113 hozzászólás a “Mégsem jönnek a bejelentett Star Wars spinoffok?” bejegyzéshez

 1. Gyönyörű napra ébredtünk!
  Ha ez az egész pozitív hatást gyakorol a IX minőségére, már megérte! Abban még bízom.

 2. Egyébként nem is értem mit gondolt a dizni meddig fog ezzel a hülyeséggel elmenni büntetlenűl? Az tiszta sor hogy tisztában volt hogy egy szinte a világon mindenkiáltal ismert univerzumot vett meg gondolván majd jól kisajtolnak belőle mindent a pénz oltárán. És még csak nem is az a baj hogy valaki vagy valakik életben akarnak tartani egy sorozatot. Csak szerény véleményem szerint pont azt a hangulatot a finom részleteket és azt a kidolgozott univerzumot, karaktereket amit Lucasék megálmodtak és vászonra vittek soha de soha senki nem fogja tudni megteremteni. Lehet rosszúl látom de ezzel szemben kaptunk egy éhezők viadala szintű valamit SW alatt. Tudjátok ahol mindenki 20 éves jók és gonoszak egyaránt. ÉS ez csak egy dolog volt, ahol az ember így elmosolygta magát persze full keserédesen, hogy oké ennek is ennyi….

 3. nem a star wars storykkal volt itt a baj hanem hogy rég lerágott csontokat vittek vászonra.
  Inkább csináltak volna darth plaguis & palpatine, Qui Gon, Yoda vagy Mace Windu filmet.

 4. Kiváló! Akkor én már ma csak egy kávét kérek! És remélem örökre pihentetik, meg magukat is!

 5. Bután csinálták az elejétől fogva, kár érte, mert ésszel, azt gondolom, készülhettek volna jó / jobb filmek. Nekem még az évi egy SW film koncepciója sem volt feltétlenül ördögtől való, de hát mire jutottak vele…

 6. A Solo bukása a rettenetes EP VIII következménye, pedig maga a Solo szerintem egy élvezhető kalandfilm lett. NYilvánvaló volt, hogy ezek után jegeni fogják a spinoff filmeket, pedig a következtetés helytelen, nem ezekkel a filmekkel van baj, hanem magával az elbaszott koncepciójú új trilógiával.

 7. Szerintem rengeteg ember (köztük én is) úgy volt vele, hogy a minősíthetetlen EP VIII után minek nézze meg moziban a Solot. Talán ha vártak volna decemberig vele, akkor ülepedett volna a rossz élmény, és nagyobb eséllyel nézem meg moziban. Bár őszintén, az EP VIII után már bluray-en sem fog érdekelni semmiféle Star Wars, nemhogy moziban…

 8. Ez valamilyen szinten már megint hibás következtetés a részükröl. Sokan az EP8 elcseszése miatt nem mentek el a Solo-ra… most azt hiszik a spinoffok szarok pedig az Epizódokat kéne rendbe tenni és nem meggyalázni régi hősöket.

  Amúgy én az Obi-Wan-osat vártam nagyon Mcgregor Obi-ja volt az egyetlen aki/ami szerintem jó volt az előzmény trilógiában. Kár ,hogy nem kapja meg a lehetőséget ez miatt… :(

 9. Hihetetlen, hogy ott van rengeteg ember, akinek ez a szakmája, és elvileg a legjobbak a területükön, de képtelenek levonni a helyes következtetéseket, pedig tele van vele az internet.
  Ennek mi lehet az oka?
  Sztem félnek elmondani a vezetőségnek, hogy a nem jó az alap koncepciójuk. Vagy tényleg nem tudom.
  Kikéne állni tökösen és elnézést kérni az EP VIII ért. Még azt is eltudom képzelni, hogy kivegyék a kánonból és újat csináljanak. De ha nem, legalább ígérgetni, hogy a következő jobb lesz. Az ígérgetés ingyen van, és legalább reményt ébresztenének, azzal még el lehetne adni 1-2 filmet. De ez a magas lóról fikázása a rajongóknak, akik valójában a Star Wars varázsát adják, -mert a film, csak egy film- felháborító és káros a saját üzletükre.

 10. Én vagyok itt az egyetlen, akinek bejött a TLJ? A Solot pontosan ezért néztem meg, mert ezt akartam elérni, hogy ne legyen több ilyen A Star Wars Story film. Valami újat akarok már látni. A galaxis másik felét, ismeretlen karaktereket, nulla kötődéssel az eredeti karakterekhez.

 11. Ace: csatlakozom, a Kenobi nagyon érdekelt volna engem is. Boba Fettel szkeptikus vagyok, vagyis most már csak lettem volna, de egy jó kis alvilági-bűnöző huttos sztoriban lehetett volna erő (ha Erő nem is:)).

  Évi egy SW film szerintem simán nem sok amúgy, tekintve hogy az univerzumában mennyi kiaknázható lehetőség van, Marvelből most már évi 3-4 jön, a legrosszabbak is minimum közepesek*, a jók meg kifejezetten jók – szigorúan a maguk nemében persze. Egy jó koncepcióval simán meg tudná őrizni a varázsát a SW is évi egy filmmel. Kétévente sorszámos film, egyik szólófilmes évben Erő-Jedi-Sith téma, másik szólófilmes évben csempész, fejvadász, katona, kém stb. téma, most csak így hasraütésszerűen, és szerintem senki nem unná, ha legalább Marvel-szintű igényességgel és tudatossággal nyúlnának hozzá.

  (*a Black Panther szerintem borzalmas)

 12. Én sajnálom az Obi filmet nagyon. Imádtam McGregort a szerepben. Solo-Ford után szerintem ő adta legjobban a karakterét.
  Egyetértek a fentiekkel, az EP8 lökte ilyen mélyre a sorozatot. Bár nekem a Solo se tetszett önmagában sem. Lapos volt, és unalmas. És kurva idegesítő a hülye feminista robot.
  Szerintem is azzal tudnák újra felcsigázni a fanokat, ha elmondanák, hogy mikben hibáztak az EP8-ban, és megígérnék, hogy azt helyrehozzák az EP9-ben valahogy. De nyilván ez soha nem fog megtörténni. Inkább hím sovinisztának, szexistának, rasszistának, kispistának titulálják a kritikusokat és még jobban erőltetik majd azt, ami miatt ide jutottam.
  Szomorú ezt átélni…

 13. utze: nincs koncepció az új trilógiában. JJ meg maga alatt vágta a fát, hogy ki-be ugrál legalább a trilógiát elvihette volna, mert a TLJ után nagyon nehéz érdemi folytatást csinálni. Két film ami csak üresjáratokból áll. Igazából nem is érzem, hogy bármi is fenyegetné a galaxist, az első rend vicc.

 14. Kissur: Dehogy! :)
  Ezekért a spinoffokért nem kár, de az új trilógiát már nagyon várjuk

 15. Kissur: szerintem a Force Awakens végig egyenletesen erős közepes volt, a Last Jedi meg jelenetről jelenetre váltogatott a zseniális és a gyalázatos között.:) Összességében jobban szerettem a Last Jedit, Kylo Ren és megkeseredett Luke eladta nekem.

 16. 11 – Saját tapasztalatom szerint multinál sajnos nem úgy megy, hogy odamész a vezetőséghez, hogy szar valami.
  Én egyszer csináltam ilyet, utána majdnem kirúgtak. Ott egy életre megtanultam, hogy ha nem tetszik valami, akkor vagy megszokom, vagy továbbállok.

 17. Nem lenne baj, hogy új trilógiát csinálnak, teljesen új karakterrel, sőt! Viszont az, hogy ez a gyökér csinálja a szánalmas ideológiájukat erőltetve… pff…

 18. Ahogy előttem is írták a Solo kudarca egyértelműen a VIII. résznek és a túl közeli bemutatónak tudható be. A film egészen rendben volt, nem is a jól megszokott módon próbálta felmondani a leckét, mégis ez a film bukik.
  Szerintem is a majdani IX. résznek kellene inkább a körmére nézni és az alapjaitól újragondolni, nem pedig a valóban érdekesnek tűnő Obi Wan Kenobi filmet kukázni. McGregor zseniális lehetett volna a szerepben, és sok jóságot bele tudtak volna tenni abban a filmbe. (Persze, a Boba film totális hülyeség volt, az jó, hogy kikerült a képből. Egy huszad rangú mellékszereplőből, akinek talán ha van három mondata az eredeti trilógiában és abban sem mutat egyébként semmi érdekeset a menőnek tűnő ruháján kívül, tényleg nem kell erre filmet építeni.)

  Remélem Rian Johnson új trilógiája is kukázva lesz, mert igazából ő az igazi oka ennek az egész mélyrepülésnek és Kennedy asszonyság.

 19. Zoli +1
  Viszont Bobba-nak vannak jó történetei a Clone Wars-ban, abból még lehetett volna akár valami jó is. De azért annyira nem hullajtok könnyeket

 20. Azt imádom a Disney-ben, hogy vagy 10 évre előre bejelenti a filmjeit (gondolom a befektetők miatt van rá szükség), aztán egy tollvonással kihúzza a felét, mert az egyik filmjük nem azt az eredményt hozta, amit ők elvártak. Még minimális kockázatot sem mernek vállalni, vagy csak Kathleen Kennedy nem mer kockáztatni, mert fél a fejesektől?

 21. bobjay

  Nagyon rezeghet ott a léc. Rengeteget adtak a jogokért, és egy Marvel2 szintű fix bevételi forrásra számoltak. Ez épp lerombolódni látszik.
  Most direkt feltúrtam kicsit a netet, és nem arra kerestem, hogy miért szar a Tlj. Erősen többség a csalódott

 22. Az a baj ezekkel a spinoffokkal, hogy nem tudsz izgulni a karakterekért, mert később tudod, hogy mi lesz a sorsuk.

 23. Szigorúan vélemény.
  Nekem elsősorban az a problémám, hogy megy az új trilógia, és mellette a régi (eredeti) spinoffjai. Így nem adja az univerzumépítés. Persze én értem, hogy ezekkel növelni akarják a régi filmek újranézésének bevételeit is, de kérem. A Marvel egy óriási bödön, ami a képregényeket illeti. Tele van eredeti ötletekkel és van mögötte egy stabil geek társadalom. Amúgy az új képregények sajnos elég harmatosan a “hőskori” színvonal mellett, és éppen kihasználják a filmek hájpját.
  Tehát a Star Wars legegyszerűbb megoldása az lenne, ha odaadnák Feige-nek. Ő érti és érzi a csíziót.
  Szerintem akkor lenne egy önálló Ben Solo film, benne esetleg feltűnne Skywalker. Lenne egy önálló Ray film, amiben feltűnnének a szülei. Lenne egy önálló szenior Luke film, amiben feltűnik Leia. Mittudomén. De így működhetne. Aztán persze a nagy filmekben ki lehetne nyírni pár fontos főszereplőt, á lá GoT. Lehetne behozni PC és célcsoportozott új szereplőket, jópasikat, jócsajokat, bármit. Kicsit belekotorni a kidobott kánonba, és átemelni olyan sikeres karaktereket, akik elférnek így vagy úgy a 3. trilógia és az az utáni világba. Thrawn, C’Baoth, Kyp Durron, akárki. A Marvel mozis univerzum egy óriási dekonstrukció – archetípusokat higítanak és helyeznek látványkörnyezetbe. Ha tényleg pénzt és sok-sok pénz akarnak, szerintem ezt kellene csinálni. Egy cég, miért nem koppintanak saját maguktól…?

 24. Valamit nem értek… De hát az ember sose volt a logikájáról híres.
  A Solo-nak mi a rák köze van a az EP 8-hoz? Mármint mi az összefüggés? Attól, hogy az EP8 szar lett, miért utasítják vissza a népek a Solo-t, aminek ugyan semmi köze nincs az előbbihez?
  Nem szeretem az EP 8-at, mert unalmasnak találtam sok helyen fesleges sztorikkal (bár voltak benne érdekes és tetsző megközelítések főleg a Rei-Luke-Kylo vonalon – mondjuk Leia visszalebeg a halálból már nem jött be annyira, azon kacagtam), de meg nem fordult volna a fejemben, hogy azért mert az EP 8 nem tetszett ne nézzem meg a Solo-t. Amiért fontolgattam a Solo megnézését, hogy nem győztek meg a trailerek elsőre, viszont megnézve a filmet imádtam kb minden percét.
  Emberek Lucas hányszor kért bocsánatot az előzmény trilógiáért, ami azért messze rosszabb, mint amit mostanság kaptunk? Nem rémlik ilyesmi, de azért lejöttek hírek az elmúlt hetekben, hogy ha viszi tovább a sorozatot, akkor az új trilógia a midikloriánokról szólt volna… WTF????
  Vagy ez csak a rajongók hergelése, mert az EP 1-2 környékén mindenki Jar-Jar meg a midikloriánok miatt ekézte Lucast…
  Én sajnálom, hogy bukott a Solo (pedig hozzájárultam az esetleges sikeréhez), simán néztem volna a folytatást, ami már valszeg magával hozott volna egy Cross-overt Boba Fettel és Jabba-val (persze az is lehet, hogy a Boba Fett filmben lett volna jelentősebb szerepe Solo-nak)…

 25. Rey Solo-t a népnek! :D Én azt mondom húzzák le a rolót a IX után, nem jött össze, van ilyen.

  OFF: ezt a mémet sose értettem, Anakin meg félbevágja Obi Want.

 26. scholes75: A Star Wars nem Marvel. Önálló filmet Reynek, meg Kylonak. Da fuuck? Minek? A kutyát nem érdekelné. Értelmes átgondolt történeteket kéne írni nem önálló filmeket az öreganyám tyúkjának is. Az eredeti trilógia nézése közben szerintem konkrétan 0 embernek jutott eszébe, hogy milyen jó lenne egy önálló Luke film. Ne is haragudj de ekkora baromságot is rég olvastam :D

 27. 30. Mate815
  Valóban egy Star Wars-nak nagyon nem állna az jól, hogy van 4-5 karakter, saját filmekkel, ahol a saját filmjeikben legyőzik a kis béta gonoszaikat, hogy aztán egy közös filmen összeálljanak, és legyőzzék az egész galaxist fenyegető főfőfő gonoszt.

  A Star Wars nem egy képregény adaptáció, nem egy álarcos szuperhős film, míg egy Marvelnél a környezet és a történet gyakorlatilag lényegtelen, és a középpontban a képregényhős áll, addig a Star Wars egy monumentális, klasszikus mese, akként is kellene viselkednie.

 28. Nem haragszom, ezért írtam hogy vélemény. Az értelmes vita mindig is a kedvenc tevékenységem volt, mivel az viszi előre a világot.
  Szerintem a Star Wars Marvel. A Dizni vett két brand-et, az egyikkel kaszálnak, a másikat elbaltázták. Ezek üzleti modellek. És ha egy gyártónál az egyik üzleti modell bejön, kötelező kisebb-nagyobb változtatásokkal lekoppintani. Miért? A zseton miatt.
  Értelmes, átgondolt történetek nem kellenek. Neked igen, nekem igen. Imádtam a Thrawn-sztorikat, a klónozott Császárt, a kirajzást, mindent. De ma nem ez kell. Miért? Mert a Dizni megváltoztatta a közízlést, és ezzel paradigmát váltott a mozikban.
  Amúgy éppen emiatt nem jutott eszébe senkinek 77-ben, hogy de jó lenne egy önálló Luke-film. Bezzeg amikor AD Foster megírta a Jedi-kristályt, mindenki hörrögött, hogy vászonra vele.
  Hidd el, nem okoskodni akarok, csak próbálom megérteni a szitut. 1981-ben olvastam a New Hope-ot, 6 évesen. Végig kísértem az egész kult felépítését és lerombolását. 2002 óra Marvel-képregény fan vagyok, és már akkor pofáztam mindenhol a képregényes kreativitás terjesztése mellett, amikor még sehol nem voltak Amerika Kapitányos popsitörlők és Hulk-os gyerekfogkefék. Popkultúrának tekintem mindkettő brand-et, és érdeklődve figyelem hogy az egyik hogy válik tömegcikké, a másik meg hogyan másik bele a süllyesztőbe.

 29. scholes75

  “Lehetne behozni PC és célcsoportozott új szereplőket” WTF? :)
  Ezekből pont annyival van már most is több, mint amennyi van is benne :)

 30. lordboxi:
  Hát igen, csak úgy ne várjanak Marvel2 szintű fix bevételi forrást, ha rögtön a legelején kijelentik, hogy hogy minden olyan anyag, ami a Star Wars kiterjesztett univerzum részét képezi, innentől kezdve semmisnek tekinthető. Persze ez nem gond, de akkor merítsenek legalább némi ötletet azokból, mint ahogy azt a Marvel esetében a képregényekből teszik.
  Én értetlenül néztem magam elé, mikor Rian Johnson próbálta megmagyarázni a Tlj elcseszett jeleneteit, meg Kathleen Kennedy habogott valamit arról, hogy egyelőre még nincs semmi ötletük a SW további történetére vonatkozóan. Nem egy Transformers-ről van szó, hanem egy SW-ról könyörgöm! Rengeteg információval szolgálnak a régi könyvek, de őket ez nem érdekli. Új SW univerzumot nem lehet csak úgy a semmiből pár év alatt felhúzni.
  A másik halálom a Lucasarts kukázása. Tudom, hogy az utolsó éveiben nem tették oda magukat a srácok, de fogadok, hogy ennyi idő alatt több és tartalmasabb SW játékot dobtak volna piacra, mint az EA. A 90-es években sorra jöttek a játékok minden platformra és egyértelmű volt, hogy a többsége azoknak csak bőrlehúzás, de az emberek zabálták őket. Hatalmas pénz lenne az új játékokban, de a Disney eldobta magától ezt a lehetőséget is.

 31. Ezt szerintem amúgy már baszhatja a Disney. A TFA-val bizony alapjaiban baszták el az egészet és a reményt, hogy lehet egy minőségi Star Wars a jövőben. Át kellett volna gondolni mit akarnak. Egy olyan folytatást kellett volna írni ami organikusan következik a Jedi visszatér végéből. Ehelyett kaptunk egy erőltetett másolatot, egy tákolmány sztorit amiről süt az izzadtság szag, hogy valahogy újra rebels v empire szitu legyen. Ezzel aláásták az eredeti trilógia sztoriját, a visszarángatott 3 nagyot pedig méltatlanul kezelték. Nem is találkoznak a vásznon gyakorlatilag. WTF? Az új karakterek meg igencsak harmat gyengék. Rogue One oké volt, Solot nem láttam. VII-VIII pedig gyalázatos. Ezekre nem lehet építeni. Hagyják a picsába az egészet a IX után és jöjjön egy KOTOR, ott legalább tiszta lappal tudnak indulni. Persze ha a retard Rianra bízzák akkor baszhatjuk. :D
  Az igazi győztes itt a prequel trilógia ami számomra jócskán felértékelődött a Disney féle szenny után.

 32. Bobjay: ott a pont. Az Expanded Universe totál ugyanaz, mint a Marvel Comics kb 60 éve. Forrás, alapanyag, tele ötlettel és milliónyi rajongóval. Ahogy a szülők elviszik a gyerekeiket az Avengers-re, úgy lehetne elvinni egy Dark Empire mozira. Persze nagyon elkéstek már ezzel… De a Ben Solo vonalban még simán benne van egy apró lehetőség. Ez egy űroperett, és nem egy képregényes univerzum, ezzel egyetértek. De valaki egyszer azt mondta (itt is) hogy a főfőfőfő sodor a Skywalker-ek saga-ja, én ezt adom. Mellette meg szerintem simán elférnének más sztorik.

 33. Mate815. Na ezzel 1000%-osan egyetértek. Én sem érzem azt, hogy ez a “jövő” folytatható. A KOTOR viszont ultrafrankó. Darth Bane ultrafrankó. Old Republic, satöbbi.

 34. “de azért lejöttek hírek az elmúlt hetekben, hogy ha viszi tovább a sorozatot, akkor az új trilógia a midikloriánokról szólt volna… WTF????”

  ez teljes trollkodásnak tűnt, hiszen ugyanott beszólt a rajongóknak is, szóval simán lehet, hogy nekik akart fityiszt mutatni a jarjar mellett legtöbb kritikát kapó húzásának a kiemelésével, csak ugye fasza lehozni clickbaitnek.

 35. Kenike: Jól megfogalmaztad. A TFA végig vitt, megvolt a lendülete, a TLJ-nél volt amit nagyon untam (belső konfliktus, casino bolygó), Kylo – Rey kémiát nagyon imádtam, meg a Luke vs Kylot is. Meg a rejtett mondanivalót, hogy egy senki is lehet valaki.

 36. Az a durva, hogy filmként ha már bukik is a SW, a merchandise téren somán sikeres és megy az őrület a mai napig!

  Egyébként lehet spin-off-ot az ismert sztorik után is csinálni pl. Boba Fettről. Eredetet ugye felesleges lenne már, max ikyen beékelt lótúrót lehetne.

  Ezt a KOTOR dolgot sajnos el kell engedni, 200%, hogy nem lépik meg.

  (De szerintem az egész Star Wars-t el kéne, én akkor is ronggyá nézném az eredeti részeket.)

 37. Azért egy nagy megmagyarázó 9. rész tudna új energiát mozgósítani. Ami itt nekem szembeötlő, hogy Ben hogyan tudta elrejteni gyilkos szándékait a Supreme Leader elől, amikor annak erőhasználata azért nem volt gyenge (ő hozta létre a “lelki” kapcsolatot Ben és Rey között, wtf).
  Miért?
  A kiscsákó nem kézzel emelte el a végén a seprűt, tehát nemcsak erőérzékeny hanem erőhasználó is volt.
  Hogyan?
  Rey erőérzékenysége és zabolátlan kapacitása csak Ben-hez hasonlítható úgy, hogy ő senki, Ben pedig Skywalker. Akkor persze bárki lehet Jedi, mert az erő ébred és nem a genetika. Aztán a klasszikus trilógia meg másról sem szól, csak hogy az Erő meg a Család hogyan függ össze.
  Akkor mégis?
  Szóval a végén helyretenni mindent – ez még mindig a legjobb megoldás lehetne. Aztán pár morzsával elindítani a folytatás lehetőségét.

 38. 30.Tyberius

  Nemtudom, szerintem a Pre trilógia 1000x jobb volt mint ez. A RoS nagyon jó film. A duel of fates hát, kb most is borsódzik a hátam. És bocsánatos bűn, de nekem még a Klónok Támadása is tetszett, voltak jó részei. Joda, Windu, Obi-Wan mind jó karakterek voltak benne. Érezhető volt Anakin személyiségváltozása végig, még ha néhol gyors is volt. Nagy mindegy, az még film volt, ezek meg …..

  Lucas ugyan nem kért bocsánatot Jar Jar miatt, de eltüntette a képernyőről, az pont elég.

 39. Szerintem sem 100% ugyanaz, mint a Marvel, de jól szegmentált spin-offokkal, szerintem bármilyen sűrűségben lehetne építeni az univerzumot.
  Hiába noname karakter Boba egy Old Ben-hez képest, de ha kitalálnak hozzá valami ütős R-rated sztorit Jango halála után a galaxis másik végében, akkor simán beüthetne úgy, hogy “na végre, ez már univerzumépítés”….és a core trilógia is visszakapná a bizalmat a nagyközönségtől.

  Egyébként bármikor előbb nézném meg a Klónok támadását egy 60 éves tévén, minthogy letöltsem és nekiálljak újrázni a TLJ-t….

  A következő sorokat már számtalanszor leírták itt mások, de muszáj nekem is beszállnom.

  30. Tyberius:
  Pedig nálam pofonegyszerű volt ez a “logika”:
  Elindult valamerre a TFA (JJ adott nekem egy reménysugarat), és utána a TLJ marketingben is elhintettek olyat, hogy “Snoke-hoz képest Palpatine egy padavan volt”…na végre – gondoltam – nem csoda, hogy ő itt a vezér…erre mi lett vele…. Luke-ból meg, az abszolút minta hősből, csináltak egy “leszarok mindent évtizedekig, tőlem a First Order kinyírja a barátaimat meg a fél galaxist” lecsúszott remetét, aki az apja kardját, ami maga a SW no. 1. szimbóluma fogja és elhajítja a TFA csúcspontjának folytatásában….
  Szóval értitek na :D

  A lényeg, hogy első olyan élményem volt, hogy fizikailag rosszul éreztem magam egy filmtől. Eskü nem vagyok pedig ez a nagyon szélsőséges válogatós “csakezajónekem” rajongó, a TFA, a RO is nagyon bejött.
  Szóval semmi kedvem nem volt megélni ugyanezt a rossz érzést a Solo miatt és minden jel arra utalt, illetve utal azóta is, hogy jólt döntöttem, hogy nem adtam esélyt neki, és jól döntöttem, hogy ha csak egy porszemmel is, de sikerült hozzájárulnom, hogy a Disney-nél pár ember ráébredjen kicsit, hogy nem jó az irány.

 40. scholes: Szerintem a Kylo elrejti a szándékait Snoke elől-jelenet egy kiválóan felépített jelenet volt, nekem hatalmas katarzis volt, azt éreztem, hogy már ezért az egy jelenetért érdemes volt beindítani az új trilógiát.
  Ben Solo hatalmas ígéret, hatalmas Erővel, aki csalódik az apjában és csalódik mindkét mesterében (Luke és Snoke), meg akar felelni az istenített nagyapjának, nem igazi gonosz, visszavágyik a fényre. 1000 dolog hat rá, folyamatosan őrlődik (mindezt zseniálisan játssza Adam Driver). Miután igazi meggyőződés híján próbálja elkötelezni magát a sötét oldalhoz, és megöli az apját, annyira szétesik, hogy bekap egy lövést Csuvitól és alulmarad a párbajban a fénykardszűz Rey-jel. Ezzel szemben, amikor biztos benne, hogy mit kell tennie (múltat végképp eltörölni) céltudatos és nincs benne kétség, akkor uralja az óriási erejét, amivel még Snoke-ot is meg tudja téveszteni.

  bocs, kicsit off, de imádom azt a jelenetet:)

 41. Tisztán emlékszem, kocsiban voltam, amikor jött a hír Novemberben:
  “teljesen új trilógiát kap a Star Wars…”
  1. reakció: KB olyan fejet/pózt dobtam, mint a szenegáli edző kedden :D (ha nincs meg keressetek rá)
  Aztán folytatódott…
  “…a Disney a rendezéssel és forgatókönyvírással Rian Johnsont bízta meg, akinek nevéhez az Utolsó Jedik köthető….”
  2. reakció:ajjaj, várjunk csak, az Utolsó Jedik még ki sem jött. Jó, volt 1-2 fasza trailer, de akkor is? Jól van ez így? (szkeptikus meme)
  3. reakció (TLJ után): #riana****@nyad

 42. Kenike: óóóó, akkor nem voltam világos. Nekem abszolút no1 az a jelenet, és azért hoztam fel, mert ha annak a “miért”-jét meg a “hogyan”-ját sikerülne továbbvinni egy megmagyarázó ep9-be, akkor még lenne remény. Az a vonal totál adja.
  Ja, amúgy igen. Igen, igen és igen. Driver rohadtul jó. Mondjuk mindig jó, nagyon jó.

 43. Nem olvasok vissza de én vagyok az egyetlen aki ezt bánja? Mert fényévekkel jobbak voltak a Spinoff filmek mint sőt eddig 2:0 ha mondhatjuk így a számukra hiszen bár tetszett a 7. rész messze nem volt olyan jó mint a Zsiványok vagy a SOLO. Igen, a Solo is jó volt. A sok vernyákoló kamu Star Wars fannak meg sose jó semmi. Azt hiszik hogy Harrison Ford letett valamit az asztalra pedig csak magát játszotta. Értem én hogy gyerekkor meg minden és az évek megszépítik a dolgokat de a Solo messze nem olyan sértés Hanra mint pl amit a 7. rész csinált vagy a 8. Luke-al. :D SŐT. Konkrétan az itteni Han jobb volt SOKKAL, mint a régi. Elvégre a régit még csak nem is ismertük igazán. Klisé halmaz volt, semmi több.

 44. Scoles75

  Az vmeik hivatalos könyvben megvan magyarázva. Elvileg elvesztette a jövöbe láto képességét, ezért akart mindent kézben tartani, és ezért nem látta, hogy mire készül Ben.
  Aki utána minden idök leg gagyibb fénykard csatájában eljárta a népi táncot az indokolatlanul fel le rohangáló piros háloköntösös háttértáncosokkal 😂

 45. Nem volt baj a spinoffokkal, de nagyon tét nélküli filmek voltak, sőt ezt lehetne mondani az új trilógiára is. Nem értem, ennyire “pénzügyileg instabil” elképzelés az, hogy eddig ismeretlen karakterekkel, hleyekkel, sztorikkal dolozzanak? Persze a bevétel irányítja a dolgokat, de mennyivel kevesebben mentek volna egy SW7/8 ra, ha nem kopizzák az eredetit?

 46. “Nem olvasok vissza de”

  remélem mások is ennyire adnak majd arra amit írsz, és nem olvassák el egyszerűen, hiszen nyíltan kinyilatkoztattad, hogy téged mennyire érdekel, amit ők írtak.

 47. Erről beszéltem… ezek pénzéhes üzletemberek, akik a döntéseket hozzák. Csak számokat látnak. A tiltakozásnak nem az lesz a vége, hogy hű most akkor meg kell fontolni milyen filmeket készítünk! Nem, az eddigi filmek továbbra is ugyanúgy fognak elkészülni, ahogyan eddig tervezték őket, csak a spinoffoktól búcsúzhatunk.

  További tiltakozásnak meg az lesz a vége hogy nem lesz többé egyáltalán SW film. Mondom, ezek soha nem azt következtetik, amit kellene, mert nekik ezek csak termékek, nem filmek. Véleményem szerint pedig a kevésbé jó SW film is jobb mint ha nincs egyáltalán…

 48. Lordboxi: felrohoftem… 😬😬😬
  Amugy meg tenyleg. Egy konyvbem kell elmagyarazni? Sokkal jobb az a megkozelites, hogy Ben ennyire zorall.

 49. Nyilván, mivel még ök se tudták, hogy mi történt a saját filmjükben, ezért a könyvszerű fércmüben probálják magyarázni. 😂
  Ha Kylo zorall lenne, lenyomta volna simán a testöröket egyedül a teremben, nem pedig még Raynek kellett megmentenie.
  Eltudjátok képzelni ez a jeéenetsort egy Obi-wan nal, vagy Yodával? Kb 10 mp alatt rendezték volna öket.

 50. De, hogy a témához is szoljak, lehet mlst megvárják a kövi rész fogadtatását és ahoz mérik a többi lépést.

 51. Én nem bánom, ha nem lesz több Story film, az eddigi kettő is elég felesleges, inkább könyvbe illő kis mellék szálak voltak. De ha már a Soloban elkezdték ezt a Crimson Dawn szálat tudjuk kivel az élén, akkor azt igazán folytathatnák, és ide belehetne ékelni Bobát is. Viszont a Kenobi film a leghülyébb ötlet, ki ne találják már, hogy az öreg nem a Tatuinon volt a két trilógia között. Ha meg egy bolygón játszódna végig az szép kis SW film lenne.

  A TLJ meg közel sem volt olyan rossz film, mint mondjátok, ezerszer inkább nézném újra, mint az előzményeket vagy a Storykat. Várós nagyon a IX. Egyetlen elvárás: több jelenetet Kylo-nak, sokkal zorallabb, mint a nagyfaterja volt.

 52. Számomra ez rossz hír. Az antológiafilmek jelentették számomra a reményt, hogy 2 évente nézhető Csillagok háborúja filmeket is láthatok nagyvásznon, és a várakozás hónapjaiban lesz időm elfelejteni azokat a traumákat, amiket a sorfilmek okoztak. Erre tessék, kukázzák azt ami érdekelne, és teljes mivoltukban ráfekszenek arra a történetszálra, amiben már semmit nem lehet elmondani jóvá és/vagy érdekessé tenni.
  Talán egyvalamivel, de ez is egy csak egy paraszthajszál. Belengették, hogy az idős Landót is szerepeltetnék végre a filmekben, hiszen elfogytak az eddigi húzónevek. Han halott, Luke halott, Leia -Carrie nélkül/miatt- szintén halott. Inkább el sem készültek volna ezek a folytatások…Erre R.J. folytathatja tovább a mítoszrombolást. J.J. pedig vakarhatja azt amilyen van, hogy mivel töltse meg azt a kényszerű 2 órát.
  R1 és a Solo számomra viszont tökéletesen beteljesítették azt a szerepet, amit szántak a készítők nekik és sajnálom, hogy a legutolsó film anyagi megtérülésétől tették függővé a további filmek sorsát. Nem profikra valló magatartás ez, hanem egy durcás kisgyereké.

 53. Boba Fettnek amúgy nincs szerencséje. Ha jól emlékszem épp fejlesztették a csak 1313 munkacímen futó Boba Fettes, alvilágos játékot, amikor a dízni felvásárlás megtörtént, és leállították a projektet. Pedig az előzetesek alapján ígéretesnek tűnt.

 54. Anak: Ahogy kezelték a nagy hármat szerinted mire számíthatunk majd Landoval?

 55. A 1313 Boba Fett éra lett volna, de noname szerwplőkkel. Sajnálom, ahogy a Maul játékot is… de ez kissé off.

 56. @Mate815: Nyilván kinyírják őt is, persze. Más kérdés hogyan? Bár asszem én azt annyira nem is szeretném tudni.

  Off: A 1313 demó videóiban egy noname fickó volt a főszereplő igen, de ő csak egy placeholder volt. Miután leállították a játék fejlesztését elmondták, hogy BF-et irányíthatta volna a játékos.

 57. Obi-Wan film?!
  Mégis miről szólt volna?Ül az öreg délelőtt Mos Eisleyban a padon valami pláza elött és köpködi a szotyit meg unalmában zaklatja a jawákat.Délután meg beugrik a buckalakókhoz megfejni a banthákat.Este megnézi suttyomban,hogy a kis Luke megitta-e kék tejet.Éjszaka meg a fénykardját polirozza valami twi’lek lányra gondolva.Ugyan már!Szerintem a Boba Fett filmben több potenciál lenne.Főleg úgy,ha korhatáros lenne,mint a Deadpool.Na,csak álmodjunk.

 58. 66 Luke says:
  “A Rian Johnson trilógia is felesleges ezek után.”

  Ne viccelj, milyen Rian trilógia? :))
  A RedLetterMedia egyik legjobb idevágó poénját megpróbálom írásban visszaadni [Az Utolsó Jedi-t tárgyalják épp ki]:
  – Na szóval ez a film … [látszik, hogy Mike-nak tényleg nem jut eszébe a film címe, kattognak a fogaskerekek, próbálja kinyögni], Az Utolsó…, Az Utolsó …, Az Utolsó Erő?, Az Utolsó… [végül legyint egyet és benyögi] Az Utolsó Film Amit Rian Johnson Készített.
  :)

  48. Kenike says:
  “Ben Solo hatalmas ígéret, hatalmas Erővel …

  megöli az apját”

  És itt a vége. Ha még felindultságból tette volna, azt mondanám, hogy komoly megbánás után talán megbocsájtható, és vissza lehet jönni belőle. De így esetleg semlegesbe még visszahozható a dolog, de hősként már a büdös életben nem lehet tekinteni rá…

 59. 79: most öreg dumát nyomok, de ennek az elb@szott generációnak (természetesen vannak kivételek) ez a hős, mert “esendő”… Gáz, tudom. (Nekem az ifjú, full feketében nyomuló Jedi Luke volt.)

  És tényleg. A 1313 az ifjú Boba Fett éra… de oly mindegy, ha nem lesz. :(

  Az ilyen R-rated Kotor álmokat meg engedjétek már el. Ez Disney!

 60. 79.
  Na erre kíváncsi keszek, hogy tényleg csinálhatja e vagy nem az uj trilogiát. De szerintem se engedik neki, csak mlg nem vallják be, mert akkor elismernék a hibáikat.

 61. Fishi: miért kéne hősnek lennie? Pláne olyan naiv és feddhetetlen hősnek, mint a fiatal Luke? A nagyapja a galaxis legnagyobb tömeggyilkosa, aztán egyszer helyesen cselekszik a halála előtt, és ikon lett belőle. Kylo árnyaltabb karakter mindkettőnél, épp ezért olyan érdekes. A legnagyobb félelmem az EpIX-re, hogy az ő szálát cseszik el valami halál nyáladék módon, feláldozza magát a fényért vagy ilyesmi. Nem baj, majd jön Rose és bevetődve megmenti, mert SZERETET. :)

 62. Kurvára nem árnyalt karakter csak egy durcás pöcs. Akkor lenne árnyalt ha érthető motivációi lennének de azok nincsenek neki. Az egész múltja egy nagy blur, egyáltalán nem világos miért gonosz, mert logikusan nézve marhára nem kéne annak lennie.

 63. Semmi árnyaltság nincs abban a karakterben. Logikátlan cselekedetek sora tényleges motiváció nélkül. De az egész film hiányolja az alapvető logikát, szóval nem meglepő.
  Az amúgy már felmerült bennetek, hogy OK, hogy azt a pár fontosabb bolygók kilőtték, de már nincs star killer base. Mi van a maradék több ezer bolygóval és azoknak a hadseregével. Azok nem mérgesek, hogy megtámadták a köztársaságukat? Egyáltalán hol van a first order? Van nekik bolygójuk? Meg mi a céljuk? Van egyáltalán vmi befolyásuk a galaxisban?
  Mert nekem kb úgy tünik ez z egész, mintha két maréknyi csapat háborúzgatna egymással, akiket a galaxis tényleges erői leszarnak. De akkor meg mi a tét?
  Meg az lázadók/ellenálók már azt se tom mik, mi ellen küzdenek? Mit tud csinálni a first order a Base nélkül? Miért nem megy mindenki haza békében a bolygójára, és hagyja a töketlen first ordert a francba?
  A birodalom egy logikusan sok so éva alatt felépített politikai és katonai erő volt, az irányításra megfelelő közigazgatási rendszerrel.
  A first order az mi?

 64. 84: Felesleges értelmet keresni ebben a szánalmas, erőltetett történetnek nem nevezhető valamiben. Szomorú, hogy ennyire futotta Miki egérnek.

 65. Szerintem két dolog miatt jó Ben Solo karaktere. Egyrészt a fura fejű Adam Driver a számomra ÓRIÁSI casting. És itt jön a második, hogy miért is. Mert Ben tényleg egy hisztipisti. Egy nagyon 2018-as kamaszfigura. Mama hotel kuka, mivel apró nézeteltérések támadtak, így elszakadási gondjai vannak. Meg is mondja Rey-nek, ami saját magára is igaz: apaképet keres. Na, ez full generációs beköszönés.
  Kretén? Ja. Marhaságokat csinál? Heló, minden második gimis füvezik, sőt.
  Na, szóval ezek miatt tartok egy nagyon nagy megjavulástól, csak még nem tudom hogyan. Vagy Rey lesz a tesója, és akkor ellovagolnak a fénybe. Vagy éri valami botor nagy veszteség. Vagy előjön valami sokkal nagyobb gonosz, pl. a Supreme Leader-ről kiderül, hogy Palpatine gyártási hibás klónja, és mivel a töltés ott kering az űrben, most Rey-be akar belecsusszanni (heló, Dark Empire). Valami ilyesmi. Persze csak latolgatok, de annyira szeretném ha valami jó kisülne ebből… A Star Wars egy kult.

 66. Ok. És akkor mi lesz ha visszajön Snoke? Az miért jelent igazi problémát?
  Igen, minden második füvezik, de az apagyilkosság viszonylag ritka.
  Mef értem én ezt a generácios problémát, de attól még gáz az egész. Ilyen mentális problémákkal,.hogy tud egy sereget egybentartani? Gondoskodni az ellátásukról, besorozásukról és a többi? Vagy azt a még inkompetensebb 20 éves Huxley?
  Miért csatlakozna egyetlen zsoldos is ilyen gyökerekhez? Még egy rohadt bolygolyuk sincs. Miből fizetik a zsoldjukat, nyugdijukat? Hova telepednek le miután vlgeztek? Nemhiszem,.hogy egy ilyen tipusu vezetö ezeket a kérdéseket rendezné. Nincs olyan hadsereg amit igy egyben lehet tartani.

 67. 84
  Pontosan, semmi logika nincs már ebben a trilógiában. Az ellenállás mi lett? 8 ember és a Falcon? Ennyi? Ja igen, meg Rose…

 68. Hát ja. Ezért szar az egész. De reménykedem, sajnos.
  Amúgy ha ebbe a szarba jönne bele egy nagy lángelme (Thrawn), pont értékelhető lenne a sok bénázás. Snoke halott, új klón nincs, vezéregyéniség nincs, Sith nincs… Ajjj, mennyi ötletem lenne nekem és 1231313242342323442 más SW-imádónak… :(:((

 69. De mondjuk ennyi embernek elégnek kell lennie a totálisan használhatatlan és működés képtelen First Orderrel szemben, akiknek a saját hülyeségeik súlya alatt már rég össze kellett volna omlania. Jójó, amúgy tudom, hogy az egész hadsreg elrabolt harcra nevelt gyerekekből áll. De az megvan, hogy havi 100-200 gyereket kéne elrabolniuk? ha azok 20 évesen állnak mondjuk csatába, akkor olyan 10 évig csak nevelik és etetik őket. Az gyors fejszámolással azt jelenti, hogy 12.000 gyerek és fiatal felnőtt gondozásáról és ellátásáról kell gondoskodniuk. Ezt hol csinálják? Van egy óvoda hajójuk? Ez elképzelhetetlen háttér erőforrásokat emésztene fel. A First Order egyszerűen nem létezhet.
  Majd Rose odamegy az ovihajóra, és megmondja a gyerekeknek, hogy szeretet, és feloszlik a sereg utánpótlása.

 70. Ha George Lucas lennék, most csörögnék rád a Disneyre hogy 2 milliárdért visszavásárolom a jogokat. Ha jól emlékszem 4 milliárdot kapott anno.
  Szerintem jutányos ár, ennyi rombolás után pedig úgy emlékszem hogy még az ep 7-9 sztori terveit is odaadta ami persze ment a kukába a Lucasarts-szal együtt.
  Az egész amit a Disney művel annyira hiteles mintha valaki elkezdené Peter Jackson nélkül saját kútfőből tovább forgatni a Gyűrűk urát. A rendező, író művészek és a fantáziátlan, szolgai másolás bármilyen művészeti ágban hülyén mutat és ritkán sikeres.

 71. Istenem, miket tudtok beledimenzionálni két elcseszett filmbe és egy felületesen összecseszett karakterbe. Ez first order/ ren lovag dolog meg már akkor nevetséges volt mikor először megláttsm a vásznon. Az egész folytatásról süt, hogy MINEK? Csak ráb@sztak egy Star Wars logot aztán összecsaptak valami ksotikus, silányan megírt baromságot és eladták gyorsan karácsonyra. El nem tudom képzelni hogy lehet ezt a kabarét összemérni az eredeti trilógiával – Darth Vader így meg úgy szar. Még az előzménytrilógiával is van értelme VAder megtérésének, anno meg szó nem volt próféciáról (a JEDI visszatér). Az meg van, hogy úgy tudott rendet tenni, hogy totálisan átállt (cseppet indokolt motivációval) a gonosz mellé és így legyőzhette? Mert ez történt. A prófécia is ezt mondta – egyensúly az erőben. Hogy hogyan azt nem taglalta. És egyensúly is lett benne (már ha nem lenne folytatás, meg Snoke, meg tököm….).

  Mama hotel, meg fejlődési zavarok, meg gimisek… mi van? Az adóbevallást, menstruációt, nagyapa komplexust, Freudi pszichoterápiát meg más földhözragadt szarokat nem akarjátok beledumálni a filmbe? Nem egy mai korrajz, vagy dokumentumfilm érdekel jelmezekkel… A régi karakterek egyszerű archetípusok voltak, de a maguk primitív módján jól megírtak és komolyan vehetőek. Az új dorozatban SENKI nem komolyan vegető, még a kicseszett főgonosz sem.

 72. Islander: ez a clickbait circle, mert most le lehet hozni a cáfolatokat :D bár ha jobban belenézünk, nem mondják, nem is utalnak rá, hogy az Obi-Wanosok vannak úton továbbra is, csak h lesz még Star Wars story film, ami egyértelmű volt, akkor is ha a SOlo bukott.

 73. “Ha George Lucas lennék, most csörögnék rád a Disneyre hogy 2 milliárdért visszavásárolom a jogokat. Ha jól emlékszem 4 milliárdot kapott anno.”

  nem csak a Star Warsért kapta.

 74. egy Obi-Wan-t tényleg megnéznék, még pénzért is talán. de mást már annyira nem

 75. “Nem baj, majd jön Rose és bevetődve megmenti, mert SZERETET. :)” – Úgy értetted “majd jön REY?” :D Mert 100, hogy ez meg fog történni valamilyen formában.

  Szeretem, amikor néhány rajongó a vérgőzös felhőn túl néha meglátja a trilógiai igazi értékét. Mert az tényleg Kylo. Mindegy, hogy egy dühös góth-ot, egy tipikus y-generációst vagy egy tévúton járó antihőst látsz bele, mert ő gyakorlatilag az új trilógia főszereplője, az ő döntési mozgatják a történetet. Lehet, hogy 20 év múlva csak annyi emlékünk marad Rey-ről, Finn-ről és Poe-ról, hogy hát volt benne egy jedi csaj, egy feka meg valami hebrencs latinó (akik részemről egyébként mind jó karakterek jó színészekkel) de Kylo Renre emlékezni fognak, az fix!

  Én reménykedem benne, hogy az ő karakterét következetesen zárják le a 9. részben. Már ha lezárják persze! :)

  OFF: Érdemesnek találnám, ha átolvasnátok a kommenteket, hogy ki mit szeretne az új filmektől. Hamar rájönnétek, hogy nem egy konzisztens dolgot vártok, bármit is csinálnak a jövőbeli filmekben, mindei lesznek akik csalódottak maradnak.
  Kíváncsi leszek, hogy a tervezett sorozat szerez-e több rajongót, mint ma mostani filmek?
  Véleményem szerint ez a hatalmas tömeget lehetetlen kiszolgálni, ezért jobb is ha a Disney több csoportra osztja…

 76. “Véleményem szerint ez a hatalmas tömeget lehetetlen kiszolgálni”

  azért szokott sikerülni pár blockbusternek.

 77. Még annyi, hogy a prequel-ek esetében messze nem volt ennyi sírás anno mint a mostani új trilógiával kapcsolatban, főleg mivel NAGYON SOK újat hozott az univerzumhoz (karakterek, bolygók, járművek stb.) és komplex, érdekes története volt, még úgy is (!), hogy tudtuk mi lesz az egész vége és hogy volt benne azért egy-két benézett dolog karakter és plot szinten (legjellemzőbb persze: Jar-Jar, midiklorián stb.). Ja és merész húzásokkal (Yoda fight, politikai kikacsintás nem aktuálpolitikai maszlaggal hanem általános érvényű dolgokkal, hiszen meg lehetett mutatni egy köztársaság diktatúrába való alakulását). Mai napig számtalan mém, szlogen stb. él ezzel kapcsolatban – az újakkal nem lesz ennyi az tuti. Persze a lassan másfél-két évtizedes CGI miatt rosszabbul öregedett a 40 éveshez képest is, de anno leraktuk a hajunkat Tőle. A mostanik esetében min csak egy volt a sok, mellette futó látvány mozi közül, pedig egy SW-től magasan a tömegből kiemelkedő látványorgiára is számítunk nem csak egy “hozta az elvártat”-ra.
  Ez a szokásos multis történet. Minden céges fejes bele akar szólni (tuti ugye hogy Cathleen néni is), mert kik azok az írok meg mihez értenek azok különben is :-)? Aztán az elbizakodottság és a magas lóról fikázás. Emlékezzünk pl. a Nokia-ra, annak is kb. ez lett a veszte. Kényelmesen tokozta újra évről évre a kiszámított max. profira belőtt telefon típusokat minimális tech. újdonságokkal (évek teltek el mire megfizethető valóban használható minőségű színes kijelző bejött stb.) aztán jött az Apple egy olyan szabadalommal (szokás szerint) ami messze nem volt új stb. a többit meg ismerjük.
  Anno Lucas pont az ilyen giga cégek/studiók ellen harcolt mikor az első filmet csinálta mert tudta hogy csak az önállóság vihet sikerre valamit, és Jobs sem engedte beleugatni a fél céget a fejlesztők titkos munkájába. Design by committee -ra kereseetek rá a neten, ez történhetett itt is.

  Egyébként kétféle keményvonalas fan van szerintem: az egyik bármit két pofával zabál ami SW, ha official akkor meg teljesen el van ájulva bármilyen szemét is legyen. A másik szofisztikáltabb viszont az, aki mind e mellett el is várja a szokásos kontinuitást, minőséget story szinten is, és 6 film után magasra teszi a lécet, konkrétan azt várja / reméli, hogy ezeket is überelje egy mai alkotás ebben az univerzumban. Ami by the way megugorható lenne ill. lett volna, csak ugye sok és kemény munka árán ami nem egy szimpla remake, vagy néhány adottak a főbb vonalak a régi filmek idővonalai között töltsük ki a helyet típusúak. Csak nem egy ilyen, valószínűleg botrányos vezetésű multi kezében. Pedig a Rogue-al megcsillant erre a remény, a FA-re, mint új trilógia nyitóra viszont még akkor is óriási tömeg ment volna el ha nincs benne semmi csak Ford keringőzik egyet Fisher-el és végefőcím, ott a bevétel nincs pariban a minőséggel. Csak akkor is az egyszeri user-nek pár hét után esett le hogy harmadik death star meg árva a sivatagbolygóról, aztán a másodikkal már nem lehetett olyan könnyen aratni, hiába volt olyan szépen (és pofátlan módon) Luke-kal a cliffhanger story örjöngésig fokozva, jött egy noname kókler és elqrta, nem kicsit. És ezt nem csak a fan-ok tudják, vagy sírják, fel a kezet aki a TLJ-t már számtalanszor újranézte, mert annyira jó…

 78. Végtelen téma ez. Mi sem mutatja jobban, mint egy random SW hírnél 100 komment. Az a helyzet én imádom az eredeti filmeket, az előzményekkel elvagyok, amit meg is tudok órákon át indokolni miért. De a számozott folytatásokat teljesen jellegtelennek és feleslegesnek éreztem, mikor már hírük jött is. Nálam a 7. résazel eldőlt, hogy ez már nem kell nekem. A kemény 2 SW sztori elmegy, de azok sem eredetiek. Nem tudnak mit kezdeni ezzel az univerzummal. Kylo Renre fognak emlékezni? Hagyjuk már. Bár kiradírozhatnám a folytatásokat… még ha Lucas folytatja a 90-es években, talán… de ott se lett volna értelme, kerek, lezárt sztori. Nem hiszem el miért nem lehet más irányba menni: sorozatok, játékok, regények. Nekem kamaszkoromig a 3 film mellett “csak” ezek voltak és bőven elég volt berántani, hülye érv, hogy a kölköl miatt kell ennyi film.

 79. Ennyi baromságot összehordani! Miért ne lehetne az Első Rendnek bolygója? Konkrétan a 8. legelején írják, hogy épp új bolygókat foglalnak el, és nyilván addig is volt már nekik nem kevés. Biztos van akadémiájuk is, ahol katonákat képeznek, meg bányák, termőföldek, és egyéb anyagi források. Miért ne létezhetne az Első Rend, ha egyszer a Birodalom is létezhetett? Végül is ugyanaz a kettő, csak most más néven fut. Persze abban igazat adok nektek, hogy megmagyarázhatnák, hogy mi is ez a Rend, és hogyan épül fel. Már csak azért is, mert annyira fantáziátlanok vagytok, hogy magatoktól nem tudjátok pótolni a hiányzó részeket.

  Kylo meg igenis egy jól összetett karakter, van rendes motivációja, minden cselekedete logikus. Örök hálám a Disney-nek, amiért megalkották az eddigi legjobb Star Wars karaktert. Kár, hogy a többiek gagyik lettek, és ezáltal jócskán lehúzzák a sztorit, pedig Ren megérdemelné, hogy sokkal jobb filmekben legyen jelen.

  Meg ez a sírás az öregekért… nem szerepeltek már eleget a régi trilógiában? Pont elég játékidőt kapott az összes öreg, de evidens, hogy a főszerepbe fiatalok, új karakterek kellenek.

  És kösz, de nem kellenek a lesajnáló kommentek, a SW-t nem szerető, viszont a sokkal gagyibb Marveltől gatyába élvezős emberkéktől.

  Kylo > lila fejű izé, Tamás, ja nem, Thanos.

 80. “Már csak azért is, mert annyira fantáziátlanok vagytok, hogy magatoktól nem tudjátok pótolni a hiányzó részeket.”

  Igaz, minek is a filmművészet? Majd otthon szépen elképzeljük. :D

  “Örök hálám a Disney-nek, amiért megalkották az eddigi legjobb Star Wars karaktert”

  Juj. Hát nem nehéz a kedvedben járni.

 81. A The Last Jedi egyetlen erénye a Kylo-Rey-Luke trió volt, az ő sztorijuk az ő vívódásaik. Luke-ot nagyon sokan túlgondolják. Luke összességében egy baromi erős fiúka volt az istenített trilógiában zéró tapasztalattal. Majd a Jedi visszatér után a nyakába szakadt az egész Jedi lét, csak hogy ehhez semmi alapja nem volt. Yoda meg Obi-van tanította őt meddig? 3-4 évig (most nem tudom a pontos kronológiát), míg egy basic Jedit is kis gyerekkorától okítottak a “legjobb” mesterek, nem kettő, egy polgárháború közepén… Anakin 10 évig volt Obi-van mellett növendékként, neki több tudása volt mint Luke-nak, vagy rálátása, hogyan is működik az egész.
  Luke sosem volt egy bölcs Jedi mester. Nemtom mit kell túldimenzionálni, hogy a TLJ lerombolta a mítoszát, holott igazából nem is ismertük Luke-ot az igazi Jedi Mestert, mert sosem létezett. Már Luke is totál más szint volt, mint a “nagy öregek”. Rey meg Kylo pedig eleve nem Jedik vagy Sithek, ők csak baromi erős Erőhasználók. Oké, végső soron mindkettő kapott valami Jedi képzés félét, de Luke megfogalmazása, hogy a Jedik kora lejárt nagyon is helytálló volt és pont azok az okfejtések tetszettek a legjobban a TLJ-ben.
  Persze értem én, hogy sokan ezt nem szeretik, mert felbontja a JÓ és a ROSSZ örök ellentétének mese-szabályát és két olyan karaktert helyez a középpontba, akik leszarják hogy mi az abszolút jó vagy rossz, merítenek szépen mindkettőből anélkül, hogy elköteleződnének egyik oldal mellett is. Legalábbis a film végéig ez így tűnik, persze aztán Rey besodródik a jó oldalra, Kylot meg elvakítja a bosszúja (valljuk be totál meg lehet érteni a srácot addig a pontig, hogy Luke-ot ki akarta nyírni, mondjuk a világuralmi tervei már kevésbé okésak, de még az is ráfogható a korábbi traumáira).
  Szóval Kylo szerintem is egy remek karakter és nekem semmi bajom nincs Rey-jel sem.
  Viszont az új SW világgal annál inkább? Az addig rendben van, hogy a Rend a Birodalom maradéka. De ki vezeti? Hogy került Snoke a birodalom élére. Palpatine és Birodalma sokkal követhetőbb volt, volt motivációjuk, Palpatine egy idegengyűlölő megalomán személy volt és erre csak ráerősített az Erő használata. De semmit nem tudunk Snoke motivációiról (Kylo ezen a ponton rendben van. Luke elárulta, logikus, hogy akkor a másik oldalhoz fordult segítségért). És akkor ott a köztársaság kérdése. Ennyire voltak képesek 30 év alatt? Egy lövés és 5 bolygó bebukása után széthullott az egész? Ez a része már totál átgondolatlan volt.
  Azzal semmi gondom, hogy elhagyták a régi filmek bizonyos elemeit, még a TFA copizása is elment, mínusz a világpusztító fegyver újrázása, de hogy a világ ami egyébként rendben fel volt építve az előtte levő 6 részben, itt semmi szerepet nem játszik, csak egy háttér, nah azzal már felbasznak kicsit.
  Ugyanakkor mint mondtam vannak olyan elemei az új filmeknek, amin sok régi rajongó hörög, de nekem kifejezetten tetszik. Luke karaktere, amivé vált pontosan ebbe a kategóriába tartozik, mert ez logikus. Mégis hogy tudna bölcs mesterré válni, ha totál egyedül van a nagy büdös galaxisban és senkire nem számíthat.

  Ellenben azt sajnálom, hogy a TFA-TLJ ennyire rossz hatással volt a Solora, ami kifejezetten élvezetes és szórakoztató darab lett.

 82. 106: Amit Luke jedi képzéséről írsz az mind igaz. Viszont annyira legendásak ezek a filmek és karakterek, hogy szerintem amikor bejelentették a folytatásokat nem volt élő ember aki szeretett volna látni egy ilyen megkeseredett Luke Skywalkert ennyi év várakozás és expanded universe történetek után. Lehet reális, hogy ilyen lett de számomra illuzió romboló és arcon köpi a Jedi visszatér végét. Borzasztó cinikus megoldás, hogy gyakorlatilag amiért küzdöttek az eredeti filmekben az nem, hogy nem jött el hanem még rosszabb lett az egész. Leia és Han szétmentek, a fiuk teljesen értelmetlenül gonosz, Luke meg egy megkeseredett fasz. Most őszintén ki a tököm volt az aki erre azt mondta, hogy ez így fasza lesz nyomjuk?
  Persze az is lehet, hogy csak én vagy túl szentimentális ha az eredeti trilógiáról van szó.

  A bejegyzésed második fele meg tökéletesen rávilágít arra miért egy tákolmány fos az új trilógia.

  Random gondolat, nem láttam még sosem felhozva. Ha Kylo Rent elragadta a sötét oldal miért nem sárga a szeme?

 83. erről írtam a múltkor: mi a star wars? ez a modern szürke gondolkodású, aktuálpolitikás cinikus blockbuster, vagy a jó és a rossz harcának meséje. még ha rá is fogjuk, hogy a tlj jó film, vajon jó star wars film-e?

 84. 107: mert nem sith, hanem ren – jelentsen ez bármit is. Ez a hivatalos duma. (Szerintem simán logikátlanságból.)

  Jujj, A.D. amúgy is rusnya, de elképzeltem sárga szemmel… :-o

 85. 107. Mate815:
  Leia és Han a fiuk fordulata miatt mentek szét. Az tény, hogy eléggé negatívba fordult az univerzum 30 év alatt, de nem teljesen logikátlan. A probléma, hogy nem láttuk a köztes időt, hogy miképp fordult át minden ennyire fossba. A szituáció nem sokban különbözik a New Hope elejétől, csak ott nem volt semmi alapunk, itt meg igen a Jedi visszatér végével. Ettől függetlenül tény, hogy baromi hézagos a sztori.
  108. @human
  ugyanez a kérdés megfogalmazódik mindegyik újkori Star Trek film és vagy sorozat körül is. Azt se tudják elfogadni a rajongók. Persze valamivel másabb a szituáció, de van párhuzam a két frenchise között és hogy milyen hatást gyakorol a közönségére. De a dolog ott válik érdekessé, hogy két nézet ütközik: a rajongók szerint mit jelent a Star Wars és az író szerint mit jelent a Star Wars, aki folyamatosan formálja a világot. Persze sokkal egyszerűbb és konkrétabb lenne ez a kép, ha egy alkotó műve állna szembe a rajongókkal, nem pedig 25. De ha azt vesszük a rajongók már Lucas midikloriánjait se tudták megemészteni, pedig ez az ő meséje…

  109. sum-blink:
  Jedi Rend, Sith Rend, Ren Lovagjai… ezek intézmények. Illuminátus Rend, Templomos Lovagok stb… a különbség a tanításokban van. A Jedi is csak egy intézmény tagja, nem egy faj, fajspecifikus képességekkel. Persze gondolom ahhoz, hogy Sith legyen valaki az Erő sötét oldalának egy olyan szintjére kell eljutnia, ami már fizikai változásokat is okoz (sárga szem). Luke a Jedi tanításokat akarta tovább vinni Jedik nélkül, de akár hívhatta volna Skywalker Rendnek is az új intézményt, hiszen a Jedi Rend már nem létezik. Ő volt az utolsó, akit még igazi mesterek képeztek. Kylo-t pedig Snoke képezte tovább, akiről semmit nem tudunk. Nekem nem tűnik logikátlanságnak, hogy Kylo már nem Sith, szerintem Snoke eleve nem akart maga mellé egy fullra kiképzett Sithet. Az sosem működik (bár itt így is el lett árulva).

 86. “ugyanez a kérdés megfogalmazódik mindegyik újkori Star Trek film és vagy sorozat körül is. ”

  sokkal kevésbé, nekem van gyerekkora óta rajongó ST ismerősöm, és sokkal normálisabban fogadta a változatásokat. plusz az alapból nem volt mese, így a komorabb témák is jól állnak neki, mint a Discovery, és az űrkalandozás is, mint a JJ Abrams móka

 87. ” Az tény, hogy eléggé negatívba fordult az univerzum 30 év alatt,”

  Akkor most képzeljük el az egészet az új Indiana Jones-szal! Indy utolsó kalandja során sajnos olyan sérülést szerzett hogy lesántult és végül tolókocsis lett, fel kellett adnia az eddigi életét. A suliban lecserélték egy fiatalabb, agilisabb tanárra (aki a fiatal énjére hasonlít), ráadásul a kapcsolatai sem sikerültek, így mint egy életben megkeseredett, halált váró öreg kripli jelenik meg egy rövid időre az 5. részben… nem hiszem hogy bármelyik rajongó erre vágyna, bármennyire is realisztikus megoldás lenne ez a húzás!
  Nem, itt a Disney erővel ki gyökeresen akarta “tépni” az előző színészeket az új trilógiából (túl drágák, már úgysem utilizálhatók sokáig), de megtehette volna úgy hogy a 7. részben átadják a stafétát szépen és aztán a háttérbe húzódnak (max. 1-2 cameo erejéig térnek vissza a további részekbe), de e helyett gyakorlatilag mindegyik, eddig rajongott karaktert, akikért eddig generációk izgultak valahogy csak “meggyalázták”, lehúzták, hogy az új, gyakorlatilag nulla karakterépítéssel, rajzfilmszerűen előállított/legyártott karaktereik így több “fényt” kaphassanak. Értem én a célt, csak a kivezetés mehetett volna szebben is, de nem merték meglépni hogy a VII. részben már csak az újjak legyenek, mert remegett a lábuk, hogy akkor nem mennek el annyian, hiszen az elvárás az, hogy lássuk a régi hősöket. Az Ep. VII elsöprő anyagi sikere is gyakorlatilag a “Chewie we’re home”-ra épül, semmi másra, a fantasztikus story-ra nem. Az SW story-kat meg helykitöltőként tervezték, arra nem volt annyi odafigyelés, talán ezért is még némileg (Rogue esetén sokkal) jobbak mint a fősodor (mértékkel nézve azért).

 88. sum-blink: a célcsoportozás a mai blockbusterek alapja. A Dizni ebben elég jó (szokott lenni), és szvsz a SW sem ezen úszott el. Ben egy olyan karakter, aki elég határozott 21.századi, Z- vagy alfa-generációs célcsoportért felelős. Ezek a FIÚK. Elvált szülők, pöcs tudja mit akarok, nem bírom az indulataimat fékezni mert kimaradt pár nevelés-óra? Heló. Lehet hogy én (és még pár olyan, aki ebből él) túlgondolom az azonosulás-faktort, de a zsetont ez hozza, és a marketing ma már csak erre koncentrál.
  Az eredeti trilógia ÚJ volt, régi elemek dekonstrukciója limonádésítva. A második trilógia egy óriási hiánypótlás, rengeteg már felemlített sztori kibontása. Most itt a Dizni lyukba ugrott. Eltörölték az EU-t, innentől ÚJat kellett alkotni. De nem lehet, mivel a keményvonalas rajongók egyszer már csalódtak Lucasban, egyszer pedig éppen ebben a dekanonizálásban, mivel tele volt szerethető karakterekkel és sztorikkal. A teljesen új célcsoport megszólítása pedig csak targetálással megy, kemény kiscsaj, depós nyugger, poszt-emós fiúka. Ez erről szól, nem kreativitásról meg történetmesélésről. Naiv aki ezt hiszi.
  Ebből karikát faragni (ti. frankót alkotni ami még el is adható) szerencse és nagy hozzáértés. Az pedig itt sem a rendezőknek, sem a showrunner-nek nem megy. Váltani kellene a Kennedy-nőt, ennyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.