Mission: Impossible Fallout — Ethan Haunted

Amikor olvastam albeh cikkét a bevételről, akkor még nem is sejtettem, hogy ez a Skyfall hasonlítás nem csak a pénzre lesz érthető. Hiába volt drámai a Casino Royale, a Skyfall mégis máshogy, a régebbi témákhoz nyúlva volt komorabb. Na a Fallout is ilyen, csak Mendes-szel ellentétben az akcióhoz is jobban értenek.

És igen, a negatívummal kezdem: túl sokat magyaráznak. Eddig csak lazán függtek össze a Mission Impossible filmek, de most mintha leült volna egy rakat író azzal az elhatározással, hogy összerántják a szálakat, létrehozzák az MIU-t, a Mission Impossible univerzumot. Ez illik a franchisehoz, végtére is egy sorozatból nőtt ki, csak valahogy sok volt emiatt az információöntő rész a Falloutban.

Nyilván voltak hatalmas MIU ötletek is, például az első részből ismert Max lányának behozása, és az, ahogy Ethan találkozott vele. És igen, ezzel már a pozitívumoknál vagyok, mivel a sok expozíció mellett is iszonyat jól van összerakva a film. Van egy olyan verekedés a film vége felé, nem Ethannel, aminél konkrétan csak a folyamatos tétemelés ügyes megoldásán vigyorogtam végig. Abban minden benne van a készítők profizmusáról.

Ahogy az akciójelenetekben is mindent láthatunk Tom Cruise megszállottságából, amit jó nézni. Eszméletlen mi mindent belezsúfoltak a filmbe látványilag, konkrétan nem is tudnám kiemelni, hogy mi tetszett a legjobban. Ha nem lennének a magyarázós részek miatt enyhébb szünetek, akkor pillanatok alatt elrepülne a film játékideje, és adrenalinnal tele jönnénk ki a moziból. Könnyebb lenne azt is elnézni, hogy kedvenc női karakterünket kicsit a plot betömésére használják, nem mindig logikusan, de folyamatosan ott tűnik fel, ahol kell neki.

Ellenben Henry Cavillt külön is ki akarom emelni. Amúgy is bírtam a csávót, hiszen például a Man from UNKLE-ben hatalmas, de itt olyat villant, hogy ha producer lennék, már próbálnék valami rendes akciófilm franchiset keresni neki, és nem nyugodnék az esetleg bukták után sem addig, amíg nem találom meg. Lehet kicsit hülyén fog hangzani, de amikor odacsapott, akkor az jutott eszembe, hogy a csávó tiszta kinetikus energia.

A történetről nem sokat mondtam, igazából a MIU dolgok mellett azzal foglalkozott, hogy Ethan keresi a morális iránytűjét. Félve néz vissza a múltjára, mert retteg attól, hogy a sok bevetés közben elvesztette az emberségét, több mindent hajlandó beáldozni a küldetésért. Bőven érdekes boncolgatás egy komorabb Mission Impossible filmhez. A tényleges cselekmény némi uránium megszerzése körül bonyolódik, és az előző rész gonosza is feltűnik kicsit.

Összességében nekem a Rogue Nation flowja jobban tetszett, de a sok szuperhős “akciófilm” között üdülés ilyen régimódi, igazi kaszkadőrös, jól összerakott, látványos, valamennyire régimódi akciófilmet látni. Nagyon remélem, hogy Tom Cruise nem tököl, és még vagy kettőt összehoz. Az elvarrt szálak után bármerre mehetnek, lehet funabb. Igen, leírtam ezt a szót, na és.

58 hozzászólás a “Mission: Impossible Fallout — Ethan Haunted” bejegyzéshez

 1. Henry Cavill nekem az ideális jelölt lenne, mint a következő Bond. Bár bírom Craiget, de a következő filmet is már inkább vele forgatnám le.

  A film tényleg felüdülés volt az átlag mainstreamhez képest. Szerintem, akit nem zavarnak a MI filmek standard logikai bukfencei és sok esetben valószínűtlensége, annak tetszeni fog ez a film is.

 2. Cavill nem olyan rég nyilatkozta, hogy szívesen lenne James Bond. Korban is pont megfelelne, 38-40 éves lesz amikor jöhet az első Craig utáni Bond film. Szóval felőlem jöhet.

 3. Meglepetés(nem :D), de nagyon szerettem. Nekem a M:I a felnövéses franchiseom, mint másoknak a Harry Potter volt. Szóval nyilván szeretem. Ez a 6. rész sem okozott csalódást, sőt ha lehet most éli a csúcspontját a filmsorozat az utóbbi 3 filmmel. A leggyengébb nekem a harmadik, sokaknak a második, de én azt szeretem, mert Hans Zimmer szokás szerint odatette magát a zenével és John Woo fullba nyomta a John Woo-t.
  A kaszkadőr munka már szokás szerint kiemelkedő és lélegzetállító. Komolyan nagy baromság, hogy nincsen a kaszkadőröknek kategóriája az Oscaron, hülye pizzás közjáték, az összes dal eléneklése helyett, simán betehetnék ezt. Mert ez az elképesztő munka nagyobb elismerést érdemelne az akadémiától, és fontos része a filmiparnak.
  Fényképezés, zene jó volt, a film meg tök izgalmas, nagyon jók az akció jelenetek, és a nem akciósak is. Julia-t akit rühelltem a harmadik részben, most tök jól megoldották.
  Hosszú a film, hiszen van mit lefedni benne, de nem éreztem a hosszúságát egyáltalán, mert végig izgi…és különösen ad egy pluszt az ilyen filmekhez (mint a Mad Max Fury Road esetében is) hogy tudod mekkora munka volt az akcióban és, hogy mit kockáztattak igazi emberek és nem számítógép varázsolta oda az egészet. Tudod mikor törte el a lábát Tom stb stb. Amúgy Tom Cruise egy állat. Amit leművel az már túl megy a tökösségen :D
  Amúgy mindezek ellenére, nekem is jobban tetszett és többször újranézősebb a Rogue Nation és a Ghost Protocoll is. Kicsit olyan érzésem volt néhol, mint amikor a Halj meg máskor esetében évfordulót ünnepeltek a Bonddal és emiatt visszakacsingattak az elmúlt évekre.

 4. Imádtam. Mondjuk a nyáron egy tisztességes blockbuster film sem érkezett számomra, így nem kisebb volt a tét, mint hogy vigye a nyarat – ezt csont nélkül hozta is.
  2,5 óra, de egyáltalán nem érződik ennyinek, szinte elrepült a játékidő.
  Cavill is nagyon szuper volt. És most kicsit szomorú vagyok, hogy legalább három év a következő rész.

 5. Nagyon rendben volt a film, élveztem minden percét. Talán a magyarázás valóban egy kicsit sok volt, de bőven a tűrés alatt. Összességében, ahogy Human írta, a Rogue Nation szerintem is jobban sikerült, de ez szorosan ott van mögötte. Alig várom a következő részt, remélem Jeremy Rennert is újra előrántják majd.

 6. Nekem is ugyanez ugrott be egyből,a James Bond hatás,a motoros jeleneteknek meg egy kicsit Jason Bourne feelingje volt,nem egy klasszikus MI film.
  Hiányoztak belőle a high tech cuccok,én azokat nagyon szerettem mindig jó fegyvereket villantottak,de ez most nem volt sehol,egyedül az atom bomba az korrektül meg volt szerkesztve!
  Összességében Tomi nagyon hozta a formát,nekem tökéletes erre a szerepre!
  Egy kicsit sok volt az üres járat,de ez a film hossza miatt érthető,csak a vége volt túl érzelgős, nem éreztem az igazi csattanót valahogy nem sikerült.
  A pörgős akciók miatt nagyon jól szórakoztam a filmen.Cavill egyszerűen hibátlan volt csak néha egy kicsit butának állította be a rendező ez annyira nem tetszett.
  Nálam 10/8

 7. Mekare:
  A 2. is jo volt, de idezojelesen az a leggyengebb nalam is, viszont Hans Zimmer mindenidok legjobb zenejet csinalta meg benne.

 8. Annyira jó volt nézni az akciókat, nem marta a CGI a szemem. Cavillnek meg azonnal saját franchiset! Talán Ferguson kisasszony zúzhatott volna többet, nekem az kicsit hiányzott. De sima 8/10 nálam, kár, hogy az élményt tönkre vágta a folyamatosan pofázó gyerekes családok. Mi a tökömnek kell 6-8 éveseket akciófilmre vinni?

 9. Irtózatosan tetszett, persze helyén kezelve, mint akciófilm. Tom egy állat. Cavill is azzá vált(válhat). Renner vissza ne jöjjön, tőle falra tudnék mászni, annyira béna. Utolsó bekezdéssel teljesen egyet tudok érteni human.

  Youtubeon több összeállítás is van a kaszkadőr cuccokról, előtte direkt nem néztem meg, de moziból kifelé már pattintottam is az egyiket. OST is szuper.
  Ismét bebizonyosodott ugyabakkor, hogy ha várok egy filmet, akkor annak max a teaserét nézzem meg… Úgy jobban leesett volna az állam 1-2 jelenettől. A motoros rész bár manapság már snassz, az is milyen jól volt megoldva.

  A 2. rész amúgy tényleg kilóg, de az első jelenet kárpótol még ma is, na meg a Limp Bizkit. Csak az az utolsó motoros rész ne úgy lett volna megoldva…

  DonMaros: lehet szegénységi bizonyítvány rólam, de hasonló helyzetben voltunk és én bizony többször szóltam is. Utálok már moziba járni, de 1-1 ilyen film miatt csak betévedek. Elképesztő mit tudnak művelni emberek…

 10. Bár én annyira nem voltam tőle elájulva, mint amennyire behypeolták, de ettől függetlenül jó filmek közé tartozik. Tényleg sok volt benne a rizsa. Sokszor azt éreztem,hogy “jajj haladjunk már!”. A legtöbb akció (bár tényleg jól össze voltak rakva) sem szólt akkorát. Mert oké, tényleg Tom száguldozott a motoron 300-al, de most ebben mi volt a “hűűű de akció”? Úgy értem ezzel már nekem nem tudják eladni a filmet,hogy Tom csinál benne mindent. Tudjuk. Fasza gyerek. Bevállalja. Lehet velem van a baj de én több és nagyobb szabású akcióra számítottam. (Azért a mosdós bunyót néztem volna még 1 órán keresztül.)
  Illetve a helikopteres rész a végén nagyon nagyot szólt IMAX-ben. Követelem,hogy Henry Cavill legyen a következő Bond! (Szigorúan másik magyar hanggal, mert a mostani “bemondó hang” annyira lecsúszik szerencsétlenről…)

  10/8

 11. A filmet meg nem lattam, de Cavillal kapcsolatban :

  Nekem ez a fazon jutott eszembe amikor Tom Cruise megkapta a Jack Reacher címszerepet!
  Cavill szazszor jobb lenne arra a szerepre

 12. “Lehet kicsit hülyén fog hangzani, de amikor odacsapott, akkor az jutott eszembe, hogy a csávó tiszta kinetikus energia.”

  Persze, mert ő Superman. :D

 13. komorabb? ezt nagyon nagy örömmel olvasom, ez volt a bajom az utóbbi két résszel őszintén szólva, túl funok voltak. nekem simán a 3. a kedvencem, annyira izgalmas és komoly volt, hogy beszarás. persze ebben Philip Seymour Hoffmann isteni játéka is nagy szerepet játszott. asszem akkor meg is van, mit nézek meg hétfő vagy már vasárnap este

 14. Az utóbbi idők legjobb akciófilmje! Izgalmas, logikailag is rendben van, és iszonyúan látványos!
  Az pedig külön megérne egy posztot, hogy egy megyeszékhely mozijában 10-en voltunk…

 15. Nekem a negyedik tetszett a legjobban. Tom Cruise még két részt simán bevállal szerintem.

 16. Nálam a széria legyengébb darabja, sztori nagyon kevés…de még így is az utóbbi évek legjobb akciófilmje, mindenkinek ajánlott…bár nekem pont azok a részek tetszetek ami klasszikus MI, maszk, átbas×ás stb. Akció egyedül a wc bunyó ami odavert szerintem

 17. Kegyetlen pörgős, nagybetűs akciófilm. Iszonyat módon élveztem minden percét, én sem tudom miért IMAX 3D-ben néztem, de ennél a filmnél ez is hozzá tudott adni egy kis pluszt – ráadásul a közönség is végre rendben volt :D
  Igaz, volt egy-két üresjárat, de összességében nekem a franchise 2. legjobbja lett így ez a klasszikussá vált első rész után.
  Moziból kijőve meg egyenesen fel voltam pörögve, majdnem elmentem edzeni egyet. Szóval akár edzés előtt is tudom ajánlani :D
  Összegezve nálam ez megért most egy 9/10-et, menjetek – nézzétek :)

 18. Imax 4d Vietnam

  Halo jump miatt mar megerte, mondjuk rohadtul faztam is mint ha engem loktek volna ki egy repulobol

  3x neztem meg egy heten belul
  Eloszor nem zavart a rizsa utana igen.

  Henry-nek jol allt a bajusz megertem hogy miert nem hagytak leborotvalni :D

  A. B neha 30 Rockos volt. :)

  Nalam 9/10

 19. Nekem a harmadik rész anno nagyon tetszett, azóta nem voltam annyira oda a sorozarért, kinek mi. Human kritikája viszont most abszolút megvett, megyek is nézni :D

 20. Oke, akkor en most lelekben felkeszulok arra, hogy meglincseltek… :D
  Tegnap este neztem meg a filmet, es engem egyaltalan nem nyugozott le annyira, mint ahogy latom itt mindenkit…

  Nem mondom az akciojelenetek jol voltak megcsinalva, a WC-s resztol akar a parizsi uldozesig. A helikopteres resz nekem kicsit sok volt a vegen…

  SPOILER

  Ami nem tetszett, az hogy nagyon sok mindent elore lehetett latni… Es ebben az sem segitett, hogy a focimben leadtak a filmet? Ott csak neztem bamban a vasznat, hogy komolyan? Erre valoban szukseg volt? Meg hagyszor akarjuk meg eljatszani ezt a vajon nem Hunt csapata az arulo temat? Valami uj kellene mar, mert igy bar a kivitelezes jo, de tortenet szempontjabol Halalos iramban szintre kezdunk sullyedni…

  Ja es nem tudom en hogy folytatnam onnan, de SPOILER:
  mekkora otlet lett volna, ha a vegen nem sikerul kiszedni a cuccot a detonatorbol? Annal a villanasnal egy pillanatra azert remenykedtem.

  Szoval reszemrol ez egy 6/10, amit biztosan az is befolyasolt, hogy bar egyetlen “hivatalos” kritikat sem olvastam neztem elotte, azert twitteren peldaul rengeteg “legjobb akciofilm evor” es tarsai irasokat lattam, ami tapasztalat alapjan nem jo kiindulopont… :(

 21. “Es ebben az sem segitett, hogy a focimben leadtak a filmet? Ott csak neztem bamban a vasznat, hogy komolyan? Erre valoban szukseg volt?”

  a sorozat is ezt csinálta, avagy tisztelegtek a franchise múltja előtt vele, de én is, amint megláttam h ez lesz elfordultam a vászontól a főcím közben.

  ““legjobb akciofilm evor” es tarsai irasokat lattam, ami tapasztalat alapjan nem jo kiindulopont”

  sajna igen, pont ezért emeltem ki, hogy a mostani mezőnyből emelkedik ki, de azért a szuperlatívuszokkal leállhatnának a kritikusok néha, amikor igazából nem illenek a filmre, mert csak rontja az élményt, mert páran “tuti nem az” mentalitással ülnek be rá. vagy az is lehet, hogy akiket láttál twitteren írni nem a klasszikusokon nőttek fel.

 22. A wc-s jelenetről nekem a halálos fegyver 4 vége jutott eszembe amikor jet lee-vel harcol gibson és glover, hatalmas. Az év akciófilmje nálam 10/10 de csak azért mert egyszerüen nem tudnak ilyen old school akciót össze hozni. Na erre Christopher McQuarrie képes volt. Ritka az ilyen film, a sok szuperhős film után, meg a sok béna blockbuster filmnek álcázott, tehetségtelen rendezők béna filmjeik után ez bombasztikus…

 23. Éjfélkor értem haza a vetitésről!! Nálam eddig az év filmje a csúcskategóriában!!
  Emberek alig pörögnek a kommentek!!mivan veletek??menjetek és nézzétek meg!!Fantasztikus élmény!!

 24. Nem semmi lett. Nekem még mindig az első a kedvencem, meg talán a Ghost Protocoll is veri, már csak sztori szempontból is, meg nem tudom…. az valahogy közelebb áll a szívemhez, még úgy is hogy az itteni akciójelenete tényleg a legjobbak a szériában. (mondjuk a dubai mászkálás azért…:)) Emelem a kalapom Tom Cruise előtt megint csak. A wc fight meg már alapból megéri a mozi jegy árát, Cavill is szuperjó volt, és hát Simon Pegg még mindig az egy egyik legjobb dolog Cruise mellett.
  Sztori nem okozott meglepetéseket, de ez most nem érzem annyira negatívnak, elvitt a film többi része. Következő címe lehetne M:I I’ll figure it out/ I’m working on it :D legnépszerűbb sorok a forgatókönyvben.

  Spoiler?
  Hunt mászik fel a helikopterre jelenetnél olyan egységes reakciót váltott ki a visszazuhanás a közönségből, hogy öröm volt ott ülni.

 25. 9/10
  A széria második legjobbja szerintem, a harmadik rész után.
  Amit pedig Tom Cruise leművelt, az egyszerűen döbbenetes. Van fent a youtube-on egy fél órás forgatási videó, normális, nem kamerába beszélős, na, azt csakis a film után még kötelező megnézni. Egyszerűen döbbenetes amiket bevállalt. Én tizedet sem merném…

  Nagyon kellene egy új Oscar kategória a kaszkadőröknek. (És a mo-cap színészeknek is illene adni díjat – ha nem is külön kategóriában – , de az nem ide tartozik.)

 26. human:
  irod, hogy a sorozat is ezt csinalta a focimben… regen volt, hogy neztem volna, de nekem ugy remlik ott mindig ugyanaz volt a focim, nem? Marmint nem minden resz elett vegigmutattak az adott reszt… :?
  Ugyanigy lehetett volna itt is azt csinalni, hogy az 1-5 reszbol vagdostak volna ala, nem? :?

 27. nekem tökre úgy maradt meg, hogy spoilereztek az MI sorozat főcímében mindig. Tökre rá sem kerestem, mert ez volt a fejemben, de lehet nincs igazam. Viszont a mostani film főcíme is ezt támasztja alá, hiszen más koncepciót nem tudok elképzelni amögött, hogy spoileres képeket mutogatnak 1 percen át 2018-ban, amikor a legtöbb filmnél örülhetünk, ha a címet kiírják.

  De most rákerestem: “Each title sequence started with a fuse being lit. As the fuse burned across the screen, clips from scenes in the current episode were shown. This was followed by credits introducing the actors.”

 28. Semmi spoiler nincs abban a főcímben, sőt, rohadt hangulatos ez a kis teaser szerintem, hogy mi várható a filmben. Szemben a Ghost Protocol főcímével, ami szimplán béna.

 29. Az a vicc, hogy most ahogy visszaneztem a Ghost protocol focimet, ott ugyanez ment :D csak hosszabban :D jo, akkor ezt nem irom fel a film hibajanak :D

  Amugy itt most lehet azert tunt fel, mert mostanaban a trailerek elott is van egy rovid trailer :D

  Az a sorozatos info erdekes. Anno total nem tunt fel, bar az is igaz, hogy ilyen 8-10 eves lehettem amikor neztem :D

 30. Megnéztem, a 2. nem spoileres, mert csak a Chimerat mutatja, a 3. rész sem, mert ott meg csak a láng megy mindvégig.
  A többi mutogat rendesen, leginkább a Fantom protokoll.

 31. Szerintem jó kis film vol, a sztoritól többet vártam, cső egyszerű és annyira kiszámítható kb MINDEN.
  Az akciók jók, a túlzott kütyüzés hiánya nekem nem okozott problémát.
  Amit viszont kiemelném, azok a hagok a filmben (autok, motorok, lövések). Igaz IMAX-ben néztem biztos ez is számít, de a 4dx szerintem a fülbe puffogos stb effektekkel elvett volna az élményből, ez egész biztos.
  Összességében 9/10, igazán szórakoztató és pörgös, szerintem csak ott lassít be ahol kell.
  Amit viszont túlzásnak érzek, az hogy ezekkel a “Tom ugrott ki a gépből, ő vezette a helikoptert, eltörte a lábát mert ő ugrik nagyot” stbvel akarják eladni, felőlem más is csinálhatja ha nem levágós vagy gagyi cgi. Felesleges ilyeneket bevállalnia, nem ez a dolga, vagy ha akarja csinálja, de ne ezzel adják el.

  Spoiler:

  Az amikor a motorrol leesig miért vol ennyire okádék cgi? Na ott a kevesebb több lett volna, vagy kaszkadőr…

 32. Imádtam! 9/10 és idővel 10/10 is lehet belőle, ha az újranézések után se veszít a fényéből.
  Viszont amiket megcsinált Cruise, a fejemet fogtam, hogy ez az ember nem normális. Ha így folytatja és lesz 7-8.rész (márpedig valószínűleg lesz), akkor egyszer ebbe fog belehalni.

 33. nem volt rossz, de nekem 3-5ig valahogy jobban tetszettek az MI filmek.
  Mintha izgalmasabb pörgősebbek lettek volna.
  Ez valóban egy “Skyfall” hasonlattal élve el-el laposodott néha ahol azt éreztem hogy ugorjunk már …

  SOILIER
  És viszonylag elég hamar kiderült az is hogy ki mozgatja a szálakat :( nálam ez is negatívumként csapódott le. Jobban örültem volna ha Henry Cavill karaktere végül a jókat erőíti.
  SPOILER vége.

  Más:
  Ahhoz képest hogy Jeremy Renner nem szerepelt a bosszúállók 3ban, pláne nem értem hogy ebbe a filmbe miért nem fért bele pláne pár cameo erejéig.

  SPOILER:
  Nem értem miért kellett kinyírni Alec Balwin karakterét, de ha már így alakult behozhatták volna a helyére Jeremy-t.
  SPOILER vége.

  Bajusz téma: Szerintem azok a jelenetek ahol kellett a bajusz már rég le voltak forgatva. Úgyhogy szerintem csak szimplán genyóságból nem engedték leborotválni :D

 34. ““Tom ugrott ki a gépből, ő vezette a helikoptert, eltörte a lábát mert ő ugrik nagyot” stbvel akarják eladni, felőlem más is csinálhatja ha nem levágós vagy gagyi cgi. Felesleges ilyeneket bevállalnia, nem ez a dolga, vagy ha akarja csinálja, de ne ezzel adják el.”

  tehát ne azzal adják el, ami tényleg eladja a filmet sokaknak, és ami különlegessé teszi a franchiset? szerintem ezt nem várhatod, ahogy azt sem, hogy Tom Cruise abbahagyja a trükköket. amíg bírja a kaszkadőr munkát, addig csinálja, ez egyértelmű az eddigi filmek alapján.

 35. “Bajusz téma: Szerintem azok a jelenetek ahol kellett a bajusz már rég le voltak forgatva. Úgyhogy szerintem csak szimplán genyóságból nem engedték leborotválni :D”

  a trailert újranézve szerintem MI-nél is voltak tényleg utóforgatások bőven.

 36. Én eleve nem értettem, hogy miért kellett bajusz Cavillnek. Hozzáadott a karakterhez? Nem éreztem.

 37. Human bőven volt igen.Mikor Whedon elrendelte a forgatásokat bőven forgott még az M:I.meg ugye álltak is Tom miatt.Tippre még januárban is dolgoztak.

  Kissur.Badassabnak tűnik egy szakállas ügynök karakter.mit nem lehet ezen érteni?Nézzétek meg a mostani promo anyagokban,interjúkban bajusz nélkül.kb mint egy 25 éves suhanc.

 38. Csabi: Tom Cruise is elég tejfölösszájú volt az MI 1-2-ben :D
  És kikérem magamnak a ’25 éves suhanc’ kifejezést, mert én is annyi vagyok még pár napig. :D (Bár borosta/szakáll nélkül tőlem is elkérik még mindig a személyit.)

 39. nagyon sirály volt, sokszor nagyra nyílt a szám véletlen, és úgy is maradt, hangos nevetés is többször kitört belőlem, annyira állat volt, amit láttam. és hát igen, ez ott van a második helyen a 3. után. és kösz aréna, hogy ebben a jó nagy teremben adtátok a feliratos vetítést, még ha a tizede sem volt kitöltve, és szerintem este se lesz. az a wc-s jelenet, atyagatya:DDD de a helikopteres is bejött
  that’s right. prick.

  SPOILER

  én kis naiv, a végén egy pillanatra elhittem, hogy az a villanás, mondtam is hogy “ne..”. nem semmi lett volna

 40. Spoileres:
  Annak tudatában, hogy az előző rész rendezője csinálta illetve szétdicsérték a kritikusok már éreztem, hogy vagy valami nagyon faja drámai részt sikerült kitalálniuk vagy bajom lesz vele. Sajnos azt kell mondjam lejtmenetben a történet. A kifejezetten erős 3-4 részek után már az előzőtől sem dobtam le a hajam, de ez még annál is gyengébbre sikerült. Pedig igen is kellenek az ilyen minimál cgi tökös akciófilmek mint egy falat kenyér, de azért egy korrekt történet is kéne hozzá. Márpedig az utóbbi években az akciófilmek ezen csúsznak el (pl. Atomszőke). Nálam ez is ezen ment félre és darabosnak éreztem. Hiába voltak kiváló részek benne a következő pillanatban megtörték. Az Abrams féle lens flare effekt majmolástól már 3 perc után rosszul voltam. Ez a motoros résznél érte el a csúcspontot. Minek kellett bele azt nem tudom. Aztán hiába voltak remek zenei aláfestések sokszor azokat is mintha rossz helyre tették volna vagy épp levágták jelenet váltásoknál. Nem hiszem, hogy akkor kell az egyik legjobbnak szólnia amikor Tom bácsink egy híd alatt fut. Az a bizonyos MI feeling szinte teljesen elmaradt. Semmi új technikai kütyü vagy teljesen kiszámíthatatlan történet. Az a függesztőláncos befejezés meg teljesen nevetséges. Hoffmannál nehezebb ellenfelet még nem kapott Tom barátunk, ott legalább volt érezhető feszültség és dráma az akciók mellett. Azért akadtak pozitívumok is így ezeket hagytam a végére. Slozis rész a bunyóval az élen. Henry Cavill – akit teljesen kár volt a csapat mellé tenni, de így is élvezet volt nézni a játékát. A szintén jó zenével megerősített konvoj vonulás után a dark knight szagú kocsit a vízbe és ömlik be a víz rész. Aztán amikor zsinórban vagy 8 percig azt éreztem hogy igen ez egy MI film: a Walker-t ott hagyják “Solomon Lane”-el résztől egészen Baldwin búcsúzásáig. A repülős rész is remek volt, de nekem a helikopterre felkapálódzás még annál is jobban adta. A többit még emésztenem kell. Kíváncsian várom a soron következő akciók közül EQ2 vagy Mile 22 mit mutat majd vagy a a nálunk be nem mutatott Upgrade, mert ez az MI6 az év végén a top 10-ben biztos nem lesz benne. Ami azért elkeserítő, mert szeretem az akciófilmeket.

 41. Ez igen. Amit nem kaptam meg az uj Blade Runnertol, azt ettol a filmtol igen. Meg tobb ilyet.

 42. Kissur Tom Cruise jó fiú volt akkor is.Ha nem vagy képes megérteni a rendező szándékat,hogy miért volt szüksége egy bajszos Cavillre akkor nem tudok segiteni.vagy ez már nettó trolkodás amiből nem kérek ne haragudj.

 43. ma sikerült megnéznem a filmet. kellemes csalódás volt. Amit Tom művel ennyi idősen példaértékű az fix.

  Lehet Spoiler:
  viszont én csak a legelső előzetest láttam csak,(megnéztem megint azt) ott pár jelenet volt benne ami mozifilmben nem volt benne.
  pl: – kamion-helikopter egymással szemben
  – vér a szögesdróton se volt benne
  – Ethan pisztollyal egy ajtót nyit kifelé lassan..

  ezeket leszámítva (kicsit bántotta szememet)
  jól sikerült még igy 6. résznél is.
  Henry Cavil is jól szerepelt jó karaktert irtak rá.

 44. Tegnap láttam, szerintem baromi jó volt! Azon is elgondolkoznék hogy ezt mondjam a legjobbnak a szériából, mégpedig egy dolog miatt: a finálé qrva erősre sikeredett (a két fő akció-szál is, meg úgy az összes párhuzamosan futó szál együtt is) Márpedig általában pont a finálék szoktak kicsit gyengébbek lenni, itt meg tényleg nagyon jól összerakták!
  Meg persze az egész filmnek nagyon jó volt a sodrása, jók voltak az akciójelenetek (verekedés a mosdóban kiemelten), gyönyörűek a helyszínek. A történetet mondjuk kicsit agyonbonyolították és szét lehetne feszegetni, de összhatásában meg működött a dolog, szóval részemről ez így elfogadható.
  Talán csak egy rövid jelenet volt igazán zavaró, amikor SPOILER

  a végén a lábadozásnál a feleségével elég nyálas és egyben coelhoi magasságokba szökkenően megfejtik az életüket (amúgy a korábbi jelenetekben nem volt bajom a feleséggel, az pedig kimondottan tetszett hogy az első találkozás után még visszahozták Luther mellé)
  Ezt a feleség-szálat mondjuk már a 4. részben sem kellett volna szerintem visszahozni (nekem biztos nem hiányzott, Brandt háttértörténetének sem), de most ez így legalább egy jó elvarrási pont ehhez.

  Szóval jó volt, mondjuk talán nekem a Ghost protocol feelgood-abb hangulata adta el talán legjobban az M:I-t (ha már gumimaszkok meg minden), de persze mint ahogy szinte minden rész szinte más zsáner volt (az 5-6 persze jobban összetartozik, de itt is van hangsúlyeltolódás) egyáltalán nincs bajom ezzel a nyomasztóbb atmoszférával sem. És hát ahogy kezdtem, azzal hogy a végére nemhogy leereszt hanem a finálé tényleg csúcspont, szóval ez szép munka volt, máris várom a következőt!

 45. Fel vagyok rá készülve én is, hogy engem itt most felnégyeltek :D

  SPOILERES

  Tegnap néztük meg urammal, aludtam rá egyet és kell adnom majd neki még egy esélyt, hátha meggyőz arról, hogy a teremből kilépve az a csalódottsággal és hiányérzettel átitatott szomorúság, ami átjárt, csak valamiféle délibáb lehet:D
  A lényeg az, hogy imádtam
  – a repülőből kiugrást az elején;
  – a konvojos akciót;
  – a mosdós és
  – az Ilsa Faust féle bunyót a vége felé;
  -a helikopterre megkísérelt feljutást
  és Tom Cruise-t.

  És jön a feketeleves: A történetével nem tudok napirendre jutni. Egyszerűen nem rántott be, nem sokkoltak le, (bevallom, 1x megleptek, amikor Pegg épp veszi le a maszkot, de ez kevés), nem éreztem benne sem a drámaiságot, sem azt az egyedi M:I érzést, amit itt sokan, és/vagy az összes többi résznél. Zárójelben írom, hogy én imádtam az eddigi részeket, sokáig nem is tudtam rangsort állítani, mert mindegyikben találtam olyat, amitől emlékezetessé tudott válni, és amiért szívesen idézem fel 2-3 évente.

  Hiába fantasztikus, amit Tom csinál VÉGIG, ha nem kap mást, csak egy faék egyszerű forgatókönyvet. Szóval Humannel ellentétben nekem nem az volt a bajom, hogy túlmagyarázták, hanem az, hogy ez egy M:I részhez túl egyszerű.
  A morális iránytű kereséséről csak annyit, hogy ha Baldwin nem mondja a szemébe azt, amit, akkor ez nem derül ki kristálytisztán, mert elvesztünk volna az akcióból akcióba ugrálásba.

  Az, hogy mennyország-szerű(?) háttérrel bevágják az exfeleségét, csak kizökkentett, minthogy drámainak hatott volna. Kettejük között inkább a legvégén (igen, ami valakinek már a coelhos magaslatokat súrolta:D) éreztem magamban azt, hogy kő van a gyomromban, mert iszonyú, amin ez a karakter keresztülmegy..
  És megint jövök a DE!-vel, az egész film alatt azt a problémát éreztem és a 2,5 óra alatt össz 2x tudtam megfeledkezni róla, hogy én Tom Crusie-t látom, nem Ethan Huntot. Emiatt én nem tudok szuperlatívuszokban beszélni róla.

  Néhol a zenéknél úgy tűnt, mintha Hans Zimmer ugrott volna be egy kis TDK/Inception alapanyaggal, Nolan meg egy kamionberántós koncepcióval, és bár ez lett volna csak vele a baj,.. és tökjó volt, hogy nem cgi katyvasz, de mégis hiányzott belőle vmi megmagyarázhatatlan, ami összefogja az egészet.

  Nem feltétlen szükséges meggyőzni az ellenkezőjéről, nem állítom, hogy rossz akciófilm volt, csak azt, hogy ez nem lett a legjobb és szívesebben nézném a következő részt egy másik rendezővel.

  6/10

 46. Mekkora már, hogy a lányán keresztül még Max a legelső részből is kapott egy utólagos tisztelgést! :)

 47. Nekem nagyon vegyes volt a film,rengeteg jó és emlékezetes pillanattal és sok paródiába forduló részel.
  Spoiler alert!
  Pozitívumok:a film majdnem komplett első fele,a wc-s bunyó epic,de lehetett volna még hosszabb,amikor kiszabadítják lane-t ott előtte ahogy Ethan végiggondolja a tervet és zajok nélkül csak soundtrack,az tiszta TDK,a jó értelemben,zseniális mind a két jelenet. A színészek nagyon el lettek találva,Henry Cavil tényleg jó karakter(ez elején),majdnem mindenki erős és karakteres a filmben. A soundtrack nekem nagyon tetszett,meg fogom külön is hallgatni és a filmhez olyan feszültséget adott(bár kicsit mesterkélt volt), hogy libabőr közeli. A fényképezés gyönyörű,az operatőri munka és marha érdekes volt sokszor,nem átlagos darab. Ami még kiemelendő: hangeffektek,elképesztően hatásos,de nem rossz értelemben értve éles volt minden,csikorgás,pisztolylövés,autóhang,stbstb.

  Ami viszont nekem elrontotta filmet: a történet egyszerűen nevetséges sokszor,a film felétől én nem tudtam komolyan venni és beleélni magam(előtte is voltak szájhúzós dolgok,a csatornás mindenki be van építve és mindenki mindenhol ott van,az valami nagyon vicces volt).
  Túl van bonyolítva ,hogy ki kit képvisel,az elején mindenki kurvaokosnak tűnik,aztán pl az apostolokról kiderül,hogy 3 atombombát nem tudnak felrobbantani. Solomon be lett harangozva mastermindnak,de egy sima őrült agyhalott,aki sodródik az eseményekkel, jó dumái vannak de ennyi. Cavill karaktere az elején okos,majd borzasztó buta verőlegénnyé vedlik,így nem lesz több mint bármelyik elvernivaló ember a régebbi MI-kből. Ilsa karaktere teljesen deus ex, a film közepe fele már csak azon is nevetni lehet csak amikor épp közbeavatkozik.
  Az apostolok sajnos megmaradt egy arctalan valaminek,igazi főgonosz,illetve mastermind nélkül. Egyéb:a kedvencem, amikor Huntot be akarják sározni,a csávót,aki n+1-szer megmentette a világot és x-szer megvádoltak már valamivel és mindig kiderült hogy neki van igaza,illetve egy olyan ember sugalmaira hallgatva, aki tömegével nyírja az embereket(Walker).Szóval a csatornás “leszámolásnál” kb az összes vezetőről kiderül,hogy egy agyhalott(CIA,IMF,MI6),és ott nálam elvesztette a film a súlyát,onnantól kezdve mintha a készítők is így csinálták volna a filmet tovább(műfajparódiaként),de lehet hogy csak én rántódtam ki belőle. Az első 5 filmben is voltak valószínűtlenségek,de ebben valahogy nem érezték a határt,teljesen elszállt lett a végére az egész.

  A nyálas részek(mert volt belőle jópár) sajnos ebbe a hangulatba lettek beleírva,ami szerintem minden élüket elvette(Hunt felesége és “drámája”).

  A film egyébként túl hosszú,komplett vágásérett jelenetek vannak,főleg párizsi menekülés túl hosszú.

  Összegezve marha jó alapanyagokból főzött,de sajnos túlfűszerezett ízű film lett nekem a MI:6,túl sok kiszámítható csavarral,és túladhoc-isított történettel.

 48. Evil9: SPOILER

  Azt a “csatornás” jelenetet védeném hiszen be volt avatva Baldwin, Bassett pedig telefonon követte az eseményeket. Úgyhogy a vezetők nem “agyhalottak”.

 49. @Evil9: a forgatókönyvet szerintem is lehet kritizálni, ahogy korábban is írtam. Ez amúgy már az előző részben kezdődött Ilsa kettős/hármas/négyes stb ügynökként, most ezt turbózták még tovább szinte már mindenkivel. Erre írtam hogy szét lehetne ezt feszegetni, másrészről viszont meg azért nem akadtam fenn rajta mert ezzel a hangulattal, ezekkel a karakterekkel, ezekkel az akciókkal, ilyen helyszíneken, ez nagyonis működött (nálam legalábbis mindenképpen)

 50. Simán hozta azt amit kellett.
  Pörgős akció végig nagyon látványos jelentekkel. A történeten kicit dolgozhattak volna és a csatornánál lévő fordulatokat kicsit túl tolták ,hogy akkor most ki kivel van. De ezeken túlépve bőven kárpótol a remek akció a karakterek közötti dinamika a jó zene és a látványos helyszínek. Cruise még mindíg érzi mi kell egy akciófilmbe és a régi iskola egyik utolsó mestere remélem még sokáig szórakozhatok jól a filmjein.

 51. SPOILER

  Voltak jó jelenetei, pl. a párizsi motorozás, amikor szorítottam a karfát és elhűlve jézusomoztam, meg a vécés bunyó, meg a háztetős szaladgálás, meg a fojtogatós verekedés neg helikopteres üldözés majd hegymászás. Ezen jelenetek között viszont unalmas volt sajnos. Veszesebbre kellett volna vágni talán. De Tom kaszkadőrmutatványos marketingje tényleg eladta a filmet, tudtam, hogy melyik ugrásnál törte el a lábát, és láttam, hogy utána sántítva fut tovább néhány lépést, majd vágás, és normálisan szedi a lábát tovább — ott kimaradt két hét felépülési idő. :)

 52. “és láttam, hogy utána sántítva fut tovább néhány lépést, majd vágás, és normálisan szedi a lábát tovább”

  eredetileg is elrontottra volt tervezve az ugrás és kicsi sántításra, csak Tom túltolta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.