James Mangold a túlzó fanokról

A Logan rendezője a twitteren fakadt ki arra, hogy milyen érzelmi nyomást jelentenek a fanok, és a sok túlzásuk szerinte idővel elrettenti majd a normális rendezőket az ilyen rajongókkal bíró franchiseoktól, így azokat végül csak a tehetségtelenek fogják vinni.

Gondolom a Star Wars: The Last Jedi körüli banzáj bírta erre a kifakadásra, ahol már ott tartanak a rajongók, hogy remakelni kéne a filmet, méghozzá a közönség által. Mármint az összedobott pénzből ők, és nem a Disney csinálna valamit. Eskü ennek meg kéne valósulni, csak hogy látszódjon, hogy a filmkészítés nem annyira egyszerű dolog.

Tudom, hogy én is kritizáltam a TLJ-t, de ez itt nem a sima kritikákról szól, hiszen az már a médium születése óta az üzlettel jár, hanem a halálos fenyegetéseket író, a filmeket vallásosan védő elszállt rajongóktól.

human
írta
2018. 07. 09. 17:11
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “James Mangold a túlzó fanokról” bejegyzéshez

 1. mondjuk kezdhetnék ott, hogy a “beloved franchise”-okhoz nem “egynek jó lesz” forgatókönyvet csapnak össze, de persze könnyebb rinyálni.

 2. Ez a Star Wars mizéria szánalmas.
  Mármint a fanatikus idióták, akik ezt a nevetséges hisztit nyomják 3 éve. Igen én sem szerettem a Last Jedit a Solot pedig nem is néztem meg, annyira nem érdekelt. Ennek ellenére kedvelem a szériát de hálistennek nem ilyen elvakult módon. Komolytalan az egész fan base hiszen úgy viselkednek, mint az 5 éves gyerekek és legtöbbször felnőtt emberekről van szó!

 3. Én arra leszek kíváncsi nagyon, hogy ha végül sikerül tényleg elidegeníteni azokat, akik ennyire túltolják ezt a rajongást, mennyire lesz sikeres a franchise. Nem ismerek konkrét adatokat, de nem lepne meg, ha nélkülük jócskán megcsappanna a bevétel, főleg a mindenféle kiegészítő vackoké. Mondjuk ha a Disney ezt bevállalja, szíve rajta, lehet, hogy nekik lesz igazuk, és jobban járnak így, csak nagyon visszás lenne majd olvasni, hogy jajj a toxic white male fanbase miatt lett bukás a SW univerzum.

 4. Igen, az a baj, higy rengeteg energiát rosszul.fektetik be. Egszerüen a pénztárcájukkal kéne més irányba fordulni. A pénz beszél a többi csak fölöa locsogás. Nem adni több pénzt a disneynek amog ezt csinálja. Ilyen egyszerü. Bér Solonál mintha vmi alakulna, meg a játék eladásoknál

 5. “halálos fenyegetéseket író, a filmeket vallásosan védő elszállt rajongóktól”
  Na igen az védhetetlen, de a problémát külföldi “újságírók”/bloggerek is okozzák, mert szerintem sokszor szítják a tüzet ezeknek, az SWnél is,de képregényes témában is, mert a klikket hozza
  Aztán meg, ha pl Snyderről van szó, hogy vele, hogy bántak “rajongók” és elvileg profik nem meglepő, hogy nincs kedve sokaknak merészebb ötletekkel előállni, vagy amit ez a Rian Johnson is kap a nyakába az elképesztő.
  Egyébként nagyon bírom, ahogy Mangold visszaszól, de Christopher McQuarrie is eléggé benne van a beszélgetésben most, és jelenleg úgy tűnik neki nem is lenne most ehhez kedve, remélem kiderül, hogy Henry Cavill meggyőzte :)

 6. A Disney valószínűleg már túl van azon, hogy a Lucasfilm-deal nullszaldós legyen, és ennél jobban nem is érdeklik őket a rajongók. Az SW7 és az SW8 (a kettő között meg a R1) hozott (hoz) annyit a konyhára, hogy már meg se próbálják megerőltetni magukat. Az SW9 akkor is nyereséges lesz, ha nem akarják, a Solo meg bukta ugyan, de azért nem akkora, és majd mindenféle díszdobozban a többivel kijön az is a végén legalább nullszaldóra.

  A fanatikus rajongók tényleg gázok, de – és ezt mint a SW-széria nem különösebben nagy rajongója írom – pontosan tudták, hogy milyen fanokkal állnak szemben, az SW7-SW8 viszont egy nem fanatikus szemével is egyszerűen rosszul megírt folytatások. A fanatikusokkal se lenne (akkora) baj, ha nagyobb érzékenységgel és igényességgel nyúlnak egy közismerten nagy tiszteletnek örvendő franchise-hoz.

  Ha már Disney, ott a Marvel, ami Disney előtt és után is ügyesen tud haladni a 10 éve megkezdett úton. Hát ez a Csillagok háborújával nem jött össze, de ezért nem a rajongókat kéne hibáztatni, bármilyen debilek is…

 7. Halálos fenyegetés és a hasonló dolgok vitán felül túlzások. De..! Az egész ott kezdődött, hogy kapott a közönség egy rakás **** filmet. Nem értem komolyan ezeket a rendezőket. Sorra emelik fel a hangjukat Rian Johnson-t védve. Holott ez egy ilyen szakma. Van az a mondás ugye az utcalányokról is..
  Szóval én teljesen egyetértek Kathleen Kennedy és Rian Johnson-t normálisan kritizálókkal. Túlzásokba nem esnék, de azért tojással lehet megdobálnám őket. :)

  Ezek a neves rendezők meg mit rinyálnak. Sokuk már előre védi magát ezzel? Nem értem. A Magyar fociválogatott mellett se szólal fel a Brazil válogatott. :D

 8. Mangoldnak igaza van, fenyegetőzni nem szabad és túlzásokba sem kell esni. Ettől függetlenül a VII-VIII egy értékelhetetlen hulladék.

 9. Nem kell megvenni. Nem kell fizetni. Akkor lesz csak változás. Más kérdés, hogy egy ilyen filmnél ez már késő, mert íy tönkretették az egészet. De a fővonaltól eltérően más jó filmeket még tudnának szállítani, ha arra lenne egyértelmű az igény.

 10. Az, hogy embereket (magánszemélyeket) fenyegetnek, azt elítélem. Nem a színészt kell kritizálni, hanem a stúdiót. A stúdió tehet róla, hogy:
  – összecsapott fércmunka a forgatókönyv
  – emiatt gáz a sztori és a karakterek
  – a rendező nem tud mit csinálni, mert a stúdió gúzsba kötötte
  – a rendezőn felül levők napi szinten beleszólnak mindenbe és az ő ízlésük tükröződik a filmeken
  – a stúdió választ színészeket (mondjuk ezek közül csak néhány volt gázos választás, szerintem)
  – stb…

  Itt csak a díznit ildomos kritizálni, de azt aztán nagyon.

 11. @RoyStampler a Solo nagy bukta pénzügyileg is. Jó ha a pénzük felénél lesznek vele.

 12. Nem tudom mi ez a rinya, a 80-as 90-es években készült filmek, filmes folytatások esetén nem volt ugyanaz? Vagy most mindent elolvasni a neten és ettől jobban be lehet szarni, mert komolyan vesznek minden trollt? Inkább le kellene vonni a helyes következtetéseket súlyozva mértéktartóan a fellelhető információk alaőján nem rinyálni, mert bizony aki felvállal egy ilyen melót az tudja is hogy mit (és mennyiért) csinál és miért akarja. Ez a mártíromság nagyon gagyi. Bár lehet hogy már ő is csak azt írja amit a Disney kommunikálni akar, hiszen most az egész net és közösségi média nem épp az ő barátjuk így lehet gyártani a gonosz ellenségképet a vérgőzős fanoktól (akik mindig is voltak és lesznek, csak korábban tudták őket kezelni).

 13. Vicces ezt egy olyan világban kijelenteni Mangoldnak, főleg egy olyan országban ahol ő él, hogy ellehetetlenítik a filmet, mikor mindent fókuszcsoportoznak, tesztvetítenek, újraforgatnak, osztályoznak, csillagoznak. Csomószor pont a közönség által. Hogy legyen visszajelzés.

  Az, hogy ez kicsit elfajult, vagy már nagyobb mérteket ölt, az a franchise nagyságát hivatott jelenteni. Plusz azt, hogy nem jó az irány, de az nagyon nem.

 14. Szerintem tudjuk le ezt a részt, aztán ne csapongjanak össze-vissza, meg dobjanak be spinoff – új trilógia ötleteket, hanem vonuljanak kicsit vissza, átgondolni mégis hogy akarják folytatni. Mert sajnos akarják…

  Én a maguk idejében imádtam az előzményfilmeket, aztán kevésbé tetszettek, de ehhez a balfaszkodáshoz képest mesterművek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.