A Mowgli a Netflixre jön

Úgy tűnik a Warnerék nem bíznak annyira az Andy Serkis által rendezett dzsungel könyvében, így egy mozis bukás helyett inkább eladták a Netflixnek. Igazából nem a film minőségére utaltam az előbb, és szerintem az üzleti döntés mögött sem ez áll, hanem egyszerűen elkerülhetetlen lenne, hogy mindenki a tavalyi Disney-meséhez hasonlítsa. Ezt a rendező is kiemeli a deal éltetésekor. Így legalább nem lesznek összemérve a bevételek, mert más terepen játszanak. Bár elvileg 3D vetítéseket terveznek belőle.

Amúgy volt már előzetese, ha valaki hirtelen nem tudja, hogy miről van szó.

De persze az is lehet, hogy szar volt-lesz, mint nagy stúdiók által eddig ilyen módon lepasszolgatott cuccok többsége.

Serkis nyilatkozata:

I’m really excited about Netflix for Mowgli. Now, we avoid comparisons to the other movie and it’s a relief not to have the pressure. I’ve seen the 3D version, and it’s exceptional, a different view from the 2D version, really lush and with great depth, and there will be some kind of theatrical component for that. What excites me most is the forward thinking at Netflix in how to present this, and the message of the movie. They understand this is a darker telling that doesn’t fit it into a four quadrant slot. It’s really not meant for young kids, though I think it’s possible that 10 or above can watch it… I think this is their largest acquisition, it’s a big movie. But I never looked at it as a big blockbuster movie. It’s hard to quantify. It has the scale of a blockbuster, but it’s somewhere between ‘Life of Pi’ and an ‘Apes’ movie. It has that reality to it, same as ‘Okja’ had. We are talking about 2019 and circling dates. Netflix has allowed the film making that I wanted to do to exist, and they’ve created an atmosphere for me kind of storytelling I set out to do.

human
írta
2018. 07. 27. 19:57
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “A Mowgli a Netflixre jön” bejegyzéshez

  1. Hát azért én nagyon bízok Serkisben mert az első filmje is nagyon jó lett amit rendezett és ez baromi jónak tűnik. Ráadásul ez végre nem az a nyáltenger Disney verzió ugyebár.

  2. Én vártam és elmentem volna rá, de megértem a döntést, mert csak szét kellett nézni az első előzetes után.
    Remélem ez itt azért van, mert az előző miatt aggódnak joggal, plusz a komolysága miatt és inkább egy Annihilation szituáció, mint Cloverfield…olyan felejtős volt nem emlékszem a címére lol.
    Legalább elsőre az eredeti hangokkal láthatom :/ a pohár félig tele. Jó döntés volt.

  3. “De persze az is lehet, hogy szar volt-lesz, mint nagy stúdiók által eddig ilyen módon lepasszolgatott cuccok többsége.”

    Félő, hogy ha ez a felvetésed igaz (már pedig kellő alapja van) akkor a Netflix átlagminőségét illetően nem túl fényesek a kilátások a jövőre nézve. A Netflix Original jelző sajnos eddig is csak inkább a sorozataikra volt pozitív, a filmjeik – tisztelet az 1-2 kivételnek – nagyon mellé mentek. Ha ezek mellé még a stúdiók is egyfajta “last resort”-ként elkezdik ideterelni a gyengébb filmjeiket, úgy a Netflix megítélésén pár éven belül elég komoly csorba eshet.

  4. gore, Szerintem manapság már a sorozatokat nézve sem pozitív a Netflix Original jelző. Minden szar öteletet felvásárolnak, fossák nagyüzemben a sorozatokat, de a többsége még a középszert sem éri el. Ritkaság a jó, pláne a kitűnő sorozat már az újabb felhozatalban.

  5. Ez kurva jó! 😬 pedig vártam!
    A filmtörténelemben nem egy példa volt már ilyenre,hogy ugyan azt a sztorit egymás után csinálták meg.És általában a hamarabb bemutatott járt sikerrel.Tehát érthető valahol.De van példa rá,hogy megfértek egymás mellett:a Kutyám,Jerry Lee/Egyik kopó,másik eb pl 89-ben mindkettő siker volt.Vagy 83-ban két Bond mozi is mozikba került egy pereskedés miatt(Connery-Soha ne mond,hogy soha/Moore-Polipka filmjei)

    Human szerinted mennyiért adhatták el?150 misi biztos volt a budget.

  6. Akkor Di$ney-éknél majd biztos figyelik a film netflixes nézettségi adatait. Remek teszt lesz ez nekik.

  7. Így esetleg hamarább is jön, nem? Szinkron mondjuk akkor felejtős, de nem is baj. Cumberbatch for the win! :)

    Ezt a sztorit sokadik alkalommal is szívesen újranézem.

  8. “Akkor Di$ney-éknél majd biztos figyelik a film netflixes nézettségi adatait.”

    mivel a Netflix ilyet nem ad ki, és a Nielsen mérés nem az igazi rá, így nézhetik.

  9. Human

    Jól gondolom, hogy ez lesz az egyik – ha nem a – legnagyobb költségvetésű Netflixen debütáló film?

  10. Akkor a gyerek nézők jó részét elvesztették. Egyébként hogy mérik a streaming nézettséget? Moziba ahány fő, annyi jegy. Netflix meg egy előfizzel akár 10 néző. Lehet, hülye kérdés, de tényleg nem tudom.

  11. Nem tudom,hogy merte ezt beválalni a Netflix ha 150 misibe kerül egy blockbuster.Meg a Warner is.Annyit úgy se ad a Netflix.

  12. “Jól gondolom, hogy ez lesz az egyik – ha nem a – legnagyobb költségvetésű Netflixen debütáló film?”

    nem hiszem, bright 120 milla volt, a Scorsese meg 160 felé jár.

  13. És?az minket már nem érdekel.Ha nem lesz moziban vegyék le a trailekről mert akkor ez már a néző átbaszása.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.