James Gunn, Disney, Guardians of the Galaxy vol. 3

A fejlemények: a film szereplőinek a levele után olyan pletyka keringett, hogy a Disney Gunn visszavételén gondolkozik. Na ez elvileg esélytelen. Ezen kívül a pótlására felmerült neveket is lefújták, így nem Jon Favreau (Iron Man), Taika Waititi (Thor: Ragnarok), vagy a Russo testvére (Avengers: Infinity War) ugranak be Gunn helyére. Nincs velük baja a Disneynek, de szerintük ráérnek az utóddal, nem sürgeti őket a dátum, és az előbbi nevek amúgy is eléggé elfoglaltak más projektjeikkel.

A végső apróság: a tipikus Marvel rendezőkőn kijjebb nézelődnek, új külsőst bevonva.

(Maradjunk a filmnél, lépjünk túl a tweeteken, ha az eddigi beszélgetéseket álltok neki ismételni, akkor keményen moderálva lesz.)

39 hozzászólás a “James Gunn, Disney, Guardians of the Galaxy vol. 3” bejegyzéshez

  1. 1. Nem sürgeti őket az idő, ráérnek az utóddal témakör: az eredeti 2020 májusi premierhez azért 2019 elején, legkésőbb tavaszán illene elkezdeni a forgatást, szóval a következő 3-4 hónapban illene valakit behúzniuk. Noha abszolút nem lepne meg, ha eltolnák a bemutatót akár 2021-re is.

    2. Bárki is lesz az, már most sajnálom szerencsétlent. Az internetet ismerve szét fogják szedni úgy, hogy semmi rosszat nem tett – csak elvállalt egy melót. Látva mit műveltek Alden-nel a Solo kapcsán, nem csodálkoznék ha annyira nem tolakodnának az utódok. Főleg nem úgy, hogy…

    3. Egy olyan cast fogja őt várni, akik nyíltan kiálltak Gunn mellett. Nyilván a szerződések miatt nem tudnak felmondással meg kihátrálással fenyegetőzni (gyanítom az olyan anyagi/jogi szartengert öntene a nyakukba, hogy egyiknek se hiányzik), de képzelem, hogy mekkora lelkesedéssel és beleéléssel fognak alakítani majd az új rendező kezei alatt. Emiatt talán épp, hogy olyasvalaki kéne, akit valamennyire legalább ismernek.

    +1: Egyre inkább azt látom netes fórumokon és komment szekciókban, hogy a Disney ebből csak szarul tud kijönni. Rengeteg fan fogja bojkottálni a mozit, ha nem Gunn rendezi. Kompromisszumos megoldásként esetleg egyfajta script constultant-nak felbérelhetik, de erre is csekély az esély. Nagyon megnézném Kevin Feige-t az elmúlt pár napban.

    +2: Fun fact, hogy a Doctor Strange-t rendező Scott Derrickson megosztott egy Strange-es képregény panelt “Találkozunk szeptemberben” szöveggel, kíváncsi vagyok vajon a 2. Strange mozit az egész GotG3-as para miatt előrehozzák-e így a tervezettnél.

  2. Szerintem a felmerült rendezők egyszerűen nem vállalták el a projektet. Részben a rajongók miatt is amiről a Rian Johnson is veszélt a SE kapcsán, részben szolidaritásból nehezen talának “normális” rendezőt a filmre. Vagy lefújják esetleg, vagy találnak valami abszolút külsős, befolyásolható kezdő rendezőt, aki nagy valószínűséggel el is fogja kúrni valami “biztonsági játék” rendezéssel.

  3. Ez egyértelmű volt,ha egyszer kirúgták nem fogják visszavenni.
    Sajnos ez a film már el van baszva,innentől kezdve kapálózás lesz,hiába keresnek bárkit nem lesz ugyanaz.

  4. Vajon Gibson papát megpróbáljak berántani?:D nem emlékszem pontosan, de mintha ő nyilatkozott volna valamelyik superhero filmről, hogy piece of shit és ha neki kellett volna megcsinálnia kijött volna olcsóbban is..
    Szóval ki tudja, nekem felcsillanna a szemem:D

  5. @Kzs: Dufferék nem a Stranger Things-el vannak elfoglalva? Vagy esetleg lesz idejük a közeljövőben?

  6. Mondjuk a Variety forrása is eléggé olyan “valaki belsős véleménye szerint meg hallotta a nagyapja kiskutyájától”. Plusz az is elhangzott, hogy a Disney nem fél a szereplőktől mert majd a szerződéssel simán bele lehet őket kényszeríteni a filmbe. Ezek után mondjuk sok esélyt nem adok a harmadik résznek. Keresni kell egy rendezőt akit se a cast se a fanok nem akartak, illetve egy olyan szereplőgárda aki azért van a filmben mert “szerződés”. Nehéz így bármi értékelhetőt összehozni. Szóval igazából egy kérdésem marad. Ron Howard ráér-e? :D

  7. Gunn helyett max még Waititi. De akkoris haragszom a Disneyre. Örökké seedelmi fogom az infinity wart ezért a húzásert xD

  8. Gondolom a Disney most örül csak igazán, hogy a csapat 90%-át kinyírták Thanos-sal. Így tényleg nem kell sietni…

  9. Nem bánnám ha hagynák ezt az infantilis társágot az idióta mosómedvével és inkább Doctor Strange-re fókuszálnának.

  10. @H.Ungrammar már hogyne kéne, be vannak jelentve a következő címek, olyanokkal akik “elhasaltak” az Infinity Warban. A következő részben kb megoldják az egészet, az 100 hogy mind visszajön aki ki lett csettintve, más akinek egyéb mód lett kapufa az még kérdéses. Ha bármiféle dramatikai hatást el akarnak érni akkor még 1-2-t az original Avengersből be kell áldozzanak, de a frissebb önálló filmes karakterek mind vissza lesznek “állítva”.

  11. Én már a színészek nyílt levele óta nagyon aggódom a GotG3-ért. Nem azért, hogy el fog-e készülni, mert ez 100%, de innentől ez csak rosszul sülhet el. Ha visszaveszik, azért, ha nem, akkor meg azért. Ha visszaveszik a sok hiperérzékeny lépten nyomon gáncsolni fogja, plusz semmi szabadsága nem lesz, csak egy báb akinek minden rendezői döntését mikroszkóppal fogja vizsgálni és közvetlenül irányítani a Disney, hogy maximálisan PC legyen az utolsó képkockáig, így kapunk majd egy kilúgozott foscht. Ha nem veszik vissza, akkor akárki jön, a másik oldal fogja szénné szívatni, plusz a színészek se tudom, hogy milyen lelkesedéssel csinálnák, pedig az első kettőnél nem kicsit tett hozzá, hogy láthatóan baromi jól érezte magát mindenki.

    Ezt most szvsz nagyon elbaltázta a Disney, az elején kellett volna sarkukra állni, és nem engedni pár ultrapc meg republikánus véleményvezérnek akiknek Gunn borsot tört az orra alá, és kicsit megdádázni, de elfogadtatni a közvéleménnyel hosszú távon Gunn bocsánatkérését. Nem lett volna nehéz, ha az egész színészgárda kiáll mellette, és bemutatóig vastagon elült volna az egész, akkor megemlítették volna a hírekben, interjúkban, de mindig hozzátéve a bocsánatkérést, a csapat kiállását, és hogy végül milyen jól sikerült a film (remélhetőleg).

  12. Night csak maradjon az eredeti filmjeinél az tesz jót neki…
    Nem pont azért istenkirály a formula, mert a nagyvezír Kevin kezén megy át minden? Ne izguljatok, felfogadják a nőt, aki az első részt is írta, jöhet vmi iparos és még jobban örültök neki a végén, mintha Gunn maradt volna. Zenét válogatni meg más is tud.

  13. Én nem temetném a filmet. Kaszálni szerintem nem fogják, az se a stúdiónak se a színészeknek se a rajongóknak nem lenne jó. A színészek attól, hogy kiálltak Gunn mellett nem hiszem, hogy fapofával fogják végigjátszani a harmadik részt bárki legyen is a rendező. Ez a munkájuk, ők is pénzből élnek.

  14. Nem nagy veszteség ez a fasz. Az első rész még úgy ahogy szódával egyszer elment, de a második már a nézhetetlen kategória volt nálam. Még jót is tett a dízninek, kell a vérfrissítés.

  15. David Leitchet adnám mert ért a humorhoz és anpörgős akciókhoz. Bár nekem a deadpuul 2 nem jött be de ettől függetlenül adnám Davidet. Bár szerintem ő most elfoglalt a Hobbs and Shaw miatt. És tuti valami ismeretlen palit hoznak be.

  16. Hiába fújták le, szerintem végül Waititi lesz a befutó, a Disney-nek olcsó megoldás lenne, szellemiségben baromi közel áll a GotG műfajához és a Thor-ral elég szépen bizonyított. Úgyis kell egy kis váltás, a hagyományosabb szuperhősfilmek már nem fogják meg a nézőt.

    AMi tényleg rossz, hogy a sok rinyagép, akik képtelen felfogni egy céges döntés és lépés mögötti komoly üzleti hátteret, szépen betehet a filmnek. Látatlanban el fogják ásni, lehet meg is fogja érezni a film… de én leszarom. Ott voltam az első kettőn, ott leszek a harmadikon is. Mert a történések ellenére, vagyis azoktól függetlenül baromira érdekel.

    A Többi meg csak üzlet.

  17. ‘Ne izguljatok, felfogadnak valami írónőt és jöhet vmi iparos és még jobban örültök neki a végén, mintha Wright maradt volna.’ ;)

  18. “AMi tényleg rossz, hogy a sok rinyagép, akik képtelen felfogni egy céges döntés és lépés mögötti komoly üzleti hátteret, szépen betehet a filmnek.”

    ami vicces, hiszen pont azért rúgták ki, hogy a másik csapat rinyagép nehogy bojkottálja. elég szar helyzetben van a Disney.

  19. human segíts, mert nem emlékszem… ő dolgozott volna a galaxyn vagy csak az antman volt az? Amúgy más ha film közben van váltás, mint az elején, a Hangyával már munkálkodás közben volt nem? Ez nekem most nincs meg :D

  20. Első kurva jó volt. A második nagyon nagy szar. Mivel mindkettőt ugyanaz rendezte számomra nem probléma a váltás. Az ok meg nem érdekel.

  21. az első gyerekes szar, a második nézhetetlen szar, igazából a harmadikat ezek után rendezhetné a mosómedve is. tökmindegy. a rajongók pedig utálni fogják akkor is, ha ez lesz az új Aranypolgár.

    győzött a PC és a politika és az internet. vesztett: a semleges néző.

  22. Csabi!
    Úgy van :) Bár az Infinity War némileg javított azért a megítélésükön. A bugyuta néha már viccesbe csúszott át ;)

  23. Nem kétlem ,hogy megoldják nélküle. Csak attól félek másmilyen lesz. Nekem eléggé bejött mind a két rész. Sajnálom ,hogy ezért a baromságért kirugták Gunn-t de én sem hiszem ,hogy ezután visszaveszik. Azért remélem csak sikjerül valami értelmes emberre bízni aki a színészek is elfogadnak mert imádom a GotG karaktereket és rendkívűl jól szórakoztam a filmeken.

  24. A szériát kedvelő nézőként azért drukkolok, hogy bárhogy is alakulnak a személyi kérdések, kapjunk egy újabb jó darabot. Kissé tán naiv módon, de bizakodom, hogy a csere jót tegyen a projektnek. Hiszen erre ugyanúgy van esély, mint az ellenkezőjére.
    Az egész problémát kiváltó társadalmi/politikai folyamatoktól írtózó, gondolkodó emberként viszont azt kívánom, ebbe kicsit bukjon bele a Disney.
    Nem a Disney ellen, Nem az MCU és nem a GOTG ellen, hanem azért hogy észrevegyék: mindennek van határa.

  25. Nem tudom mi lenne a jó döntés Disneytől, talán először vannak ennyire kétes helyzetben ( az Ant-Mant csak azért nem veszem ide, mert az nem ennyire meghatározó része az MCU-nak). A helyükben előrevenném a Dr. Stranget-t és kicsit felfrissíteném a GoTG csapatát, mert ha a mostaniak mennek tovább akkor valaki nyafogni fog nagyon. Ha viszont kvázi “új” csapat jön és nem vol3 lesz a címe talán jobban el tudják az egészet tolni maguktól és a rendezőváltás is érthetőbb és “emészthetőbb” lesz.

  26. Gunn-t vissza, de ez esélytelen. Habozna az összes száj, ha visszavennék. De szerintem nélküle ez már nem lesz az, ami. GotG nagyon egyedi színvilágot csempész a Marvel univerzumba és ehhez szerintem sokat rakott az öreg. Nem is tudom kivel lehetne pótolni

  27. Akkor én tüntető jelleggel nem nézem meg a (moziban) GotG3-at. Égjen mikiegér! Remélem megbukik a film.

  28. esélytelen, hogy visszaveszik Gunnt, az hatalmas öngól lenne
    Én személy szerint Lord & Miller-nek adnék itt bizalmat, de félek, hogy azt a kártyát a Disney ellőtte a SOLO-nál :(

  29. A Disney csak úgy szépíthet ezen az egészen, ha valami neves rendezőt szereznek a projektre. Legyen az Ron Howard, Emmerich, vagy bárki, aki megbízható iparos tud lenni. Mert akkor a tömeg bekussol. Hogy oké, elvesztettük Gunn-t, de megnyertük XY-t.

    Amúgy az egész üggyel nem értek egyet, amit a Disney tett. Viszont az röhejes, hogy úgy állítják be Gunn-t a rajongók, mintha ő szállította volna le a legjobb Marvel-filmeket. (Azok a Russo-tesók és Favreau voltak).

    Az, hogy működött valamennyire ez az űrbéli kaland, az sokban köszönhető a színészek odaadásának, meg a jó hangulatnak, ami átjön a filmből. Viszont, sztori, történetvezetés, izgalom, emlékezetes jelenetek terén tök átlagos rendező ez az ember.

    Ahogyan távozott, az nem oké, de a nagy gépezetet tekintve kurvára nem fog érződni a hiánya.

  30. Nem vagyok otthon a szuperhősös témában meg annyira nem is érdekelnek, ezt a kettőt is csak azért néztem meg, mert jókat írtak róla.

    A filmek kvázi komolytalansága az elején tetszett, de nagyon sokszor átment számomra gagyiba vagy olyan dologba amit én nem nagyon értettem.
    Pozitívum benne még az volt, hogy nagyon jól kombinálta a jeleneteket és a zenéket, ez plusz pont.

    Ami negatívum volt, hogy az első rész érezhetően kifáradt a végére, a második rész meg elég fáradtan kezdett és a poénok se voltak azok az eget rengetőek, számomra már csak tényleg 1-1 jelenet, a kíváncsiság hogy végülis mire fut ki ez az egész és zene mozdította tovább, de többnyire inkább köldöknézős volt és kiszámítható, az utazás meg a csaták túl hosszúak.
    Szinte az összes karakter jól működött, jól hozták a színészek, de Starlord és Rocket nagyon unalmas volt, Ego meg erőtlen.
    Még Ayesha is izgalmasabb volt abban a pár jelenetben amit kapott, gratula a színésznek érte.

    Elhiszem, hogy most Chris Pratt az ügyeletes szépfiú, de ő nekem nem tud eladni egy filmet se.

    Hogy ne csak a filmet szidjam, ki kell emelni a fenti pozitívumokon kívül, hogy Gunn többnyire jó érzékkel csöpögtette a humort és a drámát és képes arra, hogy felépítse a filmet egy adott tematikára és jól használja fel a kellékeket hozzá.
    Viszont ehhez kell az is, hogy kevés legyen az üresjárat a filmekben és adott jelenetek ne nyúljanak a kelleténél hosszabbra, ne forduljanak felesleges unalomba.

    Valahol sajnálatos ami vele történt, de ez van.
    Az álláspontom ezzel kapcsolatban már kifejtettem, nem kell elásni a fószert, szerintem bőven lesz még lehetősége filmeket rendezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.