First Man másodszor

Ryan Gosling alakítja Neil Armstrongot. Igen, Damien Chazelle (Whiplash) új filmje a holdraszállásról, és az oda vezető nehézségekről szól. Baromi erős drámának tűnik az eddigi előzetesek alapján, semmi kikacsintás.

update: a posztert is betettem.

update2: most olvasom, hogy a Velencei filmfesztiválon már vetítették, és iszonyat jó kritikákat kap ez a gritty space drama.

human
írta
2018. 08. 29. 19:00
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “First Man másodszor” bejegyzéshez

  1. Nekem már az első vastagon eladta (sőt, igazából már amikor nézik a fellövést, és mindenki hunyorog/elfordul, kivéve Armstrong, mi meg a tükröződést nézhetjük az arcán… :) zseniálisan megkomponált másodpercek). Ilyen stádiumban már nem szoktam előzeteseket nézni, de nem mintha elspoilerezhetne bármit, szóval… :D

  2. Továbbra is masszívan kiábrándító, hogy az egész film (legalább) 3 ember helyett lényegében 1-re épül. Majdnem mindent végigcsinált mellette pl. Aldrin, teljesen érthetetlen, miért kell ennyire butítani a felállást.

  3. Majd kiderül milyen lesz. Ahogy látom inkább az emberi oldalára koncentrálnak az egész dolognak, ami pozitív, csak ne vigyék túlzásba.

  4. Teljesen irreleváns, hogy Aldrin és Collins hogyan és mit tettek akkor, a film címe nem véletlenül First Man és nem First Men.

  5. Az első előzetes sokkal jobb volt. Nem tudom, olyan sterilnek és kimértnek tűnik az egész.

  6. Mielőtt nagyon nekiestek, hogy miért koncentrál ennyire a trailer Armstrongra, hát azért, mert marhára nem csak az Apollo-11-ről fog ám szólni, ergo Aldrin és Collins csak menet közben jön be a képbe. 0:53-nál sem az Apollohoz sétál, hanem a Gemini-8-hoz, Dave Scottal párban, az volt ugyanis az a misszió, ahol Armstrong lélekjelenlétén múlt, hogy a meghibásodott, és egyre gyorsabban forgó űrhajón nem ájultak el mindketten, és meg tudta oldani a helyzetet, itt is ez a riogatás fő forrása ám.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.