#releasethesnydercut

Egy olyan pletyka kering jelenleg a neten, hogy az SDCC-n, az idei legnagyobb Comic Conon feltűnik majd Snyder, és a DC panelen bejelenti, hogy a Warnerrel közösen kiadják a Justice League általa megálmodott változatát.

Hogy mi az alapja? Volt egy olyan anonim forrás, miszerint ez várható. Még mondott pár dolgot, de eléggé fanboy álomnak tűnik az egész amúgy: új DCEU logó, Batfleck ténylegesen, rip Cyborg, Whedon kirúgva azért ahogy Wonder Womant kezelte a Justice League-ben, női vezető a Green Lanter Corp. élén, meg ilyenek.

Viszont a Snydercut pletyka alatti tűzre a rendező is önti a benzint, mert a twitter szerű közösségi hálózaton like-olt egy olyan posztot, amiben az ő feltűnését várja valaki az SDCC-n idén.

human
írta
2018. 06. 11. 19:27
megjelenés
50
hozzászolás


50 hozzászólás a “#releasethesnydercut” bejegyzéshez

  1. Volt már hasonlóra példa a történelemben?
    Alternatív befejezés, plusz kivágott jelenetek még oké.
    Jelen esetben viszont újra kellene vágni, akkor az akciók is mások, arra új cgi, utóforgatás…mennyibe kerülne ez Megtérülne?
    Kivitelezhető ez egyáltalán?

    Szerintem nem.

  2. Meg fogják vajon valaha érteni a fanboyok, hogy a Snydercut nem létezik? Leforgatták, persze, de 1000% hogy a VFX shotokat már nem készítették el mellé, mert Whedon elég hamar átvette a gyeplőt, szóval egyértelművé vált, hogy a végeredmény már az Whedon-Snyder ondócuvée lesz, nem a pure Snyder változat.

    Snyder meg szerintem csak trollkodásból/savanyúságból like-olja az ilyen posztokat, tekintve, hogy három millió köbméter hígfost kapott a nyakába a Man of Steel – BvS – Justice League szarháromság után. (Jogosan.)

  3. A DC jobb lenne ha jegelné magát 2-3 évre és max WW-t kéne megtartani az univerzumból.

  4. Reménykedik az ember, de konkrétan nem vár el semmit semmilyen pontos időpontra, mert nyilván nem akar csalódni.
    Az nem csak egy like volt viszont, persze tetszikelget össze vissza…de így hogy folyamatosan osztogat DC+JL cuccokat a mai napig, nem igazán úgy tűnik, hogy utálná ha foglalkoznia kéne még ezekkel, főleg hogy azóta mind a felesége mind ő megerősítették, hogy producerek a WW84nél.
    Ha twitteren tenné ezt akkor akár gondolhatnánk, hogy trollkodik (bár nem tűnik olyan fickónak) de ott van elég utálója, viszont Vero-n a többség, a keménymag eleve miatta ment oda és rajongó…és ezt ő pontosan tudja és nem hiszem, hogy a rajongótáborával szórakozna ilyen szívesen. Ez még azt nem jelenti, hogy 100% kiadnák az ő változatát mostanában, viszont azt igen, hogy ezt ő szeretné. Főleg, hogy hozzátoldott már Cyborgos képhez olyat, hogy believe meg ilyenek :D
    Még ezelőtt a like előtt, megosztott egy napon, nem sokkal egymás után két képet az első volt a The king of men, ugye az emberek királyával a JL történelem leckéből, nemsokkal rá jött a kép a castról még ahogy a 2016os SDCC-re utaztak. Szóval főleg ez indította be a dolgot, és akinek most lájkolta a képét Chris Wong ő videókat csinál és ezután az SDCC-s posztja után volt neki egy olyan, hogy ez azt jelentené, hogy megy az SDCC-re? Azt lájkolta Snyder és most ezt amit beraktál megint. Persze mehet más miatt is, ha megy..és lehet pusztán az is, hogy csak tetszik neki, hogy szeretnénk, ha menne.
    Green Lantern Corps film már biztos lesz így, hogy Geoff írja,de erről a női vezetőről nekik én nem hallottam, inkább hogy szerepelhet Jessica Cruz, de ez a női vezető dolog legalábbis a rajongók között annyira erősen nem terjedhetett ebben a formában.
    Amúgy a vero inkább instás, ha muszáj hasonlítani, mert csak simán szöveget nem tehetsz fel és az mondjuk kiegészítve a facebook olyan funkcióival, minthogy megtudod adni épp mit olvasol vagy milyen könyvet ajánlasz, ez még filmekkel, zenével, helyekkel.

  5. CGI-on én ha jól tudom már a film forgatása közben is dolgoznak, nem kéne olyan borzasztó sok a befejezéséhez..lol lehet még kevesebb, mint amennyi az a szaros bajusz meg a többi hülyeség volt :D

    A DonnerCut is létezik, ezért nem kétséges, hogy ezt egyszer kifogják adni, a kérdés csak az, hogy mikor.

  6. lehet kidobnak valami fél órás green screen, kötélen lóbálós, hang nélkülis bootleget, ami alatt snyder narrál és minden fan oda vissza lesz csöppenve az élvezettől.

  7. Ennél a mostani, összebarmolt fércműnél csak jobb lehet bármi.akik meg “okádék Acélembereznek meg BvS” azoknak nem mindegy?Most komolyan?Ennyi örömünk legyen már rajongóknak akik hiányolták Flash vagy Cyborg jeleneteinek 30%-át vagy Clark és anyuja találkozását.

    “A remény olyan mint a slussz kulcs” pff bazki

    Batman és Superman jelenetei annyira szánalmasak voltak,hogy vicc.Afleck meg az utóforgatásokra úgy nézett ki mint egy jól lakott napközis :D

  8. Nyúlszáj Supermant ha kijavítják, már közelebb vagyunk. De nem hiszem, hogy ez megtörténne.

  9. en azert a Shazaam ra kivancsi leszek de szerintem Drogot is megnezem a viz alatt .. az elozo filmek a WW kivetelevel nem tettek magasra a lecet, szval akar meg be is johet a ketto kozul vmeik..

  10. Shazam annak idején népszerűbb volt Supermannél.Még perelt is miatta a DC.Nagyon különleges figura.Ha most is betalál ő lehet az új irány.

  11. Te jó ég, ez még érdekel valakit? Mármint nem a hír, az oké, de ez az egész Snyder cut dolog. Az a franchise megbukott. Drasztikus változások kellettek volna. Két jó filmjük volt, Man of Steel és a Wonder woman. A közönség nagy része a WW irányt szerette volna, a DC fanok a MoS felé hajlottak. A végeredmény a JL lett. Gondolom a Snyder cut hű a MoS fanokhoz, de minek is ez? Ezt irányt már kukázták. Majd sírhatnak az Aquaman után is. Borzasztó helyzetben a Warner-DC.

  12. Az az egy kiutuk lehetne, ha ráébrednének, hogy kisebb rétegnek kell olcsóbb filmet csinálniuk, legalábbis egy ideig. A fun-okat kell kiszolgálni a MoS vonal folytatással, aztán ha majd nőnek bele új rajongók, megint lehet nagyobb filmeket forgatni. Nem tud a DC akkora tábort lefedni mint a MARVEL egyszerűen nem alkalmas rá, mivel a nem fun képregény filmet az emberek még nem tudják megemészteni, csak ha realisztikusan van tálalva mint a Nolan féle.
    Na itt nincs se realizmus, se fun.

  13. Azért elképzelem a DCEU fanokat. “Igen, légyszi, Snyder, gyalázd meg még jobban a legjobb DC hősöket. Gyalázd meg őket jól, igeeeen” Az egy dolog, hogy Snyder análisan inzultálja a rajongókat a fos darkos agymenésével (aminek NEM, nincs köze a DC képregényes univerzumának tónusához) de hogy egyes rajongók még ennyi idő után is megpróbálják elhinni, hogy ez nekik így jó…

  14. Egy olyat simán el tudnék képzelni egyébként, hogy ami leforgatott jelenet az benne van (mármint a Snyder féle) és esetleg ami még csak később jött volna, ott mondjuk animációsan csinálják meg, mint a DC rajzfilmeket. Mármint az “el tudnám képzelni” az az, hogy én imádnám úgy is, nyilván ez soha nem fog megtörténni.
    Pedig így biztos nem került volna több M-ba, nincs utóforgatás, csak a rajzoló brigádot kell megfizetni :)
    Egyébként meg a JL olyan szinten lett szar, hogy most nem mindegy kiadják-e ezt vagy sem? Rontani nem tud a megítélésén.

  15. Megalázni még jobban? Mármint annál, ahogy megvoltak a JL-ben?Snyder verziója csak javítana a dolgon. Én azt mondom, adják ki, a Josstice League-nél 100-szor jobb lenne.

  16. Őszintén szólva engem a Batman v Superman után nem érdekel semmi, amit Snyder összebarmolt. :D Lehet szapulni a Justice League-et, a BvS volt a DCEU abszolút legalja.

  17. @miezazaj

    Azt, hogy Affleck marad Batman és ebből következően Reeves trilógiájában is bent lesz.

  18. Egy dolgot nem értek, minek ez a változat? Mire várnak a rajongók?

    Most a forgatókönyvet annyira nem írták át, szotri kb. ugyanaz lesz, Whedon csak pár poén, kiegészítést írt fogatott hozzá.

    Tehát Snyder verziója max. borúsabb, búvalbaszottabb lesz, arra meg ki kíváncsi?

  19. Megnéznék egy 2.5-3 órás verziót, mellőzve a hülye poénokat, valami nagy, epic sztorit. Snyder összehozta volna ha a studió hagyja dolgozni.

  20. Euphonic
    Lehet a BvS t szidni, de
    az nagyonbtulzas, hogy rosszabb mint a JL.
    Batman cuki kisfiu mosolya mikor meglatja Supermant, meg most is remalmaik vannak

  21. Snyder nem fog előállni semmivel. Így megmarad annak a mítosza, hogy ő egy fasza filmet rakott össze, ami a BvS után nem is értem miért egyértelmű sokaknak a mai napig. ebből a helyzetből ő, mint rendező győztesen jön ki, mivel mindenki azt képzel az egészről, amit csak akar.

  22. Han Solo is cool volt, amíg a Disney nem magyarázott meg mindent. Be like ol’ Han.

  23. Miért egyértelmű? Miért várják a Tarantino rajongók, akiknek szinte minden filmje bejött, a legújabbat ezzel az erővel? Olyan nehéz elhinni, hogy vannak jópáran, akik szeretik a filmjeit és az ő eredeti elképzelése egyértelműen jobb lesz számukra, mint a szétszabdalt Whedon cucc ami törölt minden kapcsolatot a filmekkel, amiket ezek az emberek szeretnek?

  24. Mekare Milyen kapcsolatot törölt Wheedon a korábbi filmekkel? És hol vannak azok a jópáran, akik szeretik Snyder DCEU filmjeit? Konkrétan az összes Snyder filmet a DCEU-ból masszív gyűlölet fogadta filmnézői részről, egyedül fanboyok ugráltak, hogy az inkonzisztens, képregények hangulatával szembemenő koncepciója mennyire jó. Az egyedüli sikeres DCEU mozi az lett, amihez Snydernek a legkevesebb köze volt. Mi volt Snyder víziója? Superman? Darkos. Batman? Darkos (oké, ez úgy is kell) Wonder Woman? Darkos. Cyborg? Darkos (nagyon látszik, hogy azokat a részeket a JL-ben még Snyder csinálta) Aquaman? Darkos. Mindenki dark. Le merem fogadni, hogyha Green Arrowt is lett volna ideje beemelni a DCEU-ba, akkor az is ugyanaz a darkos fancsaliképű figura lenne, mint az Arrowverse-ben, nem pedig a laza, nagydumás képregényes Green Arrow. És bár nem Snyder rendezte, a Suicide Squadon is nagyon érződik az ő ráhatása (azt meg hagyjuk is, hogy a képregényben a Suicide Squad egy black ops csapat, a Snyder vízió szerint meg Superman pótlására hozták létre meták ellen… Olyan mértékben erőszakolja meg a DC világát a Snyder által megálmodott DCEU, és annyira értelmetlenül, koncepció nélkül építkezik, hogy az is kérdéses, miért nem állította le senki már a MoS, vagy legkésőbb a BvS után.
    Szóval nyilván voltak emós, ereik felvágására vágyó Snyder fanok, akik élnek-halnak azért, hogy a DC legjobb hőseit Fantasztikus Négyes módon gyalázzák meg a full depresszióval a filmvásznon, de azért a negyven-ötven emberért nem fog a stúdió milliókat ölni egy újravágott verzióba, miközben igazi DC rajongók tízmilliói lélegeztek fel, mikor a WB kipaterolta Snydert a DCEU éléről.

  25. Haha sgt megyek felvágon az erem… Csak gratulálni tudok bravó

    Elég sokan vannak egyébként, persze népszámlálást senki se tart, de nehéz észrevenni egyes emberek olyanokat akik nem férnek be az áhított közegbe. Arról sem árt megfeledkezni, hogy nem minden filmnéző kommentel miután megnézett egy filmet, függetlenül attól utálta vagy szerette. Dehát ugye vannak ilyen hangos emberek, akiknek amúgy sokan nehezen vallják be, hogy amúgy szerettek egy filmet mostanság, mert elég hamar ilyenekkel szembesülnek. Cyborg talán a képregényekben örül annak, hogy oda lett a teste nagy része és hogy nem tudja embernek számít e még egyáltalán, vagy ugyanígy a többiek drámai oldala? Komoly empátia hiányt vélek egyeseknél felfedezni néha
    Miket vett ki Whedon? Ott van eleve az extra jelenet a JL dvdn ahogy Zimmer MoS zenéjére Clark visszatér a hajóra a ruháért, megidézve és párhuzamot hozva a MoS First Flightjával. Az anyja elmondta volna neki a világ egy sziget szöveget a MoSból ismét stb
    Most érkezett volna el a karakter oda ahová építették a MoS óta.
    Igazság szerint nem is tudom minek írtam most választ, megkéne tanulnom nem bekapni a horgot végre :D ah fuck it

  26. sgt csak azt szeretné ha vicceskedő, vidám dc szuperhősök lennének állandóan.

  27. Mekare Konkrétan Batmanen kívül nem nagyon találsz olyan DC hőst, aki állandóan depresszív és búval baszott. Snydernél mindenki az.
    És miféle építkezésről beszélsz? Egy nyomorult jelenet, aminek kevés jelentősége van? A Snyder vízió a következő. Mindenki, még a legpozitívabb, reményt sugárzó karakterek is depresszívek. Superman mindig, világ életében (nagyon kevés sztorit, amik jó része nem is kánon, leszámítva) a reményt sugározta. Konkrétan a két filmjében (a JL-t most hagyjuk) folyamatosan egy ilyen szomorú, faarcú valami volt.
    És Cyborg? De eleinte nyilván voltak gondjai a cybrog léttel, de egyrészt az ilyesmit nem egy team-up filmben kellene behozni, mert bőven mélyebb dolog annál, hogy a rendelkezésre álló idő elég legyen hozzá (és azt, hogy így legyen, nem Wheedon találta ki, hanem Snyder) másrészt a karakter alapjában véve egyik verziójában se egy ilyen letargiás meghalni vágyó valami. Aquaman úgyszint érdekes, és most nem azért, mert a szőke fürtöskéből kigyúrt szamoai lett, hanem mert belőle is egy ilyen megtört hőst csináltak. Snydernél Flasht leszámítva MINDENKI megtört figura. A DC univerzum nem a Watchmen (nem, akkor sem, ha üzleti döntésből a DC fejesek kitalálták, hogy összevonják a kettőt)
    Gyakorlatilag a szemellenzős rajongókon kívül mindenki látja, hogy hány sebből vérzik a snyderi vízió. Kapkodás, fel nem épített világ, fel nem épített karakterek, amik ráadásul többségében még szellemiségükben sincsenek köszönőviszonyban az eredeti képregényes verziójukkal, röhejesen lehetetlen történetek (Clark apjának halála? Suicide Squad? Luthor terve a BvS-ben? Martha???)
    Nolan trilógiája (jó, az első két rész) azért működött, mert egy alapból sötét karaktert vitt szellemiséghűen a vászonra. DE! Nolan filmjei sem mellőzték egyfajta szellemességet, és a sötétségükkel együtt is reményteliek voltak. Snydernél ez nincs. Nem darkos karaktereket tesz darkossá, az egyedüli darkosnál meg átugorja az alap darkos szintet, és rögtön a Dark Knight Returns verzióval jön.
    És azzal védekezni, hogy emberek nem vallják be, hogy szerettek egy filmet… Talán az IMDB-n se vallják be? A Metacriticen? A Rotten Tomatoeson? Nem gyanús egyiknél se, hogy a bemutató előtt többtízezer rajongói szavazat mellett 9 felettiek a Snyderverzum filmjei, aztán 6,5/10 környékére zuhannak egy-két hét alatt, amint az emberek LÁTJÁK is a filmeket? Nem gyanús, hogy az egyetlen jó DCEU film, a Wonder Woman egy teljes ponttal veri mindenhol (nézői reakciókat mondok) a Snyder víziójába illeszkedő filmeket még úgy is, hogy alapból Gal Gadot a mai napig sokaknak szúrja a szemét WW-ként? Nem gyanús, hogy annak ellenére szerették a nézők azt, hogy az sem egy hú de heppi film, sőt, az EGYETLEN jelentős karakterhalál is abban van? Valami elcseszett álomvilágban kell élni, hogy valaki azt higyje, szerették a nézők Snyder filmjeit, csak elhallgattatják őket a haterek. A WW-nél hol voltak a haterek? A DC Animations filmjeinél hol voltak a haterek?

    Kingmacsek Jaaaa, mert a “ne legyen minden depresszív darkos” meg “a legyen minden napfény és szivárvány” az tök ugyanaz. Kicsit se tipikus DCEU fanboy hozzáállás (direkt nem DC fanboyt írtam, mert a világon nincs DC rajongó, aki nem kap hányingert attól a hulladéktól, ahogy megerőszakolják az univerzumot a filmvásznon)

  28. Hahaha ha te ezt a Snyder féle Supermant depresszívnek találod azon nem tudok segíteni, már alapvető világnézeti/filnézési dolgokban különbözünk, de nagyon.
    Hogy az szerinted felesleges jelenet kevés jelentőséggel, az pedig ismét bizonyítja, hogy lehet egy filmet nézni is meg látni is.
    Filmekre ugyanúgy szavaznak fanboyok 10/10el az elején mint Haterek 1/10el, én nem is szoktam ilyenekre alapozni, sem rottenkakira sem egyebekre. Nem az alapján mondom, hogy sokan szeretik, azt sem mondtam h mindenki. Nyilvánvalóan nem duh. De nemrég itt a blogon is volt egy hozzászólás úgy, hogy félve vallom be, de nekem tetszett. Miért ne tenné, most tettél minden rajongót az öngyilkos jelölt zónába, mert tetszett nekik a film, ami neked nem.
    Hamár DC animations ajánlom a figyelmedbe Jay Oliva tweetjeit, ő is biztos egy kis emós, de szerintem neki sikerült már elég sok képregényt elolvasni, mégsem értene veled egyet… Jaj most akkor mi lesz ő is egy fanboy?
    Amúgy persze, hogy a WW veri, egyrészt kommerszebb a film, másrészt nem sokan tudták mit várjanak el tőle lol mégjó, hogy már rég volt a tv sorozat
    De ezeket a pontokat én letojom, ott van a Mother! tavaly az F cinemascorerral… Mit hagytam volna ki ha a pontszám érdekel te jó ég…

  29. Mekare Ja, ha neked tetszett a Mother! akkor nincs is több kérdésem…
    És Jay Oliva tweetjein mit nézzek? Jaaa, értem, ha Mark Hamill mond valami jót az új SW filmekről, akkor a Disney tartott fegyvert a tarkójához, hogy azt mondja, de ha olyan mond jót a DCEU filmekről, aki dolgozott rajtuk, az őszinte…
    És ha ugyanúgy szavaznak haterek, meg fanboyok bemutató előtt, akkor hogy lehetett a bemutató előtt 9.1 50ezer szavazattal a Suicide Squad?
    Amúgy nagyon tetszik, hogy a “sokan szerették ezeket a filmeket”-ből milyen szépen kihátráltál. Nem azt mondtad, hogy mindenki, hanem azt, hogy sokan. Nem, pont az, hogy nem sokan. Fanboyok, akiknél totál süket fülekre találnak a filmekkel szemben megfogalmazott tárgyilagos észérvek. Más se tudtok mondani “Nem érted, azért nem tetszik” “Vidám mesevilágot szeretnél, azért nem tetszik” Abszolút jól megfogalmazott, pontról-pontra alátámasztott kritikákat söpörtök félre read only módban ezzel a két “érvvel”.
    Egyébként pedig kérlek, oktass ki, mi jelentősége lett volna annak a kimaradt jelenetnek Superman karakterfejlődésének szempontjából! Nagyon tudna érdekelni. Az első filmben egy unalmas mamlasz, a második filmben egy letargiás mamlasz. A harmadikban attól az egy jelenettől hirtelen valóban az az emberekben mindig a jót kereső, és ténylegesen reményt is sugárzó szuperhőssé vált volna, amilyennek Supermannek lennie kell? Az is nagyon tudna érdekelni, hogy egy ilyen pillanatnak miért egy team-up filmben kéne lennie, miközben emellett három jelentős karaktert is a nulláról kéne itt felépíteni, és egy főgonoszt is kéne még emellett valós fenyegetésként behozni a sztoriba. Meg még a csapat összeállását is életszerűvé kéne tenni. Konkrétan a világon nincs épelméjű ember, aki azt gondolta, hogy a JL működhet ennyire semmi alap mellett. Wheedonra kenni, hogy a kétharmad részben kész bűzölgő szartengert nem tudta jobbá tenni…
    És nyilván a WW a Suicide Squadnál is kommerszebb volt, azt is azért utálták az emberek, mert “nem volt elég kommersz” Amúgy sem tudom mennyire lehet kommersznek tekinteni a WW-t, ha egyszer egyedül abban látni testközelből igazi borzalmakat, és egyedül abban van súlya karakterhalálnak (Clark apjának halála konkrétan muhaha helyzet volt, meg nem is főszerplő, mint Pine karaktere a WW-ben). Jaaa, nagyon kommersz. Nem. Azért a WW lett egyedül sikeres, mert az lett egyedül jó. Mert Patty Jenkins felfogta azt, ami Snyder hülye agyába nem akar beleférni, hogy a folyamatos letargikus drámázás komikumba fordul át egy idő után. Hogy nem azért kellenek a könnyedebb pillanatok, mert az emberek vígjátékot akarnak nézni, hanem azért, mert úgy válik életszerűvé egy mű. Nolan filmjeiben voltak könnyed pillanatok, a fenébe, még a Schindler listájában is voltak könnyed pillanatok, egyedül Snydernél megy az, hogy minden sötét. Nincs semmi egyensúly. Az erőltetett darkosság totálisan kinyirja a karakterek hitelességét.
    A “félve vállalom be” szófordulatot meg szó szerint értelmezni… Ehhez inkább nem is szólok semmit.

  30. Vicces, hogy pont nekem mondod, miközben hatszázezerszer leírtam már mindent az érveimmel, meg is kaptam érte, hogy kisregényeket írok, de sebaj.
    Igen nekem tetszett a Mother! Nincs több kérdésed? nagyon meglepő, ízlés kérdése egy film, meg mondjuk, hogy észreveszed-e magadtól kik akarnak azok a karakterek lenni stb stb… milyen meglepő, hogy neked nem tetszett, abszolút nem.

    Csak Blue-Rayből 2.32 millió példány kelt el a BvSből pl. Ezeket nyilván nem a film utálói vették meg…Szerintem ez sok ember, főleg, hogy hozzá sincs adva az, aki nem vesz már fizikai lemezt, vagy a dvd-sek stb. Még, ha csak ezt a mennyiséget nézzük is, nem tudom hol lehetnek ezek a szavazatok a netről, miért nem kommentel mindenki?…van aki csak fizet és élvezi csendben a filmet, az teszi jól, mert ez jó nagy időpazarlás itt.

    Unalmas mamlasz, letargiás mamlasz XDDD mély átérzéssel tekintesz a karakterek felé
    Mi az értelme annak a jelenetnek? Az, hogy VÁLASZT. Oda megy, mint Clark a farmról (ami szintén máshogy lett volna) frissen újraélesztve és simán megtehetné, hogy azt válassza maradjon Superman halott és levenné a terhet a válláról. Ebben a jelenetben kell életre újra Superman és nem amikor Clark vagy Kal-El elpaterolja a ligát. Itt veszi fel újra a gúnyát, fogadja el és választja ezt az életet.
    Én nem egyedül csak Whedont hibáztatom, a stúdiót és a producereket is.
    És épp ez az, hogy ez a Superman arc ez nem egy csapatfilmben lett volna elmesélve, csak ez lett volna a csúcspontja. És nem nem ettől az egy jelenettől lett volna az a reményteli Superman, de része ennek, csak még a kibetúrt farm jelenetet is megváltoztatták, ami ugyanúgy a része lett volna… és még sok egyéb mást is.
    Volt épp elég könnyed pillanat mindkét filmben, főleg a MoSban, a humor nem mindenkinek egy dance off pl
    Van a falon egy Picasso és te utálod, ez rendben van, nem kelt benned jó érzést, ez is rendben van…de akkor menj és nézz egy másik festményt én meg nézem, amit szeretek és tetszik vagy sem, lehet sokan utálják a festményt, de sokan szeretik is.

  31. aboszolút egyetértek sgtGiggsy-vel, attól függetlenül, hogy nekem a MoS tetszett, bár azt már korábban is írtam, hogy nem úgy, mint egy superman film, hanem inkább, mint kb. egy dragon ball z adaptáció.

    én is ezt ugatom már a BvS óta, hogy akinek az tetszettm az biztos, hogy nem DC rajongó, sőt, kb. jobban utálhatják a DC karaktereket, mint a hardcore Marvel rajongók. még schumacher filmjeinek több köze volt a DC-hez, pedig az ő filmjei is szarok voltak.

    ettől függetlenül alig várom a snydercut-ot és jó esetben talán soha nem engedik többet egy dc karakter közelébe még producerként se, rosszabb esetben lehet, hogy látok tőle egy filmet, ami hasonlít valamire, amit szeretek, attól függetlenül, hogy köze nem lesz a DC karakterekhez.

  32. De jó, a gatekeeping mindennek jót tesz… Egyébként pont a héten volt egy esemény ahol sok DCEU fan megmutatta a gyüjteményét képregényekből és figurákból stb… Még szerencse, hogy nem ti döntitek el ki DC fan meg ki nem ugye, de ilyenek miatt sokszor érzem hogy hiba volt ennyire populárissá tenni a képregényes világot… A sok nyakszakáll elszabadult

  33. gondolom rituálisan égették a DC képregényeket és figurákat zacky snyder jelmezben

  34. Skacok,rengeteg DC oldalt követek facen,instán,twitteren.Tudom miről beszélek mikor azt mondom rengetegen szeretik Snyder Superman ábrázolását.Sőt nem kevés az se akit Snyder ábrázolása kedveltette meg a karaktert.
    De majd stgiggsy megmondja a filmbuzin,hogy az egész világon 50 ember reménykedik a Snyder Cutban.

  35. Mekare Nincs mély átérzésem Superman iránt, mert egy elbarmolt módon adaptált karakter, amiről messziről süt hogy a rendezőnek fingja nem volt arról, hogy mi lenne a lényege. Túl szenvedősre lett véve, miközben igazán egyik részben sincs valósan átérezhető dráma a kínjai mögött. Az apja halála nevetséges. Most komolyan, mindegy mit kér tőle az öreg, ki lenne képes nézni egy szerette halálát csak azért, hogy ne bukjon le pár ember előtt? Kicsit sem emberi reakció.
    BvS? Egész film alatt olyan, mint aki le van szedálva. Semmi nem jön át a reményt sugárzó lényéből. Mert hogy Snyder verziója nem sugároz reményt. És pont ez a baj Snyderrel. Nem építkezik. Lehet letargikus Supermanről filmet forgatni, de ahhoz, hogy az üssön, látnunk kell, hogy a karakter mennyire nem az. Lehet kivénhedt, megkeseredett Batmanről filmet forgatni, de akkor látnunk kell, hogy ez már a vége egy nagyon sötét útnak. Lehet a DC két legnagyobb karakterének összecsapásáról filmet forgatni, de ahhoz az kell, hogy legyen hátterük. Miért volt eszméletlenül hatásos a Dark Knight Returns? Mert Batman okkal volt kiégett. Okkal tért vissza. Okkal volt valami eszméletlenül brutális. És mikor összecsaptak Supermannel, annak volt oka, és súlya is. Ez egy út vége volt, és a harc megoldása is egyszerre volt tragikus és felemelő is, és nem volt szükség Martha-ra. Ezzel szemben Snyder úgy volt vele, hogy “és akkor az lesz a nagy trükk, hogy Luthor kitalálja, ki Superman, ki Batman, megtervez egy nagyszabású akciót négy évre előre pontról pontra, és minden be is jön neki” Batman gondolkodása meg? “Superman most nem rossz, de ha 1% is van rá, hogy az lesz, akkor végezni kell vele” Már az is durva, hogy Batman így gondolkodik, de az, hogy a DC világának legnagyobb stratégája tiszta pillanataiban ezt logikusnak látja, aztán egy vérgőzös pillanatban meg hirtelen “ja, Superman nem is rossz fej, nem ölöm meg” Na az röhej. Na és a Martha jelenet? Konkrétan vagy 35 év telt el a szülei halála óta, minden Martha triggerelt benne egy ilyet? Clark miért mond Marthát? Egy Kansas-i porfészekből jött srác az életében nem nevezte még az anyját a keresztnevén. A pillanat, hogy Supermannek anyja van, miért állítja meg Batmant? Azért akart vele végezni, mert azt feltételezte, hogy rosszá vállHAT. Mi változott?
    Az a nagy jelentőségteljes jelenet meg, amit itt mondasz… Hát, pont semmit sem számítana. Igazából előzetes események sincsenek, amik ezt a hatalmas feladást megindokolnák. Nem vesztett el senkit, nem érte tragédia, nem kényszerült olyat tenni, amitől megcsömörlött. Ez sincs felépítve, mint semmi a snyderi vízióban.
    Aztán jött a JL. Lehet szidni Wheedont, de Snyder állt neki olyan filmet forgatni, amiben az volt a terv, hogy nulláról felépít három, az univerzum szempontjából alapvető fontosságú karaktert, összehozza őket egy csapatba, újraéleszti Clarkot, majd Doomsday után egy újabb jelentős főgonoszt lő el zéró jelentőséggel. Olyan gyökeres koncepciózus hibák vannak itt, hogy ebből az alapanyagból lehetetlen volt jó filmet forgatni.
    A DC-nek volt egy felépített világa, felépített viszonyokkal, felépített karakterekkel. 2,5 milliónál nem kicsit több DC rajongó várta epekedve, hogy ezt a világot az MCU filmekhez hasonlatos szellemi hűség mellett festik majd a vászonra a filmkészítők. Ebből SEMMI nem valósult meg.
    Szóval teljesen mindegy, hogy van egy elhanyagolható kisebbség aki szereti a DCEU filmeket, mert a többség (a mozgalom élén a DC képregények, és animációs filmek rajongóival) ellenben nagyon-nagyon nem ezt akarta.

  36. Apukát, Mártát, Batman, Superman indokait stb már jópárszor átbeszéltem itt, nem fogom megint leírni. Pont tükörrel beszélgettem ezekről a múltkor és nem vagyok hajlandó megint elmagyarázni mindent tök feleslegesen. Vissza lehet olvasni, ha annyira érdekel, de rengeteg más helyen is vannak erre válaszok, videósak, podcastosak is akár. Mondd hogy elmenekülök a válaszadás elől az sem érdekel, de én unom már ugyanazokra a kérdésekre leírni a válaszom, hogy aztán ugyanúgy egy végtelen vita legyen belőle, túl sokszor elkövettem már ezt a hibát, gondolj, amit akarsz.

  37. Mekare Az a baj a snyder vízió magyarázataival, hogy egytől egyig mind erőltetett, minden életszerűséget nélkülöző szokott lenni. Hallottam már én az összes indokot Superman apja halálára (abszurdum) Marthára (abszurdum) Batman és Superman harcára (röhejesek) Kivétel nélkül mind a dráma a dráma kedvéért elvre épül. Egy drámai dolog akkor jó, ha életszerű, és átérezhető, ha mesterkélt, akkor megragadhat egyeseket, akik direkt a szenvedésre buknak, de mindenki másnak röhejes.
    És még ha ezeket figyelmen kívül is hagyjuk, az ésszerűtlen építkezésre, amit a három film alatt 20 jelentősebb karakter bemutatása jelentett, még mindig nincs elfogadható magyarázat. Itt nem csak az a baj, hogy Snydert szart rendezett, hanem az, hogy sruktúrálisan egy tákolmány a teljes DCEU, és ha még valakinek a BvS tetszett is, ahhoz aztán már nagyon szemellenzős fanboynak kell lennie, hogy ezt ne lássa be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.