High Flying Bird – Soderbergh és az iPhone

Épp túltettünk magunkat az Unsane képminőségéb, amit teljesen iPhone-nal forgatott Soderbergh, erre már hallani, hogy a következőt is így készítette. A forgatókönyvet Tarell Alvin McCraney (Moonlight) írta, és a két főszereplő elvileg Andre Holland (Moonlight, The Knick) és Zazie Beetz (Atlanta, Deadpool 2).

Amúgy már vége is a munkának, elvileg 2 hét alatt elkészítette ezt a kosaras drámát, sőt, a forgatás végi buli alatt össze is vágta az első változatot belőle, potom 3 óra alatt. Terjeszteni majd a Netflix fogja.

Ez amúgy baromi szomorú, mert az Ocean’s trilógia a legjobb példa arra, hogy milyen stílusra képes a rendező, erre ilyeneket tol sorban.

9 hozzászólás a “High Flying Bird – Soderbergh és az iPhone” bejegyzéshez

 1. Nem lehet, hogy beleunt a patikamérlegen kiszámolt profizmusba és valami olyat keres, ami új, ami nem kiszámított, amit alkotásnak érez?
  Függetlenül a végeredmény technikai minőségétől?

 2. Van aki egyszerűen beleun abba, hogy milyen lassú egy folyamat, az Ocean filmekhez képest ez iszonyat gyors tempó, lehet ez tetszik neki. Csak közben nem értem miért nem tényleges kamerával forgat, ha csak nem az a célja ezzel, hogy olyan legyen mintha én is forgathattam volna, afféle talált-kamerás utóérzésként szelfi-film, vagy valami hasonló kísérlet.

 3. Jöhet!
  Nemrég néztük meg az Unsanet.

  A kép minősége valóban hagy némi kivánnivalót maga után, de a film az kemény.

  Inkább ilyeneket forgasson telefonnal, mint profin elkészített Ocean’s filmeket.

 4. Só: jogos, ettől még lehet sajnálni, hogy a kevés cool filmre képes rendezők egyike nem csinál olyat többet.

 5. Igen ezt a kijelentést én sem értem,biztos fog még csinálni komolyabb filmeket is.
  Egyébként elgondolkoztam rajta,hogy lehet én is csinálok valami filmet,ha már így is lehet,de lehet csak valami felnőttfilmes verziót :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.