagy a lilahaju idiota, akkor.falnak megyek. És nem amit a sportal kapcsolatban mondtam, azt tartom, ha belenéznél a dolgokba te is látnád. Hiába vannak nagy nöi teljesitmények, sose lesznek férfiak. És emiatt sok tehetség veszik el, és hidd el tudom miröl beszélek.
    És azt is hidd el, hogy az igazi erös nők sose feministák. Én ahányat ismerek ugyan ugy utálja ezt az egészet, és öket hibáztatja, hogy nekik olyan poziciokban kell megfeleni amiben nem akartak.
    Csak ugye a legtöbb férfi otthon punnyad, életében nem.tapasztalja meg mire képes, nem.lerül extrém szituáciokba és emiatt nem érzi a nemek közti hatalmas külömbséget.

  49. Randal – hát, rossz nyelvek szerint csak a kínai piac miatt írták bele a sztoriba, és hát sajnos úgy is néz ki pontosan az egész szála. itt bukik nagyon a korporét szemlélet, nem lehet mindent gógyiból megoldani. kell a lélek, a szív is.

  50. Kár, hogy csak az instagram helyet a filmből kéne törölnie magát valahogy a csajnak.

    Egyébként nagyon szépen kezd kibontakozni, hogy a következő nagy, világméretű konfliktus az nem nemzetek, hanem a nemek között lesz.

  51. 48. Randal says:
    “Szerencsére ez változik, hisz egyenrangúak vagyunk és emberek, viszont úgy látom, sokan ezt nem tudják feldolgozni vagy elfogadni.”

    Éppen ezt próbálták fentebb írni, hogy az a baj ezzel a mozgalommal, hogy átesik a ló túloldalára, és nem egyenrangúságot akar (azzal amúgy a világon senkinek semmi baja, és kb. 50 éve már meg is van nekik), hanem azt érzi egyenjogúságnak, ha teljesen elnyomja a férfi nemet. Eddig az sanyargatta a nőket (_szerintük!_), úgyhogy most egy szava se lehet, bármilyen túlkapásról is legyen szó.

  52. Malachi:

    Igen, a kínai piac felé nagyon törnek, ez eléggé érződött pl. a Függetlenség Napja 2-ben.

    Fishi:

    Nem, még mindig nincs egyenjogúság. Lásd pl. a fizetéskülönbségben.
    Ha egyenjogúság lenne, nem tolnák ennyire a témát.
    Az viszont tény, sokszor túltolnak dolgokat, de ez szinte minden témánál ez van, nem csak ennél.

    Sajnos a mai világban mindenféle figyelemfelkeltő akció hajlamos akkorára duzzadni ami már inkább árt mint használ, de idővel le fog ez is csendesedni és lehet folytatni ezzel kapcsolatban a további munkát.

    Hadd ne mondjam, ugyanúgy túlhypeolják mint a filmeket, eseményeket.
    Amint az erre fogékony tömeg eloszlik, akkor kezelhetővé válik minden.

    Lordboxi:

    Mi a probléma Holdoval (lila hajú)? Nem látok benne semmi kivetnivalót. Az, hogy erőskezű Admirális? Hol van itt a probléma?
    Rey karakterének hirtelen fejlődése feltűnű, de ez ugyanúgy elmondható az új SW filmek szinte összes karakterére, hogy nincs konkrét, látható fejlődési ütem.

    “Hiába vannak nagy nöi teljesitmények, sose lesznek férfiak. És emiatt sok tehetség veszik el, és hidd el tudom miröl beszélek.”
    Ezt fejtsd már ki bővebben, mert nem értem. Persze, hogy sose lesznek férfiak, de ettől miért veszne el tehetség?
    Ha arra gondolsz, hogy pl. egy sportágban akar legyőzni egy ellenkező neműt, ami akárhogy törekszik képtelenség, ott nem a nemmel van baj, hanem az adott személlyel. Egyes egyedek önértékelési problémáit nem kellene rávetíteni egyetlen nemre.

    Vagy ha te azt gondolod, hogy ezek a szerepek ártanak egy nőnek, de a férfiszerepek nem ártanak a férfinak?
    Nem lehet mindenki egy Channing Tatum vagy egy Ryan Gosling, hogy az újonnan sármosnak kikiáltottakat említsem.

    Vagy nem lehet mindenki Vin Diesel vagy a The Rock vagy bármi ilyesmi. Azok a férfiakkal akik megpróbálják és elbuknak azokkal mi van? Azoknak nem mutatnak akkor fals képet?

    “És azt is hidd el, hogy az igazi erös nők sose feministák. Én ahányat ismerek ugyan ugy utálja ezt az egészet, és öket hibáztatja, hogy nekik olyan poziciokban kell megfeleni amiben nem akartak.”

    Akkor ott az ismerőseiddel van probléma szerintem, mert ők úgy gondolják, hogy meg KELL felelniük egyfajta elvárásnak.
    Az, hogy te felnőtt emberként kinek vagy minek akarsz megfelelni, azt NEKED kell eldöntei, nem másnak.
    Most elő lehetne hozakodni azzal is, hogy a férfiak felé milyen elvárások vannak, nemde?

    Én pl. ahány magasabb pozícióban lévő nővel beszéltem mind tudja mit csinál és miért csinálja és jól csinálja. Nem egy női főnököm vagy kollégám volt már és jók voltak a szakmában vagy a vezetésben.

  53. lol mint amikor a gazdag gyerek, akinek tele van a szobája játékkal sír, mert egy másik akinek kevesebb van kapott egyet

  54. “Lásd pl. a fizetéskülönbségben.”

    ez sem ilyen egyszerű, mert a nők alapvetően más szakmákat preferálnak, így a fizetéskülönbség statisztikának az alapjai nem a legszilárdabbak. meg kevésbé erőteljesen tárgyalnak a fizetésükről. de amúgy jól mondod, az a komment nekem is furcsa volt.

  55. Fu, randal, nagy a baj a fejben. Gender elméletek hallgattál vhol? Nincs fizetés külömbség, egyenlöség van. Mindenki annyit kap amennyit adott pozícióban fizetnek. És amúgy igen a férfi szerepekkel is gond van, mert nem kapnak elég erös páldát, a Rock és.társai viccek. Igen is a régi saját háborus hőseinken ls élsportolóinknak kéne a példának lenni. Elbukni lehet, de nem probálkozni nem.
    A sportban meg az van, hogy aki elhiszi,.hogy lehet olyan jo mint egy férfi, az kzdarcal indít és odébb áll. Harcoltam már pár ilyen sportoloért, hogy maradjon. Egyszerüen a rideg valoság más. Ezek még gyerekek, ök ezt tényleg elhiszik.
    És az erös nöre visszatérve igen is meg kell felelniük, mert a feminizmus miatt meg vannak szolva, ha nem akar dolgozni. Nem akar politikával foglalkozni. A családanya nincs becsülve a mai társadalomban, és ez a baj. Meg már bocsi tényleg nem akarok szemékyeskedni, de a másik baj aza a férfi, mint valoszonüleg te, aki életében nem volt még bunyoban, nem lött el 5 löszert, nem futottam magát ájulásig, nem állt bele büszkeségböl olyan harcba amit csak elveszíthet, de akkor is inkább végig csinálja.
    Na ez a férfi, meg a családanya hiányzik és ezek a filmek ez ellen nevelnek. De már sztem kicsit elcsusztunk a tárgyrol.

  56. Scott Free

    “Nekem nem úgy tűnik, hogy itt a látogatók 0,002%-a lenne csak troll… (vagy akkor csak a látogatók 0,01%-a kommentel)”

    “Nem jól értelmezted, amit írtam. Nem 95% troll, hanem annyi a negatív hsz. Komolyan, bármely, véletlen kiválasztott filmnél (sőt, filmes hírnél) a hsz-ek szinte kivétel nélkül negatívak (ezért nem jó, azért nem jó, kurva szar), és ez többnyire nem kritika, hanem pusztán öncélú fikázás.”

    :D és mondom, h még a negatívokat is felnagyítod, mert csak azt akarod észrevenni, mivel az támasztja alá a feltételezésed. az emberi agy sajnos így működik.

    még egyszer mondom, én az igazi trollokra írtam a %-ot, az, hogy valaki szerint hogy néz ki a film, az egy vélemény, nem pedig trollkodás.

    de tessék pár példa csak most a főoldalon
    https://filmbuzi.hu/archives/2018/06/10/igy-megy-a-first-man/
    pár viccelődő, és jó pár filmre vonatkozó pozitív.

    https://filmbuzi.hu/archives/2018/06/10/the-predator-a-teveben/
    sajnos ez nem sok embert győzött meg, kevés reménykedő hozzászólás, de trollokat nem látok.

    https://filmbuzi.hu/archives/2018/06/09/lazitos-poszter-mara/
    rengeteg pozitívum, mert a film ezek szerint jónak tűnik.

    https://filmbuzi.hu/archives/2018/06/08/kick-ass-reboot-es-kingsman-folytatasok/
    pár negatívum, páran megragadták ami őket érdekli. 95%-tól nagyon messze.

    https://filmbuzi.hu/archives/2018/06/09/jurassic-world-fallen-kingdom/
    sok lesújtó vélemény a filmről, de jó páran védik is pozitívan, a 95%-nak még itt sincs a közelében sem a negatívitás, de tisztán látszik, hogy megosztó, ami arra utal, hogy nem egyértelműen jó film, de nem is teljesen szar az olvasók szerint.

  57. De miért nem akarnak a nők egyenlőek lenni, amikor az M3-as bevezetőt kell aszfaltozni +40 fokban? Vagy az ardőben tarvágást -19 -ben? Az is női munka nem? Szerintem egy nő az legyen nő, annak minden nehézségével, ha már annak született egy férfi pedig legyen férfi, ha már annak született. Tetszik vagy nem, de vannak feladatok, amiket egy nő sokkal jobban végez el, mint egy férfi és vannak feladatok, amik a férfiaknak mennek jobban….. ezt kellene elfogadni mindenkinek.

  58. Randal:
    “Azt kellene megérteni, hogy az elmúlt évszázadban totálisan máshogy szocializálódtunk, a nőknek kevesebb szerep lett az élet minden terén engedve, pár kivételtől eltekinte.”

    Mi van??? :D Kevesebb szerep? Szerintem meg pont, hogy túl sok szerepet tolnak nekik? Amit ma “elvárnak” egy nőtől, annak lehetetlenség megfelelni, egy EMBERNEK.

    “Nem, még mindig nincs egyenjogúság. Lásd pl. a fizetéskülönbségben.
    Ha egyenjogúság lenne, nem tolnák ennyire a témát.”

    Az első és utolsó részével egyetértek. Csak azt nem tudom felfogni, hogy más miért nem érti meg, hogy nem is lehet mindenhol (pozícióban) egyenlőséget tenni a fizetésben.

    “Az viszont tény, sokszor túltolnak dolgokat, de ez szinte minden témánál ez van, nem csak ennél.”

    Pontosan, de szélsőségek mindig vannak és lesznek, aztán a cél (remélhetőleg), hogy eljussunk egy egészséges egyensúlyba (ha persze sikerülne).

  59. Ezt a fizetéskülönbség dolgot meg hagyjuk is, statisztikát úgy befolyásolsz ahogy akarsz.
    Nők esetében nagyon sokban a gyeseseket, meg háziasszonyokat is belevonják, persze, hogy ők jönnek ki szarul ilyenkor.
    Ez olyan, minthogy tavaly januárban az ország átlagos fizetése 303 000 ft volt.
    Na vajon kik húzzák fel a mércét?
    Csak óvatosan ezekkel a statisztikákkal..

  60. human:
    Mit jelent az, hogy erőteljesen tárgyalni? És az, hogy alapvetően más szakmát preferálnak? Szerintem olyan területeket vizsgálnak ilyenkor amik igenis relevánsak. Egy orvosi, logisztikai, ügyvédi szakmában teljesen mindegy, hogy milyen nemű, mégsem biztos, hogy ugyanannyi fizut kap.

    Én úgy gondolom, hogy azért nem akarnak pl. a színésznőknek több fizetést adni, mert gondolom statisztikák alapján nem vonzanak be annyi nézőt, miközben azért látni, hogy a nép elmegy akkor is a moziba, ha nő a főszereplő.

    Lordboxi:

    Nincs egyáltalán semmi baj a fejemmel, csak te gondolod így.

    “És amúgy igen a férfi szerepekkel is gond van, mert nem kapnak elég erös páldát, a Rock és.társai viccek. Igen is a régi saját háborus hőseinken ls élsportolóinknak kéne a példának lenni.”

    De akkor most nem az a bajod, hogy a filmekben levő szereplők nem valóságosak (jéé, mik vannak) és, hogy a fiatalok mégis onnan veszik a példakép figurákat (ezt annyira nem értem, de mindegy. Én is szerettem gyerekként szuperhősöset játszani, de nem Superman volt a példaképem vagy a Tini Nindzsa Teknőcök. Illetve azért ezek finoman rámutatnak arra, hogy mi arossz és jó, elvégre csak gyerekeknek szólnak).

    Miért gondolod azt, hogy egy háborús hős vagy egy élsportoló nem példakép? Valószínű az emberek ezt nem teszik ki az ablakba.

    “A sportban meg az van, hogy aki elhiszi,.hogy lehet olyan jo mint egy férfi, az kzdarcal indít és odébb áll. Harcoltam már pár ilyen sportoloért, hogy maradjon. Egyszerüen a rideg valoság más. Ezek még gyerekek, ök ezt tényleg elhiszik.”

    A gyerekeknek el lehet magyarázni dolgokat, azért gondolom megértik, hogy nem lehetnek Wonder Woman vagy erősebbek mint a Rock, szimplán fizikai szempontokat figyelembe véve.
    De azért ne a szórakoztató filmekre vagy mesékre kenjünk már azt, hogyha valakinek önértékelési zavarai vannak.
    Mert ha egy tizenéves gyerek nem tud különbséget tenni film és valóság között ott azért más probléma lapul a háttérben.

    “És az erös nöre visszatérve igen is meg kell felelniük, mert a feminizmus miatt meg vannak szolva, ha nem akar dolgozni. Nem akar politikával foglalkozni. A családanya nincs becsülve a mai társadalomban, és ez a baj.”

    Akkor úgy látszik az van, hogy más körökben mozgunk vagy más a hátterünk.
    Én nem várom el egy nőtől, hogy olyat tegyen amit nem akar, hogy elvárásoknak feleljen meg. Ezt senkitől sem várom el (kivéve munka, de az más). Én azt akarom, hogy azt tegye amit szeretne és legyen boldog.

    Amint már korábban is írtam, ez nem egyedi probléma, az, hogy az emberek önmaguk nem tudják, hogy mit akarnak vagy meg akarnak felelni más elvárásainak az önértékelési probléma.

    “Meg már bocsi tényleg nem akarok szemékyeskedni, de a másik baj aza a férfi, mint valoszonüleg te, aki életében nem volt még bunyoban, nem lött el 5 löszert, nem futottam magát ájulásig, nem állt bele büszkeségböl olyan harcba amit csak elveszíthet, de akkor is inkább végig csinálja. Na ez a férfi, meg a családanya hiányzik és ezek a filmek ez ellen nevelnek. De már sztem kicsit elcsusztunk a tárgyrol.”

    Wut? Már miért kellene ilyet tennem? Egyébként már voltam bunyóban és szoktam sportolni is, lőni még nem lőttem, de tervben van, csak épp nem az a legfontosabb az életemben, hogy kilőjek egy tárat.
    Hozzátenném, a bunyót meg inkább kerülöm, mert nem akarom, hogy esetleg olyan sérülést szenvedjek vagy esetleg a másik, ami egész életemre kihat vagy emiatt börtönbe kerüljek. Aki verekedni akar az menjen le a konditerembe levezetni a feszkót.

    De amúgy ebből látszik, hogy te sztereotipizálsz. Szerinted ezek szerint csak a macsó férfi a férfi (pl. egy katona), a többi nem az.
    A tudós aki felfedez egy ellenszert ami milliók életét menti meg az nem lehet példakép?
    Vagy az az ember aki valami tevékenységével szimplán csak szórakoztat?

  61. De tudós is lehet, de az lehet nő is. Azért a fizikai részt mondom, mert ott van a különmbség. És a filmekben is ez a része zavar, hogy nem hajlandóak ezt tudomásul venni. Értsd jól, engem nem zavara Rey ha kylo erősebb lett volna. Ha nem igy lenne, akkor Leila is zavarana, meg Padme. Csak az a baj, hogy te is stereotipizálsz, és nem akarod megérteni amit mondok. Amúgy meg orvos, meg ügyvéd pont annyit keres nemtől függetlenül.

  62. Yo-Ker:

    A női egyenlőség nem erről szól, de sikerült megragadnod a lényeget.

    blackandwhite:

    ““Azt kellene megérteni, hogy az elmúlt évszázadban totálisan máshogy szocializálódtunk, a nőknek kevesebb szerep lett az élet minden terén engedve, pár kivételtől eltekinte.”

    Mi van??? :D Kevesebb szerep? Szerintem meg pont, hogy túl sok szerepet tolnak nekik? Amit ma “elvárnak” egy nőtől, annak lehetetlenség megfelelni, egy EMBERNEK.”

    Úgy értettem, hogy VOLT megengedve, csak elírtam, na.
    De neked is azt tudom mondani, mint lordboxinak is.

    Nem csak a nőkre vonatkoztatva, de a férfiakra nézve is az van, hogy az emberek többsége elvárásoknak akar megfelelni, ami káros.
    Ha nem vagy olyan jó tanuló vagy sportoló vagy mittoménmicsoda, akkor te már kevesebbnek érzed magad? Akkor meg akarsz felelni vagy felméred a saját képességeid határaid és elfogadod magad? Persze ez nem jelenti azt, hogy nem feszegetheted a határaid.

    Másrészt meg ne kezeljék már az emberek úgy a nőket mintha valami tudatlan gyermekek lennének.
    Teljes mértékben tudják ők is, hogy mit akarnak és milyen életet.

    Munka és munka is van különbség, de ha egy adott munkát mindkét nem ugyanolyan hatékonysággal tud elvégezni, akkor a fizetésnek is ugyanannyinak kell lennie. A többi esetben meg természetesen teljesítményalapú, de ugye sokan pont ezekkel példálóznak.

    De ezt a fizetéskülönbséget csak felhoztam mint egy példát, ráadásul inkább a hollywoodi helyzetre utalva, de mindenki ráugrott.

    De legalább te az egyik vagy aki érti mit akarok mondani :D

  63. lordboxi:

    Oké, értem mit mondasz.
    De erre írtam azt, hogyha valaki ezeket veszi példának, hivatkozási alapnak mint teljesítmény akkor ott az egyénnel van baj.
    Aki nem tudja felmérni és elfogadni a képessége korlátait azzal el kell beszélgetni.
    De erről nem a filmek tehetnek. Ez ugyanaz mint amikor azt mondják, hogy a számítógépes játékok váltanak ki agressziót.

  64. “Nem, még mindig nincs egyenjogúság. Lásd pl. a fizetéskülönbségben.”

    Ezt például komolyan gondoltad? AZONOS munkakörben végzett AZONOS munkáért én még soha nem láttam olyat hogy egy nő kevesebb fizetést kapjon! Sehol sem fizetnek neked bónuszt csak azért mert férfi vagy. Általában a fizikailag megterhelőbb, veszélyesebb munkakör, a több túlóra, meg amiatt keresnek a férfiak többet, mert általában a nők vállalnak részmunkaidős állásokat.

    “Mi a probléma Holdoval (lila hajú)? Nem látok benne semmi kivetnivalót. Az, hogy erőskezű Admirális? Hol van itt a probléma?”

    A katasztrofális döntésein (ami az ellenállás katonai ereje nagy részének a megsemmisülését okozta)kívül semmi baj sincs vele. Mondjuk az is kicsit furcsa, hogy admirálisként estélyiben van, és nem egyenruhában. De nem csak ez a baj
    a filmmel, hanem hogy kb. mindenki idióta (a férfiak is!) benne…

    Az erős női karakterekkel meg semmi bajom nincs, kifejezetten bírom Ellen Ripley-t vagy Sarah Connor-t. Meg a Trónok harca összes erős női karakterét. Brienne például az egyik kedvencem Phasma kapitány-t meg egy hatalmas tévedésnek tartom az SW-ben. Talán mondanom sem kell, hogy mind a kettőt Gwendoline Christie játssza, tehát nem a színésznővel van bajom, hanem a felesleges és rosszul megírt karakterekkel.

  65. Lordboxi says:
    “aki életében nem volt még bunyoban, nem lött el 5 löszert, nem futottam magát ájulásig, nem állt bele büszkeségböl olyan harcba amit csak elveszíthet, de akkor is inkább végig csinálja.
    Na ez a férfi, meg a családanya hiányzik”

    Huh, hát ez elég fura hozzáállás, ezek szerint nem vagyok férfi :P
    Zenész vagyok. Mivel barátnőm irodában dolgozik, én meg itthonról melózok, megcsinálom a takarítást mosogatást mire hazaér. A büdös életben nem bunyóztam, mert szerintem az erőszak leginkább a suttyók megoldása a vitatkozása. A katonaságot messziről kerültem, még csak véletlenül sem hiányzik, hogy bármikor is kilőjek egy töltényt. Ha esetleg felhoznád, a hazavédelem a hivatásosok dolga.

    És tökre örülök, hogy a mi időnkben már van lehetősége a nőknek az élet minden területén érvényesülni. Sztm nem csak az a nő dolga, hogy a konyhában álljon, meg szüljön.

    Hogy ne legyek offtopic:
    az sztm is kapufa, ha mindenféle mondvacsinált okokra akarják ráfogni egy film sikerét vagy bukását. Csak arra az egyre nem gondolnak, hogy mondjuk a film sz@r. Talán így akarják magukat a kikommunikálni bukásból.
    Hiába próbálják szegény ázsiai csajt védeni a Last Jedinél, ha egyszer tényleg totálisan fölösleges volt a szerepe, sőt az egész sztorivonala az égegyadta világon nem tett hozzá semmit a történethez. Mondjuk az egész film egy rakás kula volt, úgyhogy mindegy. Persze az nagyon gáz, hogy ezért szerencsétlen színészt támadják.

  66. farkasfi :

    “Ezt például komolyan gondoltad? AZONOS munkakörben végzett AZONOS munkáért én még soha nem láttam olyat hogy egy nő kevesebb fizetést kapjon! ”

    Érdekes, én viszont elég sokat láttam már. Attól, hogy te nem találkoztál vele, még elő jelenség sajnos.

  67. Ez az egész beszélgetés amúgy nagyon jól mutatja azt ami a társadalomban zajlik. Totál ketté vált minden. De majd ha jönnek a nehéz idők, akkor helyre áll.

  68. Farkasfi:
    pl egy családtagnál van ilyen. Azonos pozícióban van egy cégnél 4 ember, és érdekes módon az egyetlen nő az aki kevesebbet keres. Na? Vagy kezdjem el sorolni?

    Lordboxi:
    Mért szerinted az a normális, ha minden férfi mindig fegyverrel rohangál és hétvégén meg bunyózni jár a kocsmába?

    Végül is az se egy rossz életforma ha állandóan készülünk a világégésre, meg a nehéz időkre. Csak eszerint a hidegháború óta mindenkinek bunkerben kéne élnie :P

  69. Nem akarok nagyon offba átmenni, de tényleg óriási blődség a nem egyenlő fizetésekből azt levonni, hogy nincs egyenjogúság. Ez csak egy statisztikai adat a sok millió lehetséges statisztikai adat közül.

    Abból, hogy a férfiak jobban keresnek, még a munkakultúránkra vonatkozóan sem vonhatunk le az ég világon semmilyen tanulságot, nemhogy egy ilyen egész társadalomra érvényes állítást.
    Ezek alapján vizsgálhatnánk akár azt is, hogy hány férfit rúgnak ki, vagy hogy milyen messzire kényszerülnek utazni a munkáért. Ha ezeket a statisztikákat vizsgáljuk, akkor a szöges ellentétét vonhatjuk le annak, amit a bérkülönbségek kapcsán állítunk az egyenjogúságról.
    Száz szónak is egy a vége, aki a bérkülönbségből egy lépésben levezeti az egyenjogúság hiányát, az vagy rendkívül tudatlan, vagy álnok csúsztató.

    Ja és még valami. Továbbra is fenntartom, hogy Rose és Finn szála nélkül (vagy ha logikusan kezelték volna azt a szálat) a Last Jedi egy kimagasló film lenne.

    @farkasfi: ha Holdo elárulta volna a szándékát Poe-nak, akkor egy csapásra feleslegessé vált volna Rose és Finn kiruccanása (és ezzel a film egyharmada). Azóta is azon agyalok, hogy ez egy balszerencsés forgatókönyvi húzás volt, aminek célja hogy bonyolítsa és dramatizálja a történetet, vagy tudatosan csináltak komplett hülyét mindenkiből (elsősorban Poe-ból), hogy Holdo egy ideig admirálisként tetszelegjen. Fifti-fifti, ezt mondanám elsőre. Csakhogy egy ekkora blockbusternél ekkora logikátlanságot ritkán látni. És ilyenkor merül fel az a teória, hogy itt talán a történetet színvonalát butították le kegyetlenül csak azért, hogy a fekete srác meg az ázsiai csaj (meg Holdo) megkapja a maga szerepét a filmben. Nem akarok hinni ebben, viszont van benne realitás.

  70. 66 Randal says:
    “És az, hogy alapvetően más szakmát preferálnak? Szerintem olyan területeket vizsgálnak ilyenkor amik igenis relevánsak.”

    Itt a probléma, ne alapozz a jóhiszeműségedre, tessék utánanézni, pontosan mit állítanak ezek a források, amikre hivatkozni szeretnél.
    Épp az a gond, hogy _semmilyen_ területet nem “vizsgálnak” ilyenkor, egy bazi egyszerű összes férfi vs összes nő statisztikával dobálóznak, tökéletesen tudománytalanul…

    A csúcsvezető állások baromi stresszesek, kb. napi 16 óra melót igényelnek, így x gyerek mellett tökre nem meglepő módon sokkal kevesebb nő tölti be őket, mint férfi, de a magas fizu miatt már csak ez a tétel baromira eltorzítja a statisztikát.

    “Egy orvosi, logisztikai, ügyvédi szakmában teljesen mindegy, hogy milyen nemű, mégsem biztos, hogy ugyanannyi fizut kap.”

    De hidd el, pontosan ugyanannyit kap:
    – elég egyszer kiderülnie, hogy nem, az mocskosul rossz fényt vetne az adott cégre
    – de ettől függetlenül is meséld már el, hogy mi oka lenne bármely cégnek kevesebbet fizetnie?? Adott állást hirdetnek meg adott fizuval, nem mindegy nekik, hogy milyen nemű nyeri el?

  71. Ez az egész “controversy” a Last Jedi körül nagyon amatőrnek és botfülűnek érződik. “Ó, jaj, a szándékosan megosztóra készített filmünk… megosztotta a rajongókat!”

  72. djtomek
    ezt csináltuk legalább 2 ezer évig :P
    De nem, verekedni nem kocsmában kell, de nemet sem szabad rá mondani. Az erőszakot nem kell keresni, de opcióként nem szabad elfelejteni.

  73. djtomek

    És biztos, hogy ennek a teljesítményhez nincs semmi köze?
    Én a saját példámat tudnám felhozni. Volt egy olyan melóm ahol két nő dolgozott, meg ketten voltunk pasik. A két nő többet keresett…

    JoeCole

    Sajnos minden szavaddal egyetértek…

    Fishi

    Szintén…

  74. Lordboxi:
    az megvan, hogy évezredekig magvakat gyűjtögettünk, nyers húst ettünk és a szabad ég alatt aludtunk? :P

    Érdekes, 40 éves vagyok és valahogy mégis sikerült megoldanom úgy az életemet, hogy elkerüljem az erőszakot. De örülök, hogy nálad ez egy opció. Tök jó, hogy 2018-ban a békében élő országokban az embereknél ez még mindig fennáll mint lehetőség.

  75. Farkasfi:
    nem volt köze a teljesítményhez, sőt. Bankszektorban vol, és olyan számokat produkált a nő, hogy simán lekörözte a többieket. Ezért jött el onnan, mert évekig sokkal kevesebbet keresett mint a férfi kollégái az eredményei ellenére is.

  76. djtomek

    Tegyük fel, hogy ez így volt, és tényleg ő volt a legjobb a cégnél. Akkor viszont a főnökei hülyék, mert maguk ellen cselekszenek. Ez viszont azt az adott bankot jellemzi, és nem az égész bankszektort meg úgy ÁLTALÁBAN a férfiak és nők fizetése közti különbséget. Mert ezt nagy általánosságban nem lehet kijelenteni.

  77. farkasfi:

    Írtam előbb is, a színésznők fizetésére gondoltam, de korábban pl. azonos munkáért nem fizettek azonos bért.
    De nem is ez a téma.

    Ha jól emlékszem a filmben megmagyarázták, hogy Hondo miért tette azt amit.

    lordboxi:

    “Ez az egész beszélgetés amúgy nagyon jól mutatja azt ami a társadalomban zajlik. Totál ketté vált minden. De majd ha jönnek a nehéz idők, akkor helyre áll.”

    WTF? Ember, te ezt hogy érted? Nehéz idők? Mire gondolsz, háborúra? Te arra vágysz, hogy háború törjön ki az országban, hogy mások szenvedjenek, csak azért hogy megmutathasd, hogy mekkora faszagyerek vagy vagy ezt így hogy gondoltad?

    “ezt csináltuk legalább 2 ezer évig :P
    De nem, verekedni nem kocsmában kell, de nemet sem szabad rá mondani. Az erőszakot nem kell keresni, de opcióként nem szabad elfelejteni.”

    Ez a másik WTF. Szóval ha bunyó van kilátásban, akkor nem ráhagyod a hülyére hanem belemész, mert te vagy a faszacsávó meg nehogymá valami csicskajancsi beszóljon neked mi?

    Az a 2000 év meg kicsit több, mert ne a keresztény időszámítást vedd alapul, de te tudod.
    Ettől függetlenül elborult egy életed lehet, hogyha úgy érzed akkor lesz a világ rendben, hogyha csak a teféléd maradnak életben.

  78. A star wars-ra is csak egy lelkes fiatal ,esetleg örök gyerek tekint filmként. Sosem volt az… vagy legalábbis csak amennyire a mcdonalds-ra lehet étteremként tekinteni. Lucas a kezdetek óta egy jól működő brand-nek szánta ahol az első három részt még “rendezték” Mára ezt a szerepet egy 100+ fős szigorúan zárt fókusz csoport tölti be akiknek az utasításait az épp aktuálisan kiszemelt hülyének (rendező) be kell tartani pontról pontra. Ezért ép eszű ,tehetséges a karrierjére igényes rendező ma semmi pénzért nem vállalna star wars filmet. Vagyis van az amennyiért szívesen bólogat… Így a hőbörgés ,a kreatív alkotói folyamatok hiányának felróvása is teljesen oktalan.

  79. Saját példa: nem mentem el moziba megnézni a Solo-t, és ennek az volt az oka, hogy nagyot csalódtam a Last Jediben.
    Kíváncsi vagyok, hogy hányan vannak még így? Lehet, hogy a Solo bukását nem is a Solo számlájára kellene írni, hanem a Last Jedire?

  80. “A mai világ talán tényleg megérett egy termonukleáris apokalipszisre.” – Aztakurv@! A kommentek igen magas százalékát nézve én is erre a döntésre jutottam. Bár lehet, hogy holnap teljesül a dolog a Trump/Lil’Kim találkozó után…

    Randal: Kb. mindennel egyetértek, amit eddig írtál!

    Srácok, én megértem. Megértem, hogy ijesztő a metoo, mert elvett egy csomó kedvenceteket. Megértem, hogy megszoktátok, hogy eddig minden filmben Ti voltatok a középpontban és nem a nők vagy Poc-ok és ez most új. Megértem azt is, hogy gyászoljátok Luke-ot, mert csinált karakteridegen dolgokat a TLJ-ben (de hé, legalább meglepődtünk!). Még azt is megértem ha Rose karaktere nem volt épp a kedvencetek a filmben.

    De BAZMEG konkrét online zaklatásra azt írni, hogy “Minek vállalta el a szerepet, há’ tudta mire vállalkozik!!!”. Bazzeg és az áldozathibáztatás az mi?

  81. Foo
    Mintha korábban már lett volna pont ezen az oldalon egy hasonló kérdés (de lehet csak képzelődöm).
    Egyébként szerintem, ha 100 emberből, akik látták az Utolsó Jedit, de a Solo-t már nem, indoknak 60 azt fogja mondani, hogy az Utolsó Jedi miatt nem nézte meg az új filmet.

    Csak a szűk baráti körről beszélek, velünk a Disney -7 embert veszített, az Utolsó Jedi betette a kaput.
    Kevésnek tűnhet a milliárdból ez a -7, de a sok-sok mínusz összeadva már jelenthet valamit.

    Ugyanakkor ami miatt igazán aggódhat a Disney, hogy a Solo-val az emberek rájöttek arra, hogy nem áll meg az élet, ha esetleg nem rohansz azonnal a moziba megnézni az új SW-t, megtört a lendület, elvesztették a momentumot, még akár az is előfordulhat egyszer, hogy az SW nem lesz többé menő, ez pedig egy halálos ítélettel ér fel egy modern kori franchise számára.

    Lásd DC, azt se gondolta senki, hogy Nolan után így földbe lehet állítani ezt a brand-et, aztán mégis…

  82. “Írtam előbb is, a színésznők fizetésére gondoltam,”

    A színészeknél az számít, hogy ki mekkora közönséget vonz és nem a nemük.

    “de korábban pl. azonos munkáért nem fizettek azonos bért.
    De nem is ez a téma.”

    Hát nem is erről beszéltem én sem.

    “Ha jól emlékszem a filmben megmagyarázták, hogy Hondo miért tette azt amit.”

    Csak közben jó néhány ember lelte a halálát mivel szépen sorban leszedte a hajóikat az Első Rend. Vagyis Hondo terve nem volt valami hatékony…

  83. lavor:

    Egyébként valós az amit mondasz. Az SW körül az utóbbi években volt egy iszonyat komoly hype, amit 2 filmmel (de elég lesz egy is) sikerült tönkrevágni.

    A Solo-nak csak a trailerét néztem meg, de annyira semmilyen volt, hogy ihaj.
    Egyszerűen elérték azt, hogy nem érdekel az SW. Főleg úgy, hogy tudom minden egyes évben lesz egy film. Borzadály.

  84. farkasfi:

    “Ha jól emlékszem a filmben megmagyarázták, hogy Hondo miért tette azt amit.”

    “Csak közben jó néhány ember lelte a halálát mivel szépen sorban leszedte a hajóikat az Első Rend. Vagyis Hondo terve nem volt valami hatékony…”

    Vagy esetleg az volt a film üzenete ezzel, hogy ennyire reménytelen a helyzetük? Mint ahogy hiába várták a barlangban a felmentő sereget, az nem jött. Kvázi ott voltak, hogy vége az ellenállásnak, csak aztán Reynek sikerült kimenekíteni őket.

  85. És miért olyan reménytelen a helyzetük, amilyen? A lázadók tönkreverték a Birodalmat, megalakult az új köztársaság. Harminc év alatt innentől sikerült eljutni odáig hogy hagyták, hogy az Első Rend egy minden eddiginél nagyobb bázist felépítsen. Ezt ugyan sikerült megsemmisíteni, de még mindig ott tartunk, hogy ilyen reménytelen helyzetben kell menekülni az ellenállóknak. Tehetséges bagázs mondhatom…

  86. Nem én vagyok a blog vezetője, de nekem ez a “szar volt a Last Jedi téma, mert…” a könyökömön jön ki. Ha valaki, én szerettem legkevésbé, de már A-Z-ig ki lett 600 helyen vesézve.

    Ha jól értem itt hír értéke ennek a PC dolognak van, bár az utóbbi 3-4 évben én ezen a jelenségen se lepődök meg sajnos. A kínai csajt sajnálom, de ez a “minek ment oda” kategória. Szerintem az összes új Star Wars filmszínész kap hideget-meleget online. Még egy átlag ember is…

    (Mondjuk az tökre érdekelne van-e még olyan rajongó, mint én, aki ezeket a folytatásokat törölné el a föld színéről a legendák helyezt és hagyná békén a 3/6 filmet.)

  87. kínai – vietnámi az a kínai.

    No de ázsiai piacra kelett,utobbi évbe nincs olyan film ahol ne tennének bele a piac végett ázsiai szinészeket,de hogy a filmbe ez a karakter totál felesleges volt,én nem akarom bántani,de semmi köze se volt az ő jeleneteinek a Star Wars-hoz.

  88. Az Orange is the new blackben elhangzott pár éve a kulcsmondat:

    “Szivem te egy fiatal, fehér, hetero férfi vagy, te nem lehetsz áldozat!”

    A PC többet árt minden kisebbségnek és “rassznak”, mint amennyit használ.

    A kvótázás meg egy vicc és le is degradálja a kedvezményezettjeit.

  89. Randal
    Pontosan jól leírtad amire gondolok, azzal a különbséggel, hogy nem vágyok a háborúra, csak hiszek abban amit nagyon sok gondolkodó mondott már előttünk.
    Ugye a kedvenc mondásom:
    Jobb harcosnak lenni a kertben, mint kertésznek a háborúban.
    De neked jo kertészkedést, őszintén remélem, hogy sose találod magad szemben olyan emberrel akiből még nem csinált kislányt a jelen kor szükséglete. Tudnék amúgy pár tanulmányt ajánlani arra, hogy miért jó, ha nincs tökünk, de ha nem teszem lehet utána kutatsz és többet olvasol.
    De kezd nyugodtan az európai politikai változásoknál, hogy melyik erők emelkednek és melyikek buknak. És attól függetlenül, hogy melyik elveknek lenne helye egy modern társadalomban, ha nem állnak mögötte megfelelő emberek. Lásd az európai liberalizmus hanyatlását.

  90. Én szerintem egész korrekt a The Last Jedi és a Solo-t is láttam, de az olyan is amilyen :(

    Az egész új széria kb kuka amúgy. És annó hogy éltette mindenki a TFA-t..

  91. lordboxi: ez jó mondás, de google csak facebook csoportokat talál neki meg egy 2017-es ifjúsági könyvet. honnan van?

  92. Randal A wage-gap egy kamu, ami már ezerszer meg lett cáfolva, a feministák mégis erővel sulykolják remélve, hogy túl tudják harsogni a tényeket. Azonos munkaidő, beosztás, és képzettség mellett nincs wage-gap. KIZÁRÓLAG mindig úgy tudják kihozni, hogy MINDEN nő és MINDEN férfi fizetését vetik össze. Minden más esetben, mikor nem egyenlőek a fizetések, annak oka van. Az egyik dolgozó többet dolgozik, magasabb beostásban van, képzettebb, stb.
    A másik, hogy a színésznőkkel jösz. Konkrétan most a Jurassic Park kapcsán volt egy ilyen, hogy Bryce-Dallas Howard mennyivel botrányosan kevesebbett kapott, mint Crisp Rat. Holott ugyebár a helyzet az, hogy Ropogós Patkány az öt legfelkapottabb férfiszínész közt van és a nevét nyomtatva egy plakátra milliókkal többet hoz egy film a konyhára, Bryce-Dallas Howard meg a top 30 színésznő közé se fér be, és a nevét az emberek fele meg igazából nem is tudja hova tenni. Ha ezen megy a hiszti, azon miért nem, hogy mondjuk Steve Astin kevesebbett kapott az Expendablesben, mint Stallone?

    Hogy ontopic is legyen, Hondo karaktere abszolút jogosan verte ki a biztosítékot az embereknél. Nekem tetszett alapjában véve a TLJ (lehet megkövezni nyugodtan) de ő az én zsebemben is kinyitotta a bicskát.
    Egy pocsék karakter, és nem azért, mert nő. Azért, mert lila haja van, estélyiben parolázik miközben KATONA! Basszus, a világ nem látott még olyat, hogy egy katonai vezető a harctér kellős közepén estélyiben osztogassa a parancsokat. Egyszerűen komikusan pocsék az egész koncepció. És nem ez a SW világában sincs másképp, Leia is harcra alkalmas ruhákban volt harci helyzetekben. Aztán ott van az is, hogy Leia környékén egy csomó katona volt, nyilván a vezetők is, erre a nagy büdös semmiből előrángatnak valahonnan egy admirálist, akit látványosan senki nem ismert a jelenlévők közül, hogy akkor ő lesz a főnök. (tudom, a hírnevét ismerték, de akkor sem reális) A nagy stratégiája is egy orbitális nagy baromság. És mégis miféle vezető az, aki konkrétan SENKIVEL nem osztja meg a tervét, csak húzza az időt, mint egy fasz? Nem. Az a szál úgy ahogy van kuka, mert az egésznek semmi értelme nem volt.

  93. Szegény Ackbar Admirális :( meg kellett halnia ,hogy egy nő átvehesse az irányítást… hol itt a PC? igazságot a Mon Calamari-knak is!

  94. lordboxi:

    “Pontosan jól leírtad amire gondolok, azzal a különbséggel, hogy nem vágyok a háborúra, csak hiszek abban amit nagyon sok gondolkodó mondott már előttünk.
    Ugye a kedvenc mondásom:
    Jobb harcosnak lenni a kertben, mint kertésznek a háborúban.”

    Jajjaj, szép dolog az, mikor valaki önfegyelmet meg harcművészet tanul, csak épp a felszín kapargatásánál megragad.
    Azért a Bushido ennél kicsit többről szól (már amennyire tanulmányoztam ezeket) és az elmét is élesíteni kellene.

    Tudod te mekkora tömegek voltak a háborúkban? Szerinted ott mindenki hivatásos volt? Tudod te, hogy hány egyszerű ember ment a II. VH-ba vagy bárhova máshova csak azért, mert besorozták vagy mert ott legalább keresett valami pénzt?
    És ezen emberek anyáiról, feleségeiről vagy barátnőiről megfeledkezel? Szerinted ők mennyire akarták, hogy háború legyen vagy hogy elmenjenek háborúzni? Tudod te, hogy hány család, nemzedék élete ment tönkre?

    “De neked jo kertészkedést, őszintén remélem, hogy sose találod magad szemben olyan emberrel akiből még nem csinált kislányt a jelen kor szükséglete.”

    Nap mint nap látok ilyen elborult embereket, akik folyamatosan harckészültségben állnak.
    Ilyen ember vagy te is? Mert úgy látom folyamatos feszülés van.

    Ha valóban közöd van valamilyen harcművészethez és nem csak dobálózol ezekkel az idézetekkel, akkor viszont szégyeld magad, ha burkoltan is, de fenyegetni merélesz vagy célozgatsz.

    De egyébként mondhatnám azt is, hogy nézz meg egy hangyabolyt. Vannak a dolgozók és vannak a harcosok. Mindkét kasztnak más a feladata. Namost, ha ezt az alapfelállást kibővíted, akkor eljuthatsz addig, hogy az általad lenézett embereknek valószínű más a feladata az életben. Vagy nincs feladata és az kezd az életével amit akar. És ez a szép a világban vagy az életben, hogy ezt megteheted.

    Nagyon-nagyon az elején vagyunk az emberi létnek és fejlődésnek és igencsak visszavetettük magunkat az idők folyamán, de talán megérted azt, hogy az a megfelelő állapot, amikor nincs szükség harcosokra vagy csak kevésre.

    “Tudnék amúgy pár tanulmányt ajánlani arra, hogy miért jó, ha nincs tökünk, de ha nem teszem lehet utána kutatsz és többet olvasol.
    De kezd nyugodtan az európai politikai változásoknál, hogy melyik erők emelkednek és melyikek buknak. És attól függetlenül, hogy melyik elveknek lenne helye egy modern társadalomban, ha nem állnak mögötte megfelelő emberek. Lásd az európai liberalizmus hanyatlását.”

    Hajrá, toljad, hadd lássuk azokat a tanulmányokat meg elveket, ne kelljen itt keresgetnem, mert véletlenül nem a “megfelelő” anyagot olvasom el.

  95. lordboxi:
    Ha már annyira nagy harcos vagy, kérlek engedd meg, hogy megkérdezzem mikor verekedtél utoljára? Mivel úgy tűnik nálad ez egy rendszeresen megtörténő dolog.
    És milyen élethelyzetben érzed jogosnak az erőszak alkalmazását?

    Amikor mondjuk részegen megsértenek valahol? ;)

  96. lordboxi:
    Félre ne értsd, nem piszkálni akarlak, csak érdekel a téma. Mindig kíváncsi vagyok másképp gondolkodó emberek véleményére.

    PL tegyük fel, hogy megtörténik a világégés, amire számítasz. Nincs áram, internet, víz, elözönlik a bevándorlók európát stb. Milyen olyan helyzet van, amikor a testi erőszak a túlélésben segít? Csak kíváncsi vagyok. Mert sztm hiába tud izmosan odasózni az ember, ha nincs élelme (mondjuk nem kertész), és teljesen le van gyengülve. Jóval több esély van a megmaradásra, ha egy bunkerban felhalmoz valaki gyógyszereket, ételt vizet, vagy mondjuk képes élelmet termelni, vadászni, húst tartósítani, gyógyítani stb. Ergo a tanult embernek sokkal nagyobb esélye lehet. Akiket lenézel, azok lennének elvileg a kulcsa a civilizáció újjáépítésében.

    Ha meg háború van, akkor úgyis mindenkit vinni akarnak, azt meg tudjuk jól h sehova se vezet, hiszen képzetlenekből álló hadseregek csaphatnak össze. És akkor van a tölténypazarlás, félrelövés meg ki tudja milyen pszi jelenségek :)

  97. lordboxi: Még csak annyit, hogy a hozzászólásaidból nagyon az jön le, hogy úgy viselkedsz mint Anakin vagy Kylo. Vigyázz, a sötét oldal furmányos és könnyen elragadhat.

    sgtGiggsy, többiek: fizetésbeli különbség. Megkövetem magam, de mint mondtam, csak felemlítettem, abból kiindulva h anno J. Lawrencenél volt iylesmi eset, azóta való igaz nem követtem a dolgot. A való életben is lehetnek eltérések, de ezt a témát hagyjuk.

    Hondo admirális:
    A Ruha: Itt találtam egy jó leírást, de az SW Visual Dictionaryban is benne van az ok.
    https://www.elitedaily.com/p/vice-admiral-holdos-outfit-in-the-last-jedi-has-a-completely-hidden-meaning-7781423

    A cselekedetei: Itt viszonylag jól összeszedték, annyira nem kerestem, de ebben is benne van, hogy Leia elmagyarázta, hogy mi volt a terv és hol bukott a dolog, nem Hondon, hanem Finnéken.

    https://www.esquire.com/entertainment/movies/a14510112/star-wars-the-last-jedi-holdo-theory/

  98. Bocs ,hogy kicsit off-olok és beleszólok de a túlélés fanatikusoknak is álltalában két tábora van pl van aki kaját vizet meg ilyeneket halmoz fel és van aki pl csak fegyvert(erőt) ,hogy majd azzal elveszi az olyantól aki kaját halmozott fel(gyengéb). Nem vicc tényleg láttam mind a kettőre példát.

  99. Randal: J-Law esete is vihar egy pohár vízben volt. Az American Hustle kapcsán robbant ki az ügy. Azon ment a balhé, hogy Bale és Cooper többet kapott, mint Lawrence és Amy Adams. CSAKHOGY! Amíg Bale és Cooper sztárok voltak, Amy Adams nem, Lawrence pedig hiába volt sztár, egy ostobenkó kurvát játszott, akinek vajmi kevés jelentősége volt a filmben. A három főszereplő Bale, Cooper és Adams volt, utánuk Jeremy Renner, és a sor végén Jennifer Lawrence. Na már most, Jeremy Renner ugyanannyit kapott, mint a csajok…
    És ugyebár az űrhajós hibernálós filmben (nem emlékszem a címére) ahol lényegében két sztár volt (Lawrence és Pratt) már nem volt rinya a fizetések egyenlőtlenségén. Ja, lehet azért, mert Lawrencet fizették meg sokkal jobban, mint a szerződés megkötésekor még csak a P&R idiótájaként ismert Prattet, holott a fő-fő-főszereplő Pratt volt, nem a film egyharmadáig csak pillanatokra feltűnő Lawrence.
    A való életben pedig nincsnek nemi alapú fizetéseltérések. Az ÖSSZFIZETÉSBEN való eltérések mind visszavezethetőek karrierdöntésekre. A STEM pályákra jelentkezők (nem az ott dolgozók, az ilyen irányú egyetemekre JELENTKEZŐK) 70-80%-a férfi. Ezzel szemben a konkrétan semmire se használható gender studies tanulmányokat választóknál a nők aránya ilyen (vagy magasabb). Az orvosi pályát választók közül is, a férfiak hajlamosabbak ideg-, ér-, agysebésznek menni, míg a nőkre jellemzőbb a gyerekgyógyászat, belgyógyászat, stb. Közszférában bértábla van, ott nincsenek különbségek. Versenyszférában beosztásonként órabér van, ott azt fizetik meg, a veszélyesebb munkakört, stb, ott is van ok. Versenyszféra azon felében meg, ahol béralku van, meg már mindenki magának brusztolja ki a fizetését, tehát ha egy nő kevesebbet keres, mint ugyanott egy férfi, akkor azért van, mert a cég a lehető legkevesebbet fizeti amiért szerződtetni tud valakit, és a nő alacsonyabb bérbe ment bele, mint a rivális férfijelentkezők.

    Ez a Holdo ruhája magyarázat akkora baromság, hogy az valami hihetetlen. Vagy katona vagy, vagy nem. Bizonyos fokú szabadság megengedett, de az ziher, hogy senki nem fog komoly katonai parancsnokként venni valakit, aki a halál torkában is úgy néz ki, mint aki partizni indul, és VISSZAUTASÍTJA az egyenruha viselését.

    És a stratégia meg… Úgy nem lehet valamit végrehajtani, hogy MINDENKIT kihagy belőle. Az világos, hogy egy utolsó bakának nem kell tudnia a miérteket, de itt pontosan abból jött a gebasz, hogy a felsőbb vezetésbe tartozókat is totál értelmetlen okokból (már reálisan nézve értelmetlen, a dramaturgián kívül nem volt értelme) kizárta.
    Egy büdös rossz szó nem lett volna Holdora, ha katonásan néz ki, és a nagy hadicselét csak a nézők elől titkolja el, nem pedig olyan vezetőbb beosztású karakterek elől, akik abszolút reálisan értelmezhették az egészet inkompetenciának.
    Kezdünk odajutni, hogy ha fehér hetero férfiakat ér kritika, akkor az rendben van, biztosan ők maguk okozták, de ha nőket, feketéket, melegeket, akkor KIZÁRÓLAG az lehetett az ok, hogy nem fehér hetero férfiak, az lehetetlen, hogy ők maguk okozták.

  100. sgtGiggsy: A bérkülönbséges részéhez nem szólok hozzá, érvelésed oké.

    A ruhát nem csak úgy valaki kitalálta, a készítők indokolták ezzel, ha jól láttam.

    A döntésével kapcsolatban, csak annyit tudok mondani, hogy valószínűsíthetően amiatt nem mondták el, mert kém volt a hajón és nem tudták ki az ill. dramaturgiai szempontból, bár lehetett volna jobban is csinálni, az tény.

    Itt nem a karakterrel van a baj, hanem ahogy megírták, ugyanúgy ahogy Rose karakterével is. Pedig nem lett volna vele semmi baj, de kritikus pillanatokban balfaszkodták el. Még a szerelmi szál is belefért, de azt se sikerült korrektül megoldaniuk.

  101. Randal Van az az örök igazság, hogy krízishelyzetekben nem csinálni semmit rosszabb, mint rossz döntést hozva tenni valamit. Poe-ék legalább próbálkoznak, de olyat egy vezető nem tehet, hogy az ingujjában tartja a nagy mentő trükköt, kifelé meg azt mutatja, hogy nem lép semmit, miközben az elkerülhetetlen vég felé száguldanak mindenki szerint. Konkrétan nem az a hihetelen, hogy Poe fellázadt, hanem az, hogy Finnel, meg az ázsiai kiscsajjal egyedül tették. A világon nincs olyan hogy egy katonákkal és civilekkel teli környezetben nem lincselnék meg órákon belül azt a vezetőt, akiknek a munkásságából csak annyi jön le, hogy “várjuk a halált”

  102. Lorbokszimakszi:
    Az nem jutott az eszedbe (vagy a nagy gondolkodóidnak), hogy a sok befeszült harcos a kertben robbantja ki a harcot?

  103. sgtGiggsy:

    Én értem amit mondasz, de a film nem percről-percre mutatta be a történéseket ill. amint látható volt, mindenki elfogadta azt ahogy Hondo csinálja a dolgot, hisz ő az Admirális, ráadásul elég híres, valószínű tudja mit miért és hogyan csinál.
    Másrészt azt se tudjuk, hogy ki tudott a tervről és ki nem, nem árulták el.

    ” A világon nincs olyan hogy egy katonákkal és civilekkel teli környezetben nem lincselnék meg órákon belül azt a vezetőt, akiknek a munkásságából csak annyi jön le, hogy “várjuk a halált””

    Ezt azért nem gondolom, hogy így van. Egy vezetőnek nem kötelessége a tudtodra hozni, hogy mit szándékozik tenni. Mondhatja azt is, hogy biztonsági kockázat és a túlélés miatt tegye mindenki azt amit mond.

    Egyébként is ez volt a felállás. Nekik ott kb. végük volt, egyetlen esélyük az volt, hogy Leia vagy Hondo majd megoldja.
    Ilyen helyzetben te lázadoznál? Ugyan.

    Meg levezették, hogy kém volt a hajón, tudják őket a hiperűrön keresztül is követni. Hondo terve működött volna, csak éppen pont azok cseszték el akik fellázadtak és az önfejűségük miatt rengeteg ember halt meg.

  104. Ez halálközeli helyzetben nem így működik. Az odáig rendben van, hogy az IGAZI tervet nem fedi fel, de konkrétan Holdo működéséből az jött le mindenkinek, hogy kivárásra alapoz egy olyan helyzetben, mikor láthatóan nincs mire várni. A halál torkában az embereknek nem elég ennyi. Tudniuk kell, hogy van VALAMI kiút és látniuk kell, hogy a vezető arrafelé vezeti őket. Lehet, hogy egy olyan vezetőt követnének vakon az emberek, akit már ismernek és akivel átéltek már sokmindent, de Holdo a semmiből került elő. Van hírneve, de nincs kiépített bizalma SENKIVEL a hajón.
    Szóval hidd el, attól a pillanattól kezdve, hogy az emberek azt látják, hogy a pár órája kinevezett vezetőjük SEMMIT sem csinál a helyzet megfordításának érdekében, lázadnának. Ez nem olyan, hogy “hú, inkompetens a vezetés, ezért nincs rendes ellátmány” hanem “hú, inkompetens a vezetés, mind itt halunk, ha nem teszünk ellene” Pillanatok alatt lázadás lenne. Embereket lehetetlen így irányítani, mert minél magasabb az adrenalin, annál jobban veszi át a gondolkodás helyét az “üss vagy fuss”.
    Szóval Holdo terve akkor működött volna, ha vezetőként viselkedik, nem valami világtól elvont szellemként, aki gépi vak engedelmességet vár el organikus lényektől. Eleve nehéz katonai vezetőként komolyan venni valakit, aki úgy várja el a katonái tiszteletét, hogy még egynruhát se hajlandó hordani, de úgy meg aztán pláne lehetetlen, hogy komplett és kétségbeejtő inkompetenciát mutat az emberei felé. Az, ha két-három hozzá közelálló tudta a tervet, az egészen semmit sem változtat. A tömegek nem látták a kiutat, miközben egy vezetőnek azt mutatnia kellett volna, hogy elnyerje a bizalmat. Az olyesmit nem osztják hírnévért. Holdo tipikusan úgy viselkedett, mint egy embereket soha az életben nem vezetett tábornok, aki egy minisztériumi irodában élte le az életét egy párfős csoport élén.

  105. sgtGiggsy: Nem volt még halálközeli élményem, szóval nem tudok erről nyilatkozni, ezt a részét a filmnek meg nem akarom tovább boncolgatni. Ahogy írtam, az én számomra elfogadható volt az érvelés, habár a kivitelezése lehetett volna jobb is.
    Ettől függetlenül több sebből vérzik maga a film, de már az előző rész óta, úgyhogy nem fogok ezen pörögni.

    Elég lenne olyan stílusú és hangulatú filmet csinálniuk mint az eredeti trilógia, mert az az SW érzés. Ezt próbálták ebben a filmben, de hiába azonos hosszúságúak a jelenetek és a ritmus a Birodalom Visszavággal, a többi nem adja. Idióta tucatfilmet tett le a Disney az asztalra.

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.