Kidumáló: A hihetetlen család 2. (Incredibles 2)

Gondolom később majd tuti megnézem, de azért nem akarom tőletek elvenni a kidumálás lehetőségét ennél a Pixar filmnél, mert elég jókat olvasni róla. Meg közepes értékelések is vannak, de lehúzás nem nagyon.

Részemről sem a minőségnek szól a távolmaradás, egyszerűen csak az első részt sem kedvelem túlzottan, és mostanában túl sok számomra “gyanús” filmet néztem moziban, így inkább ezt nem fogom. Főleg, hogy talán csak az első újranézésével lenne az igazi.

Azért vitaidót feldobnék. Vagyis az első csak egy sima kérdés: felér az elsőhöz? Vagy talán túl is nő rajta? De adja magát az is, hogy a film fő dilemmája túl felnőttes, legalábbis Brad Bird nyilatkozatai alapján. A lényeg, hogy a tévé akkor is hipnotizál, ha a jók használják (ezt gondolom a gyerekek is értik a nézés közben:), és ne várjunk arra, hogy “majd valaki” cselekszik helyettünk.

Mivel általános topik, így a spoilereket jelöljétek légyszíves, hátha valaki pont a kommenteitek alapján döntene a megnézés mellett.

15 hozzászólás a “Kidumáló: A hihetetlen család 2. (Incredibles 2)” bejegyzéshez

 1. Nézős lesz, az elsőt is szerettem – bár pár hete újra láttam és meglepett, mennyire guminak, vagy hogy mondjam közepesnek tűnik az animáció és az egész kinézete ennyi év után.

 2. Megnéztem és nagyon jó, DE szerintem az első továbbra is jobb. Spoilerezni nem akarok, de nekem úgy tűnt, hogy a történet inkább azt a célt szolgálja (persze a rejtett tanulságok mellett), hogy felszabadítsa a harmadik részt pár lánctól.

 3. Elsőt szerettük, erre meg a nyolc éves lányommal tervezek menni. Majd meglátjuk.

 4. nagyon, nagyon, nagyon fura, hogy ezt mondom, de a kevesebb közölnivaló több lett volna, ha megfelelően stíl akcióval tárgyalják – übertuti volt most is, de azért a Will megtalálja a lábát-pillanathoz nem hasonlított egyik sem.
  Jó, a Furi vs. mosómedve talán, az epic.
  És a mondandó: kapkodós. Amilyen bátran nyúlt két témához is, annyira felejtette el kifejteni (ez főleg az Oldjátok meg a saját problémáitokat, ahelyett, hogy szuperhősökre vártok-ra igaz)

  de rohadtul élveztem, és nagyon király volt.

 5. Az első részhez képest nagyon kevés. Az új Szuperek nem voltak jók semmire konkrétan, feleslegesen foglalták a helyet, a régiek meg így kevesebb szerepet kaptak. Az első részben volt valami motiváció építve a gonosz mögé is, itt szinte semmi, kiszámítható is volt hogy ki lesz. Még Elza karakterét is sikerült lejjebb vinniük, pedig az elsőnél azt is jól megcsinálták. Részemről csalódás lett, nem erre vártam ilyen sok évet. A gyerekeknek biztos tetszeni fog ez is, de felnőtteknél biztosan nem hozza az első szintjét.

 6. Én egy nyolc és egy kilenc évessel láttam és mindhárman maradéktalanul jól szórakoztunk. Még úgy is, hogy alternatíva híján 3D-ben néztük. Maga a film kifejezetten jó lett. Jó mint film. Klísék és félmegoldások nélkül. Ez manapság sajnos már nagy szó. Külön kiemelném a szinkront, ami hibátlan lett, pedig én erre nagyon érzékeny vagyok. Itt fel sem tűnt. Gratulálok a készítőknek.

  Ez az a film, amire érdemes elmenni, főleg gyerekkel. Felhőtlen kikapcsolódás.

 7. Csatlakozom Atroxhoz. 8 evvel az elso utan semmi ujat nem hozott. Soot nekem abban az akciojelenetek jobban tetszettek. Van egypar holtpont a filmben.
  A gyerekeknek tetszett. Nekem egy 6/10

 8. Az első szerintem is jobb volt a főgonosz miatt de még így is 10/10 nálam mind a 2 rész. Furit (vagy Jack-Jackat) lehet kicsit túltolták, de én nagyon szakadtam rajta.
  Bob ahogy kivolt égve végig hát az isten volt :D.
  Főgonoszt kilóméterekről lehetett látni, hogy ki lesz.
  Am Nyulánkáról gyanúsan sok seggközeli kép készült. Valószínűleg a készítők érezték, hogy páran rávannak állva mert eléggé
  T H I C C – re tervezték már első résznél is.

  Szerencsére nem ment át ebbe a nők megoldanak mindent amíg a pasi babysitterkedik témába. Sőt azokat a részeket jobban élveztem amikor Bob próbál helytállni.

 9. Nagyon szorakoztato volt! Az elsot en meg anno a moziban lattam, es azota nem neztem ujra, ugyhogy csak nagyjabol emlekszem ra (te tetszett), es nem volt gond ebbe egybol belecseppenni.

  A Toy Story-k mellett ez az elso Pixar folytatas amit szeretek.

 10. A fiammal megnéztük ma.Elnyújtott unalmas mese volt.Én aludtam is közbe de volt olyan család aki felkelt a felénél és hazamentek.Pár jeleneten kívül nagyon vontatott és unalmas volt.3/10

 11. Unalmas? Vontatott?
  Az a család is tuti egészségügyi probléma miatt távozott…
  Biztos hogy ugyanarról a filmről beszélünk?

 12. 14 évet kellett várni a folytatásra. Nyilván nem ennyit foglalkoztak vele, de ha az utóbbi 4-5 évben masszírozták, az meg is látszik.

  Nem tudnám megmondani, hogy ez vagy a klasszikus első rész a jobb. Az első esetében könnyű, mert volt ideje kibontakozni, az évek során hivatkozási alappá válni. Az új rész viszont sztoriban mindenképp erős.

  Több ziccerhelyzet is berúg és nagyon látszik, hogy Furi szórakoztató faktorán túl a felnőtteknek kedveztek megint a lámpás cégnél.

  Nyúlányka karaktere fantasztikus, a vonatos üldözés simán ott van az év legjobb akciójelenetei között. (A Solo hasonló vonatos szcénáját is simán üti).

  A főgonosz nem annyira erős, de egy ilyen família mellett nehéz is kibontakozni, de hozza a kötelezőt azért. Mert a film a társadalmi szerepvállalásokról beszélni, a világban elfoglalt helyünkről, a kirekesztettségről, a médiáról. Sok minden belefért, semmi sem lett erőletett vagy giccses.

  Nem tudom, hogy kell-e folytatni, de ha megteszik és marad a színvonal, akkor én befizetek egy újabb körre.

  +elmondható, hogy egy új filmnél 4-5 éve nem nagy szám a látvány, de tényleg fantasztikus amit megalkottak megint, ezek a noiros, krimis éjszakai jelenetek lehengerlően szépek.

 13. Nem “frissiben, melegében” láttam, de talán érdemes a fentebb leírtak mellett kiemelni, hogy Brad Bird-ék valami olyasmit alkottak az Incredibles-szel, ami nem csak mint animáció, hanem mint egészestés film is egyedi. Disney-Pixar-on belül is egyedi stílusú a film, nem csak nagy átlagban tekintve hiány. A XX. századi kém filmek, az art decora hajazó art design, a retro-utopisztikus metropolisz látképe elég kevés filmben kap helyet. A jazz-es kémzene is telitalálat.

  Szerintem nagyon megéri megnézni, hozza az első rész szintjét, a karakterekből jóval többet ismerünk meg és a kiszámítható gonosztevőt leszámítva a történet is remek, több értelmes témát is karcolat.

 14. Az első részhez képest egy picit csalódás. Több akció, kevesebb humor, ami nem feltétlenül lenne baj, de… hiányzik belőle valami! Az első rész a mai napig Top 3 of Pixar számmora…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.