22 July-előzetes: egy terrortámadás és a hatása

Nagyon kemény ősz lesz a Netflixen, a sok filmjük között talán lesz tényleg jó. Esetleg pont a Paul Greengrass (kamerarángatós Bourne-ok, Captain Phillips) nevével jegyzett Július 22? A dátum a Norvégia ellen elkövetett legnagyobb terrortámadást jelöli, amikor egy férfi felrobbantott egy autót, aztán egy tiniknek rendezett személyiségfejlesztő táborban öldökölt. Az ámokfutása 77 életet követelt.

Nem csak az durva eseményeket mutatja majd be a film, hanem az utána történt dolgokat is, ahogy a nemzet a gyógyulás felé lépett. Ide teljesen illik Greengrass dokumentalista stílusa, lehet kapunk majd pár gyomrost, legalábbis így az előzetes alapján.

human
írta
2018. 09. 05. 03:34
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “22 July-előzetes: egy terrortámadás és a hatása” bejegyzéshez

 1. És a csávó kb 100+ áldozatra kapott ~20 évet ha jól elmékszem, mert a törvény ott ennyiben határozza meg a maximumot. Bőven középkorú lesz, ha kijön.

 2. Wittgen: Valóban nincs tényleges életfogytiglan Norvégiában, 21(vagy ekörül) a max, de mivel a csávó a mai napig a megbánás legkisebb jelét sem mutatja nem fogják kiengedni soha, bentarthatják tovább is, ha fenáll a veszélye, hogy újra elkövetés valamit. Ez gyakorlatilag életfogytiglan, soha nem jön ő ki a börtönből (ahol azon nyafog hogy csak PS2-je van és hideg a kávéja…)

 3. Wittgen

  Egyfelől ahogy LordViktor leírta, nem fog kijönni soha, másfelől érdemes a norvég igazságszolgáltatásra némileg másképp tekinteni. Ez egy elég szélsőséges eset, de alapvetően az a célja, hogy az emberek a társadalomba a büntetésük letöltése után vissza tudjanak illeszkedni. Értsd ne az történjen, mint idehaza, hogy az elkövető a börtön után még mélyebbre zuhan és könnyedén ismét elkövet egy bűncselekményt.

  Human

  Az elkövető és a sziget nevét direkt hagytad ki? Csak mert ezekkel futottak a szalagcímek a sajtóban.

 4. ez is jó lesz, DE inkább az Utoya, július 22-re mennék el, de nem hiszem hogy lesz rá esély a Cinefesten :(

 5. Biztos érdekes lesz a film megfogom nézni,egyébként nem volt terrorista hanem ámokfutó sosem értettem miért terroristának hívják.

 6. Nem terrorista , egy neonáci fasiszta gyökér.

  A külföldieket főleg az iszlám vallást gyűlöli ,és ugy gondolja hogy így kell megállítani őket.

  Minket magyarokat pedig éltet és elismer ,mert már egyszer megállítottuk őket.

 7. Nem tul korai meg errol film? Mindenki latta a hirekben par eve amikor tortent, es a tarsadalomban tobb ido kell, hogy valodi hatasat latni lehessen, stb.

 8. Nagyon érdekes filmmnek tűnik. A 2015 óta folyamatosnak mondható terrorhullámról is csinálnak majd valami hasonlót?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.