10 Dolog Aminek Mindenképp Benne Kell Lenni Az Episode IX-ban

Gondoltam bedobok pár ötletet én is arról, hogy mi azt, amit semmiképp sem hagyhatnak ki a következő Star Wars-ból.

Szerencsére a The Force Awakens-ért felelős rendezőre bízzák, nem pedig Rian Johnssonra, szóval valamennyi reményt ismét táplálhatunk a franchise irányába. De csak ha ezek benne lesznek:

 1. Hagyjuk J.J. Abrams-éket nyugiban, aztán a bemutató után majd megbeszéljük, hogy mennyire tetszett nekünk a film.
 2. Nincs más.

68 hozzászólás a “10 Dolog Aminek Mindenképp Benne Kell Lenni Az Episode IX-ban” bejegyzéshez

 1. Ez egy vicc poszt? :D

  Szerintem egyetlen megoldás, ha a film elején Rey felébred. Majd a zuhany alatt Pamela elkezdi faggatni, hogy rémálma volt e? Rey pedig elmeséli neki a szörnyű “álmát” amit most még EP8-nak hívunk.

 2. Human, ez még a legérdektelenebb filmeknél se szokott menni, majd pont a Star Wars-nál fog? :D De értékelendő a felvetés. Mondjuk én pont nem örülök JJ-nek, csinál egy semmi fansvervice-t. Johnson legalább volt annyira tökös, hogy csináljon egy filmet amitől rájövünk, hogy a Star Wars rajongók egy bizonyos része mennyire ostoba és képtelen egy filmet a helyén kezelni.

 3. Mivel a “8” rész teljesen ellent mondott a “7” résznek, így mondjuk a totális reboot ami szóba jöhetne, ezt mással már nem lehet helyre hozni.

  Itt azért van JJ. mert a dízni érzi, hogy a hajó elment, 3 év alatt sikeresen tönkretették az sw-t. Egy még ami számít, az a pénz, ezért kell JJ. aki egyhez ért: a semmit jól eladni.

  Nincs itt miről beszélni, főleg nem történetről, mert az eddig nem volt. Így JJ. csinálja mihez tényleg ért, jól szervezett propagandával visszahoz ilyen-olyan régi színészeket. A lényeg, hogy minél többen nézzék, és lehetőleg a régi elfordult fanokat is vigye be a moziba.

 4. “Szerencsére a The Force Awakens-ért felelős rendezőre bízzák, nem pedig Rian Johnssonra”

  Remélem ezt viccnek szántad. A Force Awakens konkrétan egy rakás szar minden szempontból.

 5. A Force Awakens utan jol ereztem magam, alig vartam hogy ujra nezzem szinkronosan. Elkapott a nosztalgiafaktor, a sztori csak ujrazasa volt a 4nek de meg ugy is elment. Szamomra egy baromi jo epizod volt ami visszahozta az SW-t de igazodott a mai elvarasokhoz is (marmint a 2015oshoz)

  Ezzel szemben a 8 alatt ketszer majdnem kijottem a mozibol… Apro reszlet: a film elott a mobilom becsuszott a szekem ulo resze es a tamlaja koze, amikor pedig beengedtem valakit aki kesve jott, lecsuszott, es ahogy visszaultem a szekmre kette is tort (szo szerint) ezt modt csak azert irom le hogy erzekeltessem: a film alatt eszembe jutott hogy, ha legalabb egy jo film alatt ment volna galyra a mobilon a holidayem kozepen… De nem. Az en mobilom azert adta az eletet higy en lathassam azt a fost amiben Leia repul az urben
  Az egesz irorendezo stab elmehet a pi)%#ba szoval en csak egy dolgot varok el :

  Ne engedjek ezeket a barmokat a forgatas kozelebe se

 6. Egyetértek az előttem szólóval. Az Ep. VII egy közepes film volt megtolva a nosztalgia-faktorral. Az Ep VIII viszont kimondottan rossz. Szerintem.

 7. Én azért reménykedem benne hogy megtudjuk kik Ray szülei és hogy a francba jött Snoke a képbe. Utóbbiban például rengeteg potenciál lett volna. A kinyírása egyszerűen béna lenne egyéb infó nélkül.

 8. @ Bibalony

  Most, hogy bejelentették Billy Dee Williams-et a következő részre, egyértelmű, hogy ő fogja alakítani Rey édesanyját. :D

 9. Én is az előzőkkel értek egyet. A 7-esnél nagyon elkapott a nosztalgia. Simán megbocsátottam, hogy történetileg copy volt. Elindított új dolgokat. Mosolyogva jöttem ki a moziból, sok kérdéssel a fejemben és vártam a folytatást. A 8. után úgy jöttem ki, hogy meh… 50-50… egyik fele jó volt, másik fele értékelhetetlen. Szembe ment a 7-essel, mindent elvarrt, nulla hype-faktor a következő részre. Előre félek attól, hogy JJ megoldásait a 8-as hülyeségeinek javítására nem fogják sokan szeretni, de ez nem az Ő hibája lesz, hanem a Rian papáé. Azzal nem volt gond, hogy ez utóbbi újat akart és behúzott dolgokat, hanem hogy ezt rosszul csinálta. :D

 10. Az miért baj, hogy a Leia generális repült az űrben? Mármint én azt hittem, hogy ők édestestvérek a Lukekal, akkor ő benne is meglehet a képesség nem? Vagy az erő…aztán még nem rokonjaiban is benne volt nem, vagy az egész jedi közösség ilyen Lannister félékből állt? Csomó filmben volt már olyan, hogy a benned szunnyadó képesség komoly életveszély hatására szabadul el, hiába hogy nem tanultad évekig…amolyan nyers erő módra, és nem mintha ne érezte volna magát utána rosszul.

 11. @.LnB: LOL. Hangosan, a munkahelyen horkantam fel. Ezért már megérte idejönni :D

  Én régen (még az Ep. I-II-III. előtt nem nagyon voltam tisztában az egész SW-dologgal (voltam 11, amikor kijött az Ep.I.), szóval nekem a közelebbi megismerkedésem is elég hányatott volt (Ep. II-t mai napig nem érteném, ha nem olvasok utána). Ez azt az előnyt adta az új trilógiához (VII-VIII-IX.), hogy hagyom magam meglepni. Ha jó, örülünk, ha nem annyira jó, akkor meg volt egy moziélmény, ami a Starkiller, izé Skywalker család történetét boncolgatja, ami azért még érdekel.
  Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy volt -e tényleges storyboard-ja ennek a trilógiának (úgy ültek -e neki, hogy tudták, merre fut ki a 3. rész végére). Mert eddig a két rendező egy-egy munkája nem annyira cseng össze, és hát… inkább néznék egy annyira nem tetsző trilógiát, ami koherens, mint olyan filmek sorozatát, hogy mindig más a rendező és a koncepció. Remélem a IX. rész nem csak “kármentésre” lesz jó, hanem valami szép lekerekítés és alakul majd.
  Aztán meg ideje lesz elkezdeni más story-kat is feldolgozni, biztos van még nagyon sok és jóféle a SW világában :)

 12. Mekare
  Az volt a baj vele, hogy eléggé a semmiből jött, meg kicsit hülyén is volt megvalósítva. Magával az ötlettel nincs baj, a Jedi-k csináltak ennél cifrább dolgokat is, könyvekben meg a játékokban főleg.

 13. Rian Johnsson-t remélhetőleg a közelébe sem engedik a Star Wars-nak…bár részemről lesajnálom, mert Ő általa elérték azt , hogy soha a büdös életben ne érdekeljen a jövőben semmilyen SW film.
  Ja, és Rian-t doblátok le a padlóla, le….de nagyon dulván!

 14. JJ teljes munkásságát össze lehet foglalni 2 szóval: Mystery Box
  Pardon ha emiatt hányingerem van…

 15. [Kár hogy nincs hibajavítási lehetőség: az előbbinél LENS FLARE akart lenni…ez van, nem volt velem az ERŐ]

 16. Az egyetlen értékelhető dolog az Adam Driver alakítása, neki még a sztorija is tetszik, de ami körülötte van az nem tart sehonnan sehova. Nem változik ez a köv. részre sem.

  RJ ötleteivel am nincs bajom önmagukban, de elég lett volna majd csak az új sztorivonalban újítani.

  Minden esetre az sw már nem mozis és ez szomorú, mert egy alap koncepciót azért had várjon már el a néző…

 17. Nekem az tetszene, ha Kylon lenne a végére a jó és Rey fordulna át a Sötét Oldalra.

  Őszintén szólva kár volt Lukeot kiírni az Ep. VIII.-ban, bár nyilván akkor még nem tudhatták, hogy mi fog történni Carrie Fisherrel. Így viszont érdekes lesz, hogy fogják kiírni vagy CGI-vel pótolni, mert sajnos Leia karakterétől is rövid úton búcsút kell venni a film első felében.

  Lények és világok terén pedig egy kicsit nagyobb színkavalkádot várnék, mert kicsit olyan lehangoló cyberpunk stílusba átmentek. Tehát mutassanak igazán extrém bolygókat, mert szeretném látni, hogy tudnak és mernek harcolni a közelgő Avatarok ellen. Egyszerű megoldás az erdő és a sivatag, de legyenek tökösek és építsenek fel vad ökoszisztémákat, burjánzó extrém vegetációt.

  S persze mindehhez egy normálisabb forgatókönyvet sem ártana írni.

 18. JJ nem fog szabad kezet kapni úgysem, ez is fura katyvasz lesz, és az Ep VIII baromságait nem fogja tudni megoldani, max. valamennyire enyhítheti. Ezt már le kell zárni, de hogy le lehet-e, más kérdés. Őket ismerve inkább kidobják a “magyarázzuk meg a sok értelmetlen szart” részt, hátha úgy megússzák és majd lehet megint mutogatni a vére szájú rossszindulatú fanokra.

  A Force Awakens nem volt jó. Közepes alatti valami amit a nosztalgia faktor adott el, hogy láthassuk Hant meg Chewie-t (esetleg Leiát és Luke-ot ami nem valósúlt meg persze érthetetlen okokból :-( ) újra a Falcon-on. E helyett a “hogy írjuk ki őket a trilógiából erőszakosan és gyorsan, úgy hogy még az emlékük se legyen jó nehogy beárnyékolják a papirmasé szintű új karaktereket”. A többi raklap szemét, copy-paste, karakterépítés failure és karakterrombolás. Még a vizualítás sem volt egy hűha ami eddig pedig mindig a groundbreaking kategória volt. Ha nem rakják be az elején a lezuhant rombolót a sivatagba sok jelenet/kép nem lenne, ami eszébe jut az embernek a filmről utólag (és nem szorul ökölbe tőle a keze). Az új trilógia újranézhetőségi faktora (ami szerintem nagyon fontos viszonyszám) egyszerűen rendkívűl alacsony.

  Arról már nem is beszélek hogy mekkora szánalmas bullshit Hollywood szinten azt hinni, hogy ugyanaz a srác, aki egyébként sikeresen reboot-olta a Star Trek-et a Star Wars-hoz is jó választás lesz, sci-fi sci-fi nem igaz? Azért a rajongók tudják hogy ez két nagyon külön világ. Közben meg ott van ezer olyan ember a LUcasfilmtől akinek a kisujjában is több SW tudás van mint “csodagyerek” JJ-nek. Fura is volt az FA-ban a csápos szörnnyel fogócska meg a végén a cliffhanger, a misztikus múlt és még sorolhatnánk JJ keze nyomát. Én rajongóként nagyon NEM EZT VÉRTAM és a legtöbb rajongó is ennek adott hangot. Mondjuk akkor még nem tudtuk hogy ezt lehet még tovább rontani és sokan örültek hogy egyáltalán összejött az Ep VII… Persze a TLJ után az FA már kezd sokaknak megszépülni… de könyörgöm válasszuk már el az egyszeri moziba járót aki nagyjából jól érezte magát a pénzéért, volt egy kis nosztalgia lenyomata aztán lesz az egészből egy emléke amit 6 év múlva elkap a TV-ben is, meg a rajongókat akik minden képkockát ki szeretnének aztán elemezni, és minden ezzel kapcsolatos anyagot (könyvet, képregényt, modellt, játékot, bármit) megvenni… na ez utóbbi most nem lesz. Azért ebből látszik, hogy Lucas tudott/érzett valamit. Vagy nem engedte hogy mindenféle pénzhajhász, szereplésvágyas manager asszonyok és öltönyös board-ok belepofázzanak minden apró részletbe ha épp olyanjuk van aznap.

  Mateka4182 – hehe, ugyanígy jártam a telefonommal a LoTR vetítése alatt, igaz akkor még nem voltak touch screen telefonok, de akkor is szétment a kijelzője a szék alatt (egy csere anno megoldotta)

 19. bocs az offért de Mateka4182 hatalmas pacsi, ugyanez történt velem Rogue One előtt/alatt

 20. Néha azért vannak jó poénjaid :)
  Amúgy visszatérve az előttem szólokhoz tök mindegy mit rak bele szar lesz ez van

 21. A viccet félretéve, mivel az eddigi két rész totálisan az eredeti trilógiát másolta, ezért a következő (még azokból fel nem használt) elemek TUTIRA benne lesznek:

  1. Rey valami “naggyal” fog összecsapni (mint anno a Rancor). Bár a Ren lovagok még talonban vannak, így lehet ők töltik be majd ezt a részt…

  2. A lázadóknak… bocsánat “ellenállás” segítségére lesz egy szép létszámú idegen faj (mint anno az ewokok).

  3. Luke visszatér Force Ghost-ként, és mesél Rey-nek a múltjáról (amit azóta mondjuk az Erőből kiderített).

  4. Rey visszatér a Jakku-ra.

  5. Az Első Rendnek lesz egy új szuper fegyvere (mondjuk az már tényleg nagyon meleg lenne, ha bemernék játszani a Starkiller Base 2.0-át…:S), aminél kialakul egy nagy űrcsata.

  6. Kylo a Rey elleni összecsapás végén meg fog térni, és nem tudja feldolgozni, amit addig tett… és mivel már nincs, aki letaszítsa a pit-be, ezért öngyilkos lesz! :D

  Szánalmasan hangzik, de ezeket borítékolom! Csak majd emlékezzetek rá!

 22. LnB: szerinted mi, ha nem vicc? ezt a Bobbys poén még meddig kell amúgy erőltetni? már a TLJ kritika alatti kommentek óta fut.

 23. Engem őszintén meglep, hogy J.J. a tizedét sem kapta annak a shitstormnak, ami Rian Johnson nyakába zúdult, pedig ő is legalább annyira megérdemelné.

 24. Cikk no komment, de azért olvasnék egy elemzèst humantól, hogy pár év alatt hogy sikerült a dizninek tönkrevágni mindenidők legnagyobb és legjövedelmezőbb frencsájzát, tisztán tárgyilagosan szerintem, üzleti tankönyvekbe való eset.

 25. Nézzük a jó oldalát. J.J. ha mást nem is, de az akció jeleneteket jól megcsinálta a TFA-ben (jó, nem annyira jól mint a zsiványban Gareth) illetve a többek által is helyeselt nosztalgia faktort. Én ezek tudatában + hogy most egy totálisan új valamit kell felvázolniuk ergo kizárt hogy régi sablonhoz nyúljanak, bizakodok és várok türelmesen. Hadd érjen be a dolog.

 26. Khmm, nosztalgia faktort másolással nem nehéz hozni ilyen budget-ből és ilyen munkatársakkal (ILM), azért az még messze nem “hűdeügyes” kategória hogy berak egy második Tatooine-t, Cantina-t, meg egy X-Wingek vs. halál csillag/bolygó jelenetet és még sorolhatnám… maradjunk annyiban hogy itt volt nem oda illő röhögés (nem ahhoz tervezet jelenet esetében) a moziban ami korábban elképzelhetetlen volt.
  Itt arról volt szó hogy a Disney ki akarta dobni a kánont mert maga akart teljesen új kánont gyárt(at)ani (a story lyukak tömésére főleg, lásd first order és társai honnan, miért, hogyan) amivel már csak ő keresett volna pénzt, és kidobni a régi színészeket a szükséges főleg promóciós célú felvezetések után mert túl sokat kértek és egyébként is már túl öregek.
  Nekem úgy tűnik mintha akartak volna csinálni a régi Drakula mozi után egy Hajnalhasadást, hogy az új, adott esetben szülők álltal sem “bevezetett” generáció(ka)t is jól megfejhessék a jövőben még sok-sok részen át :-)

  A IX-ben egyébként valamire ki kell futtatni lófogú Daisy és szomorúszamuráj hisztis Driver kapcsolatát, van egy érzésem hogy ezt tudják is hova. Csak remélem hogy nem arra, hogy ők is rokonok :-) A legegyszerübb megoldás Kylo meghalasztása, valami tragikus “jajjdesírunK” szinten, mert ő ilyen “eltévelyedett rossz”, pont mint amilyen Vader volt (ezt a prequel-ek szépen felépítették). Majd feláldozza magát mert rájön hogy csúnya volt és rossz oldalt választott és voilá, megvan a nosztalgiafaktor és a copy-paste ismét. Taps, baromi kreatív ennyi pénzből és ennyi év után.

 27. Éppen azért kéne Rian Jhonsonnak rendeznie, mert egy teljesen új irányba vitte storyt és egy más megközelítésből állt hozzá az eddigiekhez. Nyilván ez megosztó, de talán kellett volna ezt hagyni kiteljesedni nem pedig felkérni az első rész rendezőjét aki most valószínűleg megint megpróbál majd visszakanyarodni a trilógia első részéhez és tényleg kapni fogunk egy 3 részes katyvasz szar fost.

 28. human: persze! Olcsá be! Persze.. :D jól van, na. Nem tudtam, hogy a Bobbys poén ennyire lerágott csont, ha tudom, nem tolom be ide mert ciki, de nem tudtam. Na de aztán ez a hír is annyira komoly, mimt ha nem lenne mindegy, hogy mit kommentelünk alá. :)

 29. JJ semmi újjat nem mutatott. Rian mert kezdeni a storyval valamit. Izlés dolga hogy ez tetszik e valakinek. Szerintem nem volz fos az Utolsó jedik. Egyszerűen csak szar volt.

 30. LnB: lehet cska engem idegesít a Bobby poén, mert szinte mindegyik TLj hír alá belövi valaki, így már túl sokszor láttam.

 31. Ep7 és 8 is harmatgyenge pedig annyira akartam, hogy jó legyen. Akármennyire is próbálnak javítani a 9-el, sajnos volt előtte két rész aminek a súlya túl nagy. Én még az 1-3-at is jobban élveztem, pedig fan vagyok nagyon és elfogult. Szomorú, hogy az spinoffok jobbak mint a main episodeok. JJ is csalódás volt, Rian is.

 32. A Jedi visszatér óta folyamatosan esik a színvonal. Én kétlem, hogy ezt bárhogy is meg lehetne javítani. Olyanná lett, nint a Terminator franchise: hagyják már inkább békében nyugodni az egészet.

 33. Az SW nek a fő problémája hogy nincs egy hatalmas történet amit el kell mesélni. Mint a marvel vagy a lotr, got. Persze az alapok is ilyenek voltak de amit “ráírtak” az gyenge. Nem olvastam a könyveket amiket a jedi után írtak de azt hallottam hogy jó irány lett volna.

 34. Érdekes, mert nekem pont, hogy tetszett első körben az Ep VIII, és pont azért, hogy mennyire végülis arra játszott rá, hogy valami mást adjon, mint amit vártunk, és nem a kiszámíthatóságot.

  Aztán megnéztem mégegyszer, olvasgattam róla, és rájöttem, hogy az a fura érzés mégis mi volt bennem a filmmel kapcsolatban:
  Az nem feltétlenül a jó kiszámíthatatlanság, ha össze-vissza csinálunk meglepő dolgokat.

  Kérdem én akik szerint így is jó film az Ep 8.: Mi újat tudtunk meg a karakterekről? Kinek érdekel ÚGY igazán a sztorija? Van bármilyen tétje Finn és Rose kapcsolatának, ha egyből kb. egy véleményen vannak mindenről?

  Poenak van több szerepe annál, hogy egysorosan vagány, de igazából ezerszer kevésbé csinál bármit is, mint mondjuk Han Solo?

  Leszámítva, hogy tök király Driver alakítása, meg a Kylo Ren karakter is, érdekel engem mi lesz vele? (mert igazából nem)

  Egyáltalán: érdekel valamennyire hogy mi lesz a karakterekkel? Az egy dolog, hogy megfogyatkoztak a felkelők totálisan, de valamiért semmilyen tétet nem érzek se a sztori, se a karakterek felé. És ezt mind utólag láttam be, mert egyszernézős “kalandfilmként”, akkor ott a moziban nekem kicsit működött.

  Szerintem ezer sebből elrontotta a karakterek építését Ryan Johnson, és ezt próbálom olyan konstruktív kritikaként írni, hogy nem az 1. túlerőltetett feminista/környezetvédő üzenetet kérem számom (aminek megint csak nem a tartalmával, hanem a megvalósításával van bajom) 2. vagy a Mary Poppins Leila/Űrlovak WTF pillanatokat emelem ki.

 35. A helyzet az, hogy baromi keveset teasingelték, és egyáltalán vázoltak fel azzal kapcsolatban, hogy minek kellene történnie a 9es részben. Kb. annyit hogy: “Hát akkor most a végén össze kell csapjanak a gonoszok és a jók”.

  Ez azért még piszok egyszerű történetvezetés esetén is édeskevés. A Birodalom Visszavág végén azért érdekelt mindenkit, hogy akkor most mi lesz Solova, vagy uramisten hát hogy Luke apja Vader, mileszitt.

  Jelen állás szerint a 8. rész azt hagyta maga után, hogy bármi lehet a 9. részben, ami maximum majd a trailer megnézésekor fog eldőlni érdekes-e. De így, ez már nevetségesen semmilyen várási faktor.

 36. Valami nagyon drámai végkifejlet segítene, mert jelenleg ritka ellenszenvesek a karakterek. Mondanám, hogy az új trilógia talán jobb lehet, de annak is ugye Rian ült neki… szóval passz.

 37. Tök mindegy mi lesz benne. Megcsinálhatják a világ legjobb SW filmjét, a “rajongók” egy része akkor is hisztizni fog, higy ezdeszar, meg miértnemazoldrepublic, Eznemakánon stb… Szerintem Ryan Johnson a legjobb dolog ami a frenchise-al történhetett, nem egy tökéletes filmet hozott össze, voltak hibái, de legalább volt benne ötlet, merészség hogy kitörjön a rajongók elvárásainak zsákutcájából és új irányba vigye a történetet. Szerencsére én jól tudtam szórakozni mindkét SW filmen és várom a következőt is.

 38. arra azért befizetek, hogy az a pár ellenálló, hogy fog elbánni a Rend hadseregével. vagy ez is olyan bullshit happy ending lesz, mint a Return of the Jedi után a nyakunkba ömlött a TFA-val?

 39. A Disney kifejtette, hogy mennyire meg vannak elégedve J.J. Abrams és Rian Johnson(ez abból is látszik, hogy JJ rendezi a IX-t Rian meg az “új” trilógiát).

  Namármost, szerintem (lehet hogy most baromságokat fogok összehordani), a Disney azért favorizálja őket, mert bármilyen hülye ötletük volt, azt a két rendező jóváhagyta. A Disney-nél az a “jól együtt tudunk dolgozni” definíciója az, hogy akkor pofázunk bele amikor akarunk oszt kész. Ha nem tetszik mehetsz a p*csába. Colin Trevorrowt is aki eredetileg a IX-t rendezte volna is ezért repűlt. Idézet egy cikkből:

  “Ha a Star Warsról van szó, akkor minden Kathleen Kennedyn áll vagy bukik” – nyilatkozta egy veterán producer, aki már többször is dolgozott a stúdióvezetővel. “Ha szembemész vele – témától függetlenül -, akkor máris kikerültél a pixisből. neked annyi. Rengeteg fiatal rendező jön, és azt mondja: ‘én ezt meg azt akarom csinálni!’ Sok közülük – Lord, Miller és Trevorrow – nagyon gyorsan nagyon meggazdagodott, és hirtelen elszálltak maguktól, és ezért nem akarják betartani a szabályokat. Mindent máshogy akarnak csinálni, és Kathleen Kennedy ezzel nem fog b*szakodni.”

  Én úgy látom, hogy JJ meg Rian annyira meg akarták csinálni a filmeket, hogy még azt is elviselték, hogy felülről elég aktívan beleszóljanak a tervezés és a készítés folyamatába (bár ezért én nem tudom őket hibáztatni, a lelkem eladnám, ha benne lehetnék valamelyik filmben).
  Szóval a filmek nem a rendezők miatt olyanok amilyenek, hanem a Dinsney miatt (bár ez szerintem nem akkora titok)

  A VII amúgy rohadt nosztalgia volt, a VIII meg átesett a ló túloldalára a sok új elemmel, remélem a IX megtalálja az egyensúlyt az Erőben.

 40. “Tök mindegy mi lesz benne. Megcsinálhatják a világ legjobb SW filmjét, a “rajongók” egy része akkor is hisztizni fog”

  ennél semmitmondóbb elmélet szerintem nem is létezik. MIndennek van utálója meg szeretője, még a végtelenül fos és a világ legjobb filmjeinek is. Avagy ezt bedobni egyszerűen felesleges. Nyilván van eltérés aközött, hogy a rajongók 2%-a sír, vagy az 50%, nem lehet lesöpörni azzal, hogy “valaki úgyis sírni fog”.

 41. Az a baj hogy a VIII. rész olyan szinten sz@rt bele mindenbe amit az amúgy általam szintén nem túlzottan kedvelt, de viselhető VII. elindított, hogy az borzasztó.
  Rey, Snoke, Luke, mindenki szemen lett köpve, de szerencsére láttunk PC állatmentést, na mind1, szóval nem tudom, hogy lehet még jó (jobb) irányba fordítani ezt a trilógiát. (1 pozitívum azért a VIII-ban is akadt, Kylo fejlődése azzá az a komolyan vehető ellenséggé aki úgy a rész végére lett, az jó).

 42. Amúgy kreatív ez a posztod human, de minek??? Clickbait? Nem úgy ismerlek.

  Bármilyen star wars hír alatt tavaly december óta van vagy 70 komment arról, hogy milyen szar volt az utolsó jedik és felsorolják 100-adjára a jól ismert jeleneteket miért, a másik tábor meg leírja szintén századjára hogy a mocskos star wars fanoknak semmi nem jó. A IX. részig ez megy. :S

 43. Besson alá nem lehet kommentelni, ez a poszt meg egy kalap szar. Jó lesz ez gyerekek.

 44. Már az állatmentés is PC…nehogy valamit tanuljanak a gyerekek az együttérzésről egy Sw film alatt…ha most jönne ki a Schindler listája az is PC lenne?

 45. Az a baj itt, hogy JJ. Abrams elkezdett valamit, amit elvettek tőle. Ryan Johnson ment a saját feje után…és belerondított abba ami lehetett volna, ha Abrams marad. Nem is értem ilyen hogy lehet komolyan. Legalább a VII íróit hagyták volna meg, hogy legalább elmondhassák, melyik karakterrel mit hogy terveztek. De nem, az egészbe belerondítottak. Nem borzalmas a VIII se, közepes, elvagyok vele, de tudom hogy talán jobb lett volna ha nem Johnson készíti. Most így Abramsék foghatják a fejüket, mivel a saját elképzelésekkel semmire se mennek így.
  Na nem azt mondom jobb lett volna ha JJ. rendezte volna a VIII at is, de talán összefüggőbb lehetett volna. Talán egy normális Luke ot kaptunk volna. Na mindegy, ez így lehúzza sajnos a IX et, és nem tudom lelkesedéssel várni, mert Johnson filmjét kell folytatniuk, nem azt amit elkezdtek a 7 ben. Most aztán tényleg a szarból kell várat építeniük. Kár érte.

 46. sum-blink: csak egy poénkodás a clickbaittel, had hülyüljek már néha magyarázkodás nélkül, holnap estére már sehol sem lesz.

 47. human: tényleg kreatív, hagyd kint! :) Vártam mi lesz a 10 pont…

  Én amiatt aggódom, hogy bármilyen sw poszt alatt már csak ez a két téma jön elő, de majd max nem olvasom.

 48. JJ Abrams visszatérésével borítékolható a 6.rész másolata. Már a címét is tudom: A JJ(edi) visszatér :D

 49. fene tudja, Luke volt az első hősöm 6 éves korom óta (és az nem most volt hajaj) és engem az a 20 perc, amíg láttuk az EP8-ban minden szarért kárpótolt, ami az utóbbi 20 évben SW név alatt történt. tökre nem értem azokat, akik szerint az ő sztorija így nem kerek és teljes. kevés volt, lehetett volna több. ennyi a bajom vele. kék tejet fejt az űrfókákból és 60 méteres szigonnyal pecázott, hát rémes. Yoda meg R2-val veszekedett egy rágcsa miatt, Obi-Wan meg rohamosztagosokkal bújócskázott. na és.

  nem írom le újra, mik rontották el a filmet, amúgy se érdekel senkit. eleve bukott az egész, hiszen hogy lehetne olyasmit készíteni ami a bokájáig ér akár egy 40 éves legendának. én azért láttam az igyekezetet legalább az EP8-ban, míg az EP7-et ma már csak egy nagyon ügyes blöffnek tartom. az EP7 egy látványos és viszonylag izgalmas nulla, az EP8 meg egy kísérletező, jószándékú, de alapvetően elhibázott próbálkozás.

  ugye ezek után az ember már nem vár semmit az EP9-től. a világnak teljesen mindegy, milyen lesz, az interneten már csak egy eszköz, dobbantó a youtoubereknek, meg a filmes blogoknak (filmbuzi kivétel persze) hogy kattintást gyűjtsenek vele aztán másnak már az úgyis az új aktuális Marvel vagy akármilyen szirszarral foglalkoznak.

  a “rajongóknak” pedig megmarad a 4-5-6, ezekből az újakból meg talán kicsipegetik maguknak azokat a részeket, amik hozzáadnak a sztorihoz és valamennyire élvezhetők. a többi meg le van ejtve.

 50. Malachi
  Hát pont ez az, nem kellett volna copy paste retardált remete Yoda szintre degradálni Lukeot. Ennél sokkal elegánsabb lezárást is ki lehet találni. Még bíztam abban, hogy a végén megjelenik és odabasz, de csak egy force hologramra futotta. Nekem nem ezt jelenti a Jedi misztikum, és ahogy látom a többségnek sem.

 51. nem volt eléggé kidolgozva, nem készítették fel rá a nézőt mekkora dolog volt amit Luke a végén csinált a de még a Leia röpködést is eladhatták volna úgy, hogy mindenki az állát keresgéli csak. szerintem az ötlet marha jó volt, a kivitelezés is elment, szóval én itt is a Dizni öltönyösöket meg a grammra előre kimért vágásukat hibáztatom, ahogy sok más esetben.

  Yoda sem volt retardált amúgy. Luke sem volt az. öreg volt, megtört, csalódott, nem bízott magában sem már, meg az Erőben sem. és jó is, hogy mondod Yodát, mert mekkora volt amikor megjelent és kiröhögte a régi tanítványát, mint egy gyereket. jó ég, mennyire szerettem.

  bármi lehetett volna ebből, az én fejemben valami széppé állt össze végül ez a szál, de amúgy értem azt akinek ez így hiányos, összedobott és nem méltó. mert így nem volt az, csak az az én szerencsém, hogy én hozzátettem a magam érzéseit és mindent amit gondoltam a Young Skywalkerről kölyökkorom óta és ez így összetartja nekem az egészet.

  ettől a filmes megvalósítás még nem jó, igaz. de a váz ott van, látszik szerintem mi lehetett volna belőle. ez van.

 52. Human és ezt az 50%-ot honnan vettet? :D Hasadra ütöttél mert szerinted így van, és mert te is ezt gondolod? Pedig szerintem csak az van mint mindig, hogy a haterek sokkal hangosabbak és aktívabbak az elégedett vagy semleges többségnél, és ez a SW rajongók esetében hatványozottan így van. Minden cikknél fórumon egyből megjelennek, hogy nevetséges gyűlölettel essenek neki a filmnek, közben meg közel sem volt olyan rossz a film mint amilyen indulatokat gerjeszt egyesekben. Ez mondjuk vicces is. :)

 53. Vaszilíj Zajcev: mivel az 50% nem valós adat, csak egy különbséget akart szemléltetni, így igen, a hasamra ütöttem. Nézzük meg más fanfavorit filmnél mi a helyzet: a Days of Future Past és az Apocalypse is más-más mennyiségű negativitást vonzott, és mégis inkább Days of Future Pasthez közelebb álló blockbustereket szeretnénk, nem pedig Apocalypse-t. Pedig a “haterek mindig lesznek” mindkét filmre igaz állítás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.