37 hozzászólás a ““Mi a fenét kezdtem az életemmel”” bejegyzéshez

 1. “Jól fizet ez a Marvel, de inkább forgatnék valami igazi filmet”?

  Erről kb. az jut eszembe hogy Voldemort vagy Darth Vader az erősebb… de ez is egy hülye kérdés mert Voldemort kitalált személy Darth Vader meg létezik XD

 2. el fog jönni az idő amikor már a nézők is torkig lesznek a képregényfilmekkel.

 3. Ki nem? :D

  Nem akarok senkit megbántani, hiszen én vagyok az 5% egyike, aki nem szereti a DC/Marvel filmeket, de láttam moziban a film előzetesét és elgondolkodtam, mi lehet a világgal, hogy ennyire mennek a comic filmek és ez hogy képes szórakoztatni bárkit 8 éves kor felett? Akkoriban én is olvastam Tini Ninjákat, de felnőttként megnézve pár képregényfilmet borzasztó infantilisnek tartom. A vért/ káromkodást leszámítva a Deadpoolt is. Szeretem a jó rajzfilmeket, vagy kedvesen bugyuta vígjátékokat, nem vagyok valami beképzelt sznob és elismerem, a világ 95%-a imádja (felnőttek, gyerekek) ezeket, de számomra érthetetlen a jelenség.

 4. Nem fognak torkig lenni az ilyen filmekkel mert mindig lesznek tinik akik elmennek megnezni. Nem huszon meg akar harmincevesknek vannak tervezve.

 5. “mi lehet a világgal, hogy ennyire mennek a comic filmek és ez hogy képes szórakoztatni bárkit 8 éves kor felett?”

  “nem vagyok valami beképzelt sznob”

  szép kis oximoron.

 6. azért megint egy hatalmas pirospont az MCU “tervező részlegének” – az IW után bedobják a kvázi legkevésbé futó karakterüket, hogy kapjon minimum +10% bevételt azok miatt, akik csak az IW utóéletére tett utalások miatt nézik meg.

  itt minden centire megvan tervezve a produkciós lefutásokat tekintve, gazdaságilag csoda ez az egész franchise.

 7. abelh

  Ott a pont! Én megnézném azt a dolgozószobát, ahol az egész térkép fent van! Szerintem már kb 2-3 évre ki van előre találva minden……

 8. Tehát sznob, aki nem szereti a képregényfilmekwt. Világos.

  Az oximoron helyett anomáliát vagy ne adj’ Isten helyett ellentmondást akartál írni? Ja, magyarul nem lett volna elég…sznob?

 9. sum-blink: arra gondol, hogy sznobos kijelentés, hogy “csak 8 éves kor alatt érthető ha tetszik”. nem fogalmaztál szerintem sem túl jól. amúgy van egy nagyon egyszerű magyarázat: a képregényfilmek a modern mitológia. mielőtt elhangzik, hogy az lehetetlen, szerintem kicsit gondolj bele.

 10. 31 éves vagyok. dc-t nem szeretem de marvel filmeket nagyon, kikapcsolnak szórakoztatnak. nem várok tőlük többet mint amit kapok (látványos, számomra humoros akció-vígjátékokat szerethető karakterekkel).
  mély bölcsességekért, örökigazságokért nem marvel filmre ülök be. szar lehet aki 1 blockbuster-től ezeket várja.

 11. @ szjoe
  @ sum-blink

  Nálam az érthetetlen jelenség kategória: a magyar fociválogatott hazai meccsein mindig van félház.

  Kötve hiszem, hogy mostanában lesz olyan képregényfilm ami minőségben alulmúlná azokat a 90 perceket, s esetleg elhozná a mozis képregénybiznisz halálát (akár Marvel, akár DC).

  Már ha tényleg abból indulok, hogy a gyepen 0 teljesítményre is van néző…

 12. csatlakozom butch3r véleményéhez.
  “mély bölcsességekért, örökigazságokért nem marvel filmre ülök be. ”

  38 vagyok, és nagyon szeretem a képregény filmeket (mármint a jobbakat), visszaröpítenek a gyerekkoromba. Ha meg valaki nem bírja ezt a jelenséget, nagyon egyszerű kikerülni, nem kell megnézni moziban, és nem kell rákattintani a róluk szóló cikkre.

  Egyébként soha nem értettem azt a fajta kinyilatkoztatást, hogy aki ilyen filmeket néz az ostoba, vagy infantilis. Nem lehet olyan, hogy több teljesen eltérő dolgot szeret egyszerre az ember.

  Ötszor néztem meg a Bosszúállókat a moziban, de közben Fábri Zoltán meg Gregory Peck maratont tartottam az asszonnyal az elmúlt hónapokban. Azt hiszem a 20 óra vagy a Két félidő a pokolban eléggé más tészta mint Starkék kalandja :D Nyilván vágom, hogy utóbbi a rágógumi, előbbi meg a Michelin csillagos étel.

  Hozzáteszem, hogy mostanában ismertem meg igazán Fábri életművét, és az az ember egy kib@szott nagy géniusz, sztm szobrokat kéne róla állítani, és kötelezővé tenni a filmjei oktatását :)

  Egyébként Tarantino millió százalék h látta az Ötödik pecsétet, Wes Anderson meg az Isten hozta őrnagy úrat :D

 13. én meg ezt az érvelést nem értem “mély bölcsességekért, örökigazságokért nem marvel filmre ülök be. ”, amikor blockbusterre használják az emberek, mivel ezek egymással versenyeznek, akinek nem tetszik egy blockbuster, arra rögtön rásütik, hogy mély bölcsességeket akart, pedig kurvára nem. avagy tényleg jók a marvel filmek, de ez a kijelentés még akkor is zavaró.

 14. Én az agykikapcsolás érvet nem értem, amikor egy agyatlan logikátlan blockbusternél erre hivatkoznak.

  Nekem még a gyorskaja filmeknél is fontos, hogy legyen egy koherens történet, eleje közepe vége, karakter fejlődés stb. A Marvel ezt elég jól csinálja

 15. Kár leszólni az Ant Man-t főleg mivel eléggé más stílusú(Heist) volt mint a többi képregényes film szóval legalább valami újal próbálkoztak. Én nagyon jól szórakoztam rajta. A miniatűr részek is nagyon pofásak voltak. Erre is be fogok űlni biztosan már nagyon régóta vártam az új részt.

 16. Human, a cím és cikk alapján szerinted se életmű egy képregényfilm… :D De a mitológiában egyetértek. Sajnos. Amerikának nincs mitológiája. Ez hosszabb gondolat lenne, de az eredeti 3 Star Wars anno pont ezért készült/ lett sikeres.

  “akinek nem tetszik egy blockbuster, arra rögtön rásütik, hogy mély bölcsességeket akart”

  Na erről van szó. Emlékszem a Transformers 5 (?) kritikádra. Az is eredetileg az volt. A képregényfilmek ( mondom, én bennem van valami félrehuzalozva, mert rengetegen szeretik, gyerekek, felnőttek, bölcsészek, szénbányászok) azon a jogon buták, hogy “ez csak képregény”. Bizisten végigült a 3 Nolan Batmant és még gagyibb volt az álkomolykodás benne. És nem volt minden jobb régen, de a ’90-es években blockbusteren is simán gondolkodhattál. (Mátrix?)

 17. én alapból nem értem azokat, akik nem szeretik az SW-t, a képregény filmeket, de azért egy arról szóló cikk alá írogat, hogy ezek milyen gyerekesek…. Én se írogatok egy horror film alá, hogy mi a jó ezekben, hogy aztán meg az emberek ne tudjanak aludni a félelemtől… Egyébként meg a marvel/dc és egyéb blockbusterekben igenis van mély téma, már csak ha az Infinity Wart vesszük (Thanos motivációja)

 18. Szeretem a Star Wars-t, ami ugye max. 6 filmből áll. Akkor szabad ideírn? :-O

 19. Szeretem a Star Wars-t, ami ugye max. 6 filmből áll. Akkor szabad ideírnom? :-O

 20. Sum-blink az oximoron önellentmondást jelent, míg az anomália rendellenességet úgyhogy ő használta helyesen. Ha kioktatsz valakit, nem az a tudás is hozzá! :)

 21. 14: a focit én se szeretem, de az egy jóval régebbi intézmény, most az egy dolog milyen minőségű.

  Én a képregényfilmeket sem tudom megítélni, mert nem tudom milyen a jó. Ez a mainstream vonal számomra gyerekes, felnőtt emberek százai nevetnek a moziban olyannpoénokon körülöttem, ami oviba gagyi volt – de mondom harmadszor csak ma: velem van a baj! Ha meg komolyra veszik (Nolan) úgy még kínosabb.

  Szerintem eltérő véleményeket is lehet kommentelni/ a rajongótábornak meghallgatni. Én bár nem szerettem a Last Jedit, sok helyen csodálkozva olvastam, hallgattam másoknak mennyire tetszett. Szerintem ettől jó egy intelligens beszélgetés filmekről, lehet érvelni. Nem csak idejöttem leszarozni, amit kb. Mindenki imád rajtam kívül. Érdekel a jelenség, ki mit lát benne…

 22. Én nem sok képregényt olvastam gyerekként, szóval nem azok miatt vagyok rajongó. Nem is a Fox/WB képregény filmek miatt, mert ők javarészt szart csináltak, tisztelet a kivételnek. Hanem a Disney miatt, ahogy felépítették ezt az egész univerzumot. Minden összefügg mindennel, egymásra épülnek a történetek, rengeteg az utalás, látványosak, viccesek, jók a színészek stb. És 35 vagyok. Vannak ismerőseim akik szintén 30asok és együtt megyünk moziba, megvan a hype, utána kibeszéljük néhány sör mellett az adott sztorit. Egyszerűen megunhatatlan az egész.

 23. Nem is értem ezt az értetlenkedést a képregény filmek sikerén. Ezeknek a karaktereknek némelyike 60+ éves és a mai napig töretlen a népszerűségük. A technika eljutott oda, hogy faszán filmre vihetőek a történetek, egyértelmű, hogy tolonganak az emberek a moziban rájuk. Nagyfater, fater, kölök is élvezni tudja, hisz mind a DC/Marvel hősökön nőttek fel. És igen ahogy Human is írja ez modern mitológia. Ezek mellett még ott van a tény plusszban, hogy a Nolan trilógia meg az MCU filmek szimplán csak kurva jó filmek is. Számomra az a hihetetlen ha valaki nem szereti ezeket a filmeket. Még 10 az év MCU-nak fuck yeah!

 24. az eddigi egyik legostobább és legfeleslegesebb képregényfilm a feketepárduc volt… asszony végig se nézte, én végigszenvedtem, de vállalhatatlan volt. mégis az a borzalom volt a MCU eddigi legnagyobb sikere (leszámítva az IW-t, ami teljesen érthető). ezzel szemben az ant-man jó volt és várom is a folytatást. btw IW-vel kapcsolatban… szerintem azt is elszúrták a képregényhez képest, bár elismerem, hogy jobban nem lehetett volna azt a sztorit integrálni ebbe az univerzumba.

 25. “utána kibeszéljük néhány sör mellett az adott sztorit.”

  ezeknek a képregényfilmeknek a sztorija max 2 kortyig érdekes és nagyjából 5 korty alatt ki lehet beszélni az egészet. rövid sörözés lenne :D

 26. Többnyire azért fikázzák a marvelt,mert egyenként nem túl erősek a filmjei,de összességében olyan tervezés áll mögötte ami egyetlen stúdiónak sem sikerült még és nem is fog nem lesz több ilyen franchise a filmtörténelemben,ezért érdemes végignézni az egésznek egy tetőpontja lesz ami jövőre befejeződik és a fél univerzum látni fogja azt a filmet,hagyjuk azt,hogy nekem nem tetszik meg unalmas meg gyerekes,ott fogsz ülni a moziban és leesett állal fogod nézni a befejező részt…egyébként az én álláspontom az,hogy utána nem érdemes folytatni a franchiset lezárul egy korszak számomra legalábbis és akármilyen hülyén is hangzik szeretnék már jó dc filmeket látni,mert abban látok további potenciált

 27. human: erről a mitológiás felvetésedről létezik-e valami értekezés (cikk/videó) vagy csak úgy kipattant a fejedből? Nagyon tetszik az ötlet, szívesen hallanék még erről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.