Scarlett Johansson meghátrál

Mégsem fog transzneműt alakítani a Rub & Tugban. Amikor másfél hete hallottuk a valóságon alapuló film hírét, akkor nagyon-nagyon sokan felhördültek, hogy miért egy nő fogja alakítani a transznemű főszereplőt.

Vicces amúgy, mert a Rub & Tug rendezője az, aki ezelőtt a Ghost in the Shellt csinálta Scarlettel, ahol szintén felháborító volt a casting, legalábbis sokan kiborultak, hiszen egy ázsiai karaktert alakított, avagy most látszott, hogy egyikőjük sem tanult az esetből. Vagy legalábbis azt nem értették meg, hogy nem fogja a net felháborodó része nyugodtan nézni ezt az egészet.

Most viszont nincs ott, hogy Scarlett nélkül nem is készülhetne el a film, hiszen a Ghost in the Shellnél mondható, hogy sztár nélkül nem kapják meg a súlyos dollármilliókat. Ellenben a Rub & Tug nem blockbuster, csak egy érdekes történet a maffiáról, masszírozásról és a doppingról. Mondjuk szerintem Scarlett visszalépése így is betette a kaput a projektnél, kíváncsi vagyok, hogy mennyire jön be a tippem.

A színésznő hivatalos nyilatkozata az ügyben:

In light of recent ethical questions raised surrounding my casting as Dante Tex Gill, I have decided to respectfully withdraw my participation in the project. Our cultural understanding of transgender people continues to advance, and I’ve learned a lot from the community since making my first statement about my casting and realize it was insensitive. I have great admiration and love for the trans community and am grateful that the conversation regarding inclusivity in Hollywood continues.

human
írta
2018. 07. 14. 10:27
megjelenés

hozzászolás


25 hozzászólás a “Scarlett Johansson meghátrál” bejegyzéshez

  1. jogos, úgyis tele van az ipar tehetséges és neves transznemű filmsztárokkal…jó hogy nem háborodnak fel a rajongók, hogy a gyűrűk urában miért veszik el a munkát a sok tehetséges ork színésztől és tolják a kamu orkokat.

  2. Várom már, hogy felüsse a fejét az agism, akkor percre pontosan a megjelenített karakterrel egyező születésűeket kell majd keresni, és mindegy, hogy jó színészek-e, ezen kívül jó lenne, ha alabamai karaktert nem játszhatna mocskos chicagoi, mert ez milyen már.

    Közben a Yellowstone-ban az indiánlányt egy kínai-amerikai színésznő játsza :D :D.

  3. human, “azt nem értették meg”, nem lehet hogy csak egyszerűen nem szeretnek “terroristákkal” tárgyalni? mármint, akkor ne nézzék meg akiknek nem tetszik, szavazz a pénzeddel, de követelni ezt vagy azt…a ghost in the shell-nél meg azt nem értem, hogy egy manga karakternél miért számít, hogy ázsiai alakítja-e, mikor körülötte mások is voltak nem-ázsiaiak, és amúgy sem számított a karakterébe, hogy melyik városban “született”, nem hagyományörző samurai harcos volt

  4. Még a végén a főszereplőnek színészkednie is kellett volna… hová vezetne ez?!

  5. És Felicity Huffman a Transamerica-ban? Ott nem hurrogtak az emberek? Ja, hogy 13 év eltelt és most az a trend, hogy mindenen picsogunk. Egészségükre.

  6. Ez is nagyon kivan lengve, és az a baj, hogy egymással egyetérthetnek, de azok szemében ez a kierőszakolós/felháborodós dolog pont épp ártó, akiket meg kéne győzniük. A helyzet az, hogy az internetet pont nem erre kéne használniuk, hanem mivel már mindenkit elérhetsz a világ bármely pontján, saját kontentet gyártani. Szerintem, ha ezek a felháborodók (akiknek a nagyrésze valószínűleg nem is e csoport tagja) inkább arra fordítanák a megmozdulásukat, hogy pénzt összegyűjtve segítsék az LGBTQ színésznőket, színészeket, írókat stb tartalmat gyártani, abból épülhetne ki valami. Márpedig szép összeget lehet összehozni és van aki így websorozatokkal próbálkozik és tök kellemes dolgok születnek belőle, ami megnyithatja a kaput előttük és a többiek előtt is.

  7. Íme a filmes világ vége: Mikor a nézők mondják meg, hogy ki szerepeljen egy filmben és ki ne, mi legyen benne és mi ne. Ezt utálom a legjobban. Ez olyan bazdki (sorry) mintha Picassonak megmondták volna, hogy hogyan fessen. Büdös éleben nem lett volna belőle ekkora elismert művész ha másokra hallgat. ScarJo nyilván nem egymaga döntött így, erre nagy összegben mernék fogadni, hogy a filmet gyártó cég akarata van mögötte de nyilván ezt nem mondhatják. Sok sikert egy transznemű és jó színész megtalálásához. Röhej ami Gagyivúdban megy a PC nevében.

    Egyébként felháborító az emberi hülyeség. Már a GITS film előtt is mondtam, hogy idióták az emberek akik nyavalyognak. Többségük lószart se tud a GITS-ről de osztotta az észt. Csak mert japán anime akkor muszáj japánnak lennie ugye a főszereplőnek is. Bullshit! Mutasson egyetlen egy Japán manga/anime adaptációt valaki amiben szerepelt japánon kívül más. Nem volt SOHA ilyen film! Nem véletlen. Egyébként ha vette volna a fáradtságot a sok barom hogy megnézze a GITS filmet akkor rájöhettek volna hogy Major valóban japán volt eredetileg a filmben is csak kapott egy új testet. De aki megnézte volna az animét az alapból tudta volna hogy ez lehetséges.

    A film minősége most nem lényeg ebből a szempontból. Mondjuk nekem bejött. Nem volt nagy eresztés de elment egynek.

  8. @Mekare:

    Röviden: fosztogatás helyett jobb lenne létrehozniuk valamit? Szerintem is.

  9. Hm. Az elfogadást hirdetik, de ők maguk sem képesek rá. Tisztelet a kivétel persze, de néha fullasztó már számomra a társadalmunkra rátelepedő közöny.

  10. Nevetséges.

    Egyáltalán akkor színészek sem kellenek.
    A rendőröket majd szabadnapos rendőrök, a bűnözőket igazi sittesek, a terroristákat igazi terroristák játszák majd.

    Sőt, újabb Alien filmre is addig várni kell, amíg egy igazi alien nem kerül elő.
    Szóval, Star Wars és Star Trek egy darabig nem lesz…

  11. Hilyary Swanktől nem kéne visszakérni az egyik Oscart a Boys Don’t Cryért?

  12. Egyik fb csoportban leírtam már, de az egész ügyben számomra az a legijesztőbb, hogy ilyet elérhet pár száz kommentelő. Most komolyan itt tartunk, hogy pár habzó szájú szélsőséges ellehetetlenít egy filmet?

    Nem értem, hogy az, ha valaki a munkáját végzi az miért baj? A legrosszabb, hogy most azzal, hogy visszalépett, még fegyvert is ad a kezükbe. Mi lesz a következő?

    Így is ki vannak lúgozva a filmek. Csöppnyi eredetiség, kreativitás sem kell már? Mi van itt?

    A helyében simán tökös lennék és elvállalnám! Ilyenkor hol vannak a színészkollégák, miért nem állnak ki Scarlett mellett?

  13. Teljesen mindegy Human, hogy mennyi emberről van szó. Nem egy átlag Jancsinak a fotelben kellene megmondania, hogy mi legyen egy filmben. HA ezt szeretné akkor csináljon ő filmet. Pár éve még senkit se érdekelt volna ez a téma csak most mikor Amerika a PC b.s. hőskorát éli. És ez nagyon szomorú. Mert ahogy fentebb is írták ez igen erős fegyver a hozzá nem értők kezében.

    És itt most nem feltétlen ScarJoról van szó hogy elvették a munkáját mert ő pont nem az akinek nem lesz rögtön másik 100 ajánlata. De most keresnek valaki mást így a film kevésbé lesz majd híres és ha nem lesz jó akkor nem ScarJót hanem az új feltehetőleg transzi színészt, már ha egyáltalán van olyan ugye, fogják földbe döngölni. Amúgy se hiszem hogy nagy siker lett volna a film már csak a témája miatt se, plusz ugye a rendező se egy zseni.

  14. 13. Jó oké. Értem, human. Egy kirekesztett társadalmi csoport azt érzi, hogy egy transznemű szerepet hitelesebben eljátszhat egy transznemű. Viszont arra az elnyomásra, ami őket éri, nem így kellene reagálni.

    Azt kellene mondani, hogy mi is ott vagyunk, szerepeket akarunk stb. Nem felháborodni, hogy egy híres hollywoodi színésznő, akit elég széleskörűen ismernek, esetleg felhívná pár fontos társadalmi problémára a figyelmet.

    Emlékezzünk vissza, hogy milyen fontos volt annak idején az Esőember, vagy milyen társadalmi diskurzusokat indított el a Holnaputánban bemutatott kataklizma.

    Szóval érzem, hogy ez fontos számukra, de most kicsit kilóg a lóláb.

  15. Watchmen pénzt is tennék fel rá, hogy a hangosan, zaklatósan felháborodók 80%a nem transznemű, mert nekik vannak ennél súlyosabb problémáik is.

  16. Nem a kommnetelőkről van szó, ők csak a háttérzaj, ez konkrét üzleti érdek, Hollywood-ban patikamérlegen kimérik, hogy ez nekik így jobban megéri (fókuszcsoport, anyámkínja), és döntenek. Az lehet, hogy a kedves színésznő egy mérés eszköze volt (nem szóltak neki az előző mérések eredményéről, kilökték, hadd mondja, mondta is, majd megkapta, tanulság levonva).

    MVárom a Kickstarter és hasonló platformok filmes sikereit, el tudom képzelni, hogy lesz pár project ami úgy lesz sikeres, hogy ezt az egészet megkerüli, persze ez sem egyszerű játszma.

  17. Ha jól tudom részben ScarJo saját produkciós cége hozta tető alá a projektet, de az első válaszából elég nyilvánvalóan kiderült, hogy esze ágában sem volt bakot tartani esetleg egy transznemű színésznek. Én részemről nem fogok emiatt fröcsögni, mert adott esetben egy transz színésszel se nézném meg a filmet – a maffiás storyk mind egyformák -, de ha most nem lesz semmi a projektből, azszerintem elég nagy görénység lenne a részéről. De lehet még pozitív kimenetele a dolognak, ha marad, mint producer, és mondjuk ad esélyt egy feltörekvő tehetségnek. (Azt már csak így zárójelben jegyezném meg, hogy például Ed Skrein egy – nem sértésből – messze nem akkora név, mint ScarJo, magától visszalépett, amikor kiderült, hogy a Hellboyos karaktere eredetileg ázsiai. Meg az is érdekes, hogy a visszalépés egybeesett az Özvegyes bejelentéssel. Lehet ráncó’tak a Miki felő’. Hehe. Oké, peace! :D )

  18. Mondjuk nincs agyon tömve filmekel elég laza volt így visszadobni a filmet,de hát ő tudja…

  19. Nincs teletömve filmekkel? Nézz már fel IMDB-re mielőtt ilyeneket írsz. :D

  20. Úgy tudom SJ produkciós cége csinálná a filmet, az eddigi nyilatkozatok alapján nekem az jött le, hogy ennek ellenére elkészítenék.
    Viszont emiatt a gyomorforgató “nézői” hozzáállás miatt én azt mondtam volna a helyében, hogy akkor basszák meg, nem lesz film ami nekik nagyobb probléma, hiszen nem kap kellő figyelmet a kis közösségük (már ha azok picsogtak egyáltalán akik részei a transznemű közösségnek és nem önjelölt pc kommenttelő botok)
    Végtelenül dühít, hogy a fotelben pöffeszkedő kommentelő hordák miatt egyes művészeknek elmegy a kedve attól, hogy létrehozzanak valamit.

    A színészet lényege pont az, hogy megtudjanak jeleníteni különféle karaktereket.
    Ezek szerint:
    – Tom Hanks helyett kellett volna egy AIDS-ben szenvedő meleg színész, hogy elkészülhessen a Philadelphia
    – A Túl a barátságon is mehetett volna a levesbe hiszen nem csak szimplán melegeket kellett volna találni a szerepre, de még cowboyoknak is kellett volna lenniük… ja és két ilyen színész is kellett volna mindjárt
    – Sean Penn rovásán is sok van, hiszen nem csak hogy meleget is játszott (Milk) holott hetero de még csak nem is értelmi fogyatékos
    – és akkor már ne is beszéljünk a Ralph Fiennes-ról aki képes volt nácit játszani a Schindler listájában pedig tuti nem náci, de lehet még katona sem volt
    – és persze Anthony Hopkins is forduljon fel amiért úgy játszott kannibál sorozatgyilkost, hogy sosem evett még ember húst, és nem is ölt meg senki
    Nem is értem, miért gondolta bármelyikük is, hogy képes lesz ezeket a szerepeket hitelesen előadni…
    RÖHEJ

  21. Megint star wars fanok fikázása, zseniális.

    A GITS egy amerikanizált szar volt, meg se tudtam nézni.

    Ez az egész cécó, meg a pc-nek a pc-je….

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.