Heti mozibemutatók: szeptember 13.

Nem tudom mi a fene legyen, mert baromira nincs kedvem elmenni a Predatorra. Mármint valószínűleg közepes film, hallani, hogy a vágásnál megszaladt a kezük a fókuszcsoportok után, de a Shane Black által írt dumák elvileg feldobják, szóval tuti szórakoztató. Valahogy mégsincs kedvem rohanni rá.

 • Predator – A ragadozó (The Predator) – Alan?
 • Három nő (Se rokh) – iráni dráma.
 • Macskafogó – a Pólus és az Uránia moziban, de megnézhető a felújított macskafogó.
 • Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) – mivel a hivatalos címben egy smile van, így azt hiszem nem én vagyok a célcsoport ennél a magyar filmnél.
 • Egy kis szívesség (A Simple Favor) – Anna Kendrik, Blake Lively, Paul Feig.
human
írta
2018. 09. 14. 03:56
megjelenés
58
hozzászolás


58 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: szeptember 13.” bejegyzéshez

 1. Szombaton nézzük a Ragadozót. Félek csalódni fogok, de nem hagynám ki, mégis csak fan vagyok.
  Szerintem menj el rá te is human.

 2. Mi ez a smile diszkrimináció?

  Egyébként ez a lista alapján sztem egyértelmű. Macskafogó. Mestermű nagyvásznon, és ezt nem lehet megunni. Predatort egyébként ahogy nézem eddig csúnyán lehúzzák a kritikák.

 3. én sem rohanok, kényelmesen besétálok majd vasárnap délután. azt az első előzetes óta tudom, hogy nem egy jó film, de az utána lévők legalább arról meggyőztek többé kevésbé, hogy ha más nem is, de szórakoztató lesz. és egy szórakoztató akciófilm sose rossz, hát még predatorokkal. aztán majd kiderül

 4. Az egy kis szívesség egy tök vállalható film lett,a vége teljesen szétesett,de a film kétharmadáigszerintem zseniális,fanyar poénokkal,szép fényképezéssel,egész jó színészi alakításokkal. Laza film

 5. A smile szerintem azt hivatott jelenteni, hogy bár ezt kívánja, de próbálja finomítani, és védekezni, ha esetleg tényleg megteszi az illető. Így próbálja meg levenni az üzenetének a súlyát saját magáról a küldő. Madarász Isti azt írta róla, hogy meglepő módon erős érzelmi töltettel rendelkezik a film.

 6. Macskafogó alap, semmi pénzért nem hagynám ki. Eddig csak VHS-en és DVD-n láttam, mindkettő 4:3-as. Egyedül azt remélem, hogy kibírom kussban és nem mondom végig a szöveget. ÉS MÁS SEM MONDJA. :D

 7. 1. nyilván csak előzetes review-k, de azok alapján Paul Feig jobb thrillert forgatott, mint Shane Black Predator filmet. világvége?

  2. a remélem…címűnél elfér az a smiley szerintem. teljesen véletlen a prayer before dawn előtt jött szembe a trailer és elég egyértelmű miért és hogyan került oda a mosolygós fej.

 8. A Valami Amerika 3 óta nem láttam olyan rossz filmet, mint a Simple Favor. Egy identitászavaros idiótaság az egész. Megnézték a Gone Girlt (a sztori 80%-ban egyezik), aztán lerántották az egészet az Amerikai Pite 7 szintjére. De az egész közönség röhögött, szóval tuti hogy én vagyok a foggyos.
  Ha rám hallgattok, akkor kihagyjátok és oda kerül ez a rakás szerencsétlenség, ahova való: a feledésbe.

 9. Szerintem nem lett rossz a Predator, Én elvoltam vele, amúgy is szeretem a Predator filmeket. Értelemszerűen olyan Predatort már nem lehet csinálni, ahol senki se tudná, hogy mi az a szörny, úgy mint a Predator 1-ben.
  Talán ez lehet egy újabb lépés a folytatás elgondolására, mondjuk egy kemény ember-predator háborúra.
  Összegezve, ez szerintem egy jó film lett.

  Üdv.:Wolfpet

 10. Attól függ, ki mit vár el a Predatortól, annak függvényében fog tetszeni, vagy sem. A film – mint film – nem rossz, de vicc kategória, akarom mondani egy filmvígjátéknak sikeredett, különösen a vége felé…

 11. Megnéztem tegnap A Predatort.

  Jókat nevettem, voltak király poénok, tényleg.
  De túl sok, és így nem volt elég komoly.
  Összességében szerintem nem tiszteli eléggé a saját alapanyagát.

  Szórakoztató, de mítoszromboló. Nem hiszem, hogy megérte…

  Az ellenkezőjét reméltem az eredeti film egyik szereplőjének tollából…

 12. Mi is Predátorra neveztünk be az asszonnyal vasárnap esti matinénak. Nem számítok sok jóra, de remélem elleszünk egy laza másfél – két órára.

 13. human:

  sajnos elég félrevezető az a smile a címben, de hidd el ez semmilyen célcsoportra való utalás.
  Nem gondolom, hogy meg tudnálak győzni róla, de tényleg érdemes megnézni.

  Totálisan szkeptikusan ültem be rá, és hatalmas pozitív csalódás volt a vége. Magyar filmeknél sokszor lesz “fals” érzetünk a vásznat nézve, de itt szó sincs erről.(mind színész, rendezés, stb. fronton)

  Aprópénzből készült a film, Filmalapos támogatás nélkül, le a kalappal a készítők előtt.

  Menjetek és nézzétek meg.

 14. ez a helyzet. jóbol is megárt a sok.

  én imádtam az IRON MAN filmeket, főleg a 3-at.
  a mostani avengers-re nem mentem el, és amit letöltöttem, azt sem néztem még meg.
  a predi sem izgat.

 15. Én megvagyok csúszva, az Apácára megyek, illetve Macskafogóra is nagyon szívesen mennék, de ha egy teljesen új film jegyárát kell kiperkálni, akkor azért már nem.

  Shane Black már rendesen is bocsánatot kért a haverja szerepeltetéséért, ha valakit ez tartana vissza a filmtől, bár kétlem…a Nice Guys esetében pl én is tojtam volna rá azért, itt már eleve ahogy közeledett a premier úgy érdekelt egyre kevésbé a dolog, tökmindegy a film körüli sztori. Én akkor bírom Blacket, amikor valamit a nulláról csinál.

 16. “A smile szerintem azt hivatott jelenteni, hogy bár ezt kívánja, de próbálja finomítani, és védekezni, ha esetleg tényleg megteszi az illető. Így próbálja meg levenni az üzenetének a súlyát saját magáról a küldő. ”

  általában ezt jelenti egy negatív mondat végén, ebben nincs vita vagy megfejtés, ettől még nevetséges egy film címében.

 17. “nyilván csak előzetes review-k, de azok alapján Paul Feig jobb thrillert forgatott, mint Shane Black Predator filmet. világvége?”

  én ovlastam olyat is, hogy Lifetime film szint a Favor, szal :D

 18. Nekem a traiel elég volt a “:)”-ból, a kiscsaj annyira ripacs, hogy már fáj. Vannak a tv-ben ezek a kamu tragédia-valóság show-k. Na az a szint kb.

  “ez a helyzet. jóbol is megárt a sok.

  én imádtam az IRON MAN filmeket, főleg a 3-at.”

  Hogy tessék?! :D

 19. “sajnos elég félrevezető az a smile a címben, de hidd el ez semmilyen célcsoportra való utalás.”

  akkor talán nem kellett volna odaírni? Lehetett volna csak a film tagline-ja.

 20. “Shane Black már rendesen is bocsánatot kért a haverja szerepeltetéséért, ha valakit ez tartana vissza a filmtől, bár kétlem…”

  A vágást nem arra értettem, úgy olvastam máshol is gond volt vele, láthatóan fókuszcsoport után nekiestek.

 21. Marketing szempontjábol nem igazán jó döntés a cím. (Bár nem értelmetlen, mert oka van annak, hogy az ott van)

  Én csak azt javaslom, hogy ne akadjunk le a címnél, hanem adjunk neki egy esélyt.

 22. A Simple Favor vígjátékként sokkal jobban működik, mint thrillerként. Lehetett volna jó film, de nem lett.

 23. human szerintem érdemes egy próbát tenni a The Predator filmmel.
  Ennyire szétszabott filmet szerintem ritkán küldenek moziba a gyártók.
  Eleinte én is csak néztem,hogy most mi van,most mi történik?
  De aztán kb. tizentötperc elteltével kivettem az agyamat és totál élveztem utána a filmet.

 24. Mondjuk azért arra kíváncsi lennék, hogy az utóforgatások tettek be a Predator-nak, vagy Black verziója is ilyen szétesettre sikerült?

 25. human tudom, hogy a vágást nem arra értetted, én meg a Shane ügyet nem azért hoztam fel, hanem ha valakit zavarna az, meg a további Munnos kellemetlenség belőle…hogy legalább rendes bocsánatkérés volt. Tán a pali egy jelenetben volt azt hiszem szóval tudom, hogy nem az ő kivágása borította a film egyensúlyát, meg mire ő kikerült a fókuszcsoportozás le is ment

 26. Predatorra lehet megyek bár eddig, amit olvastam az alapján nem biztos. Shane Black pedig nekem nem garancia (lásd Vasember 3, bár az igaz h a Nice Guys nem volt rossz).
  Screen X féle vetítésről vélemény? Apácát adják ill a Meg, óriáscápát.

 27. Screen X-ről azt olvastam, hogy a Megnek pl csak egyes részein kapcsol be a két szélső vászon. Túl sok a szemnek, szar a felbontás, nem mindegy hol ülsz, zavar a be-ki kapcsolás, hányingeted lesz tőle. Ha ki van kapcsolva akkor meg túl világos van a teremben. Nem túl bíztató…
  Predator marad itthonra, azt a pár hónapot már fél lábon is kibírom.

 28. ScreenX-ről én se olvastam túl jókat.szokásos parasztvakitás,hogy lehúzzák a pestieket.A Megben is csak adott jelenetek tartalmazzák kb 15 percnyit.és rendkivül zavaró.Inkább Imax termek kellenének vidékre is.

 29. na, hát a Macskafogó moziban is 4:3 ami nem baj, csak meglepett, mert teljesen azt hittem, hogy eredetileg moziba készült. mindegy, marha jó, érdemes szerintem nagyvásznon nézni, feltűnt 1-2 részlet ami az eddigi 589 itthoni megtekintés során nem. :D

 30. Predatort csak ajánlani tudom.
  Nem hibátlan, de a csapat, a dumák nagyon adják. Hentelnek benne tisztességel. Én nagyon jól szórakoztam.

 31. Még annyi hogy olyan mintha 3 film lett volna. Az eleje, kicsit nehézkes, és egy stílus. A közepe, onnan hogy a csapat összejön megint egy másik, és a vége is.
  Emellett van benne sok logikai hiba, majd ha lesz kibeszelo kifejtem. De főleg a közepe annyira jól működik, hogy mindez nem érdekel.
  SB annyira érzi ezt a tesztoszteron fűtött humort, ott nagyon jó a ritmus, megvan az összhang. Már ezért simán megéri. És az egész jól sül el.

 32. Predator 5/10

  A design, akciók, dumák jók lettek, de a sztori egy szégyen és az még jobban, hogy a logikai kohézió minimális szinten sincs meg benne.

  Nem bánom a mozijegy árát, de mégiscsak csalódás. Középszerű, gáz forgatókönyvvel.

 33. és a szinkronról tudtok mondani valamit? milyen az első beszarásos király szinkronjához képest?

 34. “a Macskafogó moziban is 4:3 ami nem baj, csak meglepett, mert teljesen azt hittem, hogy eredetileg moziba készült.”

  Fun fact: a ~4:3 (1.375:1) abszolút szabványos mozi formátum, 1953 előtt csak ezt a képarányt használták a mozik, utána kezdődött a “szélesvásznúsítás”. :)

 35. “Én csak azt javaslom, hogy ne akadjunk le a címnél, hanem adjunk neki egy esélyt.”

  Ezt támogatom, láttam a héten, érdemes adni neki egy esélyt

 36. Predatort én is tudom ajánlani. Remekül szórakoztam, jók voltak a hentelős jelenetek is. A film első fele kifejezetten jól lett összerakva, csak a végén/utolsó harmadán érezni az utómunkát.
  Ha agykikapccsal pontozom, siman megéri a 7/10-et

 37. Predi jó volt, nekem hozta az elvárt szintet.

  Spoileresen és röviden:
  Az egész film pörgősre van vágva ezért amilyen sebességgel indul, úgy is ér véget. Így aki a megfagyott feszült jeleneteket várná az azonnal felejtse el. De aki elkapja a ritmust az baromi szórakoztató véres akció-vígjátékot kap. Alien kikacsintás pipa. Új fegyverek pipa. Poénok közt is akadtak kifejezetten jók bár voltak nagyon laposak is. Az utolsó harmadba csúszott a legtöbb zavaros jelenet, de mivel már olvasható mi lett volna az eredeti elképzelés úgy gondolom így még mindig jobb befejezést kapott. Ha hozna elég bevételt és készülhetne folytatás akkor remek alkalom ellátogatni a bolygójukra. A bepótolt tv spotok és előzetesek alapján ez a film is a rendes fickók, hóember és védelmező 2 kategóriába tartozik vagyis sok jelenet a filmbe nem került bele. Jobban kibeszélni / vitatkozni majd az esetleges későbbi kibeszélő alatt szeretnék.

 38. Misi85: ” De aki elkapja a ritmust az baromi szórakoztató véres akció-vígjátékot kap.” Na látod épp ez a baj. A Predator nem egy feszültség mentes vigjáték. Ennyire nem lehet szembe szarni az eredeti hangulatát, mint ahogy most Black csinálta. Ez a Predator széria megcsúfolása volt. Predator rajongóként őszintén remélem, hogy kurva nagyot fog bukni a film.

 39. Én remélem, hogy nem fog elbukni, mert elnézegetnék még pár részt, igenis érdekes karakter és rengeteget lehetne még róla mesélni, belőle mutatni. (Itt jönne még az a rész, amikor azt írnám, hogy szívesebben nézek inkább 2 gyengébb predatort mint bármilyen, ezredjére agyonrágott, önismétlő superhero-s marvel f.ost-elnézést a hardcore rajongóktól)

 40. Zsocso:
  Az összes eddigi részben volt humor. Persze lehetett volna egy feszültséggel teli komorabb verziót is csinálni no de akkor meg mindenkinek az lenne a baja, hogy “vótmá, önismétlés, lerágott csont, semmi se történt 40 percig”. Itt most egy lökött brigádon volt a hangsúly mert Shane ebben mozog kényelmesen plusz megpróbálta pörgősre venni az egész filmet ugyanakkor a predátorok része nem volt komolytalanul kezelve. De azt is megértem, hogy sokaknak ez nem tetszik. Szerintem a folytatás nem lenne ennyire vicces.

 41. Gyerekek ez nem volt rossz!!nem volt szörnyű ahogy sokan beállitják!! Kicsit nem tetszett,hogy ennyire sötét de ezen túl nekem bejött.nincs üres járat faszán pörög a film.és szép trancsirok vannak benne :D

 42. Amilyen folytatást ez sugall, én abból nem kérek. Szánalom. Szívesebben megnézném a Ragadozók folytatását. Az legalább méltón nyúlt az alapanyaghoz, miközben kicsit bővitették az univerzumot. Ez a film viszont sárba tiporta a régieket. De van sok jó könyv is amiből lehetne jó filmeket csinálni. Csak Shane Black-et ne engedjék a közelébe.

 43. Roli: Teljesen egyetértek. A film befejezése a Függetlenség Napja 2-t jutatta eszembe. Ez a Predator történetileg és akciók terén egy Transformers film szintjén mozgott. Ráadásul még a vágás is szar volt. Black mindent eldobott, ami a Predatorokat jellemezte. Én ilyen folytatásból nem kérek többet.

 44. Csabi

  Az Alien frencsájsz után most a Predatort is kivégezték. Nagyon kíváncsi vagyok mennyit hoz majd de szerintem bukta lesz. Így mindkét szériát ellehet temetni egy jó időre.

 45. háát. kicsit baromság volt. de legalább félig szórakoztató is. nem bántam meg a mozit, de lehet másra érdemesebb költeni. már ha van most valami jó egyáltalán műsoron.

  SPOILER

  azon jót röhögtem, mikor már viccet félretéve orrba pöckölte a csajt és elvette tőle a puskát xd idegesített az a nő, nagyra volt magával, nagymenő

 46. Valószínű ezt már senki nem olvassa, de hátha :-)
  De mivel kibeszélő sincs róla (pedig nagyon érdekelne @human a kritikád róla :-)) Csak tegnap láttam a Remélem legközelebb…-et, és én is azt gondolom nagyon erős film. Nem is tudom melyik film volt az ami utoljára ilyen nagy hatással volt rám.
  A cím pedig: kell bele az a smiley. Teljesen más értelme lenne a nélkül.
  Persze lehet, hogy lehetett volna jobb címet találni amibe nem kell, de nem vagyok benne biztos.
  Aki teheti nézze meg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.