Roma-előzetes: Alfonso Cuarón is megjött a Netflixre

A Gravity és a Children of Men rendezője 65mm-es filmre forgatott fekete-fehér darabbal (a lenti kép forgatási) érkezik majd a streaming szolgáltató kínálatába. A rendező elvileg 1991 óta el akarta készíteni ezt a filmet, számára annyira fontos dolgokon alapul.

A történetről nem sokat árultak el: a 70-es évek Mexikóvárosában játszódik, egy középosztálybeli család borzasztó évéről szól, amikor velük lakó dolgozójuk tartja csak össze őket. A háziasszony, és az említett ember másképp látja a család jövőjét, miközben odakinn a kormány seregei összecsapnak a diáktüntetőkkel. Gondolom ez a konfliktus párhuzam nem véletlen.

Az előzetes valójában egy nagyon tiszta teasert takar. Na ez aztán semmit nem lő le, az is tuti.

human
írta
2018. 07. 26. 10:25
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Roma-előzetes: Alfonso Cuarón is megjött a Netflixre” bejegyzéshez

  1. Poénkodni nem szándékozom a címmel, de egy picit felment a pulzusom, azt hittem a sorozathoz van köze esetleg, aztán persze rájöttem, hogy az Rome… :)

  2. Erdekesnek tunik, de miert kell feketefeher? Muvesziesch meg minden, de nekem szemely szerint egy period drama-ban nagyon tetszenek az adott korra jellemzo szinek, itt meg ezek elvesznek majd.

  3. le leszek hülyézve, de én nem látom értelmét direktbe fekete-fehér filmet csinálni. Teljesen felesleges művészieskedés ez csak számomra…

  4. marhára nem művészieskedés, maximum egy művész döntése. Ha fekete-fehér egy film az rengeteg mindenen változtat, még ha fel sem fogod azt tudatosan.
    nyilván vannak akik a digitális fényképezőjüket azért állítják át fekete-fehérbe, hogy “művészi” hangulata legyen a képeknek, de azért Cuarónnak adjuk már meg azt a bizalmat, hogy valamit mondani akar azzal, hogy nem színes filmre forgat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.