“Fantasztikus” Indy 5 hírek!

A Disney teljesen alátámasztani igyekszik az elméletem, amit a podcastben többször is kifejtettem, hogy a Solo-film egy teszt is volt az Indiana Jones jövőjére. Ha ott nem volt gond egy ikonikus Harrison Ford-karakter újracastjával, akkor végre az Indy-hez is hozzá lehet nyúlni. Tudom, hogy ebben benne lesz Ford, meg Spielberg csinálja, és már szó van róla (5 éve), ez mind remek, az elmélet a staféta átadására vonatkozik. De konkrétum csak most van, kiderült ki szállítja a forgatókönyvet.

Le is törtek: Jonathan Kasdan (Solo) írja az Indiana Jones 5-öt. Igen, Lawrence Kasdan fiáról van szó. Tudom mindjárt tele lesznek a kommentek, hogy a Solo valójában rendben volt, sőt, a Disney büfik legjobbja, de az még mindig csak közepest jelent. Vagy azt akarjuk, hogy rendben legyen az új Indy is, ne pedig kiemelkedő?

Az elméletemre visszatérve: az a pletyka, hogy a fiatalság forrása lesz a keresett kincs az Indy 5-ben. Hmhm, ha megtalálják, és esetleg az öreg Indy iszik belőle, akkor… jöhetnek a folytatások a fiatal recasttal? Csak találgatok a relikvia kiderülése kapcsán.

human
írta
2018. 06. 29. 03:31
megjelenés
59
hozzászolás


59 hozzászólás a ““Fantasztikus” Indy 5 hírek!” bejegyzéshez

 1. Teljesen jó, Solonál se a forgatókönyv volt a probléma. Illetve ha valóban “megfiatalodik” akkor onnantól választhatnak bármelyik korosztályból színészt (hiszen ők döntik el mennyit fiatalodik), talán még megfelelőt is találnak a szerepre.

 2. Ööö… de ha elbukott a tesztjük (avagy a tesztalany), akkor ez most ebből miképp következik?

 3. Nem tudom eldönteni, hogy a Solonál ő vagy az apja gányolta szét a forgatókönyvet. Bár az biztos hogy apuci egy közepes író.

 4. Remélem a castingot is a Solo-é csinálja. Alden Ehrenreich tökéletes választás lenne, szerintem megbírkózna a szereppel. Indy lányának (ha lenne) pedig mindig Emiliát képzeltem el 😃

 5. Szerintem Chris Pratt továbbra is kiváló Indy lehetne. Humor, karizma pipa, jól áll neki a kalandfilm zsáner, és egész Indysen futott a lejtőn JWFK-ban :) Korban is jó, nála fiatalabbra ne castolják, mégiscsak egy egyetemi professzor!

  Ez a tesztelős teória szerintem badarság, hiszen a Solo akkorát bukott, hogy az alapján hamarabb csinálnának CGI Fordot, mint újracastolják 😂

 6. Human: Első lelkesítő bekezdés után a második bekezdés eleje meg is alapozta a reggelem XD
  ThomassLord: nekem is a számítógéppel megfiatalított Ford ugrott be.

 7. Új hősök kellenének, de hát kell a pénz szegény Disney-nek, ha már megvették a brandet.

 8. Kapjon biomechanikus testet, és álljon be a bosszúállókhoz, vagy a transzformerekhez.

 9. Chris Pratt? De Ő rossz színész. Mit számít, hogy hasonlít a fiatal Harrison Fordra, ha rossz nézni amit a képernyőn csinál?

 10. Remélem csecsemővé fiatalodik, mert akkor még 50 évig húzhatják le a rókabőrt és nem kell új karaktereket kitalálni.

 11. Bármihez is nyúl a dízni az szarrá válik (jól fizető, de attól még szarrá). A legjobban tennék ha hozzá se nyúlnának, akkor ezt legalább nem rohasztanák szét, mint tették azt a Sw-val.

 12. Mate. Nagyon szűk lehet a szókincsed, ha a rossz már túlzásnak számít. Értem, hogy te kedveled a színészt és nem látod rosszank, de nem lehet másnak más a véleménye?

 13. Chris Pratt deréktól fölfelé CGI fiatalított aFord arccal és Ford hangjával. A lábait Lebouf adná kölcsön….. Carrie Fisher szemöldökével lehetne easter egg a kövi Star Wars filmhez is…… valami kutyámajom oszt jóvan csak legyen ostor meg kalap meg szimat szatyor bőrdzsekivel.

 14. De egy ügyes vágó a régi trilógiából Ford jeleneteiből összevághatna egy új filmet …. a címe “Az elveszett kereszteslovag temploma.”

 15. Kövezzetek,de ez a fiatalság forrása….még jó ötlet is lehet..csak csinálják ugy hogy az utolsó 10 percben mutatják a megfiatalodott Indyt :) :) igy a közönség kap még egy utolsó..remélgetőleg élvezhető filmet…az internet népe pedig az uj casting miatt rágcsálni valót…ha negativ a tapasztalat még mindig lezárhatjuk azzal Dr Jonest,hogy fiatal lett….és kész :)

 16. Human: eddig nem az volt, hogy David Koepp (Jurassic Park, Spieder-Man, Mission Impossible) írja/írta a forgatókönyvet? Sőt már olyat is nyilatkozott Koepp, hogy kész a végleges script. IMDB-n is csak az ő neve szerepel íróként. Vagy a studió újra íratja a scriptet?

 17. kiemelkedő, hogy lenne már kiemelkedő egy kizárólag a bevételért készült utánzat? nem értem, miért vársz ilyet, vagy egyáltalán bármit ezektől a filmektől. HATALMAS eredmény, ha nem tapossák sárba az eredetit és galaktikus csoda, ha még nézhetők is. ilyen volt a Solo.

  Indy, Star Wars, akármi – önmagában jó ahogy van. ezeknek a modern változatoknak már közük nincs azokhoz. sem szellemiségben, sem eredetiségben, sem történetben, sem színészekben, semmiben. így érdemes belőni az elvárásokat. ne alázza meg az eredetit. ennyit szeretnék, a többi nem érdekel.

 18. Chris Prat szerintem is tökéletes lenne még mindíg de úgysem ő lesz sajnos… Azért egy Indy-hez nem kell színész óriásnak lenni amit Prat tud az bőven elég lenne hozzá és maradjunk annyiban hogy Ford sem vitte túlzásba de persze ikon lett ez nem kérdés.
  Valószínüleg Pratnél fiatalabbat és tehetségtelenebbet fognak választani :(

 19. Pratt rossz színész? Heló, éppen itt beszélgettetek arról egy másik topikban, hogy Ford se egy színészóriás, csak nagyon jól állt neki a Solo (és Indy) szerep. Szegény, én nagyon bírom, és a Fejvadász egy isten film, de tényleg kb 5 féle nézése van aztán jóvan.
  Nem lenne gond Pratt-tel szerintem. Bár nekem túl pumpedgabó egy professzorhoz. Esetleg Tye Sheridan? Ő simán néz 6 féle képpen is.

 20. Vagy nem csak megfiatalodik, hanem húznak egy pc-t és bőrszínt vált ….. és már meg is van The Rock a szerepre. Azzal meg tutti nyereséges lesz a film :DDD

 21. Ez a megfiatalodós dolog nagyon gázul hangzik. Az ugye meg van, hogy ez a fiatalság forrása már el lett sütve egy Karib tenger epizódban? (Szintén Disney) Vagy ez ilyen crossover lesz?

  Azt valaki meg tudja mondani MINEK kell ezt folytatni? Szerintem a pénz se érv, az új fiilmnéző generáció annyira nem csípi se Fordot, se Indyt, hogy miatta tolonganának a moziba…

  És igen, Pratt rossz színész.

 22. Fene se vitatkozik. Pratt jó mint Star-Lord, nem értem miért, mivel a képregényben (ami mindmáig a személyes No1 kedvencem, természetesen nem a Bendis-féle maszatolás, hanem szigorúan az Abnett-Lanning éra!!!) totál más a karakter. Jól áll neki ez a szomorú szamuráj hülyegyerek figura. És igaz: Indiana nem ez a karakter. Legyen a Solo gyerek, ha már egyszer megkapta.

 23. Ha jól emlékszem a 4-dik részhez még köze nem volt a Disney-nek? Vagy azt mindenki elfelejtette. Szerintem már ott sárba lett döngölve Indy, szóval kár az egészet a Disney nyakába borítani.
  A KIEMELKEDŐt én se értem. Az eddigi 4 film mérlege 2 jó, 1 pocsék, 1 érthetetlen… Kiemelkedőnek max. az elsőt és a harmadikat lehetne nevezni, a második semmiképp nem tartozik ebbe a sorba, a negyedik meg – hagyjuk is…
  Szóval ezek mellett miért várunk bármi kiemelkedőre?
  Chris Prat valóban jó lenne a szerepre, az az ötlet meg, hogy Ford vigyen el a hátán egy egész Indy filmet jó vicc. 76 éves a papi, kb már ahhoz is dublőrre lenne szüksége, ha 5 métert futnia kéne…

 24. Legyen egy Karib-tenger kalózai és Indy crossover. Indy és Sparrow versengenek a fiatalság forrásáért. :D

 25. @ Tyberius

  Épp ezt akartam szóba hozni; nem is gondoltam volna, hogy a 4. rész ilyen szépen öregszik. :)

  Azt a szintet nem lesz nehéz megugrani írói szempontból.

  Én Taron Egertonnal megnéznék egy fiatal Indy-t.

 26. Ez a fiatalság forrása dolog már 100%? Csak mert az Indy 3-ban meg a Szent Grálból ittak, ami kb halhatatlanságot adott. Most akkor megint inni kell valamiből és jó lesz. Mondjuk igen, a fiatalodás megoldódna. Illetve új díszlet sem kell Karib után :D

 27. Taron Egerton: jóvan, ennél jobb ötletem nekem sincs. Adja. Sőt, egyet énekelhet is alkalomadtán. :)))

 28. Biblony: Igen, de csak akkor maradt volna meg a hatása, ha pecséten belül maradnak. Így a fater megmenekült, de egyikük sem maradt halhatatlan.

 29. “Ööö… de ha elbukott a tesztjük (avagy a tesztalany), akkor ez most ebből miképp következik?”

  de nem a csere bukott el, nem szidta mindenki a földbe a főszereplőt.

 30. Legyen egy CGI River Phoenix a fia tal Indy. Őt már felvezették a Last Crusade -ben :)

 31. ungarosaurus: azt írják h Spielberg cseréli őt. IMDB pedig készülő filmnél sosem hivatkozási alap. Ha bekattintod a címkét akkor látod, hogy az a Koepp dolog itt nem lett lehozva :)

 32. “nem értem, miért vársz ilyet, vagy egyáltalán bármit ezektől a filmektől.”

  jaja, miért várunk bármi tényleg jót a filmektől, legyen mind közepes. Ez már hozzáállás!

 33. “Kiemelkedőnek max. az elsőt és a harmadikat lehetne nevezni, a második semmiképp nem tartozik ebbe a sorba, a negyedik meg – hagyjuk is…
  Szóval ezek mellett miért várunk bármi kiemelkedőre?”

  szóval van 2 klasszikus, meg 2 nem jó, akkor már nem lehetne az 5. újra tényleg odabaszón jó? értem, ez teljesen logikus.

 34. gondolom csak poénkodtok a CGI-jal, mert egyelőre még nem tartunk ott, hogy egész filmeket elvisz a CGI Ember főszereplő. Nyilván nem Thanosról, hanem egy hihető CGI emberről beszélünk, aki nem lép be az Uncanny Valley-ba. Konkrétan eddig még nem láttunk tényleg hihetőt röviden sem nagy filmekben. Bla bla Rogue One “haverom nem szúrta ki”… mert vak?

 35. Mind a négy rész jó, jöhet az öt, de csakis Ford-al. Az se érdekel ha kerekes székben akciózik.

 36. @human: igen, részemről csak poén volt. Mert ugyebár ha ott tartana a technika, akkor simán maradhatna az öreg Harrison Ford is az arcát meg szoftveresen megoldanák….. meg a hangját is fiatalítanák kicsit.
  Most tartanak ott, hogy 2-3 perc játékidőt meg tudnak oldani viszonylag szépen kivitelezve…… egy egész filmhez szerintem minimum 10-15 évet várni kell, hogy egyáltalán próbálkozzanak vele.

 37. human: köszi a választ! Közben utána olvastam én is a dolognak. Állítólag nem csak javítgat a már kész scripten, hanem teljesen újra is írja. Furi, hogy lecserélik, mivel Koepp az egyik kedvenc “házi” írója Spielbergnek. Meglátjuk mi sül ki ebből.

 38. human
  Rogue One-t elárulom rengetegen nem szúrták ki akik nem a filmekkel kelnek és fekszenek. Vagy barátnőm és az egész családom vak? Azért ez így erős…

  Ettől függetlenül nyilván jelenleg nem megoldható, mert az volt kb 3 perc és sötét, plusz csak állt és dumált, itt meg azért jóval többre lenne szükség.

 39. MrAndree: megkérdőjelezem, hogy rendesen figyelt akkor. Tudom, hogy ez a narratíva, miszerint kiszúrhatatlan, de ez szerintem nonszensz, mert pl. nem tudtam fejből, hogy a színész már meghalt, de mégis rögtön kilógott a karakter, amint egy élő ember állt a közelébe.

 40. Szerintem videojátékgrafika. Aki nem követi a hátékokfejlődését talán benézhette Tarkint.

 41. human: Pedig engem se zavart, én tudtam hogy a színész halott így tudtam, hogy CGI de a film nézése közben nekem se lógott ki, így teljesen megértem azokat akiknek fel se tűnt. De ez megint olyan mint a szar CGI-nem szar CGI vita. Valakinek nagyon kilóg, valakinek meg nem.

 42. Én úgy tudom, elhalasztották az Indy 5 premierjét. Leváltották a forgatókönyvírót…

 43. jó, hát várhatsz csodát az ilyen felújított, rebootolt, átcsomagolt gagyiktól, de az eddigiek alapján elég jól látszik a trend. pontosan az erős közepes szint, amit belőnek velük, ahogy írtad. aztán vagy összejön, vagy nem. de inkább nem.

 44. De még mindig nem értem minek ennyire erőltetni ezt, ez annyira nagy bevételt jelentene, ha bejönne? Jó Indy film utoljára vagy 40 éve volt. Pár 30-40 éves rajongó megnézné és úgyse tetszene nekik. A Kristálykoponya után a merchandising se fogyott annyira….

 45. Iszik a Fiatalság Forrásából, de kiderül, hogy a tábla rossz helyre volt kitéve, ezért utána fiatal nőként éli tovább az életét, mint Henrietta “Virginia” Jones.

 46. Crisp Rat teljesen jó lenne szerintem, nézzétek meg a hét mesterlövész reboot-béli karakterét.

  Amúgy meg anno hiába ivott a grálból meg itatta meg Conneryt is a hatás csak a pecséten belül működött ez volt benne a ravaszság azért maradt életben a keresztes lovag is a barlangban. Egyébként meg miért kéne megfiatalodnia, csináljanak még n+1 nácis 30-as évekbeli részt van ott elég okkult szir-szar amiről szólhatnának. Nekem már ez a szovjetes szarakodás is blőd volt, sőt az egész kristálykoponyás rész szar ahogy van. Inkább csináljanak egy középszerű filmet akár, bármi jobb, mint Indy seggbeerőszakolása egy flipperasztalon. Merthogy legutóbb az történt.

 47. 41. Human: Megvárják a The Irishman hogy sikerül. Azután simán kinézem belőlük, hogy Fordot fiatalítják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.