A DCEU hírek?

A THR elvileg szerzett pár infót a DC dolgokért felelős Walter Hamada új terveiből. Azért egyelőre kezeljük őket pletykaként.

 • Matt Reeves (Planet of the Apes) leadta az általa elképzelt Batman-film első harmadát. Ebben egy fiatal Batman szerepel. Ezzel erősítve Ben Affleck távozásának hírét is persze. Csak nehogy teljes reboot legyen a szülők ismételt megölésével. Gondolom ők is érzik, hogy nem kéne.
 • A DC/Warner létrehoz majd egy al-brandet a nem DCEU-ba tartozó filmeknek. Szóval amíg készül az eddigiekkel harmonikus Jared Leto-s Joker történet, addig a Todd Philips (Hangover) által rendezett Joaquin Phoenixes Joker film ezen új név alatt fog megjelenni, ezzel is jelezve, hogy különálló dologról van szó. Nem mellesleg Warnerék 55 milliót szánnak rá, és ősszel kezdenék a forgatást.
 • A The Flash filmet már nem Flashpointnak hívják, de azért abból a történetből fog meríteni a Game Night-ért felelős rendezők keze alatt. A mostani hírek szerint eléggé a humorra fognak gyúrni (a Back to the Future-t emlegetik) a 2019 elején forgó filmben.
 • Folyamatosan fejlesztik a Birds of Prey (Margot Robbie) és a Batgirl filmeket is, de azokban nincs fejlemény.

Meglátjuk mennyi jön be ebből.

(A DCEU a karakterek egységes univerzumát jelenti, csak elég unalmas lenne mindig kiírni a teljes nevet.)

45 hozzászólás a “A DCEU hírek?” bejegyzéshez

 1. A Game Nightos srácokban nagyon bízok. K#rva jó volt az a film. Rég szakadtam így vígjátékon. Végre nem a szokásos péniszes, fingós, vaginás, füves seth rogenes agyhalott poénokat láttam hanem normális igazi vígjátékot. Nem mellesleg volt benne egy vágatlan jelenet ami amúgy is a gyengém minden filmben vagy sorozatban (amikor dobálják egymásnak a tojást). Szóval én bízok bennük.

  Affleck távozása szomorú, de valahol megértem a palit. Biztos, hogy ki lehet a f@sza az egész warnerrel.

  Most akkor Joaquin az hivatalos? Nem nagyon láttam sehol, hogy meg lenne erősítve. De am fölöslegesnek tartok még 1 jokurt. Leto-t kéne kibontani. Biztos tudna alkotni valamit hogyha hagynák neki.

 2. Meh…Két hét és 180 fokos fordulatot vesznek a tervek :D De lehet még annyi se.

 3. Sztem csak simán elfelejtik őket, majd újra bejelentik mint új ötletet, és majd utána talalnak ki vmi teljesen mást.

 4. Az összes hir közül talán az a legjobb, hogy a DC multiverzumot csinál. Abban van potenciál. Ha sikeres lenne, akkor belevághatnának olyan történetekbe, mint a Red Son, Injustice stb. Simán kinyirhatnának karaktereket, mert nem kötné őket a kibaszott univerzum épités.

 5. 1. szerintem a multiverzumhoz kicsit stabilabb alapok kellenének – szépen hangzik persze, de egy világot nem tudtak összerakni, akkor majd párhuzamosan több biztosan sima ügy lesz :)

  2. szerintem a teljes koncepció halott ötlet, mert az eddigi DCEU mozikat elnézve sokkal nagyobb potenciál lehet egy 55 milliós Todd Phillips + Phoenix Joker moziban, mint a következő nagy DCEU dobásban. szóval ha az kasszát robbantana véletlen Deadpool módra és lenyomná a JL bevételét (ahol azért elég alacsonyan a léc), akkor meg azt probálnák hirtelen beemelni a DCEU-ba és összemosni mindent – ahol visszakanyarodok az első ponthoz, ehhez nincs meg a gyakorlat, rutin a stúdiónál.

  szóval persze értékelendő a próbálkozás minden téren, de nekem valahogy gyanús, hogy csak még több pofonba tudnak majd belenézni ezután.

 6. Ezt a Joker filmes dolgot nem igazán vágom. Pláne azt, hogy kettőt is akarnak belőle. Hogy a toszba forgatsz egy rosszfiúval a középpontban filmet? Pláne egy annyira irritálóan elcseszettel, mint Letoé? Mert az, hogy Harley Quinnről is van terv, az egy dolog, ő azért a DC fősodrában már évek óta hős és antihős között ingázik, de Joker az színtisztán rosszfiú, aki egy hős ellentéteként kéne jelen legyen. Ráadásul Jokerről még eredetfilmet sem lehet forgatni, hisz nincs neki kanonikus eredettörténete (legjobb emlékeim szerint a Killing Jokeból is csak Barbara megnyomorítása a kanonikus, a humorista eredettörténet a feleséggel nem)

 7. Érdekes elképzelés ez a “multiverzum”.

  Offolok egy jót, magamból (is) kiindulva.
  Nem tudom, száz “aktívabb” moziba járó közül hányan követik akár csak egy kicsit is komolyabban a filmekhez kapcsolódó eseményeket, a színészeket. De jó eséllyel még kevesebben a stúdiókat, a forgatásokat és közülük is még kevesebben fórumoznak/fórumozunk napi szinten és még azon belül is kevesen vagytok, akik aztán tényleg képben vannak.

  Azt akarom csak ebből kihozni, le merem fogadni, hogy sokan értesülni sem fognak arról (de legalábbis fogalmuk sem lesz róla), mivel jár a FOX eladás. Hogy ki veszi/vette meg. Hogy miért nem Affleck a denevérember. Még azt is ki merem jelenteni, hogy egy átlagosabb mozinézőnek talán arról is csak minimális infoja van, hogy a DC és a Marvel két külön univerzum – a jogi- és licenszkérdéseket meg most végképp nem feszegetném. Ő csak úgy fog kijönni a moziból, hogy Superman-nel, Wonder Womannal, Deadpoollal és az X mutánsokkal sokkal több esélyük volna Thanos ellen.

  Visszakanyarodva. Állati kíváncsi lennék/leszek, mennyien és miképp fogják értelmezni, hogy rövid időn belül 2-3 Joker film kerül a mozikba, más-más szereplőkkel. Jól is elsülhet persze a dolog, de én inkább hiszem azt, hogy csúfos bukás lehet a dologból, független attól, jó-e a forgatókönyv, a casting stb. Bizonyosan sokkal informáltabbak a filmnézők, mint 20-30 éve, hála az internetnek, de szerintem erre még mindig nem állunk készen. Aztán persze lehet, hogy csúnyán tévedek.

 8. LOL

  Oké hogy lesz egy nem DCEU szériájuk is, de egyből egy Joker filmmel indítani? Úgy hogy közben készül egy DCEU Joker film is? Lesz itt kavar rendesen azoknak a fejében, akik nem olyan filmbuzik mint mi akik a Filmbuzit olvassuk.

 9. Ekkora egy clusterfuck- nal a DC/WB nem tud nagyobbat csinalni. Kulon univerzumon kivuli Joker film? Uristen, csak hagyni kene az egeszet, mert ezek utan mindegyik film bukta lesz. Keptelenek összefugo univerzumot epiteni foleg ilyen fos imkompetens majmokkal mint Snyder. Soha nem fognak Marvel szintu sikert elerni .

 10. abelh:
  Ez a joker film kizart hogy deadpool sikerű legyen. A deadpool friss es uj volt nem ugy mint a joker amit 500 szor lattunk mar. Szoval a fejtegetesed tok felesleges

 11. Olyan szempontból tetszik a dolog, hogy már nem feltétlen a Marvel majmolása a cél és megpróbálnak “külső” filmeket csinálni, R-es besorolással… Ebben lehet is ráció, főleg ha minőségi darabokat tudnak letenni. 55 misiből nyilván egy véresebb gengszterfilmet tudnak letenni az asztalra, amiben nem lesz misztikum…

  A legnagyobb kérdés az, hogy Batman cseréjét hogyan oldják meg. Nemes egyszerűséggel csak színészcsere, vagy valami frappánsabb dolog?
  Nyilván el kell indítani a dolgot egy Batman filmmel, addig teljesen felesleges építeni a Batman univerzumot (Batgirl, Nightwing, Titans, stb…)

  Nagyon kéne egy Acélember 2, egy minőségi Batman film…
  A Suicide Squad Deathstroke-kal is érdekes lehet.
  És a DC helyében Black Adamet is minél hamarabb behoznám a Sziklával, akár a MoS 2 egyik főelleneként…

 12. A Game night minden volt csak nem vicces, így nem igazán bízok a projektben. Pláne, hogy a Flash casting magában nem vinne el egy filmet úgy mint pl Joaquin Phoenixes Joker.

 13. Szerintem a sajtón keresztül a fanokat használják brainstormingra :) Ami jól rezonál a leendő közönséggel, arra fognak menni.

 14. Flashnél nincs rosszabb casting a Dceu ban. És még ha vigjátékot is csinálnak belőle. Olcsobb lenne ha magukra gyujtanák a studiot

 15. Legyen egy Phoenixes Joker, ami teljesen más, mint az előző DC alkotások, a többit meg pihentessék. Be kéne ismerni már, hogy ezt a képregényes háborút a Marvel nyerte és más célközönségnek gyártani kisebb költségvetésű, de sokkal okosabb Batman, Superman, stb. filmeket.

 16. Fearitself :

  “Ez a joker film kizart hogy deadpool sikerű legyen. A deadpool friss es uj volt nem ugy mint a joker amit 500 szor lattunk mar. Szoval a fejtegetesed tok felesleges”

  nem mondtam, hogy megüti a Deadpool bevételét, csak hogy váratlan siker.

  amúgy meg a DCEU eddig filmjeit elnézve, simán el tudom képzelni, hogy a közönség felkaroljon egy egyedi hangvételű kisebb költségvetésű DC mozit.

 17. A MOS-t nagyon szerettem, ám ami utána jött…nem is értem…
  Adják el a Disney-nek inkább a jogokat!

 18. Azért egyelőre kezeljük őket pletykaként.
  Ennek is kéne félkövért kapnia :D

  Közelít az SDCC szóval ezeket én most tojom le kb, majd lesz valami konkrét.
  Game Night szerintem jó vígjáték volt.

 19. Batfleck menjen csak a jobb filmekhez. Remélem Triple Frontier után elkészíti a vád tanúja remake-t.

 20. Amúgy, ha a két Jokeres dolog igaz lenne, akkor én a Joaquinosat Brian Azzarello Joker könyve alapján és hangulatával csinálnám tényleg nem cenzúrázva semmit… A Letosnál pedig a The War on Jokes and Riddles-t venném alapul, de sokat változtatnék persze.

 21. “Szerintem a sajtón keresztül a fanokat használják brainstormingra :) Ami jól rezonál a leendő közönséggel, arra fognak menni.”

  elég szomorú lenne

 22. Uuu War of Jokes and Riddles. Az jol mutatna. De azt csak az ö szemszégéböl nem lenne jo, mivel ott Batman bütudata viszi a dolgot

 23. Igen, azért is változtatnék többek között, persze attól függne ki mennyire elérhető…mert ha lenne új Batman vagy Ben akkor nyilván lehetne rá építeni… akár ha mégis a másik label része lenne a Reeves film, akkor nem számítana, hogy ő fiatalabbat akar… dehát ugye fene se tudja kikben lehetne gondolkozni

 24. Ezek az elképzelések már önmagukban paródiák. Semmi értelmes nem fog kisülni ebből, legfeljebb véletlenül.

 25. 29: Na ezt én se. Ha igazán különbözni akarnának a Marveltől hagynák ezt az univerzumozást és szépen egy az egybe feldolgozhatnák a képregényeiket. Lehetne csipegetni minden karakter füzeteiből, akár filmről filmre más színészekkel is működhetne dolog. Jöhetnének szériában a hosszabb, epicebb dolgok meg a kis különálló kísérletezgetések is.

 26. @Mate815: Azért akarnak mindenáron univerzumozni, összefüggő sztorikkal és szereplőgárdával, mert az elmúlt gyakorlatilag 10 évben Hollywood totál átállt a franchise építésre és a szerializált tartalmak gyártására. (Totál mókás amúgy hogy a TV és a mozi szerepe felcserélődött, moziba az epizódokat megyünk megnézni egy franchise-ból, TV-n meg végig bingelünk egy egybefüggő sztorit tálaló sorozatot.) Látják, hogy a monumentális franchise-okban van a pénz (Harry Potter, MCU, Transformers első részei) – és a legvégén úgyis a $$$ lesz a lényeg.

  abelh veled egyébként abszolút egyetértek, egy out-of-the-box Joker szóló mozi, DCEU-tól függetlenül simán tudna működni. Tudna mutatni olyat a képregényfilmes genre-ben, amit más eddig még nem villantott: kőkemény pszichológiai thriller/horror vonalon, potenciálisan hardcore R besorolással (ugyanitt Fincher bácsi, egy ilyen Moon Knight filmet villants már nekem, köszi). Simán zabálnák az emberek, hiába látták már a karaktert – ilyen köntösben még nem. És Joker a mai napig a legkiemelkedőbb képregényes gonosz, Marvel/DC egyaránt számolva.

 27. Értem én, hogy ebben van a nagy lóvé de a Marvelen kívül senkinek nem megy ez az univerzumosdi. Enélkül, különálló filmekkel egy DC Comics logó alatt is lehetne sikeres franchise szerintem és fasza alternatívát is jelentene a rivális mellett.

 28. Mate815 Azért nem megy az univerzumosdi másnak, mert retardált módon csinálják. Nem veszik észre, hogy a Marvelnál azért működik, mert önállóan működő filmekkel alapozta meg az univerzumot, és utána fogott bele a szálak összekötésébe. Igen, el-el hintettek valóban apró infókat minden filmben a többivel kapcsolatban, voltak átjárogató karakterek (Coulson és Fury pl) de összességében véve működött. De mit csinált a WB a DC-vel? Egyszerre minden. Mit csinált a Universal a Monster Universeszel? Elkúrták a Drakulát, aztán a Múmiának nagyobb része szólt olyasmiről, hogy “ez is lesz, ez is lesz” mint magáról az adott filmről. Elképesztő, hogy egy dollármilliárdos üzletágban olyan fejesek lehetnek, akik ennyire képtelenek felmérni az igényeket.

 29. 31.Mate815: Teljesen egyetértek. Én is valami ilyennek örülnék. Nem vágyom arra, hogy egy újabb évekig tartó képregény sorozatot nézzek. Azt most már hagyják meg a Marvelnek és csináljanak valami egyedit. Multiverzumot különböző szinészekkel és történetekkel.

 30. Nekem ebből csak az világlik ki, hogy a Warner/DC vezetői továbbra is dilettáns módon kapkodnak össze-vissza, semmit nem tanultak a buktáikból és mások sikereiből.

 31. @zsocso de hova akarsz/akartok MULTIverzumot jelenleg attol a studiotol, akik nem hogy egy univerzummal, de egy ertekelheto filmmel se nagyon tudnak boldpgulni (leszamitva a WW-t).

  also, a nagykozonsegnek azzal is gondja van h azt megertse, hova lett Bale a Batman v Supermanbol meg miert nem Andrew Garfield ugrabugral Tony Stark mellett Pokemberkent. egy filmes (vagy akar tv-be is atnyulo) multiverzumot a kutya nem ertene a hardcore rajongokon kivul, es bizony nem mi szolgaltatjuk a legtobb zsetont a kasszaknal, meg ha 3x is nezzuk meg a filmeket.

 32. Bizony, a multiverzum ötlete kuka. Igazából mire ezek rátalálnak a helyes útra, a képregény filmeknek leáldoz.

 33. De semmi dolguk nem lenne. Fel kénd dolgozni a meglévöbtörténeteket, ls kész a filmes univerzumuk. Totáldilettancia ez az egész. És igenis kissebb költségvetés, més célcsoportal. De ez ugytünik a Joker filmnél bejön.

 34. Batfleck szobákat tisztít meg bűnözőktől 120 percben. Kell a f@sznak ennél több, meg bármilyen univerzum ide.

 35. A Disney/Marvel univerzum építése azért működik, mert tényleg megtervezték. A legelejét talán nem, de első 3 film sikere után bejelentették az elkövetkező 10 filmet. Utána a következő 10 filmet.

  Van egy konkrét tervük, előre tervezik az elkövetkező 10 év filmjeit. Ad bőven időt nekik arra, hogy rendezőt keressenek, a forgatókönyv írók dolgozhassanak, és a színészek felkészüljenek egy casting-ra, megismerjék az új karaktereket akiket filmre visznek.

  A DC bejelenti, hogy jövőre kijön egy filmmel, ugyanazokkal a karakterekkel, de új casting. Aztán 2 év múlva ugyanez. Ugrálnak jobbra-balra, és filmek sikere után döntenek, hogy folytatják.

  Vegyenek fel egy normális kreatív igazgatót, aki jó a tervezésben. Bár figyelembe véve, hogy én 2 év alatt találtam 3 embert (különböző országokból) az én csapatomba (6 pozícióra), akiket hajlandó voltam felvenni, el tudom képzelni milyen lehetetlen feladata van a WB vezetőségének találni valakit aki érti a dolgát, hajlandó hosszú távon elkötelezett lenni, és képes harcolni a WB fejesekkel önálló döntésjogért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.