Mi volt a kedvenc vígjátékod 2010 utánról?

A Game Nightnál kialakult egy kicsit offoptik beszélgetés, de szerintem jó pár embert érdekelne egy ilyesmi lista. Szóval lássuk azokat a kedvenc vígjátékokat. Mindenki maximum csak 3-at írjon, és legalább 2 mondatot mellé, hogy ne csak sima felsorolás legyen rengeteg címmel, ami eléggé semmitmondó lenne külsősként.

Ha komolyan veszem a kérdést, akkor szerintem az egyik jelöltem a What We Do In The Shadows lenne. Jemaine Clement és Taika Waititi zseniális vígjátéka az átlag emberek között élő vámpírokkal, akik nem teljesen normálisak.

human
írta
2018. 07. 06. 14:14
megjelenés
78
hozzászolás


78 hozzászólás a “Mi volt a kedvenc vígjátékod 2010 utánról?” bejegyzéshez

  1. Nyilván Waititi említése miatt, de nekem a Hunt for the Wilderpeople jutott eszembe.

  2. What We do in the Shadows (2014) – egyértelműen az első nálam is,az egyik poénon annyira röhögtem, hogy le kellett állítanom a filmet az ötödik percnél. Mondjuk úgy néztem, hogy semmit nem tudtam róla előtte. :D Imádom.

    The Other Guys (2010) – Wahlberg-Farell párosra legkevésbé számítottam hogy ennyire jók lesznek együtt. Bye Sheila!

    Scott Pilgrim vs. the World. (2010) – Ez ide tartozhat még, nem? Vagy ez már inkább képregényfilm? Mindegy, legyen ez a harmadik. Edgar Wright humora nálam mindig talál.

  3. A What We Do In The Shadows és a Hunt for the Wilderpeople nekem is tetszett, de nem sokszor nézném őket újra így az én hármasom főleg azt nézve alakult ki, plusz mennyire nézhető meg barátokkal. Plusz mennyire érdekel a poénokon kívüli műfaj. Képregényfilmeket, animációsakat ebből kizártam.

    Tucker & Dale vs Evil
    Pont belefelért, nagyon élveztem újra is néztem, kívánom is újra és egyszerűen imádom amikor a főpoénok félreértésekre, előítéletekre épülnek.

    Paul
    Egy már bejáratott sztorit tudtak szórakoztatóvá tenni és tök kedvelhető volt a csapat.

    A kém
    Most húzom ki a gyufát egy McCarthy filmmel :DDD vágtalan változat mindenféle cenzúra nélkül, és az egész csapat nagyon sokszor nevetett rajta, Statham és Rose Byrne karakterei meg felemlítődnek a mai napig.

  4. szedjetek szét ezért, de nálam ez:

    American Reunion – Nosztalgia ide vagy oda, ez volt az a vígjáték, amit 8-an néztünk moziban és mind a 8-an könnyesre röhögtük magunkat, azóta, bármikor előveszem, hasonló az érzés.

    The Interview – Ekörül is volt bőven hype és mizéria, de ez a Seth Rogan féle humor teteje, olyan bátran nyúltak egy eléggé megosztó témához, hogy aki kedveli ezt a fajta humort, messze egyik legjobb vígjáték élménye lesz.

    Think Like a Men – kicsit radar alatt volt a nagyobbakhoz képest, de hatalmas sztereotípiát állíott minden férfinak, mégis tudott újat mutatni és nevettetni az egész film alatt.

  5. American Reunion – egész egyszerűen velük nőttem fel, és érzem ugyanazt a különbséget és vicces is sokhelyen.

    Tropic thunder – ülnek a poénok, idézhető, fennmaradt, többszöri újranézésre is lehet felfedezni új poénokat amik felett elsiklottál

    Guardians of the galaxy vol 1 (de pár másik MCU-t is irhatnák) – amit az MCU csinált az akciófilmekkel szerintem felélesztette a moziba járásom. Nem csak látványosak, kellően viccesek és mivel rengeteg filmben látjuk a karaktereket jobban megismerjük őket és a poénok is jobban ülnek

  6. Ja, még valami.
    Movie 43
    Mindenki gyűlöli, IMDb 4,3, a világ legprosztóbb filmje, de én végig tudom röhögni.

  7. 1) nekem alacsony a mérce azok alapján amiket hsz-ekben szoktam látni, hogy leszólnak, én meg jól szórakoztam rajta, ill. már látom milyen vita fog itt alakulni, hogy mi mennyire alpári és hogy ezért nem is vicces, csak alpári. Ahogy azt láthattuk a Game Night-nál is 2) mikor kérik, sose tudom őket sorolni, ill. sokminden biztos, hogy utólag fog bevillanni de azért megpróbálok párat

    Deadpool 1-2
    Kingsman
    The Hitman’s Bodyguard
    (jó, eddig inkább akcióvígjáték, dehát mindegyiken sírva röhögtem a moziban)
    Logan Lucky
    The Other Guys
    21 Jump Street
    We’re the Millers
    Ted
    Horrible Bosses
    Date Night
    Ride Along
    Tower Heist
    Jumanji – Welcome to the Jungle ér?
    The Hangover Part II – szerintem a második még jó volt nagyon, és 2011-es

    ill. kicsit csúsznak ki az évtizedből de muszáj megemlítenem a Tropic Thundert természetesen, Hangover, és számomra a Get Smart egy nagyon kellemes meglepetés volt, egy nagyon szerethető, messze nem alpári, inkább a karakterre építő vígjáték. Ezek közül a Tropic Thunder meg a Hangover nagy alapvetés szerintem sokaknak, de valahogy nem panaszkodik senki a meredek poénokra

  8. Ezt még muszáj, bocs

    Spy- Melissa McCarthy kb. egyetlen igazán jó vígjátéka, de ez nagyon. Most ugrott be. Külön kiemelendő a Balaton, ill. Jason Statham karaktere egyszerűen zseniális!!!

  9. 1. Tucker & Dale vs Evil: Szerintem ez volt az a vígjáték ami hozott valami újat a Hangover óta.

    2. The Other Guys: Én imádom az új Mark Whalberg + Will Ferrel vígjátékokat, de ez volt közülük a legjobb, kár hogy nem ezt folytatták!

    3. The World’s End: Mondjuk érdekes, hogy vígjáték, de engem mégis az a pindurka dráma része fogott meg, ami azért volt számomra vicces, mert konkrétan teljesen tudtam vele azonosulni. Az, ahogy a régi szép emlékeket a világ vége ellenére sem hajlandó eldobni a főszereplő, nekem simán feldobta a top3ba ezt a filmet!

  10. Seth Rogen és Francoék. Más jellegű/humorú vígjátékokon max az orromból távozik egy kis levegő néha, vagy balta arccal bámulom végig, az ő filmjeiken viszont hangosan ordítva röhögök szinte mindig.

    This Is the End – ennek az első órája 11/10, a második fele sajnos jóval gyengébb.

    The Interview – ez elejétől a végig kibaszott jó.

    Neighbors – ez is teljesen korrekt volt, jut eszembe a második részét még nem is láttam. Nézhető?

    +

    Popstar: Never Stop Never Stopping – ezzel az egyetlen baj, hogy túl jó. Annyira tömény, hogy percenként le kellett állítanom hogy felfogjam/értékelni tudjam a poént.

  11. HÉTKÖZNAPI VÁMPÍROK – Zseniálisan egyedi humorú vígjáték, amit szigorúan csak eredeti nyelven szabad megnézni és lehet/illik élvezni
    CSALÁDI ÜZELMEK – Klisés alaphelyzetű (amcsi ródmúvi), mégis üdítő, színes-szagos pajzánkodás, remek szereplőkkel és egy igazán jól sikerült magyar változattal
    A DIKTÁTOR – Cohen humora ezúttal is toppon, rasszista és szexista társadalomkritika, ötletes poénok tömkelege, ráadásul mindegy, hogy eredetiben vagy a hibátlan magyar szinkronnal nézed, mindkettővel pazar élmény (“Halál komolyan. Nulla hulla. A Gyülük Ula! Hátálmász szikel volt Kínában!”)

  12. Crazy stupid love. Sablon romkom, de talán a jó színészgárda miatt bármikor képes lennék leülni elé, ha épp megy a tv-ben.

    Horrible bosses: Itt is talán a színészek/színészi munka miatt bejövős.

    És a harmadik miatt nagyon szégyenlem magam, de The brothers Grimsby… Ultra alpári, de valami iszonyatosan röhögtünk rajta. :D

    UI:
    A Tropic Thunder tényleg kurvajó, és hatalmas hivatkozási pont, de 2008-as. :)

  13. Most nem az van, hogy 2010 utáni és max 3 indoklással?

    Itt gondolkodok, régiekből séróból írnék 40-et. :D

  14. Anchorman 2 – Valaki utalja Will Ferrellt, nekem meg pont ez a fajta proszto humor a gyengem. Nalam jobban utott, mint az elso resz.
    “- You drank a half bottle of ketchup? And didn’t notice it was ketchup?
    – Did I stutter, I am BLIND!”

    Hot Fuzz – Elsore csak a vizualis gegek maradtak meg (Wright nagyon ert ehhez), de aztan elso kezbol megtapasztaltam az angol videki eletet, es itt esett le, hogy mennyire zsenialis film ez, tokeletes gorbe (?) tukor.

  15. Ez egy nagyon jó téma. De nem volt kikötve hogy amerikai vígjáték kell, mert kb a Másnaposok óta egy sem tetszett. Viszont a francia vígjátékok mostanában, Babysitting (2014) vagy az Alibi.com (2017), közelebb állnak ahhoz amit én klasszikus vígjátéknak gondolok.

  16. filmek közül a kingsman 1 és a zootopia, ezeken kívül még rick & morty és kung fury, amik jobban sikerültek az átlagnál.

    game night-tot még nem láttam, de valszeg gyűlölni fogom ezek után, hogy mindenki a csillagos egekig marasztalja, akkora elvárásaim lesznek még kung fury mércével is.

  17. Other guys nekem is simán jó pedig rühellem utálom gyűlölöm will ferrel szar poénjait, de így 2en Walhbergel vitték a filmet.

    Tropic Thunder nekem is all time favorite de az 2008-as. De azt 3 másik haverral a moziban 2008ban egyszerűen feledhetetlen volt. És furcsáltam, hogy a nagy RDJ ilyen szerepben egy badass vasember után, de mai napig úgy vagyok vele, hogy ez Ben Stiller legjobb filmje és ordít egy folytatásért.
    Tom Cruise is mit leművel már? XD

    Meg még talán a Családi üzelmek és a Másnaposok anno legeslegelső nézésekor. De ma már nem tudnám megnézni mert szarásig volt ismétwlve.

  18. 1) Rendes fickók

    Mert mocskosan klappol benne minden, szereplőktől a zenéig.
    Stílusos, maró egysorosok és végtelenül esendő karakterek.

    2) Míg a világvége el nem választ

    Egy lerágott csont keserédes romkomja egy bájos, hétköznapi párossal.

    3) Szesztolvajok

    Mert Mona Lisa és az utolsó koccintás mindet visz :D

    +1
    Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére
    (Sikeresen idézte meg a Haláli hullák hajnalát.)

  19. A What We Do mindenképpen, itt ismertem meg Taika Waititi zsenialitását, aztán megnéztem és szerettem tőle a Thor: Ragnarokot is. Ezekhez hozzátenném még a Nice Guys-t mint akció-vígjátékot. Poénos volt.

  20. New Kids Turbo
    A világ legtaplóbb filmje, a háttérben megbúvó zsenialitással.

    What We Do In The Shadow
    Talán az egyetlen mozi amin 2010 után tudtam nevetni

    Hunt for the Wilderpeople
    Nem is igazán vígjáték, inkább szívmelengető alkotás. Azért került a listára, mert láttam, hogy más is írta és igazán nem tudok mást helyette.

    Egyébként a Zoolander/New kids/Anchorman vonalon vannak a számomra szórakoztató darabok. A iszonyat mélységek és a zsenialitás ötvözete nálam mindig működik. Ha igazán vicces darabokat akarok nézni, főleg 2010 után, akkor inkább a sorozatok között keresgélek.

  21. We’re the Millers – Ahogyan írták már: remek szereplők és történet.

    Why Him? – A prosztó humorból ez volt kiemelkedő. Bryan Cranston és James Franco kettőse remekül működik.

    Stretch – Nah ez az a fajta amit sokszor meg tudok nézni. Patrick Wilson egyik legjobbja. A nyitó jelenet hatalmas.

    Említésre méltók: Deadpool 1-2, War Dogs, 21 Jump Street

  22. – A Waititi-különítmény, mind. Igen, még a Boyt is idesorolnám, bár annak van egy mélyebb mondanivalója is.
    – @apollo205 után szabadon, Babysitting 2. Minden percben van egy poén, 1 hete néztük újra éppen. Azonban ide jöhetnek a Philippe Lacheau-Tarek Boudali kooperáció további termékei is, az Alibi.com, a Babysitting 1., csak épp a második részen jobban agyon röhögtük magunkat.
    – Popstar – Lonely Island és Adam Samberg <3 Azóta is agyon van hallgatva a soundtrack.
    – The Interview – igen, én is vevő vagyok a Rogen-Franco humorra. Sorry.

  23. ThomassLord: köszi, hogy a kérdést sem olvastad el és betoltál egy nagy listát, ami tuti senkinek nem ad tippet.

  24. Olyanokat írok, amik nem, vagy nem nagyon hangzottak el:

    – The Hitman’s Bodyguard – nekem nagyon bejött (ahogy a The other guys is). Szeretem a “két ellentétes karakter együtt tolja és időközben összehaverkodik” típusú akciófilmeket.
    – Seven Psychopaths – zseniális, ötletes. nagy meglepetés volt anno, szégyellem is, hogy még elmaradt az újrázás.
    – Intouchables – nagyon sokáig kerülgettem, nehezen vettem rá magam a megtekintésre, majd ugyanilyen sokáig győzködtem a Zasszonyt is, hogy megnézzük. Mindkét alkalommal nagyszerű filmélménnyel ajándékozott meg.

    animáció:
    – Wreck it Ralph – kreativitásnak itt sem voltak híján plusz működött a nosztalgiafaktor is, megvett kilóra
    – Tangled – A Gyerekeim odavannak érte. Sokadik alkalommal nézték meg (pedig ritkán néznek mesét), mire leültem melléjük, hogy én is megnézzem. Nagyon elkapott, általában a jobb mesék között tartom számon és kifejezetten ült a humora, azóta többször is láttuk/láttam, megunhatatlan.
    – Monsters University – ezt csak egyszer láttam és nem is emlékszem már annyira rá, de élénken él bennem, mennyire kellemes csalódás volt, minden képzeletemet felülmúlta, nem hittem hogy ilyen jól sikerülhet a folytatás. (és ugyanez igaz a Toy story 3-ra is)

  25. The Heat – Sandra Bullock es Melissa McCarthy parosa zsenialis, meg sokadik ujranezesre is megnevettet mind angolul, mind magyarul

    22 Jump street – Lehet csak azert gondolom jobbnak, mint a 21-t mert ezt angolul lattam eloszor, de vegig folytak a konnyeim

    Bad Neighbors – talan az egyetlen film amiben Seth Rogent kifejezetten birom. Rosie Byrne ellopja a showt es Zac – Dave paros is remekul mukodott

    + 1

    Horrible Bosses – Nem volt semmi egetrengeto, de nagyon jol szorakoztam rajta. Jenifer Aniston minden jelenetben kiraly

  26. – Az öldöklés istene (Carnage): Nem rajongok túlzottan Polanskiért, de ez nagyon szórakoztató.

    – Női szervek (The Heat): Nálam simán veri a Kémet és tényleg szinkronnal legalább annyira jó, mint eredetiben.

  27. 1. What We Do in the Shadows – Nagyon nem tudok mit írni róla, mert kábé minden perce tömény zsenialitás. Alig várom a sorozatot.

    2. Carnage – Ugyan talán nem teljesen tekinthető vígjátéknak, de a színész alakítások és a dialógusok minden egyes alkalommal megnevettetnek.

    3.Crazy, Stupid, Love.- Amellett, hogy vicces, látszik, hogy a színészek is nagyon jól érezték magukat a forgatáson, Emma Stone pedig talán ezzel robbant be végleg.

    Megemlíteném a Chefet, a Rendes fickókat, és természetes a The Big Sicket. De ezek egyike sem igazán vígjáték.

  28. A Kém: Statham, Miranda Hart és Rose Byrne miatt.
    Családi üzelmek: pókcsípés:-)
    Paul: a káromkodó földönkívüli és a katolikus lány esete:-)
    Kész átverés: az apuka levezeti a lányainak, hogy miért válik a mamától és Amy Schumer miatt.

  29. Mivel utálom a vígjáték műfaját, főleg darkosabb humorú dolgokat komálok.
    BIRDMAN – egyben az évtized egyik legnagyobb mesterműve is; tökéletes.
    The Grand Budapest Hotel – sokszor megmosolyogtat, de elég keserédes az összkép; minden másodperce (és képkockája) aranyat ér.
    Moonrise Kingdom – simán a legjobb Anderson-mozi, a szerencsétlen karakterek fergetegesek, a forgatókönyv meg ráeszmél miért is imádom a filmeket.

  30. A Game Nightaz elmúlt 2 év legjobbja volt, de az évtizedben talán akadtak jobbak.

    What We Do In The Shadows – döbbenetesen jó, tömény, tele ötletekkel, de persze jó, ha az ember szereti az áldokut.

    A Crazy. Stupid. Love.-ot nem kell ecsetelni, annyira őszinte romantikus komédia, hogy azóta is várom, hogy hasonló készüljön.

    És ugye ér a Headhunters? Mert az krézi fun, elég fekete, de olykor hangosan röhögős, pedig egy Jo Nesbo-regény alapján készült.

  31. Köszönöm a posztot!

    Scott Pilgrim vs. the World – Bejött ez a videójáték-képregény stílus, meg a humora. Néha eszembe jutott közben a Kung Fury is. :)

    Tucker & Dale vs Evil – Tetszett, ahogy az unalomig ismert horror klisét megcsavarták.

    The World’s End – Tetszett, mint a két másik Cornetto film. Itt is másképp láthattunk egy olyan dolgot, mint egy kisváros idegenek általi megszállása.

    Gyorsan az IMDB-n ránéztem Kevin Smithre, de bőven 2010 előttiek a filmjei amik tetszettek, úgyhogy kiesett.

  32. Pancser Police – Annyira szürreális és sötét humor, okádtam a röhögéstől.
    Paul – Sötét humor faktor és az egyedi koncepció miatt

    Más most nem jut eszembe 2010 után, de majd tuti megírom még

  33. Egyértelműen a Hangover 2.(2011) és 3.(2013)része. Azok a filmek egyszerűen elképesztően szórakoztatóak a számomra,minden üt velük kapcsolatban. A mai napig ugyanúgy sírok a röhögéstől bármelyik részén. Ha kihoznának még három részt, ugyanezen séma alapján, akkor se unnám meg egyiket se. Egyszerűen azok a legjobbak a szememben. Megunhatatlanok a srácok, az egyik legjobban eltalált filmes banda a történelemben. Zseniális karakterek.

  34. Még több ilyen posztot! :)

    Életrevalók – csodálkozom, hogy más nem említette, magasan a legjobb, többször újra nézhető.
    The Dictator – sírva röhögtem végig 2x is.
    Bad Grandpa – nagyon prosztó, de imádom :)
    Hunt for the Wilderpeaple – nagyon szerethető és iszonyú vicces.

  35. Egyet sem tudnék kiemelni nem láttam jó vigjátékot a game night sem volt az talán a Heat és Grand Budapest vagy a Trophic Thunder ennyi,de úgy látoma többiek is bizonytalanok valahogy eltünt ez a kategória

  36. Jól van kedves human, akkor elnézést, töröld az előzőt és íme a szigorú formai követelményekkel kompatibilis lista :)

    The Other Guys – zseniális Ferrel és Wahlberg, ill. a két szuperzsaru, vagy pl. a dögös feleséges poén, stb. Nagyon rég, egyszer láttam de így is megmaradt sok minden, eszerint is emlékezetes

    The Hitman’s Bodyguard – szintén egy zseniális páros Jackson és Reynolds, ráadásul baromi jó mellékszereplőkkel megtámogatva, ld. Salma Hayek karaktere. Végig sírva röhögtem a moziban, jópár poén ki is maradt annyira nevettem az előzőn.

    We’re the Millers – mert az ilyesmi road moviek (ld. régi Vakáció filmek) a gyengém, kevés is készül belőlük szerintem, főleg kevés jó, de ha nem így lenne ez akkor is egy kiváló darabja a zsánernek.

  37. Er ist wieder da – Idén láttam először, de valószínűleg meg fogom még nézni az évben! Rég röhögtem ilyen jókat!

    The Death of Stalin – Szintén egy nagyon kellemes meglepetés volt, kellőképp szórakoztató volt!

    Harmadik címnek nagyon filóztam, hogy mi legyen. Két jelölt volt és végül nem tudtam dönteni.

    Death at a Funeral – Többször láttam már, mindig könnyes röhögések lesznek belőle! Az USA verzióról beszélek, eléggé le van húzva és az eredeti biztosan jobb, de én ezt láttam először és nem volt kedvem ugyanazt megnézni még egyszer más színészekkel.

    Horrible Bosses – Ez is a tipikus hangosan röhögős filmek közé tartozik nálam!

  38. Legújabb testamentum – barátok unszolására, úgy ültem be rá, hogy hogy fogalmam sem volt, hogy mi ez, de valami eszméletlen jól szórakoztam rajta. Kicsit lassan indul, de nekem egyből a top 10 vígjáték közé került.

    Az eltünés sorrendjében – hamisítatlan svéd fekete-komédia baromi jó színészekkel.

  39. Death of Stalin- Minden perce egy kincs, annyira abszurd/szörnyű minden perce, hogy már visítva röhögök, amikor a Generalisszimuszt minden alattvalója megsiratja, de azért nem akarják beszennyezni a vizeletével az öltönyüket :D

  40. 1.: Scott Pilgrim vs. the World
    Szürreális, vicces, képregényes, videójátékos, parodisztikus, zseniális.

    2.: Deadpool 1-2
    Nemtom ér-e, de én könnyesre röhögtem magam rajts

    3. The Cabin in the Woods
    Szintén kilóg egy kicsit de szintén hülyére röhögtem magam rajta.

  41. The sisters

    Vacation (amikor Ed Helms az autót promozza a haz elott a csaladnak, sirok a rohogestol)

    Harmadikat nehez inkabb irok meg parat
    Horrible bosses (mindketto)
    We are the Millers
    Pineapple Express (az lehet regebbi mint 2010)

  42. Agyas és agyatlan: ritkán röhögöm magam könnyesre egy vígjátékon, főleg moziba, itt sikerült. Zseniális, én nagyon bírom Cohen humorát. És senki nem említette visszább. Hihetetlen.

    Az interjú: az a két barom zseniálisan kiparodizálta észak koreát, imádom őket. A zenék is jók, ez ritkán mondható el.

  43. áh, én biztos egy sótlan f,. vagyok, de a What We Do-n kívül nemigen mondanám, hogy különösebben jó vígjátékot láttam volna akár 2010 óta.
    inkább a sorozatok közt kell manapság keresni az igazán szellemes alkotásokat.

  44. Rendes fickók

    Gosling és Crowe szerintem mindent visz!

    Scott Pilgrim

    Felettem már írták, egyetértek :)

  45. A Rendes fickókat én is imádom és tök jó is a humora, viszont nekem ilyenek nem jutnának eszembe így sima vígjáték kategóriában soha.

  46. Azért az is elég vicces, hogy human egyértelműen és érthetően leírta: “…lássuk azokat a kedvenc vígjátékokat. Mindenki maximum csak 3-at írjon, és legalább 2 mondatot mellé, hogy ne csak sima felsorolás legyen rengeteg címmel, ami eléggé semmitmondó lenne külsősként.”
    Ehhez képest többen csak filmcímeket írtak, háromnál kevesebbet vagy többet.
    Van aki eltalálta a számot, de az meg semmit nem fűzött hozzá, hogy miért gondolja őket a legjobbnak.
    Plusz csomó 2010 előtti van és csomó olyan, ami nem is vígjáték (ez nyilván nem csökkenti az adott film értékét, de na).
    Komolyan olyan nehéz elolvasni a bejegyzést, mielőtt nekiáll az ember pötyögni? :)

  47. Volt azért pár jó vígjáték 2010 óta (a legtöbben már említették őket kommentben) az én kedvencem sajnos 2008as, de muszáj említenem:
    a Trópusi Vihar.

  48. Nagyon kevés vígjátékot nézek, úgyhogy elsősorban ez az oka annak, hogy csak egy filmet tudok írni válaszként a kérdésre: a Hunt for the Wilderpeople-t. (Bár az meg azért necces nekem kicsit akkor, mikor kimondottan vígjátékokról van szó, mert akármelyik hangosan nevetős pillanata is jut eszembe, mindig társul mellé egy érzelmileg húzósabb jelenet is az emlékeimből).

  49. Hydro: háromnál kevesebb az nem baj, az inkább maximum szám volt, hogy ne végtelen listák legyenek.

  50. Valaki írta hogy Er ist wieder da. Valamiért nem jutott eszembe de ezen hugyosra röhögtem magam. Mestermű.

  51. Az első egyértelműen a This is The End. Nagyon jo benne, hogy önmagukat alakítják a színészek. Franco, Mcbride es Jonah Hill valami hatalmas. Elég beteg a forgatókönyv de pont ezt a jo benne h nem egy tucat Hollywood-i vígjáték. Sírva röhögős az tuti.
    A második az a Ted. Macfarlene nagyon oda tette magát, nagyon jól megírta Ted karakterét, iszonyat vicces. Wahlberg is hozza amit kell.
    A harmadik pedig a What We Do In The Shadows. Erről is elmondható h eredeti ötlet remek színészekkel.

  52. Fú, baromi nehéz szülés volt. Mert csak hármat lehet és mert 2010 előtti a legtöbb etalon vígjátékom. Ráadásul némelyik csak 1-2 évvel, baromi idegesítő! :D Úgy gondoltam, hogy zenés, feelgood, animáció sem játszik.

    1. Háziúr kiadó – Tele van hihető, életigenlő pillanatokkal, humorral, de közben a komoly témáktól sem fél. És gyönyörű a főszereplőnő! (Bérengère Krief)

    2. Éjfélkor Párizsban – Mindenképp szerettem volna egy Woody Allen filmet a listára, csak kevés jó van 2010 után. Ez a film sem kimondottan “vicces” sőt, kicsit szürreális, de végig jó hangulatú és Owen Wilson sem ripacskodik benne.

    3. Hogyan legyél latin szerető – Na, legyen egy amerikai is! 2010 után ezen szórakoztam tán a legjobban, szeretem a két főszereplőt és van benne jellemfejlődés is.

    Amúgy nem vagyok csigazabáló sznob, csak a francia humor nekem jobban fekszik. Durvábbak közül Will ferrel/ Cohen filmeken gondolkodtam. Na, a többit játékon kívül majd valahova bekommentelem, ha lement a NYV.

  53. Vicces, hogy senki nem tud épkézláb 3 vígjátékot felsorolni, de van itt vagy 50 komment… Ez pont bizonyítja, hogy kb nincs…

  54. Deadpool – ez volt a legviccessebb és a marketing kampány is humoros volt

    Horrible bosses – Nekem nagyon bejött a parádés szereposztás miatt is

    Harmadik nekem sem ugrik be, mert elég kevés vígjátékot nézek.

  55. Sokat láttam, de pl Will F. ….azokat nem, mert nem bírom…Rock filmjei se igazán kiemelkedőek. A kém meglepően jó volt, de nem hiába mindenki inkább korábbiakra emlékszik… Akár ha megnézek egy mozi műsort elment az egész a képregény filmek irányába stb…

  56. Hát azért kérdezi hunan gondolom, mert nehéz 2010 után jót találni. Nem a moziban érdemes keresgélni a jó vígjátékokat. :) (filmeket?)

  57. Én most nem mondanék ötleteket, viszont egy hatalmas köszönetet a posztért mindenképp, ugyanis a What we do in the shadows eddig totál elkerülte a figyelmem, de most megnéztem és wow! Zseniális az első perctől az utolsóig.

    Na jó, egyet mégis írok én is, bár már többen említették: Crazy Stupid Love. Vicces, nem nyálas, baromi szórakoztató, okos film remek színészekkel. Rengetegszer láttam és még mindig remekül tudok rajta szórakozni.

  58. Nem szeretnék ismételgetni, ezért a következőket hoznám fel példaként:

    Keanu-Macskaland: ha jól emlékszem, ezt a filmet senki sem említette, pedig hosszú idő után az első olyan vígjáték volt, amin végig hangosan felröhögtem, és ez nagy szó. :D De csak és kizárólag eredeti hanggal nézzétek, szinkronosan max. akkor, ha nagyon nem vágtátok a jeleneteket! Amit a két főszereplő művel, az az agyatlanság netovábbja!

    Jumanji-Vár a dzsungel: most biztosan sokan felhúzták a szemöldöküket, de Jack Black és Kevin Hart kettőse számomra mindent visz.

    Bazi nagy francia lagzik: őszintén szólva utálom a francia filmeket (és akkor még csak enyhén fogalmaztam), de egy ismerősöm ajánlására belefogtam, és nem bántam meg! Ez a film lett az a bizonyos kivétel…

    És sum-blink az Éjfélkor Párizsban valóban kitűnő film, imádom, de ha tényleg vicces(ebb) Woody Allen filmet szeretnék említeni, akkor mindenképp a Bérgavallért tenném fel a listámra. :)

    A poszt mellesleg tényleg jó, én is megnéztem egy korábbi ajánlást, és nem csalódtam. Kösz human ;)

  59. Ez egy érdekes dolog, mert a kommenteket végigolvasva sok helyen bólogattam, hogy igen, az tényleg fasza volt, aztán belegondoltam, hogy nyolc év alatt milyen vígjátékot tudok, amit többször megnéztem, mert nagyon jó, és a felsoroltakon kívül csak néhány ugrott be – és b*szki, egyik sem 2010 után készült.
    Durva, de kevés film van (újabb) ami belopta magát a szívembe

  60. Igen, vannak viccesebb Woody Allen filmek, de inkább régiek. (Szerelem és Halál, Fogd a pénzt és fuss…) A dátum miatt választottam azt. :)

  61. 1. What we do.. Hatalmas. Itt ismertem meg Waititit,azóta is imádom!
    2.A 100 éves ember aki kimászott egy ablakon és eltűnt. Kicsit pihent humorú svéd (asszem) film. Nagyon sokat nevettem rajta!
    3. Deadpool 1-2

  62. The Guard/Guardista – Valaki? Senki? Milyen címek röpködnek itt, ezt meg senki nem említi. Szerintem a valaha készült egyik legjobb film. Nem kifejezetten vígjáték, de nagyon szórakoztató. És gyilkosan jó a szinkronja is.

    Intoucables/Életrevalók – Egy másik film a “valaha készült” listáról. Egyszerűen tökéletes. Ez sem direkt komédia, de mégis nagyon működik ebben a stílusban is. Magyar hang szintén szuper.

    A harmadikkal gondban voltam. Sok film kb. hasonló szinten van. De legyen mondjuk a Logan Lucky, a végtelen újranézési faktor miatt. Nagyon egyben van, tisztára feelgood az egész film. Konstans vigyorral az arcomon nézem/hallgatom meg huszadszorra is. Ebből következik, hogy a szinkron itt is nagyon jól sikerült.

    Ha valakit érdekel a “többi harmadik” is, keressen meg. :)

    2010 előttről (főleg régebbről) meg számolatlanul lehetne írni őket.

    Hydro: Olvassák, csak lesz@rják. Ilyen ez a világ, és a benne élő emberek.

  63. 1. American Reunion – velük nőttem fel, emlékszem, anno az első részt az intercom jóvoltából a tékások ingyen nézhették meg, én faterommal ültem be rá. Nagyon prosztó volt, de jókat szórakoztam rajta.:D) És az American Reunion totál nosztalgikus volt, külön pacsi járt a készítőknek, amiért beintettek az új generációnak (bizonyos poénokkal/beszólásokkal). És a karakterek is ugyanúgy szerethetőek voltak, mint a régiben.

    2. Crazy Stupid Love – Kedves, könnyed film volt, jópofa dumákkal. Ez számomra inkább azért volt szórakoztató, mert Gosling a bamba arca ellenére is minden jelenetet fel tudott dobni, amiben megjelent. Emma Stone is kedvelhető volt, a vége a kertben meg..hát az volt a csúcs, potyogtak a könnyeim. Eddig nem néztem túl sokszor újra, talán 2x-3x ment le, de mindig meg tud nevettetni.

    3. Carnage (Az öldöklés istene) – sajna nem teljesen húzható rá a vígjáték kategória, de a dialógusok, szituációk, meg amit a négy főszereplő lerendez, azt mindenkinek látnia kéne, zseniális.

    Ha utóbbit nem írom be, őszintén bevallom, hogy nem tudnék harmadikat írni, mert tényleg nem készültek olyan vígjátékok, amik kultfilmmé tudnának válni és amiket évente lehetne újranézni

  64. Deadpool 2: szétröhögtem magam.
    22 Jump Street: Sokkal jobban tetszett, mint az 1.rész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.