Kursk-előzetes

Thomas Vinterberg filmet forgatott az orosz Kursk tengeralattjáró tragédiájáról, aminek során egy politikai játszma miatt nem fogadták el az Oroszok a NATO segítségét a mentésben. Ezt a részt a családok szemszögéből is bemutatja a Kursk.

Klausztrofóbiás, drámai, ki tudja mennyire pontos film, amiben Léa Seydoux, Colin Firth és Matthias Schoenaerts főszerepel. Nem tűnik rossznak, de valami mégis hiányzik ebből, ami miatt igazán várni tudnám.

human
írta
2018. 09. 11. 03:50
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Kursk-előzetes” bejegyzéshez

  1. Max von Sydow basszus, örk életet ennek a skandináv óriásnak és még tíz filmre való életerőt :D

    Két biztos pont van a filmben:

    1. A Kurksz utolsó túlélői napokig vártak a segítségre a hajó egyik elszeparált rekeszében – üzeneteik, a felhasznált világítóeszközök (többnyire fáklyák) eleve ezt bizonyítják, úgy látom ebből a film használni is fog. Név szerint tudni kik voltak az utolsó túlélők és mik voltak az utolsó gondolataik (mivel lejegyezték őket a hozzátartozóiknak).
    Ma már ez legkevésbé sem lenne nyilvános, az ukrán háborúban 100x több orosz katona halt meg, a tizedüknek nem ismerjük a sorsát, ez viszont még a teljes médiauralom előtt történt orosz anyácska berkeiben.

    2. Az orosz felsőbb politikai és katonai vezetés tudott az életben maradottakról, de presztízskérdésként kezelte a balesetet amíg az utolsó utáni lehetőségük is elfogyott a túlélőknek.

  2. Van esély rá, hogy jó film legyen. A rendező és a színészek jók, így simán lehetséges, hogy kiemelkedően sikerült. A téma pedig szomorú, de jól megfilmesíthető. Olvastam egy könyvet (Peter Truscott: Kurszk) a témáról, ha hitelesen sikerül a visszaadni, akkor jó lehet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.