Kirúgták James Gunnt – PSA: ha vannak ambícióid, akkor még most töröld magad twitterről

Pár jobboldali fazon feltúrta James Gunn régi twittjeit, talált muníciót, és elég hangosan sírtak, hogy a Disneynek lépni kelljen az ügyben.

Ez most egy nagyon összetett téma, mert a twitter hangoskodás miatti cégdöntéseket ellenzők mindjárt megjelennek, viszont ha megnézzük mikkel viccelt Gunn régen (pedofília, nemi erőszak), akkor valahol érthető, hogy következménye van annak a trollkodásnak. Igen, szerintem is viccnek szánta őket, még ha nem is működtek, de itt bejön a Disney felelőssége.

Avagy nincs az az isten, hogy az egeres banda eddig nem tudott ezekről. Ezek nem tegnapi büffentések Gunntól, amikre most kell reagálni. Konkrétan amikor felvették, már akkor tisztában kellett legyenek a morbid humorával, ezért is fogadták fel a legelszálltabb franchise filmjükre. Szinte biztos, hogy áttúrták az online jelenlétét már akkor is. Szóval ha ez őket zavarja tényleg, akkor nem most kellett volna kirúgni, hanem alapvetően nem is kellett volna munkát adniuk neki. Eddig csak reménykedtek, hogy ezek sosem kerülnek elő, és nyomtathatják a pénzt tovább közösen.

Viszont előkerülhet az a téma is, hogy az emberek változnak. Sőt, még az online színtér is változik, így igenis, amit 10 éve írtál, azt lehet, hogy nem úgy gondolod, vagy ma nem írnád le, mert túl ízléstelen poén, és ha bocsánatot kérsz érte, akkor azt lehet el kéne fogadni. Gunn nem is kapott esélyt erre, bár megpróbálta twitteren még tegnap.

Many people who have followed my career know when I started, I viewed myself as a provocateur, making movies and telling jokes that were outrageous and taboo. As I have discussed publicly many times, as I’ve developed as a person, so has my work and my humor. It’s not to say I’m better, but I am very, very different than I was a few years ago; today I try to root my work in love and connection and less in anger. My days saying something just because it’s shocking and trying to get a reaction are over.

Arra akarok kilyukadni, hogy ez a cancel kultúra kicsit túllengett, most is eldöntötték jobboldalon, hogy keresztbe tesznek Gunnak, mert berágtak rá, és tessék, itt vagyok és ezt a posztot gépelem, mert el is érték. Ideje lenne némi korrekciónak.

(Az meg már csak zárójeles gondolat, hogy mivel a Disney a FOX deal miatt nagyjából a blockbusterek 40%-át birtokolni fogja, így Gunn fél Hollywoodból lett kirúgva. Jók is ezek a oligopol piacok.)

108 hozzászólás a “Kirúgták James Gunnt – PSA: ha vannak ambícióid, akkor még most töröld magad twitterről” bejegyzéshez

 1. Na szuper… Emberkék ráérnek ilyeneknek utánanézni és kicsinálni valakit… A szólasszabadság földjének kettős mércéje.

 2. Ha politikai szempontból nézem, akkor zseniális visszavágás.
  A Disneyt haza pályán verték meg. Roseannet kirúgták pont ugyanilyesmiért. A Disney egyszerűen nem tehetett mást most sem a facesaving miatt.

 3. sok mindennek elhordanám a disney-t de akkor törölnék tuti a hozzászólásomat:D szóval maradjunk annyiban, hogy remélem mind azt testközelből megtapasztalják, amiről gunn viccei szóltak :)

 4. “This hotel shower is the weakest ever. Felt like a 3 year old was peeing on my head”

  Most komolyan ilyenek miatt menesztelik ?

 5. mind objektív, mind szubjektív szempontból abszolút egyetértek az összefoglalóval. kicsit kiégtem estére morálisan.

  azt még érdekes hozzátenni, hogy egy Trump-párti politikustól jött az egész témabeindítás elvileg Gunn kapcsán – aki meg ugyebár kb. napi szinten ócsárolta Trumpot.

  nem mellesleg a “PSA: ha vannak ambícióid, akkor még most töröld magad twitterről” üzeneted eléggé betalált és rögtön elkezdtem ilyen szinten gondolkozni. most fejeztem be egy év forgatókönyvíró sulit és szívesen foglalkoznék ezzel a hobbimmal komolyabban is, úgyhogy ja, még ha a büdös életbe nem érek el semmit is, az tuti hogy a mostani történések után innentől a legjobb, amit tehetsz a social media felületeken az hogy kussolsz. nagyon durva.

 6. egyébként a legvalószínűbb csere a GotG3-ra egy Taika Waititi/Nicole Perlman páros egyelőre. utóbbi írta eredetileg is az első rész forgatókönyvét, ami egyébként erősebb is volt, mint a másodiké. abban Gunn már teljesen szabad kézzel kicsit elszállt a f*szos/b*szós poéno OH WAIT A MINUTE

 7. Teljesen jogos, én az életből is kirúgnám Gunnt. Egyébként 2012-ben volt egy cikk arról, ami miatt most kitették. És az még jóval a GOTG előtt volt, szóval a Disney nagyon is tisztában volt a dologgal.

  Azzal egyet kell értenem, hogy túl ment egy határon a #Metoo és társai de Gunn undorító ember. Több, mint TÍZEZER pedofil, nemi erőszakkal kapcsolatos “poént” írt ki Twitterre.

  Aki nem akarja, hogy ez történjen vele, az ne csinálja ezt, ennyire egyszerű. Nem tudom leszűrni teljesen, hogy Gunnt akarod-e védeni Human szóval ne értsd félre a kommentem de teljesen jogos a döntés. SŐT, én át is világítanám a csávót rendesen. Mert ki tudja. Épeszű ember nem viccelődik ilyenekkel.

  Én is szeretem a fekete humort de ez egyrészt nem humor másrészt gyerekekről ilyeneket írni gyomorforgató. És ugye nem csak szimpla posztokról van szó, hiszen a linkelt képeken is jól látszik, hogy pornó oldalakat osztott meg pl, és ugye pajtása egy olyan embernek aki ellen pedofília miatt eljárás folyik. És ha Rosenne-t azonnal eltávolították a rasszista megjegyzései miatt, akkor Gunnak is mennie kell.

  Egyébként legyünk őszinték, ha átnéznénk a teljes filmipart nagy valószínűséggel min. 70%-uk menne a levesbe. Szóval valamilyen szinten ez unfair de vagy megbüntetünk mindenkit vagy senkit. Nem az internet hibás a tetteidért hanem te magad. Ezt sokan nem fogadják el és elkezdték pártolni Gunnt de a többség nyilván csak a Marvel szálak miatt.

  Egyébkén “vicces”, hogy aki lebuktatta Gunnt szintén hasonló posztokat írt nem is olyan rég, nőkkel való erőszakról pl.

 8. A most kialakuló új világban az emberek nem változhatnak, nincs megbánás, nincs bocsánatkérés – vagyis lehet, de az már nem érdekel senkit. Nincs tárgyalás, nincs védelem, nincsenek árnyalt vélemények, csak az aktuális arctalan kommenttömeg (jobbosok vagy balosok, nők vagy férfiak, feketék vagy fehérek, heterók vagy melegek, tökmindegy) ítélete: bűnös. Gunnak reszeltek, méghozzá disznóviccek(!!) miatt. Nem kellett hozzá még egy fenéktaperolás sem. Nagyon kíváncsi vagyok, hol lesz ennek az egésznek a vége.

 9. Nema diznit védem, de kb. Azzal rendez filmet akivel akar még különösebb indok se kell, most volt egy kicsi

 10. @DarkEagle

  “Több, mint TÍZEZER pedofil, nemi erőszakkal kapcsolatos “poént” írt ki Twitterre.”

  Takarodj már a hülyeségeiddel, csávókámnak 20k tweet-je van. Kb 10-15 tweet-et látok a legtöbb helyen. Még ha kis törölte MIND A TÍZEZRET, akkor se tudom elhinni, hogy az így összesen 30k tweetjéből minden 3. pedofil. Gondolkozz már pls.

  “Én is szeretem a fekete humort de ez egyrészt nem humor másrészt gyerekekről ilyeneket írni gyomorforgató.”

  Ez pedig sorry, de olyan álszentség, amit nem tudok elfogadni. Mindenki poénkodik minden nap undorítóbbnál undorítóbb dolgokkal. Halálos betegségek, öngyilkosság, szexuális hovatartozás, minden terítékre kerül. Amikor ilyen jellegű kommenteket olvasok szinte látni lehet mögöttük a képmutatást. Ha valaha röhögtél vígjátékon, ha valaha azt mondtad egy csajra, hogy “vinnéd”, ha valaha tovább küldtél egy rákos vagy öngyilkosos poént egy haverodnak, akkor nyugodtan “rúgd ki magad te is az életből”.

 11. @yippikaya: Hadd válaszoljak Gunn egy kommentjével, miért is jó hogy kitették. És kérlek keress le gugliban mi a különbség disznóviccek és gyerekek megerőszakolása közt.

  “Laughter is the medicine. That’s why I laugh at people with AIDS.”

  Direkt nem tettem be azt ami kisgyerekekről szól de ott a link a posztban. Politikai és #Metoo-s nézetektől függetlenül egyszerűen emberileg undorító amiket csinált Gunn.

  Ilyenkor azért örülök, hogy jött a #Metoo mert ilyen emberek élnek köztünk és így talán megmenekül pár kisgyerek.

 12. A Disney-nek nincs elég töke, hogy kiálljon egy olyan rendezőért, aki jó sok pénzt rakott a zsebükbe, hiszen tudniuk kellett, kit is alkalmaznak a GOTG-ra. Töröltethették volna a tweeteket, vagy bocsánatot kérhetett volna az elbaltázott humoráért (ami miatt sikeres lett a gotg is, tegyükhozzá).
  Már várom mikor kezdik el baszogatni a többi “van-saját-véleményem” Hollywood-i sztárt is, mert az “XY molesztált ekkor meg ekkor” divat már lecsengőben van, kell valami új …

 13. Teljesen mindegy hogy 10 vagy 100 éve írta ezeket. Ezek nem sima disznó viccek, mégcsak nem is egy szimpla seggrepacsi…hanem elég keményen gyerekpornóról szóló szövegek. Ilyet épeszű ember sem a #metoo előtt sem az özönvíz előtt nem posztolgatott.
  Az, hogy a Disney hipokrita-e, már más kérdés. Teljesen jogos hogy fél – kár hogy nem egész – Hollywood-ból kirúgnak egy ilyen gyomorforgató szardarabot.

 14. En szemely szerint a TIZEZER ilyen tartalmú tweetet olyan hirertekunek tartom mint választások idejen az origo cikkeket…
  Ez mar csak clickbait faszsag hogy mindenkinek jusson egy szelet a tortabol

  Undorito ilyenekkel poenkodni, kifejezetten undorito ilyenekkel mediaban poenkodni, de nevetett mar valamelyikotok south park epizodon? Vagy family guyon?

  Szar kimondani de amig a legszebb orom a karorom, addig sosem lesz 100% tabu a humorban
  Amig nem derul ki hogy tett is ilyeneket, nalam James Gunn sosem lesz egy Wetsteint kategoria

  Vissza a GOTG3ra… Nekem is egybol Waititi jutott eszembe :D

 15. Kevesebbért is basztak már ki embereket úgyhogy látva a Twitter bejegyzéseket nem csodálkozom.
  Viszont nekem nem áll össze a kép, miszerint a Disney tudott erről korábban. Akkor simán megkérték volna, hogy legyen kedves törölni a non-pc tweeteket cserébe kap egy badass, jól fizető melót.

  Sajnálom, mert a kedvenc szériám a Marvel univerzum bol és biztos hogy nagyban köszönhető Gunnak:(
  Viszont arra is mérnek fogadni hogy waititi kapja meg a helyét – és a ragnarok-ot elnézve van remény.

 16. Oké,hogy viccnek szánta de

  1 elolvastam és tényleg undoritó dolgokat írt gyerekekről
  2 pedofiliával,eröszakkal ne vicceskedjünk már.
  3 látszik is a fején,hogy egy elmebeteg.
  és leszarom a metoot meg a többit!

  Megérdemli.

 17. human a cikkedet olvasva kezdtem ideges lenni, aztán megnéztem a tweeteket és sztem teljesen jogos. engem is kibasznának ha ilyeneket irnék ki saját nevemen.

 18. Sterling: Szemfüles?

  Most a tartalomtól meg Gunn személyétől függetlenül. Mégis milyen ember ment el otthon egy ilyen screenshotot, tartja a gépén évekig, majd teszi fel valami random alkalommal?
  Eddig nem zavarta a tartalma, most meg hirtelen előbújt a susnyásból az erkölcscsősz?

  Szánalmas politikai indíttatású adok-kapok.

 19. @polovcev: Már 2012-ben is tudott mindenki ezekről a posztokról. Csak akkor nem volt az ami most. Akkor nem érdekelt senkit se kb.

  Egyébként aki kikereste ezeket a posztokat az ugyan úgy ilyeneket ír, szóval ja, és őt is szépen elővették azóta. Ilyen az amikor valaki hőst próbál játszani és ő is belebukik. :D

 20. Jaon: ez itt így sztem nagyon OFF, rövidre zárva a BFA-n (Budapest Film Academy), fizetős, heti 1×3 óra, de alapvetően nem ajánlom, én is ott hagytam. YouTube csatornákat tudok neked ajánlani (Lessons from the Screenplay, Nerdwriter, Just Write) meg azt a pár “bibliát”, amit megtalálsz azonnal google-n “top 10 screenwriting books” címszó alatt. meg azt, hogy írj. és túltedd magad azon, hogy az első munkáid tuti borzasztóak lesznek :)

 21. Ha Gunnt ennyire pokolra kivanja most mindenki, az hogyhohy nem problema amikor kisbabak crack fuggosegebol csinalt poen Matt Stone es Trey Parker? Tenyleg nem vedenem Gunnt de egyes kommentek alapján l, mintha 100% lenne hogy el is követte a pedofil poenok nagyjat…

 22. Engem nem érdekel, hogy miket írt ki, mivel poénkodott. Ami érdekel, hogy rendező nélkül maradt a galaxis őrzői. Ki tudja milyen kókler kerül a helyére. És ha új rendező jön akkor lehet a forgató könyvet is cserélik vagy módosítják, szóval ja, ez az ami bosszantó, nem a beteg poénok.

 23. Human, tudom, hogy szívesen ekézed a Disney-t mert nem szereted őket, de komolyan gondolod, hogy azok akik döntési pozícióban vannak azok erről tudtak? Elég nehezen hihető. Ezek a tweetek 5 éve is teljesen vállalhatatlanok voltak (kirúgást akkor még lehet nem értek volna de kellemetlen pillanatokat mindenképp), ha tudnak róla akkor szimplán töröltetik a tweeteket, vagy az egész fiókot. Nem hiszem, hogy ültek volna nyugodtan, és adnak Gunn-ak egyre nagyobb szerepet miközben várják a PR katasztrófát (akkor dilettantizmus még Hollywoodban is nehezen elképzelhető). Vannak nyilván akik tudták, inkább akinek át kellett világítani Gunn-t anno, az végzett nagyon szar munkát, vagy maga a Marvel döntött, hogy van ez, de nem érdekli (lehet szegény Feigenek is volt azóta egy kellemetlen meetingje). És sajnos pont a Disney-nek meg a Roseanne ügy miatt muszáj volt kirúgni, mert különben aztán még kettős mércével is nekimegy a sajtó egy része.

 24. Azt hiszem a pedofilos linkelt videót azt kilehet húzni, mert nem oda vezetett hanem valami normálishoz elvileg, csak valami iszonyat béna poén volt tőle. Merthogy nálam még ront a helyzeten, hogy baromira nem voltak viccesek, szóval még meg se érte.

  Amúgy ne kezdjezek el ennyire félni, Gunn volt a hülye segg, az egy dolog, hogy milyen vicceket szeretsz, mindennek megvan a helye. Felhozták itt egyesek a South Parkot meg ilyesmit, ez egy olyan dolog, amit megtudsz választani, hogy nézel vagy nem. Én szeretem a sértő vicceket, ha viccesek, imádom a Brickleberryt, imádom Ricky Gervais stand upjait, de azok ott vannak figyelmeztetéssel, besorolással. Amikor otthon viccelődsz vagy baráti körben, akkor szintén tudod a közönséged, hogy hol a határ. Amikor több 100000 vagy ki tudja mennyi embernek tweetelsz ott tudhatnád, hogy lesz bőven olyan, aki ezt sértőnek tartja.
  Gunn nem 15 volt, hanem 40 mikor ezeket írta kb, nem annyira egyszerű már az a változik az ember abban a korban. Ráadásul nemrég volt, hogy egy infinity wart lespoilerező csávónak írta, hogy egyedül fogsz meghalni stb… Oké nem szép dolog a spoilerezés, engem nem is érdekelne a tweet, csak itt már a GoG után vagyunk ahol sokkal több fiatal követője van és olyankor azért jó lenne felnőttesebben intéznie a dolgokat. Aztán ebben az időszakban, tudva van valamilyen vaj a füle mögött minek kellett neki a magas lóról zengeni az igét azt már nem értem.
  Szóval ha vannak ambícióid, akkor legyen annyi eszed is, hogy ezeket az érzékeny témájú vicceket nem kiordítod a világba.

 25. a balosok kb napi szinten tesznek tönkre embereket tweetek/fb bejegyzések/youtube vidik miatt, a fordítottjáról most hallok talán először. üdítő változatosság. másrészt kár, mert voltak jó filmjei, de az infinity war-ban is működtek starlordék, szóval

 26. Mégis mire számított a Disney egy olyan rendezőtől, akinek addigi legjobban sikerült munkája a PG Porn volt?

 27. Dave Bautista

  @DaveBautista
  I will have more to say but for right now all I will say is this..@JamesGunn is one of the most loving,caring,good natured people I have ever met. He’s gentle and kind and cares deeply for people and animals. He’s made mistakes. We all have. Im NOT ok with what’s happening to him

 28. Off, de az arányok végett. X éve egy nagy multinál dolgoztam és az egyik arc felrakta a jubileumi óráját az ebay-re. Senki sem gondolta (ő sem), de azt is monitorozták. Úgy elküldték, mint a szél. Nem facebookra vagy tweeter-re írt. Szóval ez nem balos/jobbos dolog, ez egy céges hozzáállás, ebben nincsenek világnézeti izébizék. Gunnál csoda hogy eddig húzhatta.

 29. Fardavid: erről nekem ez ugrott be :D :D :D :D (bár az is rásegített, hogy épp most nézem újra)

  Raymond Shaw is the kindest, warmest, bravest, most wonderful human being I’ve ever known in my life.

 30. “Ilyenkor azért örülök, hogy jött a #Metoo mert ilyen emberek élnek köztünk és így talán megmenekül pár kisgyerek.”

  Öööö….mitől is? Attól, hogy egy pedo elkapja és tönkretegye? Most, hogy nincs Gunn, a pedofiloknak kevesebbe sáélyük van a gazetteikre? Vagy ezt így hogy gondoltad?

 31. Azért lett felkapva most , mert pár republikánus felhánytorgatta az esetet mivel Gun eléggé republikánus ellenes.

 32. Jogosnak erzem hogy kirugtak,a “viccei” nem viccesek s eleg helytelennek erzem oket,foleg ha egy olyan embertol jon akit emberek sokasaga olvas nap mint nap,lehetett volna benne annyi hogy ilyeneket ne irjon ki.

 33. Javaslom annak, hogy aki a fenti tweet-eken kiborul még merő véletlenségből se jöjjön Anthony Jeselnik hazai estjére szeptemberben mert a végén úgy tönkremegy lelkileg, hogy hazamenni sem tud :D

  A hír maga kettős részemről: egyrészt értem, hogy Disney meg korporét wörld és “kellett” tenniük valamit az ügyben. Másrészt viszont nevetséges, hogy ennyi évvel később. Gunn humora meg olyan amilyen, régen talán azt mondták perverz, de ma hasonlókat találni több 10ezer tagú dank meme csoportokban.
  Azért aki nem látta a PG Porn szériáját, azt javaslom!

 34. MrAndree: biztos tudtak róla, ahogy Lasseter fogdosásáról is. Gunn Troma filmeket írt a karrierje elején. Amikor felvették, akkor lehet még szartak rá, jó pár éve volt, utána meg elfelejtették törölni.

  Amúgy ez nem Disney oltás részemről (hszen Marvel bérenc vagyok a DC fanok szerint), ha a Warner vagy az Universal rúgta volna ki, akkor is ugyanez a poszt lenne felül.

 35. “Amikor több 100000 vagy ki tudja mennyi embernek tweetelsz ott tudhatnád, hogy lesz bőven olyan, aki ezt sértőnek tartja.”

  amikor ezeket írta, akkor még a Troma-rajongó közönségének írta, akiknek pont ezek a viccek tetszettek.

 36. human: 5 éve lehetett kb, azért szerintem ez már akkor is gáz volt a Marveles családi filmes Disney számára. Kirúgást nem ért volna,de én akkor is úgy gondolom léptek volna. Lasseter más, azt nehezebb eltusolni de itt egy szimpla “delete” megoldotta volna. Képmutatók és idióták de szerintem ennyire nem dilettánsak, hogy ne mentek volna elébe ennek a dolognak. Aztán lehet igazad van de akkor nagyon gáz. :)

 37. És megvan Gunn pornóparódiája? Amikor csupa olyan helyzetet vázol fel, amiből arra következtetnénk, hogy AZ lesz, de aztán egy humorral elvágja a dolgot? Zseniális!
  Ez már rég nem arról szól, hogy PC, meg metoo meg ilyesmi. Ez a karrierek tönkretételéről szól. Mindenkiről találnának.
  Most akkor a 97-es Johnny Bravo sorozat összes készítőjét ki kéne rúgni Hollywoodból? Mert annál szexistább rajzfilm nem hiszem, hogy van.
  Nevetséges ez az egész.
  Waititi meg nem fogja a GotG3-at rendezni, mert nem ér rá. Más nevet meg nem tudnak felmutatni, aki tudná hozni a szintet. Úgyhogy számomra ennyi volt a Galaxis Őrzői…

  Ugyanitt: Várom, hogy mikor utálják ki Waititit Hollywoodból, amiért Hitleres filmet csinál, és pár érzékeny lelkű felszólal a Hitleres viccelődés ellen.

 38. Emberek, úristen… Oké, hogy Gunn dilis alapból, meg kissé zabolátlan… Dee ez szimpla boszorkányüldözés. Attól még, hogy ízléstelenül viccelődik, de ez nem jelenti konkrétan a pedofília tényét! Jesszus..

 39. Kedves Disney. Mi lesz Johnny “ASSZONYVERŐ AGRESSZÍV ALKOHOLISTA” Deppel? Vagy a kalózok túl sok bevételt termelnek? Ugye már a Disneylandben is ott van a Pirates of the Caribbean cucc. Az túl sok pénzt hoz, így hát inkább szemet hunytok. Undorító a képmutatás amit művelnek…. És nem azt mondom hogy oké, amit Gunn művelt, mert ez a klasszikus “ha ez komoly, akkor azért szar, ha meg vicc, akkor azért” szituáció, de csak azért mert valami fekáliadarab “politikus” betámadta a köztudottan Trump ellenes rendezőt… Röhej, na.

 40. Amúgy balfaszok megvárták volna amíg leforgatja a filmet és utána max a pótjelenetekre meg kirúgták volna,hogy ennyi volt köszi..
  Néha hülye a Disney ez van….

 41. zolkó
  Ezt most nem értem, a Pirates kevesebbet hoz mint a Galaxis Őrzői, illetve Depp ügye sose lett bizonyítva. Ez ellenben sajnos igen.

  Roberto
  Azt úgy hogy? Az ügy most robbant ki, most kell rá reagálni nem két év múlva. Értem én, hogy sokan nyagyon nem konyítanak a filmkészítéshez meg showbizniszhez de azért kérem. :D

 42. Én megvédem Gunn-t, és nagyon sajnálom! Az a baj a világgal túlságosan kétszínű ezt mindenkire értem! Elmondhatom, hogy én Thanos párti vagyok! Nevetséges ez az egész és végtelenül “buták” akik nem látnak át a szitán! Nyissuk már ki a szemünket ennyi erővel minden embert ki lehetne rúgni a világból aki csak egy picit is hibázik és mint tudjuk tökéletes ember nincs! Mint a felnőttfilmek sokan nézik, mert tetszik nekik, és sokan nézik akik megbotránkoznak rajtuk mégis nézik mert ilyen az ember, de mégsem tesz elene senki semmit. Pont mint a tudatmódosító szerek. Soha nem fogják teljesen kiiktatni az életünkből mert mindig lesz olyan aki megveszi. Az egyetlen amivel pl ezeket meglehetne fékezni (és még egy csomó rossz dolgot) az az, hogy nem veszi meg senki. Az az ember aki megveszi, sokkal bűnösebb, szerintem, mint az, aki terjeszti. Hogy miért? Ha nincs kereslet a boltos bezárhatja a boltot. Mi magunk vagyunk a hibásak, s a világ, míg ember az ember és amíg nem képes tovább fejlődni, addig semmi nem fog változni! Gunn-nak az egész hátralévő életét megpecsételték ezért a semmiért. Én csak a filmjeit ismerem magát a fickót nem! Felőlem írhat bármit, ha nem vagyok vevő a magánéletére.

 43. “viccnek szánta”

  Viccnek szánt nem 1, nem is 2 de még 3 se, hanem több 10 hasonló pedo stílusú “light hearted” tweetet?

  Azt pedig szintén alig olvasni (itt sem), de nem is olyan régen (május) még ő gyanúsítgatta Leto-t hogy pedofil amiért 18-25 éves lányokkal veszi magát körbe.
  (Leto tegnap egy bomba erejű tweetel reagált :DD)

  Ez az ember egy degenerált amit jól rejtett, eddig.
  Örülök hogy eltűnik most és remélem nem is hallnuk róla többet (ha már Spacey karrierjének is lőttek, ez a minimum).

 44. Andree
  Simán megoldották volna ez az utolsó film amiben együtt dolgozunk Gunal vagy nem az övé a rendezői szék,csak asszisztálhat a filmhez volt már jó pár ilyen hollywoodban ne gondolkozz magyarul..
  Na mindegy engem totál hidegen hagy találnak majd mást ès ennyi

 45. És az nem gond, h a FOX-é a Family Guy, amiben az egyik legjobb karakter az utcában lakó pedofil bácsi? Gondolom, akkor ott is kasza lesz, mert az aztán minden csak nem polkorrekt.

 46. @Nithoc
  Az a Leto kép azzal az időzítéssel haláli volt.

  Amúgy ne aggódjatok annyira érte sitty sutty újra dolgozni fog, főleg miután azok, akik Henry Cavillt szétszedték a múlthéten azért az egy nyilatkozatért amiben még igazság is volt, vagy akik Momoat kétszer is bocsánatkérésre kényszerítették 1 darab rape joke miatt a Trónok Harca kapcsán azok közül most sokan bőszen kiállnak Gunn mellett hiába nagyobb a szám pedo viccekkel kiegészülve, szóval van bőven támogatója. Lehet leszerződik a Netflixel nekik mindegy 😂 nem olyan súlyos mint Spacey ez még beleférhet, ha lecsendesült. Whedon is durva dolgokat tweetel a politika miatt, mégis 2 sorozata is lesz.

 47. És Gunn mióta pedofil? Ezt még a bulvárlapok sem vonták le következtetéskénet? Vagy igen? :D

 48. En nem nagyon ertem azokat akik vedik.
  “Olyan a hotelben a zuhany mintha egy harom eves pisilna le”
  “Az uj filmemben kisiskolasok fogjak egymas elott kiverni”
  “Olyan filmet csinalok amiben a a fa leszpja a kisgyereket”
  “3 pasi es egy kicsi akivel szexeltek”
  “Milyen erzes lehet amikor Bernie bacsi megokloz”
  “Az expendablea nagyon ferfias volt. A szart is kibsztam a kis pu(n)ciufiubol aki mellettem ult”

  Ha ilyet talalnatok 2 eves twitteren valami csaladtagtol azonnal kitagadnatok. Itt meg veditek.

 49. Szpojleres: zuhany 7 év, expendables 8, mármint ha zavar annyi idővel azt is megértem, de akkor is fékinfó a 2 év.

 50. Es? Ha egy 20 eves emberrol beszelnenk ako 12 evesen irogalta ki meg felvont szemoldokkel elfogadnam azzal, hogy menjen terapiara. De nem egy idos ferfitol.
  Ha pld a gyerekem egyik tanarjarol derulne ki en kiveszem az iskolabol vagy lobbizok hogy rugjak ki.

 51. Ajánlom mindenkinek yippikaya kommentjét fentebb, az az egész helyzetet, nem csak ezt a jelen fejezetet összefoglalja, a lincselő kommentelő tömeget, a “dollárral szavazás” helyett már előre zsarolást, …

 52. Elég gázak ezek a tweetek. Egy pubertánskorban levő kisfiú esetében megérteném, de itt egy felnőtt férfiről van szó.

 53. Mondjuk a legjobb elmélet amit eddig hallottam, hogy ezt is a Star Wars rajongók csinálták mert berágtak rá amiért megvédte a Last Jedi-t.

 54. Mekare:”Lehet leszerződik a Netflixel nekik mindegy 😂”

  A Titans elozetes alapjan a DC Universe-nek nagyobb szuksege volna ra😂

 55. Azért a Disney nyakig benne van ebben a dologban. Konkrétan meg se várták Gunn reakcióját, rögtön kirekesztették. Ma már csak a kommentek számítanak, a tettek semmit. Nyugodtan lehet valaki erőszakoló, ha ügyesen eltitkolja senkit nem érdekel, ugyanakkor ha vakiről kiderül, hogy disznóvicceket sütöttel egy évtizeddel ezelőtt, akkor az nézhet új munka után.

  Arról nem is beszélve, hogy a tehetség nem számít semmit, innentől ő egy szar ember és pont, ráadásul éppen az a Hollywood műveli ezt akinek arcai éveken keresztül kiálltak a pedofil Roman Polanski mellett (ja vagy az teljesen rendben volt?).

  Amúgy innentől kezdve akkor a Galaxis őrzői filmek kikerülnek a forgalmazásból és a TV csatornák sem adhatják le őket? A 3. résznek újraírják a teljes forgatókönyvét és reboot lesz? Ja vagy az teljesen rendben van, hogy egy olyan embernek a filmjeiből dől a pénz továbbra is aki nem méltó a Disney “értékeihez”?

 56. koponyanyimonyok:
  Az nem jó, a Titansban vannak fiatalkorú szereplők :P
  Amúgy nekem se tetszett a Titans előzetes ha ezzel esetleg akartál még valamit

 57. kris.sk ezek neked viccek amiket kiirt??

  Foleg hogy majusban o kuldte el a star wars fanokat terapiara mert nem tetszik nekik a last jedi

 58. Fardavid – Esetleg nem kéne faszságokat írogatni a social media-ra? Én például nem szoktam szóval amikor majd megkeres a Disney, hogy rendezzek nekik Marvel filmet (ez szerintem akármelyik percben bekövetkezhet) akkor rólam nem fognak semmit előásni sehonnan. Ha én agyonverem a szomszédot baseball ütővel akkor arról a baseball ütő tehet?

 59. Nagyon gáz a lincshangulat egyébként. Ezek nyilvános posztok, nyolc évvel ezelőtt is láthatta mindenki, tegnap is. Nyolc éve se sírt senki, tegnapelőttig se. Ez nem “kiderült Gunnról, hogy…” féle ügy, nem volt titok semmi. Ráadásul, tényleg találó jó pár tweet.

 60. @MrAndree:

  Egyetértek, és nem akarom idekeverni, de pont ugyan ezt az érvet szokták a fegyvertartás mellett felhozni, nem a fegyver öl/dönt/cselekszik.

  Azért ez az eset egy elég könnyen eldönthető, a manus viccesnek tartott valamit, amit a legtöbben nem (én sem), szerintem szólásszabadság az egy jó dolog, legalább tudjuk kitől nem vennénk barackot, Disney nem kért több barackot tőle, ez van.

  Az egy másik kérdés, hogy amit 6-10 éve mondott, egy láthatóan szinpadias ember, az vajon az ő izlése, ma is, vagy csak egy hülye játék karakter volt, amit épp kitalált magának. Azt se ártana megnézni, hogy a másik 10 ezer üzenet amit törölt milyen lehetett, milyen arányban volt ez, az sem mindegy. Sokan leírták már, a South Park, vagy akár egy Family Guy epizód is néha bőven brutálisabb, mint ezek a viccek, pont utóbbiban rendszeres beteg embereken “viccelődni”, ott is elég sokféleképpen magyarázhatóak ezek a jelenetek. Azért az, hogy ez a szerencsétlen ilyen hülye vicceket írt sokak szerint elnézhetetlen, de biztos van aki szerint egy sör után csak lehet még vezetni autót, szerintem meg az sokkal borzalmasabb viselkedés.

  A “politikai” vetülete a legérdekesebb talán, az viszonylag új, hogy ilyen egyszerű legyen (még egy ideig) előtúrni emberekről ezt azt, és ezt anélkül kezelik sokan, hogy feltételeznék, hogy változtak az adott emberek. Még egy ideig, mert hamarosan mindenki pillanatblog-okat fog vezetni, majd mindenki menteni fogja a másik blogját, majd rájönnek az emberek, hogy a screenshot az minden csak nem hiteles (azt hamisítok neked amit akarsz), majd kitalálnak egy hitelesítést rá “bitcoin alapon”, majd…

 61. Egyébként túl sok mindent nem tud felmutatni ez a fickó szépen elásta magát és kész ennyi nem értem mit rugóznak rajta az emberek bármikor találnak rendezőt a helyére én Kevin spaceyt sokal jobban sajnálom vagy Luc bessont azok alkottak is valamit ami maradandó..

 62. Kicsit off:

  @zolkó: a cucc már 1967 óta ott van Disneyland-ben, a kalandpark inspirálta a Karib-tenger kalózai filmeket, ls nem fordítva.

 63. 1. Szerintem mindennel lehet viccelni a másik ember anyjának halálán kívül,

  DE

  a tizedik gyerek seggbekúrós poénod után lehet kicsit arréb csúszok mellőled a padon.

  2. A diktatúrában, ha a vezetéssel viccelődsz, elvisznek a meszesgödörbe. A fejlett nyugati demokráciában viszont nem. Ott csak utánad néznek és 1000 éves dolgok miatt kicsinálnak. Sajnos így működik a világ.

  3. El kell kérni Bryantől a kis klubjának a taglistáját, és akkor kiderül van-e Gunn vicceinek alapja.

  4. A DC-sek inkább örüljenek, mert megvan a Shazam 2 rendezője és legalább lesz még egy értékelhető DC-s film :D

  5. A Disneynek ez most tök jól jött, mert Taka Tikitaki most már a vicces fiú náluk, és esetleges későbbi konfliktusokat úsznak meg egy olyan rendezővel aki esetleg morbid humorából kifolyólag felrobbantott volna egy sokkal nagyobb szargránátot.

 64. Én szeretem a Disney meséket, de mennyi szexuális utalás van bennük nézzetek már utána és azt meg én nem hiszem el hogy ezeket nem véletlenül kerültek bele! Akasszuk már akkor a Disney-t is! Ja két évvel ezelőtt sekkit nem zavartak azok a disznó vagy pedofil viccek csak most? Pf hagyjuk már! Ez Politika az ipse szúrta valaki(k)nek a szemét!

 65. liliom, human és többiek:

  Azért a disznó vicceket és a bizonyos utalásokat ne mossátok már össze Gunn tweetjeivel.

  Lehet, hogy anno provokációnak és viccnek szánta (egyiken se tudtam nevetni, sajnálom) és dühös volt ahogy vhol említette, de azok akkor is durvák voltak és most is azok.

  A két helyzet között annyi a különbség, hogy akkor ennek nem lett következménye. Ugye a Weinstein és Spacey ügyek se most történtek, több mással egyetemben és mégis most lett azoknak is következménye.

  Lehetséges, hogy Gunn azóta megbánta és elnézést kért mindenkitől (passz, erről nem találtam infót), ahogy látszik a Disney szemet hunyt a dolog felett, eddig.

  Meg kellene már tanulni mindenkinek, hogy a hülyeségéért viselje a következményeket.

  A South Park és a Family Guy is morbid sokszor és az is kiveri a biztosítékot rengetegszer, de többnyire tudják hol a határ és tisztában vannak vele, hogy mit csinálnak.

  Másrészt tök felesleges szidni a Disneyt. Amíg tehették tartották a hátukat. Most más időket élünk, érzékenyebb és tudatosabb lett mindenki ilyen téren és így, hogy felhánytorgatták az ügyet, lépniük kellett.
  Gondolom nem egy jogászukat ráállították az ügyre, hogy ki tudják-e mosni Gunnt az ügyből egy/több bocsánatkéréssel, stb. vagy sem.

  Valószínű mindenkit az befolyásol, hogy ez az ember értéket tett le az asztalra, másokkal ellentétben és senki sem szeretné, hogy további értékeket ne tudjon letenni.
  De kérdem én, mi a fontosabb? Az, hogy egy/több jó élménnyel gazdagabb legyél vagy az emberi értékek, a helyes morál?
  Egy-két jó cselekedet nem teszi semmisé a többi rosszat, hiába a megbánás.

  Pl. lehet, hogy Spacey jó filmeket csinált él jó színész volt.
  Ezekután se fogom lehúzni a filmjeit vagy nem megtekinteni, de a tettei beszennyezték mindet és emiatt azok már lesznek ugyanúgy élvezhetőek és mindig ott lesz a fejemben, hogy miket tett.

 66. Az teljesen érthető, hogy ti (és én sem) soha nem viccelnénk ilyenekkel.

  De könyörgöm, mért olyan nehéz felfogni, hogy NEM KOMOLYAN írta őket?

  Ha bármilyen komoly következményt követelsz ezek miatt, akkor hiába mondod, hogy érted te, hogy viccelt, de gondold végig, hogy valahol belül mégis képtelen vagy felfogni…

  Ő (és a hasonló humort kedvelők) szimplán azt(!!) találja humorosnak, hogy te ezen halálra sértődtél. És pont ezért nem is feltétlen viccesek maguk a tweetek, nem az a humor forrása.

 67. McAdree

  Pont ez az, hogy nincs már olyan ember, akiről nem lehetne előszedni bármit, amibe bele lehet kötni. Ide a rozsdás bökőt, hogy rólad is! Lehet, nem a Twitteren vagy a facen. De elég egy régi kép, ahol találnak valamit, vagy ne adj Isten valaki állít rólad valamit, megy fel a social mediara és neked annyi… Se bíróság, se védekezés, semmi. Valaki már előttem leírta szépen. Na ez az undorító benne

 68. Fishi:

  Tudod, vannak dolgok amikkel NEM viccelünk.
  Persze, mindenféle téren vannak olyan csoportok akik valamit kedvelnek, attól az még nem lesz elfogadott csak azért mert nekik az elfogadható.

  Fardavid:
  Súlyozásról hallottál már?
  Nem hinném, hogy te vagy közülünk sokan ilyeneket posztolnának ha lenne rá lehetőségük.
  Másrészt itt nem 1-2 posztról beszélünk hanem sokkal többről.

 69. Gunn egy degenerált majom, sikerült bebizonyítania. Szerencsére vette valaki a fáradtságot és kinyomozta. Remélem eltűnik a fenébe, mert akinek ennyire futja a humorérzekéből, ott valami gond van. És mindegy hogy 10 éve volt e…mert akkor is már felnőtt volt, és közszereplő.
  Meg egy rendező minek ossza az észt politikáról,… milyen jogon szól be fanoknak? Úgy kell neki…hurcolják csak meg. Lehet ő jól szórakozik az AIDS es betegeken,meg a pedofílián…én meg most jól szórakozok a kirúgásán.

 70. Akos:

  Többnyire egyetértek, másrészt attól még, hogy rendező igenis lehet véleménye a politikáról és ezt meg is oszthatja.
  Amerikában ennek azért van hagyománya, ott mindenki kampányol a választott pártja mellett és mindenkiről lehet tudni, hogy milyen párti.

 71. “Azért a disznó vicceket és a bizonyos utalásokat ne mossátok már össze Gunn tweetjeivel.”

  “A két helyzet között annyi a különbség, hogy akkor ennek nem lett következménye. Ugye a Weinstein és Spacey ügyek se most történtek, több mással egyetemben és mégis most lett azoknak is következménye.”

  akkor meg te ne mosd össze a nemi erőszakot, amit a rendőrség vizsgál ugye, és az ízléstelen humort? azért közel sem ugyanaz.

  amúgy ezért van a kérdés a posztban, hogy változat az ember, vagy örökre elítélendő régi tetteiért? hibázott 8 és 7 éve és akkor annyi? itt nem büntető törvénykönyvbe tartozó esetekről van szó (bár még egy gyilkost is visszaengednek a társadalomba hosszú idő után), hanem ízléstelen, sokkolónak szánt humorról, ami az akkori munkájához (a Troma foglalkoztatta, annak a rajongóbázisa követte) még kapcsolható is.

  nem felmenteni akarom Gunn-t, de szerintem gondolkozzatok el, hogy ti mit hibáztatok az eddigi életetekben, és ki volt hajlandó megbocsátani nektek ezeket. nem ízléstelen viccekre kell gondolni, hanem kisemberibb dolgokra.

 72. human
  Azért az is nézni kell, hogy mi volt a hiba és kinek kell érte megbocsátani. Ex pornós sem lesz szóvivő apáca zárdában. Én megbocsátok Gunn-ak, pedig egyrészt amiket írt az nem vicces, sose volt vicces, inkább iszonyatosan ostoba, plusz nem hiszem el, hogy olyan nagyot változott volna. 10 éve 42 éves volt, az utolsó ilyen tweet idején kb 45. De a lényeg nem itt van. Gunn ott “hibázott”, hogy nagymellénnyel osztotta Trumpot meg a követőit (plusz néha megmondóemberkedett egy jót más témában is). Megunták, fogást kerestek rajta, találtak is.

  Akkor nézzük a Disney-t amit most mindenki olyan vidáman oszt mert kb. gőzük sincs róla, hogy működik a világ, plusz nagyvállalatot szidni ugye a minimum elvárás a neten. A Disney családi matinékat gyárt, a Marvel meg főleg. Tegyük fel marad Gunn, kiadnak egy közleményt meg kap fejmosást meg így úgy amúgy, aztán onnantól 3 évig arról cikkezik az amerikai sajtó egy része (a Trumpos része), hogy itten engednek egy szörnyű pedofilt családi filmet rendezni, bezzeg szegényt Roseanne-t meg ennél kevesebbért kirúgták rögtön. Azért ez már ahhoz is eljut akinek egyébként fingja sincs ki az a James Gunn és soha életében nem olvasta a twitterét. Mert azért a nézők nagy része ilyen. Szóval te is egy olyan cégtől várod a megbocsátást ami a cég profiljába egyszerűen nem fér bele, nem teheti meg.

  Én például sokkal undorítóbbnak tartom, hogy a Sony is rúgott bele egyet, leginkább amiatt mert ők közben különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül dolgoznak Tarantinoval aki saját bevallása szerint nagyjából tudott Weinstein ügyeiről, ami kicsit súlyosabb dolog mint Gunn agyhalott tweetjei.

 73. “hiába a megbánás”:

  Akkor ezek szerint nincs is az a jóvátétel, amivel ezt helyrehozhatja? Rossz viccek, és kész, mehetsz csendes embernek, ne merj publikusat alkotni, mert mindegy milyen lesz a jelenlegi életed, a múltad ráhúzzuk mindenre?

 74. Én abban látom ennek a tendenciának a veszélyét, hogy ez szép lassan ássa a szólásszabadság sírját. Kifejtem, hogyan gondolom, előtte egy kis ‘disclaimer’ és gondolatmenet:

  Igen, gusztustalanok ezek a régi tweet-ek, és jellemzően nem viccel ilyenekkel az ember, DE azért ehhez tegyük hozzá, hogy egy kellően zárt közegben azért simán repkednek a zsidó / homofób / migránsozós / hím-soviniszta / ribancozós stb. viccek, amik környezetből és akár kontextusból kiragadva baromi sértők (ld. ATV-től kikerült belső kommunikáció, illetve bármilyen multis zárt irodai közegben előfordulhat ilyen – ez utóbbit olykor személy szerint tapasztalom).

  Szerintem azzal is ideje lenne minden komolyabb eléréssel rendelkező online szereplőnek tisztában lennie, hogy influencerek is egyben, akit követnek, és aki befolyásolja az embereket gondolkodását, véleményét. Nyilván jó lenne elvárni azt is, hogy az átlagember kritikus mértéktartással kezelje az influencereket, de ettől még magának az influencernek is a felelőssége, hogy hogyan, milyen nyelvezettel kommunikál.

  Úgy gondolom a nagy szervezetek etikai kódexeiben sincs még meg az a fajta rétegzettség, vagy kontextusba helyező megközelítés, amivel az ilyen jellegű viselkedéseknek következményt adnak. Gunn esetében pl. el tudtam volna képzelni egy olyat, hogy megvizsgálják a legelső sértő tweet óta kiadott tweet-jeinek tartalmát, ezen kívül milyen online jelenléte volt, milyen értékrendet közvetített a kommunikációja, viselkedése, cégen belül érkezett-e rá panasz (zaklatás, összeférhetetlenség, teljesítmény, stb.), és ez alapján felrajzolni egy trend-profilt. (Szerződés és megegyezés függvényében nyilván az elemzés tartalmazhat még több tényezőt is.) A trend függvényében pedig meg lehetne határozni a következményt is.

  Ha látszik az online kommunikációján a javulás, és a kifogásolható tweet-ek egy jól behatárolható múltbeli időszakból származnak, utána pedig a céges etikai sztenderdeknek megfelelő a megnyilvánulása, teljesítménye, stb. akkor esetleg egy belső ejnye-bejnyével, komolyabb esetben projekt vagy pénzbeli megvonással lehetne büntetni, hivatalos nyilatkozattal pedig kiállni mellette és tisztázni.

  Ezt az eljárást a fent vázolthoz képest végtelenül diktatórikusnak gondolom, és amennyiben nincs bizonyíték arra, hogy ezek a viccek mögött az ember annyira beteg, hogy tevőlegesen is hasonló szellemiségű zaklatást, bűncselekményt követett el, akkor indokolatlan is. (Amúgy ez utóbbi esetben nemcsak kirúgás, hanem feljelentés is a munkáltató kötelessége kéne legyen, ha már kivizsgálta az ügyet és adódtak panaszok zaklatásra vagy egyéb törvénysértő viselkedésre…)

  És itt érünk el a szólásszabadság kérdéséhez: ha a Gunn-t ért bánásmód általános lesz a jövőben, és nem lesz normális, kontextusba helyezett kivizsgálás és céges kiállás ilyen esetben (lásd fékek és ellensúlyok magában a demokráciában), akkor simán elképzelhető, hogy sok ember inkább nem szólal meg, magában tartja a véleményét (és itt most nem a pedofil kommentekre gondolok, hanem a Trup ekézésre, mert tuti az volt a kiváltó ok, csak becsomagolták Gunn pedofil és egyéb gusztustalan tweet-jeibe). Ez pedig egyenesen megy abba az irányba, hogy sérül a szólásszabadság.

 75. human:
  Félreérted, én arra utaltam a Weinstein és Spacey üggyel kapcsolatban, hogy bár tudtak róla annakidején, mégse lett akkor következménye csak most.
  Ugyanez Gunn esetében is.

  Értem én, hogy kb. 30 évesen a Troma foglalkoztatta (meg is néztem az micsoda, nem ez) de attól még a “viccei” nem viccesek és nem is abba a megbotránkoztató kategóriába esnek ami elgondolkodtat, hanem szimplán ízléstelenek és undorítóak.

  De megfordítom a dolgot. Szerintetek ilyen tettek után ha az ember bocsánatot kér és elmondja, hogy szánja-bánja bűneit, akkor meg kell bocsátani mindent, el van felejtve az egész, következmények nélkül?

  Btw, a múltad mindig magaddal cipeled, maximum nem mindenki tud róla miket tettél, de neked személy szerint együtt kell élned vele.

  Lehet, hogy annak idején ebből nem volt akkora botrány vagy csak szimplán elkönyvelték egy idiótának, de most más a helyzet, változott a világ és többen megismerték akkori tetteit.
  Lehet, hogy szánja-bánja már az egészet, ugye törölte is a tweeteket, tehát rájött, hogy ostobaságot csinált különben hagyhatta volna vagy épp félt attól, hogy következményei lesznek a karrierjére, életére nézve? Ezek a tweetek most ütnek vissza.

  A Disney valószínűleg felmérte, hogy mit tehet és mit nem, mi lesz a következménye rájuk nézve és ezt a döntést hozta meg. Gunn hülye lett volna nem számolni ezzel az eshetőséggel. Ha meg azt hitte, hogy most már minden fasza, akkor tévedett.

  Ettől függetlenül a karrierjének még nincs vége, viszont most jobb lesz ha egy darabig a háttérben marad.

 76. “De megfordítom a dolgot. Szerintetek ilyen tettek után ha az ember bocsánatot kér és elmondja, hogy szánja-bánja bűneit, akkor meg kell bocsátani mindent, el van felejtve az egész, következmények nélkül?”

  ha ezt azzal bizonyítja, hogy 6-7 éve tényleg nem is csinált ilyet, akkor lehet, hogy elhiszem neki a megbánást. azért mégsem bűncselekményről van szó, csak ízléstelen sokkolásról.

 77. Gunn támogatta Rosanne kirúgását (nem védem) azért a pár tweetért, most megtörtént vele ugyanaz, ez van. Talán megtanulják, akik túlzóan kaszálnak azonnal mindenkit, hogy ez visszafordulhat rájuk is. Mert ugyanazok, akiket másnál nagyon sok esetben nem érdekelt hogy változott-e az évek alatt a dolgokhoz való viszonyulása,megbánást mutatott-e vagy hogy mekkora volt a vicceinek mennyisége és sértő faktora, most hirtelen ez ellen a túlzó reakció ellen harcolnak, mert valaki közülük került a fejsze alá, valaki, akit kedvelnek. Lehullott a lepel arról, hogy ez csak addig kényelmes míg másokkal lehet csinálni, remélem ez felnyitja egy kicsit a szemük, de vágyálom valószínűleg.

 78. Mekare: ez sem ilyen egyszerű, egyrészt mert amit Rosanne csinált, ott már maga a vicc is a rasszizmus egy formája, hiába tűnik itt pár embernek kisebb bajnak esetleg Rosanne humora, és ugye most csinálta, pedig Rosanne twitteres múltjában vannak ennél durvábbak, de nem azok miatt rúgták ki, hanem mert most volt hülye. Ha Gunn most írt volna 5 olyan viccet, akkor senki sem védené egy pillanatra sem. Mondjuk szerintem Rosanne kirúgása is túlzás volt, szal valahol ők most áldozatok abban, hogy végre talán helyére billenjen a mérleg.

 79. human:

  Igen, ez így van, de ahogy írtam mindenkire visszaütnek a múltbeli cselekedeti akár megváltozott akár nem. Ezek valakire súlyosabban hatnak, valakire nem.

  Viszont ahogy olvastam, a tweetjeit mostanában törölte, nem akkor amikor elsőnek bocsánatot kért ezekért. Legalább akkor azt megtehette volna, hogy törli, így pluszban magára húzta a bajt.

  Ettől függetlenül én is hiszek abban, hogy meg lehet és meg is kell bocsátani korábbi bűnökért, ostobaságokért, de azzal is tisztában kell lenni, hogy vannak helyzetek amikor ezek visszaütnek és nem tudsz mást tenni mint megválni az adott személytől.

  A Disneynek “kötelessége” megvédeni a “jó hírnevét”, nem csak a vezetők és az anyagiak miatt, de az ott dolgozók és a családok miatt.

  Lehetséges, hogy anno nem körültekintően jártak el az ügyével kapcsolatban, de késő bánat.

  Nem lepődnék meg amúgy, hogyha hamarosan vagy pár hónap múlva visszavennék Gunnt a fedélzetre azzal a címszóval, hogy alaposan átbeszélték a dolgot, volt orvosnál, terápián és úgy látják tényleg szánja-bánja bűneit, stb.

  Vagy nem és megy tovább a franchise másvalaki által.

 80. – Mi az 8 lába van és félnek tőle a lányok?
  – Csoportos nemi erőszak

  Egyetemen,munkahelyen (legnagyobb telekommunikációs vállalat) stb.. napi legalább 20-30 ehhez hasonló poént hallok/mondunk egymásnak. Kiemelem, hogy a lányok is nevetnek rajta. Piszkosul túl van ez az egész tolva, valszeg az Ő barátai szétnevették magukat ezeken a tweeteken.

 81. justaboy:

  Akkor most ezt és hasonló vicceket vállalj névvel és arccal az FB-n és a nagy nyilvánosság előtt, főleg ha sok követőd van.

  Majd megnézem, akkor hogy nyilatkoznál…

 82. Hát éppen ez az. Azért mert vki nem érti a poént az még az Ő baja, hozzáteszem teljesen elítélem az erőszak minden formáját. South Park, Family Guy sokkal durvább poénok hangoznak el… Förtelmes Főnökök-ben is a nemi erőszakkal poénkodnak. Az van, hogy néhány ember más sikeréből akar karriert építeni magának.

 83. Nekem erről a történetről a Black Mirror 3/1 epizódja, a Nosedive jut eszembe. Az ultra-pc szépújvilág, ahol a kollektív értékelés határozza meg az egész életet. Nagyon félelmetes, hogy éppen erre tartunk.
  Gunn hibázott. Felelőtlen volt, amikor a vicceit ekkora nyilvánosság előtt osztotta meg. A viccek minősége és ízléstelen mivolta viszont relatív. Én magam sem viccelődnék semmilyen közegben a pedofíliával vagy a nemi erőszakkal, mert nálam ez nem fér bele. Kerülném is az olyan embereket, akik ilyesmivel tréfálkoznak, vagy felvilágosítanám őket, hogy a ízléstelenek, érzéketlenek, nem viccesek. De elfogadom, ha valakiknek ez vicces és nem akarom öket kitörölni sehonnan pusztán a rossz ízlesük miatt.
  A pedofíliával viccelődni undorító, de sokkal félelmetesebb az a tendencia, ami most oda vezetett, hogy a Disney nem tehetett mást, mint ami tett.
  Arról pedig már nem is beszélek, hogy vannak olyan emberek, akik még az életből is ki akarják törölni a másikat nekik nem tetsző humora miatt. Az egészben talán ez a legfélelmetesebb és legszomorúbb.

 84. A The Weinstein Company éveken át kente el nők konkrét megerőszakolását, akkor biztos nehezére esne a Disney-Yutani Corporationnak elkenni pár tucat hülye tweetet. Nincs szükségük Gunnra már, nyilván van ilyen esetre vonatkozó záradék a szerződésében, hát most kapóra jött.

  justaboy: Egyszer szaladtok majd bele egy snowflake kollégába. Egyszer.

 85. Kaoka: nyilván a Disney ki akarta rúgni Gunnt már ezelőtt is, hiszen végtére is csak az általa megálmodott űr részre épül majd sok minden a következő phaseben, és a semmilyen ismertségű hősökből hatalmas blockbustereket csinált nekik. Például ott az Ant-Man, aminek 200 millával kevesebbet hozott az első része, mint a Guardians első. Szóval ne beszélj már hülyeségeket :)

  ellenben abban igazad van, hogy ha multinál belül folyamat pörgetik a sötét vicceket, akkor megüthetik a bokájukat.

 86. Human. Értve vagy. Szerinted fikázhat bennünket a tag. Akkor sem sajnálom, hogy kirúgták. Éljen a píszí!

 87. Zombiebie: lol, fogadok, hogy te is írtad már le, hogy buta amerikaiak, ha visszajön, akkor meg “úristen hogy merik”. hagyjuk már. amúgy is azért lett törölve, mert a válaszokkal már teljesen magyar politikai beszélgetéssé vált, offtopikká. felőlem azért utálod Gunnt amiért akarod.

 88. Kaoka: értelemszerűen nem a “kétszínű papoknak” mondjuk ezeket. De amúgy pont ez a baj az egészben, másik 300 kollégának nincs baja ezzel (az esetek többségében nem is a poénon röhögünk, hanem egymáson,hogy ki képes nagyobb marhaságra) míg ha annak az egynek van akkor menjen mind a 300?

 89. human: Ha belegondolsz annyira nem nagy hülyeség ez azért.

  – A Disney leszarja mit tettél érte a múltban, a jelen meg a jövő számít.

  – Szerintem te is sejted, hogy a 3. guardians film nem lesz annyira poénbázisú mint az első kettő, arról nem is beszélve, hogy behozzák a warlock-szálat akkor a csapat is átalakul majd. Gunn elképzelései már megvannak gondolom okosan a Disney tulajdonában levédve. Például Gamorra szerintem simán halva marad mivel a hölgy avatarozik mostmár majd ezerrel és nem hiszem, hogy Crisp Rat karaktere fullba nyomja majd a poénkodást ezek után.

  – Fentebb már írtam, hogy van új vicces fiú az istállóban, Gunn meg már elérte azt a szintet, hogy autonómkodjon ami az egész ügy ismeretében nem biztos, hogy a Disney kedve szerint sülne el.

  – Gunn most ostobán belelépett a politizálás nevű szarba és nem ilyen teátrális fuck trump a színpadon, meg late night show vendégként együtt röhögés szinten különben nem mentek volna rá. Na ez meg végképp nem hiányzik a Disneynek, mert az ő számukra a fajgyűlölő redneck 10 dollárja pont annyira kedves mint a los angelesi social justice warrioré.

  Nyilván nem azt mondom, hogy direkt ki akarták rúgni, hanem azt hogy mindent figyelembe véve nem nagyon sietnek megvédeni, hanem a könnyebbik utat választják. Ismétlem magam, Walt Disney konkrétan náci szimpatizáns volt és antiszemita ezt olyan sikeresen sikerült kikoptatni a köztudatból, hogy Tom Hanks is eljátszotta Walt Disneyt szó nélkül. Akkor pár tweetet meddig tartana ha nagyon akarnák?

  justaboy:

  A “kétszínű papokkal” pont az a baj, hogy ha azt látják, hogy túl jól érzitek magatokat akkor majd beküldenek olyat aki letöri a jókedvet. De nyugi nem a 300 embert, hanem csak a hangadókat. És meglepődnél ilyen esetben hányan állnának ki a 300-ból értük.

 90. Amennyiben nem találnak nála 100gigányi gyerekpornós anyagot, a kutyát nem érdekli, kiről, miről humorizál x éve.
  Ha ezt az egészet leegyszerűsítem a hétköznapi hősökre, azaz a mezei átlagemberekre és ha egy töknoname emberről derül ez ki, leginkább attól függ, mik a következmények, hogy hol, mekkora cégnél dolgozik.
  Ha kis hazánkat veszem, elsőre azt mondanám, szűk körben leülnek vele, ejnye-bejnye, esetleg kap egy figyelmeztetést is és viszonthallásra, problem solved. DE! Ha akad a vezetőségnél olyan, akinek ennyi nem elég, az el fogja érni, hogy menesszék a delikvenst.
  Lehet látnom kéne a tettek mögött a politikát, de nekem ez totál nem jutott eszembe.
  A Disney részéről kristálytiszta üzleti lépésnek tartom. Ha teszem azt, van egy kiszemeltjük, akivel hosszú távra terveznek, de egészen addig nincs benne a buliban, amíg Gunn képben van, vagy színre lépett egy olyan részvényes, aki utálja a rendező képét, valamit lépni kell. Tökmindegy mit tett le az asztalra, ahogy fentebb is írta valaki, a Disney-nek csak a jelen és a jövő számít.
  Basszus, egy profitorientált vállalatról beszélünk, nekik nem az a lényeg, hogy “jaj Gunn árt a gyerekeknek, jaj hát ez nem egyeztethető össze a szórakoztatással”, hanem az, hogy léket kap a pénzeszsák, vagyis befolyásos emberektől esnek el, így vmi bullshit hülyeségbe becsomagolva lökik félre, akit kell.

  Másrészről Gunn meg egy barom. Sem őt, sem a szűk családi/baráti körét nem értem, hogy ha anno rábízták a Gog rendezői székét, hogy nem jutott senkinek eszébe, akár a vasárnapi ebédnél, hogy rászóljon, hogy a jövőben ebből még gondja lehet? Félig megválaszolva a kérdést, valószínűleg akkor még ők sem gondolták, hogy a social media ennyire kinövi magát.

  Nyilván a disney oldaláról tudtak róla, csak akkor nem volt olyan a képben, akit ennyire zavart volna a “Gunn-jelenség”.

  Mindenesetre nem hiszem, hogy emiatt mindenkinek be kéne nyomnia a pánikgombot, egyszerűen oda kell figyelni, milyen felületen, helyzetekben mit, hogyan kommunikálsz/viselkedsz.
  Az, meg hogy ha kiderül valami turpisság a múltból, csak a körülményeken múlik (munkáltató, kapcsolatok, társadalomban való létezésed minősége- pl van-e gyereked/családod stb.)

 91. milyen következményekkel kell szembenézned, akár bocsánatot kértél, akár nem.
  /sorry a dupláért, lemaradt a mondat vége/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.