McClane lesz a címe

Újabb hír van a Die Hard előzményfilmről, ami ezek szerint araszolt az elkészülés felé sajnos. Az mindegy Hollywoodnak, hogy az első Die Hardban lett egy átlag zsaruból hős. Most megmutatják, hogy már előtte is…

Az Empire értesülése szerint a McClane címet kapja a film, és a producer szerint a Bruce által játszott öreg John ugyanannyi játékidőt kap majd, mint a fiatal újszínészes, mivel Bruce nélkül nincs Die Hard film, hogy gondolhatta bárki komolyan azokat a régebbi híreket, amikben főleg a huszonakárhány éves srác lett volna előtérben, hiszen olyan mellélövést még sosem láttunk Hollywoodban ugye.

I don’t know how you do Die Hard without Bruce. The idea that he’s not very significant in this movie is not accurate at all. We are gonna explore John McClane in his twenties. But just as prominent is the 60-year-old version.

Tényleg az az egyetlen reményünk, hogy az öreg McClane egy aktuális ügyéhez kell felidézzen a béna fiatalkorából jeleneteket, és azok tényleg nem lesznek túltolt hősiesek, csak nyomokat adnak a “jelen” nyomozásához. Bár ha azt nézzük, hogy Willis milyen öreg már, és mennyire szeret mostanában akciófilmekben szerepelni, akkor lehet ezzel sem lennénk beljebb.

45 hozzászólás a “McClane lesz a címe” bejegyzéshez

 1. Hát igen, a problémát jól összefoglaltad. Nem tudok mit hozzátenni. Maximum annyit, hogy azt olvastam, a forgatás akár idén is startolhat, mert a forgatókönyv a nyáron elkészült.

 2. tegyük fel elkészül a film, és óriási siker lesz. Akkor a már bevezetett új színész kap folytatásokat?

 3. Pobtosan ezt akartam irni. Kvazi rebootrol beszelhetunk, ami ha penzenel lesz, folytatasokat kaphat az uj pacakkal.
  15-20 ev mulva meg sakkozhatunk, mint az SW-vel, mert a DH3 addigra DH6, a DH4.0 DH7.0 lesz…

 4. Kenny: Azért mert egy pg13 Die Hard in name only. McClanet nem láttam a filmben csak egy unott Willist aki se nem volt véres, se nem káromkodott de legalább Avengerst megszégyenítő hősieskedést tolt. Köze nincs a Die Hardhoz.

 5. Kenny: hát én most néztem újra a 1-4-ig, és én is úgy emlékeztem, hogy a 4 még elment. Hát nem, olyan rosszul öregszik, mint Bruce tata…

 6. Ez egy borzasztó ötlet. Inkább akkor csináljanak belőle TV sorozatot, mint a Halálos fegyverből. Nekem az sem jön be, de sokan szeretik valamiért. Bár az is igaz, hogy a filmes renomét már sikerült lerontani a 4-5-tel, szóval ennél lejjebb már nem igazán lehet süllyednie a franchise-nak.

 7. A legelfogadhatóbb az lenne, ha a múltban játszódó nyomozást nem tudná megoldani, mert fiatal, zöldfülű, béna, és 60 évesen újra belefut egy nyomba, végigmegy ugyanazokon a dolgokon, és a végén yippee ki yay mothertrucker lesz.

 8. Tipikusan egyből fikázzátok,de még fogalmatok sincs miről szól a film.Én megvárom legalább az előzetest aztán nyilatkozok..

 9. Roberto: Általában én is így vagyok vele, de gyűlölöm amikor egy legendás ikont rebootolnak valami fiatal suhanccal. Ezért is bojkottáltam a Solo filmet is. Egyszerűen ez nem fér bele nálam. Legyen új ötlet, új rendőr, fiatal színész, de ne a régi dicsőségen akarjanak hasznot húzni.

  Kissur: Mondjuk szerintem John egyik filmben sem az a tipikus “nyomozó” volt, hanem inkább az előbb lőj aztán kérdezz típus, szóval ebből sem hiszem, hogy hihető sztorit tudnának kihozni.

 10. Lehetséges, hogy félig meddig az eredeti regény feldolgozása lesz? A “The Detective” folytatása volt alapból a könyv, amiből az első Die Hard készült.

 11. Kissur:

  Ez egy remek ötlet. Ennek a koncepciónak tényleg csak ilyen formában lenne értelme. Tényleg nagyon ötletes. Remélem, ilyesmire mennek majd.

  Pl. mekkora már a Miami Vice TV-sorozat első részében (ha jól emlékszem), hogy nem oldják meg az ügyet, hanem a drogbáró szépen elszelel a jettel. Egy ilyesmi befejezés jót tenne az ifú McClane-nek is.

 12. McTiernan tényleg jó lenne nagyon. Csak a börtönbüntetése miatt (illegális lehallgatás) 2003 óta nem kapott filmes munkát. :(

  Pedig eddig rendezett 11 filmet, ebből öt-hat klasszikus és baromi erős. Nagyon szeretem a filmjeit.

 13. Kövezzetek meg, de nekem a 4. rész is nagyon adja, igaz az első 3 szintjét nem éri el. Az ötödik csalódás volt, ezt meg inkább meg se csinálják.
  Osztom azt az ötletet, hogy legyen teljesen más karakterrel, más színésszel egy reboot a mai igényeknek megfelelően a mai korban játszódva, ne a Bruce-féle vonalat nyomják ismét sárba.

  Nekem pl az új Bosszúvágy nagyon bejött, pedig a Bronsonos sorozatot is szeretem.

 14. Remélem itt is találnak a rendezőről majd valami disznóságot és lefújják az egészet. Vagy jegelik vagy száz évig. Szánalmas az egész.

 15. Várható volt, hogy ez a forgatókönyv valósul meg. Ha eléri a 4.0 szintjét én már elégedett leszek.

 16. Ha már manapság jönnek vissza a 80-as években játszódó gyerekfilmek, akkor miért nem kreálnak egy 80-as években játszódó akciófilmet vérrel, káromkodással, ütős egysorosokkal, meg olyan mindenttelibeszarok hőssel amilyet Willis Játszott a Die Hard-ban és az Utolsó Cserkészben, Mel Gibson a Halálos Fegyverben, vagy Rourke a Harley Davidson és a Marlboro Man-ben? Ennyire nincs ötlet? Anno minden stúdiónak megvolt a maga Die Hard-ja, egymás mellett ontották magukból az ilyen filmeket, most meg 1 darab új hőst nem képesek kitalálni??? Mi lesz legközelebb, a fiatal Dirty Harry-ről készítenek filmet?

 17. @bobjay: Pssszt! Meghallják!
  Amúgy szerintem meg rosszabb már nem lehet, mint az 5, szóval próbálják meg…
  Azért én adnám ha a végén heroikus halált halna, magával rántva a főgonoszt.
  Egyébként meg nem hiszem el, hogy nincs egy sikeres (és jó) rendező/forgatókönyvíró a szakmában aki szintén ezen nőtt fel és akár ingyen megcsinálná…

 18. A régiek értékéből nem vesz el semmit. Pénztárcával kell szavazni ez az egy ami működhet hosszútávon, ha sok ilyen megbukik akkor talán 20 év múlva nem kell Katniss Everdeent megnézni mennyire badass volt 6 évesen.

 19. @bobjay muhaha a fiatal Dirty Harry csakis Scott Eastwooddal :D Hamár elbasszák csinálják rendesen.

 20. @Kenny
  Mert a negyedikben kiherélték a karaktert, elvettek szinte mindent, ami miatt az első három részben megkedveltük: se cigi, se pia, se gyógyszer, se atléta, se káromkodás, se idézhető szövegek és az akciók is vértelenek/szétvágottak.
  Hol van (az egyébként qrvajó színész Timothy Olyphant) durcás rosszfiúja a Gruber tesóktól vagy Stuart ezredestől?
  Pont azért bántják annyian, mert csak “nézhető” és “egész jó” lett, nem klasszikus.
  Az ötöst meg fedje homály örök időkre, szégyenletes fércmű.

 21. “Die Hard: McClane”

  Akkor már legalább ez legyen a címe, ne csak “McClane”, bár az IMDb így ismeri továbbra is: “Die Hard: Year One”

 22. “az IMDb így ismeri továbbra is: “Die Hard: Year One””

  az IMDB nem jó készülő filmekre, hányszor kell még mondani? Főleg ha még nem is forgatnak. Sokáig Year One volt a munkacím, az igaz, de nem az a friss hír. Még lehet ez is változik.

 23. human:

  Nem vagyok hülye, tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, én csak leírtam, hogy mi van az IMDb-n éppen. Basszus. Kissé agresszívnek tetszik lenni az olvasóival, nem gondolja? :D

 24. Zoli: nem vagyok agresszív, egyszerűen csak nem értem, hogy minek elővenni az IMDB-t ilyen helyzetekben. Szerintem random átlagemberek sem oda mennek, ha hírt akarnak keresni a következő Die Hardról.

 25. “Ez egy remek ötlet. Ennek a koncepciónak tényleg csak ilyen formában lenne értelme. Tényleg nagyon ötletes. Remélem, ilyesmire mennek majd.” :DD ez van a posztban is. Mármint senki nem olvasta??

 26. az 5. rész, a jelenlegi Bruce és ilyen koncepció mellett nem tudnak mit kovácsolni hozzá, amitől ne egy bődületes nagy f*ck off legyen a reakcióm az egész projektre.

 27. Legyen baromi jó a film és bukjon brutálisan nagyot a mozi pénztáraknál… Szerintem ez lenne a tökéletes párosítás.
  A negyediket láttam párszor, valahogy hozzám került anno az unrated verzió is (sajnos soha nem adták ki BD-n csak DVD-n a tengeren túlon), és igaz amit fentebb írnak. Jó-jó de nem klasszikus. Viszont ilyen szempontból a 2-dik csak klasszikus, de nem annyira jó, legalábbis számomra. Én 1-3 hívő vagyok és az 5-dik létezését megtagadom.
  Bruce-szal tényleg az a probléma, hogy unja az ipart, és ezt se fogja nagyobb kedvvel eljátszani.

 28. human, azért nem pont az van a posztban, hogy megoldatlan ügyet folytat, nyomokat más okból is hagyhat. Amúgy az ötlet pont azért jó, mert így elkerülhető az, hogy a fiatal zsaruból hőst csináljanak, hiszen csődöt mond.Így nem fetétlenül írnák felül az első filmet. Ettől függetlenül aggódok.

 29. Mondjuk az várható volt, hogy egy megoldatlan ügyön fog dolgozni fiatalon, mert ugyebár kell valami, ami miatt eltávolodik a családjától. Csak családi drámázás ne menjen az akció rovására.

 30. “azért nem pont az van a posztban, hogy megoldatlan ügyet folytat, nyomokat más okból is hagyhat”

  hát ha egy mostani ügy megoldásához a régi ügy kell, akkor mégis mire gondolhattam? lehet nem tökéletes a poszt, de a fejemben az is volt amikor írtam, amit Kissur egy kicsit máshogy írt le, és az aktuális alatt azt értettem, amin épp dolgozik, ami nyilván kapcsolódik valami régi ügyéhez, ha az emlékei kellenek hozzá. Lehet egy cold case, lehet egy lezárnak hitt ügy, amiben hirtelen új infó van és újra kell nyitni. Mármint ez tényleg azért zavar csak, mert fullra ez is volt a posztba.

  De ez még mindig furcsán illene McClane-hez, hiszen igazából nem a nyomozásban volt erős a franchise, ahogy más is említette.

 31. Konkrétan szinte semmilyen nyomozás nem volt soha, csak lövöldözés meg bomba vadászat :D

 32. “De ez még mindig furcsán illene McClane-hez, hiszen igazából nem a nyomozásban volt erős a franchise, ahogy más is említette.”
  Értem én, igazad is van, de hát mindenki máshogy értelmez dolgokat. McClane-hez valóban nem illene a nyomozósdi, de hát a Nakatomi előtti McClane-ről beszélünk. Mert csak ott lett azzá, akit ismerünk. Azt nem állítom, hogy ez feltétenül jól sül el, de valahol logikus. Mint ahogy az 50 éves McClane sem mászkál izzadt trikóban, már nem dohányzik és másban is változhatott, csak hát az a kérdés, kíváncsiak vagyunk-e erre? Az 5. rész alapján nem biztos…

 33. Izzadtságszagú rebootnak ígérkezik. Igazából ha az ötödik etapból indulok ki.. az a film egy gyalázat volt, valószínűleg ez is az lesz. Die Hard vígjátéknak is rossz, nem hogy Die Hard filmnek. Fáj, hogy meggyalázták a karaktert. És Bruce bácsi ehhez a nevét adta… kb. olyan lecsúszóban van, mint Nic Cage úgy 15 éve… Lehet, hogy ezt a rakás sz*rt komolyan gondolták és lehet, hogy Magyarországon forgatták, de Gangsta f*szom meg a Kamarás Iván is inkább viccnek ment el, minthogy komolyan lehessen venni. Egyszerűen szégyen és erre képesek voltak pénzt költeni…
  Az ötödik létezését én is tagadom, a negyedik szódával elmegy, de az igazán jól sikerült részek az első 3 rész.

 34. Reakcióm a hírre, mint amikor Zeusz ordítja a taxiban a parkban:mekkkklééén!!!!!
  Kell, mint egy falat kenyér.

 35. Én már csak azért várnám, hogy láthassam, mit szenved a magyar forgalmozó a címadással :D
  “Most már aztán kifejezhetetlenül drága az életed!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.