Fahrenheit 11/9-előzetes

Igen, Michael Moore visszatér, ismét megpróbál odacsapni egy dokumentumfilmmel, ami Amerika jelenlegi politikai és társadalmi őrületéről szól.

11 hozzászólás a “Fahrenheit 11/9-előzetes” bejegyzéshez

 1. Látom sokat unatkozik az öreg. Nekem már csak azért is famlyguyos versenyfingós marad.

 2. A negyede sem lesz igaz, én annó megettem a cuccait és tökre bírtam, aztán egy két haverom rávilágított a valódi tényekre. Kamu az egész ember.

 3. A Próféta: nocsak, te már láttad?

  “A negyede sem lesz igaz, én annó megettem a cuccait és tökre bírtam, aztán egy két haverom rávilágított a valódi tényekre. Kamu az egész ember.”

  jézusom, de naiv és hiszékeny vagy. a “két haver” rávilágítása igazi földön gurulós momentum. majd jön még egy haver, és arra világít rá, hogy a két haver szopatott agyon.

  az ilyen emberek miatt lehet sikeres moore és bármilyen központi ideológia. az ilyen, gondolkozni nem képes emberek miatt. attól, hogy valaki valamikor nem mondott igazat vagy csak egy oldalról közelített, attól még most mondhat. moore-nál mindig is az egyoldalúság és a szórakoztatásra való törekvés volt a “hiba”, de ettól még rengeteg dolog igaz, amit mond és főleg mutat.

  csak ugye ez az egész úgy működik, hogy ha az ember nem akar elhinni valamit, akkor elkezd ész nélkül keresni valakit, aki megerősíti abban, hogy nem igaz a dolog. és akkor megnyugszik a lelke. aki pedig van annyira fajankó, hogy valami ideológia rabja, az tuti mindig azt fogja mondani, hogy “HAZUDIK!”, akármit is mond az általa korábban megbillogozott illető. és közben nem veszi észre, hogy ő az, aki gondolkodásra képtelen, és őt vezetik meg a “haverok”.

 4. @Próféta
  Tudsz példát mondani? Tökre érdekelne.
  A Fahrenheit 911, és/vagy a Bowling for Columbine-nal van gond?
  A Sicko-t és a Where to Invade Next-et láttad?

 5. @satu
  Ez rohadt vicces.
  Vagy 5 éve nem kommenteltem, de ez nagyon vicces.
  Hogy a viharb lehet ilyen stílusban beszélgetni?
  Ilyen személyeskedés után azt várod, hogy leírja tényleg a véleményét, vagy csak bele akartál rúgni?

 6. @Fota:

  Konkrétumokra nem emlékszem, de youtube-on keresgélnék, a Where to Invade Next és a Sicko emlékeim szerint kapott rendes kritikákat, tételeseket, kb. mint az Inconvenient truth. Rövid válaszokat ne várj a témában, Michael Moore leginkább úgy építette fel a filmeit, mint a már említett Inconvenient truth-ot a készítői, hogy átugrik logikai kapcsolódásokat, amiket nem feltétlen veszel észre nézés közben, ügyes a narratíva szerkesztése, viszonylag kevés volt a konkrét tényszerű hazugság (az Inconvenient-ben több :) , több olyan volt, ahol nem csak az okozhatta a valamit, amire ő mutatott, és nem csak azt okozta (hanem jó dolgokat is, amikor ő csak a rosszat mutatja). A másik, hogy érzelmileg nagyon manipulatív a filmjeinek szerkezete, mert viccelődik és sirdogál, de pont csak annyira, hogy ne vedd észre, hogy ehelyett neked kéne eldöntened az adatok alapján, hogy hogy reagálj.

  Ha találsz könnyen emészthetőt, szerintem oszd meg itt, sokat segítene a magyar nézőponton, miszerint: “ááá az amerikaiak hülyék, hát fegyvermániás sutyerák mind, kivéve hollywood, az jó”.

 7. @Fota A Fahreinheit volt az utolsó nálam, konkrét példát most nem tudnék felidézni, régen volt, de ha gondolod keresek, lemerem fogadni, hogy van a neten bőven erről anyag, felettem pl cherockee jól összefoglalja Moore munkásságát. Laikusként álltam a filmjei elé és engem nagyon is megvett. Pont az említett stílusával.

  “Kedves” @satu

  az ilyen emberek miatt lehet sikeres moore és bármilyen központi ideológia. az ilyen, gondolkozni nem képes emberek miatt.

  Pont, hogy naivan beszoptam az öreg hájas komcsi szövegeléseit és felszínes beböfögéseit, igen, 1x-2x sikerült kinyomoznia pár dolgot, de ettől függetlenül szubjektív, végletekig demagóg és nagyon sokszor érveléstől és bizonyítástól mentesen kijelent. Ezeket alátámasztja érzelmekkel és már el is van adva a nokedli. Hápoghatsz itt nekem, de ilyen böfögés után, amit te kommentnek nevezel, nem hiszem, hogy én volnék az agyatlan.

 8. #7

  Bölcs barátaid felvilágosításainak köszönhetően már abban hiszel hogy a föld lapos? Vagy hogy nincs klímaváltozás?

 9. Nagy kókler ez a Moore. Semmi konkrét bizonyítás csak végig az üres duma. Jó mondjuk ezért fizetik. Ha valóban megmondná a tutit nem engednék megszólalni se.

 10. @Loosday

  Aham, szóval, ha nem vagyok Moore hívő, akkor csak egy laposföldes conteós birka lehetek. Értem.

  Mondom rávilágítottak a valódi tényekre, amit Moore nem tesz meg, vagy elviccel, demagóg módon kiragad a környezetből és/vagy egyáltalán meg se magyarázza, csak kijelenti. Könnyű bedőlni Moore-nak, dühítően könnyű.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.