I Am Not An Easy Man (Je Ne Suis Pas Un Homme Facile)

Ilyen egy férfinézőknek szánt feminista film. Sajnos a gyenge komédiát tartalmazó részeket nem menti fel, de a végén olyan szép gyomrost visz be a Je Ne Suis Pas Un Homme Facile, hogy öröm volt nézni. Kár, hogy előtte unalmas.

A történet középpontjában egy nőcsábász csávó áll, aki beveri a fejét, és átkerül egy olyan világba, ahol a férfiakat kezelik úgy, mint jelenlegiben a nők egy jelentős részét. Teljes szexizmus, a metroszexualitás elvárják tőle a mindenhol szőrös nők, ha bármi értelmes gondolata van, azt sokszor lesöprik azzal, hogy “nem tudhatja, mert túl szép”, és még sorolhatnám. A megfordított nemi szerepek miatt teljesen furcsa, néhol kínos nézni a filmet.

A gond tényleg az lenne, hogy mindezt egy ideig romantikus komédiaként adják elő. Avagy a stílus bevált húzásai szerint “hősünk” küzd az őt lekezelő, meg önzőn használó nők ellen, viszont a képi világ hiába játékos itt még, valahogy a történet sosem billen oda. Mondjuk ha jobban belegondolok, ez a romantikus komédiák többségére igaz, és nyilván az volt a cél vele, hogy a klisék kifordításával még jobban hasson az üzenet. De csak üzenetre nem lehet építeni egy filmet, mert akkor hegyibeszédszerűség lesz a vége.

Szóval igen, a hatásra volt kihegyezve minden, és valójában egy kemény drámáról van szó, amit nagyon erősen fejeznek be. Viszont így filmkészítési szempontból olyan érzés, mintha a csattanótól lett volna felépítve minden, méghozzá nem teljes odaadással, egyszerűen csak túl akartak esni rajta, így nem csak a poénok, de konkrétan a romantikus kapcsolat sem működik benne, nincs kellően kidolgozva a szerelmi rész.

Inkább érdekességnek volt jó ez a film, utána lehet gondolkozni is kicsit, de jól szórakozni semiképp sem lehet rajta, akármit is sugall az előzetes. Amúgy a Netflix terjeszti, szóval ott nézhető simán.

12 hozzászólás a “I Am Not An Easy Man (Je Ne Suis Pas Un Homme Facile)” bejegyzéshez

 1. akkor nézzétek meg? mármint leírva nem lesz olyan hatása mint a 80 perc végén.

 2. human, az alapjan, amit a filmrol irtal tuti, hogy nem vagyok a celkozonsege a csattano felvezetesenek. Viszont ha azt irod, hogy az ravasz, akkor erdekelne. Egy giga SPOILER mezoben en is orulnek neki, ha valaki elmeselne.

 3. szerintem annyira nem nagy a csavar a végén, a történet közepe jobban lekötött, a végén meg egy “heh”
  szerintem jól lett kivitelezve, jó nem világmegváltó meg minden, de a színészek eljátszották a dolgukat, a történet haladt, és igen, kínos volt nézni néhol, de ez volt a célja
  szóval spoiler
  de tényleg ne olvasd tovább ha nem akarod ellőni
  egy nő a feminista világból átkerül a miénkbe
  de ettől függetlenül ajánlanám megtekintésre mindenkinek, ha valamilyen szinten érdekli a dolog, ha van netflix vagy ki tudod kölcsönözni … nem egy nagy befektetés

 4. csattanót és ütést írok amúgy végig, nem csavart.

  SPOILER

  és igen, a nézőpont kifordítása a “normális” világra a hatás, végig a férfi visszajutására gondolhatunk, hogy helyreálljon a rend, helyette a történet női karaktere esik át “hozzánk”, de ez csak 80 perc végignézése után hat.

 5. SPOILER

  Valóban átesik a nő, de vajon a férfi melyik a tüntetők között? A nők uralta világbeli alteregó, vagy a valós világbeli változat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.