Blockbuster watch: mégsem kiegyenlített a harc

A nagyobb blockbusterek árnyékában megbújt két sikeres folytatás, az Equalizer és a Mamma Mia második része is szépen odatette magát, de az öreg Denzel végül kicsit jobban kihúzhatja magát.

2014-ben az Equalizer a szeptembertől némileg idegen módon egészen erős 34 milliós starttal indult be, hogy aztán végül a 100-as határt is átlépve 101.5 millióval zárjon otthon, amihez nemzetközileg még 90-et pakolt. Denzeltől persze ez nem volt idegen, hiszen kevés kiugró sikere volt összességében, de Hollywoodban ritka manapság, aki ilyen stabilan szállítja a korrekt bevételeket és a rendező Antoine Fuqua is éppen reneszánszát élte az Olympus Has Fallen váratlan sikere után (98 millió Amerikában + 71 külső piacokról). Össze is borultak így gyorsan egy Hét mesterlövész rebootra, ami Chris Prattel megtámogatva is csalódást okozott, hiszen 90 millióra csak 93 + 68 milliót fialt, aminél jóval többre számítottak, szóval könnyen adta magát az Equalizer 2.

Ennek ellenére a hétvége előtt is még 25-27 millióra lőtték be a startot és a 100 millióra esélyt sem adtak a 62 milliós folytatásnak, ám 35-ös nyitással a becslések alapján a sokkal esélyesebb Mamma Mia 2-t is lenyomta. De mivel jövő héten a Mission Impossible fogja szanaszét pofozni a mezőnyt, a kvázi direkt konkurencia limitálhatja Denzelék esélyét az újabb 100 milliós ugrásra, ugyan innen kezdve szinte garantált egy harmadik rész.

És végre 10 év után elérte a mozikat 2008 egyik legnagyobb sikere is, a Mamma Mia pofátlanul magas 609 milliót termelt nemzetközileg összesen mindössze 55 milliós produkciós büdzséből, amiből csak Észak-Amerika 144-et vállalt. Innen persze csak az volt a kérdés, hogy mikor tudják ismét összeharácsolni és még jobban felhízlalni a tetszetős szereplőgárdát. Ez idén 75 millióba került már ugyan, és a 34 milliós start kevésnek tűnhet elsőre, de konkurencia híján simán elérhet ez is 150 magasságába a nyár végére, nemzetközileg meg nyilván ennek többszörösen odaver majd megint.

3.5 millióval kezdett még az Unfriended folytatása, ami anno 1 milliós költségvetésre hozott 32-t, szóval a folytatás szintén nem volt kérdéses, ám a hasonló összegből forgott második rész már a 10 milliós végcélnak is nagyon örülne innen.

Harmadik hétvégéjére konszolidálódott az Ant-Man 2 esése és 45% alatt maradva immár 164-nél tart otthon és nagyjából 190-re számíthat végül, míg a Rock és a Skyscaper tovább ég. valahol 65-70 környékén fékez majd be a hazai piacon. Ezt némileg kozmetikázza majd a nemzetközi bevétel, de a 125 milliós büdzsé túl sok ahhoz, hogy bluray előtt megtérülhessen.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. The Equalizer 2 – $35,825,000 – össz: $35,825,000
  2. Mamma Mia: Here We Go Again! – $34,380,000 – össz: $34,380,000
  3. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation – $23,150,000 – össz: $91,089,268
  4. Ant-Man and the Wasp – $16,126,000 – össz: $164,624,292
  5. Incredibles 2 – $11,520,000 – össz: $557,335,440
  6. Jurassic World: Fallen Kingdom – $11,005,000 – össz: $383,904,505
  7. Skyscraper – $10,960,000 – össz: $46,749,120
  8. The First Purge – $4,980,000 – össz: $60,191,365
  9. Unfriended: Dark Web – $3,495,000 – össz: $3,495,000
  10. Sorry to Bother You – $2,823,000 – össz: $10,252,204

36 hozzászólás a “Blockbuster watch: mégsem kiegyenlített a harc” bejegyzéshez

  1. Az EQ2 már a hét mesterlövész előtt is tervben volt. Mérges is voltam hogy előbb elkészült. Megtekintése után meg pláne. Magasan a leggyengébb Fuqua-Washington produkció volt. Visszatérve az EQ2-re nem értem miért kellett megvariálni az apácával – mert eredetileg az apáca lett volna itt csak hát az It után most mindenki a szeptemberben látja a horror siker kulcsát – mert így tényleg az mi6 csak hátráltatni fogja az amcsi bevételét. Nemzetközileg azért fog annyit hozni, hogy ha akarnak csinálhassanak harmadik részt.

  2. A skyscraper 48 millaval nyitott Kínában, szóval a Rock köszöni szepen a sok aggódó írást de ezt a filmet sem fogja kifelejteni a CVjéből

  3. Silversurfer az a baj csak Kína még nem fogja sikerre vinni mert más országokban elég gyengus.Franciaországban pl 900 ezer dollárral nyitott ami kb lófasz egy 70 milliós országban egy blockbustertől.Szóval Rock nem fog pezsgőt bontani.

  4. Silver
    Egyértelmű volt,hogy Rock filmje megtérül világszinten imádják ő a legsikeresebb most

    Drukkoltam denzelnek ő mindig kedvenc lesz..

  5. Mondjuk ezt a mamma mia nézőkönséget megnézném ki ül be egy ilyen filmre kizártnak tartom,hogy egy férfi erre jegyet vált..

  6. “hogy egy férfi erre jegyet vált..”

    Ez totál hülyeség.. Én tökre élveztem az első részt

  7. Roberto meglepődnél! :D én is jegyet váltottam pl. és a moziközönség harmada férfi volt. :) Teljesen válalhatóan jó film volt, leszámítva a rettenetesen szar feliratozást a dalok alatt. Aki kicsit is ért angolul az csak kapkodja a fejét, hogy miről írnak ezek ott a vásznon, mikor nem ez a dal szövege. :D Amúgy ez egy deal volt a párom és köztem, ő meg eljött velem a Hangyára. :D

  8. Roberto szerinted a 30-60 közötti párok vagy baráti társaságok egy Hangyára vagy inkább egy Mamma Mia-ra mennek el?

  9. robertora hagyjátok rá, pár hete még “a rocknak kultusza van otthon, minden szart megesznek tőle”, most meg már “Egyértelmű volt,hogy Rock filmje megtérül világszinten imádják”

  10. Nők kedvéért sok mindent megteszünk, pl beülünk egy Mamma Mia-ra, de simán el tudom képzelni, hogy egyesek önszántukból döntenek úgy, hogy megnézik.
    A La La Landre pl. én rángatam el a feleségem, és akkor mivan?
    Sőt, még a helyesírásom is sokkal jobb, mint a tiéd! :P

  11. Hát engem nem rángat el nő musicalre meg ilyen csajos vígjátékokra, ebből már kinőttem. Papucs sem vagyok. Meg ez egy jó szűrő is, sokat elárul a nőről.
    Mission új részét nagyon várom!

  12. Lenny

    Egyet értek. Én se megyek el egy nő kedvéért olyan filmre ami nem érdekel vagy kifejezetten ellennemre van. Lehet menni barátnővel vagy egyedül, ahogy tetszik. Én is beülök sokszor baráti társasággal, barátnő nélkül.

  13. Silversurfer:

    “A skyscraper 48 millaval nyitott Kínában, szóval a Rock köszöni szepen a sok aggódó írást de ezt a filmet sem fogja kifelejteni a CVjéből”

    hú köszi, hogy feloldozol tudatlanságom alól :) annyit azért még ehhez, hogy mivel nem amerikai-kínai koprodukciónak minősül, “csak” amerikainak, ezért 25%-ot látnak viszont a bevételből.

    a standard kínai mozis esések mellett meg 48-ról kb. 100-ig juthat, szóval igen, az a 25 millió megmenti majd a filmet.

  14. Human amúgy igazam is volt csak Kínában 50 millával nyitott mielőtt hülyeséget írsz nézz után köszi ;)

  15. Roberto:

    neked meg utána sem kéne nézni, feletted egy hozzászólással írtam, hogy ez miért nem jelent sokat az amerikai bukdácsolás mellett.

  16. Abelh
    Ez csak Kína ezen kívűl a világ minden részén játsszák egyébként,ha 50 millával nyitott nem száz lesz a vége az FF et is rock tolta meg Kínában 400 lett a vége..

  17. “Harmadik hétvégéjére konszolidálódott az Ant-Man 2 esése és 45% alatt maradva immár 164-nél tart otthon és nagyjából 190-re számíthat végül”

    a tavalyi Homecomingot mimiceli idáig (iszonyatos 2. hétvégi zuhanás, utána stabilizálódás), ezért 215 milliót nyugodtan meg lehet szavazni neki.

  18. Gameface:

    igen, nagyon a Pókember síkján mozog eddig, viszont az anno nem esett már ilyen hatalmasat az első hétvégéjén péntekről – szombatra és vasárnapra.

    szóval hiába visszafogottabb ez a hétvégi esés most, szerintem hosszútávon nem tudja majd olyan jól tartani magát, mert jövő héten is már erős konkurenciát kap és hétközben sem túl erős. de a 200-ra még lehet némi esélye.

  19. Férfiasság meg a macsóság mércéje lenne, hogy ki mit néz meg moziban, meg látens vagy papucs, ha megtesz valamit a párja kedvéért? Azért van baj látom.
    Az elsőt moziban láttam, nézető volt a LaLaLand meg pl. kifejezetten tetszett (bár hosszú volt). És ezt is meg fogom nézni valószínűleg, mert még lehet szórakoztató is attól, hogy énekelnek benne pláne, ha még örömet is okoz valakinek, ha elmegyek vele :).

  20. Az Abba Nap a Fleetwood Mac a Hold, ilyen természetes dolgokért nem gáz moziba menni. A musicaleket szerető férfiak meg legyenek nyugodtan büszkék. Sokat elárul a férfiról, ha olyan bizonytalan, hogy ilyeneket nem tud élvezni amiatt, hogy a többiek mit gondolnak.
    Denzel papának is örülök.

  21. Valee természetesen nem ezen múlik,de volt egy ilyen felmérés,anno a varietynél azthiszem,hogy egyedül álló férfiak beülnek ilyen filmre és többnyire melegek voltak…

  22. Roberto human is,abelh meg én is felvázoltam neked,hogy nemzetközileg is elég gyatra a Skyscraper.És az a 25 millió Kinából nem fogja megmenteni.Plusz hamarosan megy oda is a Mission ami szintén elfogja söpörni.
    fejezd már be mert ez vérciki amit művelsz.Köszönöm.

  23. Csabi nyugodj meg nem a mi pénzünkről van szó,ők tudják,hogy mibe fektetnek egyértelműen úgy csinálják,hogy ne legyen veszteséges mondjuk rockal nem is lehetne…

  24. abelh:

    Szerinted lehetséges, hogy a párducot a stúdió megtámogatja valahogy, hogy átvigye a 700 milliós határt? Már nem kell sok neki.
    Mint film nem sokat ér, de fontos mérföldkő lenne bevételileg.

  25. Kobravezér:

    már most megtolták +126 mozival a hétvégén, át akarják rugdosni.

    ez már nem igazán éri meg nekik, de presztizs szempontból kell, 700 millió fölé eddig csak az Avatar és a TFA jutott.

  26. szerintem erre mi nem állunk készen :) a Sicario 2 előtt ment az előzetes, egy-egy ember felröhögött néha, de általánosságban inkább megdöbbent hangokat lehetett hallani, meg wtf összenézések voltak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.