Belassítják a Star Wars franchiset

Bob Iger, a Disney CEO-ja beszélt a Star Wars filmekről kicsit. Nem hárítja a felelősséget, magára veszi, hogy túl sok Star Wars film készült túl gyorsan. Teljesen átgondolják az Episode IX utáni stratégiájukat, és ritkábban jelentkeznek majd új fejezetekkel.

I made the timing decision, and as I look back, I think the mistake that I made — I take the blame — was a little too much, too fast. You can expect some slowdown, but that doesn’t mean we’re not gonna make films. We are just at the point where we’re gonna start making decisions about what comes next after [Episode IX]. But I think we’re gonna be a little bit more careful about volume and timing. And the buck stops here on that.

A teljes interjú itt olvasható.

human
írta
2018. 09. 20. 17:57
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Belassítják a Star Wars franchiset” bejegyzéshez

 1. Most már mindegy, the damage is done, szépen elkúrták a klasszikus hősök útjának lezárását. Nélkülük totál nem érdekel ez a tákolmány sztori és az új karakterek sorsát is tökre leszarom. Egyedül egy Old Republic sztorival tudnák elérni, hogy újra lázba hozzon az SW.

 2. Szerintem tök mindegy,hogy évente vagy 4 évente jönnek egy újabb SW filmmel ha továbbra is minimális történet mentes forgatókönyvekkel állnak elő….

 3. Bárcsak azzal lenne a baj, hogy tul sok. Bár, ha ugynézzük tul sok, inkább lett volna 0.
  Képtelenek éazrevenni, hogy mi a baj?

 4. Ezt előbb is észrevehették volna. Most akkor sorra fognak a bejelenti hogy ki fog lelépni? Ugye pár hónapja kb sorra jelentették be ki mit hogy hol fog rendezni..de úgy látszik ez megdőlni látszik…mármint az ütemterv. Nem is baj…

  Viszont remélem találnak valami normális vezetőt a Lucasfilm élére. Elég nehéz dolga lesz a következőnek rendet vágni a stúdióban meg irányba állítani a Star Wars-t mert jelenleg a béka s*gge alatt van. Star Wars Resistance sorozatot meg fel se merem hozni..az már eleve halott ötlet volt. :D

 5. Nem az volt a baj, hogy évente kitoltak 1 SW filmet, hanem, hogy f*s filmeket gyártottak. 10 éves gyerekek írták beadandóként a forgatókönyveket, bár mit is beszélek, azok is jobb sztorikat hoztak volna ki, mint a díznifirkászok.

 6. Szerintem sem azzal van a baj, hogy évente kijön 1 film. Nem egy embernek kell írni, rendezni. MCU-nál sincs baj, hogy évente X kijön. Hanem, hogy rábólintanak ilyen “szerintük jó” sztotikra.

 7. Nálam már megtörtènt a damage…tökre nem izgat a franchise és csatlakozom a többiekhez nem a mennyiséggel hanem a minősèggel volt baj! Tlj nem hittem hogy ilyen unalmas s×art tudtak legyártani a finn, poe, rose, leia szàlnàl

 8. Annyiban lehet összefüggés, hogy a kész, jó forgatókönyveket nem lehet egy polcról levenni, és ahelyett, hogy vártak volna rá, hogy kiforrjon (valaki írjon egy értelmeset), elindították a projektet félkész (szar) forgatókönyvvel, mert a dátumot tartani kell…

 9. Legyenek SW filmek èvente, de minősègi filmek! Nincs szüksègünk újabb halál sillagra. skywalkerre,csubakkara,ezereves solyomra, feminista női karakterekre, gyenge eès ostoba fèrfi mellèkszereplőkre! Eredetisègre van szüksèg ennek a franchise nak ès semmmi másra. Ott van regiment jó SW könyv ès semmit nem merítenek belőle Kennedy ès amatőr brigadja. Remèlem vegre rendet raknak majd..

 10. A Marvel univerzum tökéletes példa arra, hogy ha van egy jól átgondolt csapásirány, és egy viszonylag állandó minőség, akkor az embereket nem zavarja a mennyiség.

  Szimplán jobb filmeket kellett volna csinálni. Bátrabban kellett volna hozzányúlni ehhez az alapanyaghoz, de a Disney inkább aprópénzre váltotta a régi filmek nosztalgiáját.

  (De legalább annyit elértek, hogy Rose, Holdo, MaRey Sue, és L3-37 után Jar Jar már nem is tűnik annyira rossznak…)

 11. @11
  “Eredetisègre van szüksèg ennek a franchise nak ès semmmi másra.”

  Itt azért hangosan felnevettem. A SW a kezdetektől fogva minden volt, csak eredeti nem.

 12. @human:
  biztos tudtad, hogy a Jar Jar-t alakító színész nyilatkozott, hogy intrikusabb lett volna a karakter, csak annyira támadták (joggal) a rajongók az Episode I. után, hogy Lucas papa visszavett és letett a tervéről. olyasmit is lehet sejteni, hogy a Sith-ekhez lett volna valami köze. így olyan Porg szintű maradt sajnos.
  valószínű, akkor a sorozatnak is annyi egyenlőre…
  azon is elgondolkozhatnának a vezetők, hogy végre csináljanak egy tökösebb filmet az SW univerzumban, ne csak meséket gyártsanak.

 13. Pedig simán háríthatna, Kathleen Kennedy-re, és kirakhatná a *****-ba. Mert hiába jönnek majd lassan a filmek, attól még sz*rok lehetnek. Főleg míg Kennedy a merchandise-t, és a politikát tartja szemelőt nem a SW lényegét. A pop-kultúrális értékeit ennek a névnek.

 14. @ Fishi “Annyiban lehet összefüggés, hogy a kész, jó forgatókönyveket nem lehet egy polcról levenni…”

  Hogy ne lehetne. Én most olvasom a Thrawn trilógia utolsó darabját, amit ugye kukázott a Disney. Ezerszer jobb, mint ez az okádék VII-VIII. Nyilván pont úgy nem tudták volna folytatni, mivel a könyv első része és a Jedi Visszatér között 5 év telt el, de a nagy részét át lehetett volna emelni.

 15. Nem a mennyiség, a minőség a gond. A Solo teljesen kimaradt, Boba Fat (igen fat, és nem pedig Fett) film nem érdekel, Yoda minek. Egyedül egy Ewan McGregoros Obi-Wan film érdekelne, meg egy Skywalkerek nélküli RJ trilógia.

 16. Szerintem nagyjából tökmindegy. Sok fog múlni a IX. részen, ha az is kapufa akkor tulajdonképpen az SW egy lejáratott brand lett.

 17. “biztos tudtad, hogy a Jar Jar-t alakító színész nyilatkozott, hogy intrikusabb lett volna a karakter, csak annyira támadták (joggal) a rajongók az Episode I. után, hogy Lucas papa visszavett és letett a tervéről. ”

  igen, tudom, de ettől még ami a filmben van az nem jó. Nem szépít rajta, hogy azóta a Disney mit csinál.

 18. Aranyos megmagyarázni azt, hogy a hirtelen túl sok film a hiba, na meg azok a gonosz náci rajongók :-)
  Be kellene vallani hogy a második trilógia el let basztva scriptwise és ez kicsapta a biztosítékot, szóval hallgatva a moziba járókra lehet hogy kicsit jobb döntéseket kellene hozni a jövőben történet és karakter szinten ha nem akarják hogy fejre álljon az egész SW univerzum.
  A Solo-t nem a gyors megjelenés hanem a RoTJ fogadtatása baszta agyon a mellett hogy egy nagyon sokadik origin story ami ráadásul kényszeresen meg akar magyarázni mindent, azt is amit nem kellene. Egyébként a fősodron kívűli “an SW story” típusú filmekkel nincs baj, csak új kalandok és karakterek kellenek bele, a fősodorba meg nem kellett a régieket úgy kiírni ahogy, megalázva gyakorlatilag mind.

 19. én is csatlakozom, vagyis el kellene engedni a fősodort és valami mást kitalálni mint a Skywalker saga. de nyílván nem akar senki kreatívkodni, mert az nem kifizetödő a Disney-nek (és más franchise pártiaknak). szóval marad a posvány. ezért is kellene tökösebbnek lenni és elmozdulni a főtémától.
  megnézném mit tudna kihozni a Tarantino ebből a világból (akár egy buckalakók foglyul ejtett bagázs szópárbajára is befizetnék), ha már a Star Treknél bizalmat kapott.

 20. Olyan opció nincs, hogy annyira lassítják a filmeket, hogy nem is készül.

  Most őszintén végiggondolva amit 2015 óta alkottak, arra semmi szükség. Mehet a levesbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.