Blockbuster watch: leápolta a pénztárakat

Kemény hétvége volt: a Nun a Conjuring franchise legjobb nyitóhétvéjét hozta, és Tom Cruise legtöbbet hozó filmje a Fallout lett 725 millióval.

A The Nuntól nem meglepő, hogy durván nyitott, de talán ez érdekesebb a szikár 53,8 milliós számmal szemben: a második legjobb szeptemberi kezdő hétvége. Gondolom kitalálható mi van előtte: szintén egy R besorolású horror, az It, ami tavaly 123 millióval kaszált (a régi cikkünkben a becsült adat volt). Természetesen a nővérke nemzetközileg is jól muzsikál, két ekkora siker után gondolom várható lesz, hogy több horrorfilm kerül majd szeptemberben a mozikba.

A Peppermint hozta az elvárt számokat, egy hangyányit kevesebb pénzt kaszált, mint a John Wick, csak 13,42 millió jutott Jennifer Garner akciófilmjének, de legalább nem rögtön bukta. A nézők is szerették, bár ha jól látom akkor a kritikusok szétszedték. Meglátjuk hogy tartja magát. Amúgy durva ez a hétvége, hiszen egy 27% és egy 13%-os film tarolt. Tavaly az It 85%-os RT számmal bírt.

A következő hétvége is durva lesz odakinn: The Predator, amiről csak “jót” hallani, és az A Simple Favor, ami meg Feig thrillerje. Az egyikre ezekből muszáj lesz menni.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. The Nun – $53,807,379 – össz: $53,807,379
 2. Peppermint – $13,423,255 – össz: $13,423,255
 3. Crazy Rich Asians – $13,148,404 – össz: $135,770,569
 4. The Meg – $6,094,327 – össz: $131,637,101
 5. Searching – $4,570,235 – össz: $14,366,365
 6. Mission: Impossible – Fallout – $3,885,798 – össz: $212,202,565
 7. Disney’s Christopher Robin – $3,404,931 – össz: $91,934,021
 8. Operation Finale – $2,871,184 – össz: $13,935,630
 9. BlacKkKlansman – $2,609,915 – össz: $43,498,445
 10. Alpha – $2,517,768 – össz: $32,460,286
human
írta
2018. 09. 12. 03:43
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Blockbuster watch: leápolta a pénztárakat” bejegyzéshez

 1. Hát a Simple Flavorben legalább Anna Kendrick meg Blake Lively nyom egy boomchikawahwah-t, hátha ettől jobban érdekel valakit. A twittere kikerült csókjelenet hátha megsegíti és legalább már van egy szilárd célközönsége, ami képes elmenni emiatt a moziba.
  A százalékok nem izgatnak “besegítek” az apácának. Durva ez a Conjuring franchise

 2. “két ekkora siker után gondolom várható lesz, hogy több horrorfilm kerül majd szeptemberben a mozikba.”

  De hiszen az apácát is pont az It sikere miatt tették júliusról szeptemberre, jövőre meg az It2 kibérelte ezt a szerepet.

 3. pár dolog még pluszban:

  1. a Conjuring franchise 5 film után egyelőre 1.34 milliárdnál jár globálisan. döbbenetes.

  2. a Mission Impossible-nek némi esélye lehet a 800 millióra összesen nemzetközileg, ami szintén kiváló eredmény lenne.

  3. Peppermint azért 4500 dolláros átlaggal nem semmi ilyen kritikák mellett. nyilván nem fogja jól tartani magát mostantól, de azért valami miatt betalált a közönségnél, lehet a bosszúálló nő lesz most majd a trend a vendettázó öregek helyett.

  4. A Meg pár napon belül átesik a globális félmilliárdon, ezt is ki hitte volna a nyár elején.

 4. Abelh miből gondolod a 800 milliót?Azért az már hihetetlen.Vagy van még hátra jelentős ország ahol nem megy?

 5. Csabi:

  lehet benéztem, valamiért azt hittem a kínai eredményeket még nem frissítették, és pár millió még befolyik más piacokról is szép lassan.

 6. A Zapáca nem rossz, de sajnos felejthető. Én bírtam, mert fosós galamb vagyok, de nagyon a karakterre/színészre építették a filmet jumpscarebe csomagolva. Meglepődnék, ha jövő hétre nem esne vissza nagyon.

 7. Misi85: igen, még több horror lesz, nem csak 1 nagy, erre gondoltam, aztán szépen kiégetik a hónapot, ha olyan rosszak, mint a Nun

 8. Csabi: ha nem rögtön hőzöngenél már megint, hanem csak nyugodtan jeleznéd, hogy mikor írtad és lehet elkapta a spamszűrő, hiszen normális komment volt, akkor talán értelmesebb embernek tűnnél és nem egy toporzékoló gyereknek.

  visszatettem, mert ontopik volt, de fejezd be, hogy rögtön anyázol, ha valami véletlenül nem kerül ki, nem a szüleiddel beszélsz, akik mindent el kell viseljenek tőled.

  Mivel nem tudsz viselkedni, így újra előmoderálós listára teszlek, csak mondom, hogy felkészülj. Ha ennyire nem értesz egyet azzal, ahogy vezetem az oldalt, akkor tényleg nyugodtan olvass mást, mert amit művelsz, az szerintem rombolja a közösséget, és továbbra sem fogom korlátok nélkül hagyni.

 9. Abelh

  Hangya és a Darázsról néhány szó, így 2 hónap után, milyen az összkép? Csak mert úgy emlékszem, hogy a nyitás után csalódást írtál.

 10. Human:
  Azért remélem nem az lesz, hogy szeptemberben minden hétre akarnak horrort mert annak sok értelme tényleg nincs. És igen az apáca is csak azért tarolt, mert a démonok között név eladja de az végeredményeket látva eddig egyik spinoff-juk sem sikerült jól.

 11. Mekare:
  Kinek mi. Nekem az a leggyengébb. Még az apáca is jobban lekötött. Biztos azért, mert a Dead Silence után nekem az Annabelle csak erőlködés.

  Dehogy visszatereljem a szót a héten is az alacsony % fog diadalmaskodni.

 12. az apáca igazából messze nem akkora kalap szar, mint amilyennek vártam, persze én alapvetően szarba se veszem az ilyen hülye démonos horrorokat. viszont nem ijesztő. mármint persze barátnőmnek folyton el kellett vennem a kezét a szeme elől, de az irreleváns. voltak olyan jelenetek, amik jól néztek ki, és sokan valamiért féltek is tőle, pedig csak a poszteren is meg mindenhol mutogatott címszereplő néz a kamerába, az miért ijesztő xd meg néhány gyenge jumpscare. huuha, nem semmi. azon nagyot néztem, hogy a terem szinte tele volt már a reklámok kezdetekor is. hiába, a horror a legnagyobb biznisz

 13. Misi85: persze kinek mi, de ha azokat a százalékokat nézzük ami alapján az apácát is leírják látatlanban akkor aszerint ha jól emlékszem(!) az Annabelle 2 sikeres volt 😁
  De a többiről nem is tudok még az Annabelle első részét se láttam, csak Creation és most Apáca lesz ezekből a külön filmekből
  Nálunk a helyi mozi kb csak a Rock filmekkel és a horror filmekkel megy egyfolytában teltházzal, most az Apáca miatt is ki lett lőve a Slendermanes film, ami gondolom pedig szintén horror

 14. Madhew:

  bocs, ha esetleg még olvasnál vissza :)

  szép siker kerekedett belőle. az volt gyanús, hogy péntekről szombatra akkorát esett az első hétvégéjén, ami blockbusterek terén elég példátlan, és erre rátett a második hétvége zuhanása is. Nyilván az utóbbit nem kellett katasztrófaként megélni, mert még nyári MCU moziknál is 60% körüli esés a trend, de a kettő együtt már csúnyán nézett ki.

  szóval akkor úgy tűnt, hogy a 200 millió sem biztos, hogy meglesz, aztán szépen tartotta magát, kicsiket esett később, úgyhogy otthon bebetonozta a szép eredményt, eladott jegyekben az elsőt is befogta. és akkor végül Kína lökött még rajta egy nagyott és globálisan is kaszált. szóval ennyi, végül hozta az elvártakat :)

 15. Abelh

  Visszanéztem ide ám a válaszért! :)

  Jó ezt hallani, szurkoltam neki, még ha az első rész jobb is lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.