Why so… sad?

The Joker újabb képen. Gondolom majd felhagy a szinte napi posztokkal a rendező Todd Phillips, de még nem most.

human
írta
2018. 09. 25. 18:34
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Why so… sad?” bejegyzéshez

 1. Minden gyerek a cipőboltban, akit elvisz az anyja vitt el vásárolni és már a harmincadikat próbáltatja fel vele…

 2. Ez a film a forgatókönyvön fog múlni. Főnix biztos zseniális lesz, Phillips pedig tapasztalt, jó filmes, rajtuk nem fog múlni.

 3. ja, zseniális lesz. aztán nehogy koppanjunk a végén. eddig egy megjelent anyag sem győzött meg igazából xd az a biztos, ha nem élem bele magam semmibe, ami DC.

 4. Hát lehet hogy eddig nem túl sikeres a DCEU de azt nem lehet mondani hogy nem próbálkoznak. Míg az MCU sikeres de gyakorlatilag nem is kísérleteznek. Ugyan az a séma 10 éve. Na meg persze másolják a DC-t. Feige előszeretettel vesz elő hasonló sztorikat amikbe a DC belebukott vagy úgy érzi hogy bele fog.

  Lásd: BvS-Civil War, Zöld Lámpás-Marvel Kapitány (és Wonder Woman ugye), most ők is akarnak jó pár női szuperhőst amit ugye a DC is akar, lásd Batgirl, Birds of Prey etc. Aztán most ugye bejelentették, hogy jön a New Gods a DC-től erre a Marvel hirtelen bejelenti hogy jön az Eternals mozi. :D Mi ez ha nem direkbe másolás és némi odaszúrás is hiszen míg a DC erőlködve próbálkozik és általában bele is buknak addig a Marvel szépen minden komolyabb sztorit leegyszerűsít hogy a mezei tapló is felfogja és gyakorlatilag mindenből sikert kovácsol.

  Ezen azért érdemes elgondolkodni. :D

 5. Human xD
  Viszont ez a shared DCEU-t szerintem most el lehet engedni egy rövid időre, nem hiszem, hogy ilyen agresszívan próbálkoznának a filmek összefűzésével, mint eddig. Egy JL kaliberű pofon elég volt :D

 6. Biztos egy a dealerünk, mert az Eternals stb csak annak nem szúrja ki a szemét, akinek nincs. Ettől függetlenül ez nem probléma, már a képregényeknél is így volt, oda-vissza. Lehet, hogy mi elfogult fanok vagyunk, akiknek nincs egy tiszta gondolata és kultban kecskéket áldozunk Ziploborgnak a mi istenségünknek, de azért néha mások is levehetnék a szemüveget, attól még lehet élvezni ugye, neken azt mesélték.

 7. nekem csak az a baj, hogy ez alatt a festék alatt, álló képeken nem ismerem fel Phoenixet. Biztos a játékkal, hanggal majd jó lesz, de így bárki lehetne, akár Sanyi bohóc is.

 8. @DarkEagle

  Ez most lehet, hogy megrázó lesz, de ez amit most felfedeztél sosem volt titok és most kapaszkodj meg, a dc-wb is elég sokat átvett a marvel-disney-től, de ez mind lényegtelen. Gondolom akkor te nem vagy túl nagy tarantino rajongó sem, ha ennyire szúrja a szemed a adaptálás/átemelés másoktól. Nem az számít miből merítenek a filmkészítők, hanem hogy hogyan sikerül a végeredmény. Kísérletezgethet bárki, azzal sincs probléma, de miért kellene emléket állítani az elhibázott kísérleteknek? Vagy arra akarsz kilyukadni, hogy a marvel nem kísérletezett? De ha így is lenne (egyébként nem, remélem senkinek nem kell neked egy listát összedobni), azzal is mi lenne a probléma?
  Ott volt az az óriási lehetőség a WB számára, hogy meglovagolja a disney avengers sikerét és letegyenek egy olyan Justice League mozit, hogy abba stan lee is belepiruljon és letöröljék minden moziból a marvel filmeket, de mit kezdtek vele?

 9. DarkEagle:

  Igazad van szerintem is.
  Ne hallgass másra.

  A biztonsági játék simán bejön a Marvel-nek, míg a DC legalább próbálkozik és sajnos sokszor pofáraesés a vége.

 10. Tükör: Igen, elsőre nekem sem ment át emiatt, pedig ennél sokkal bővebben érveltem mellette, de másodikra így azért megjelent a hozzászólásom (lényege).

 11. Mekare: arra gondoltam, h a Marvel nem kísérletezik, amikor behozták a mágiát egy furcsa látványú filmmel, adtak a fekete hősnek külön filmet, és még a női hősük is most illik csak organikusan ide (biztos a nagyonsokéves Green Lantern ugrott be nekik közben:), szóval ki tudja mennyire másolás és mennyire csak a sok éve eltervezett menetrend. Mint ahogy a DCEu kísérletezése sem az a nagy szó, mert most fogják először tenni rendesen, eddig csak a “Nolan féle gritty sötétség jól hozott, csináljuk”-féle tervezett vonal kisiklása közötti kényszerdöntések voltak.

  Mindezt tényleg úgy mondom, hogy kicsit unom már a Marvelt, és a The Jokert eléggé várom.

 12. Látom sokan félreértették amit írtam. Nem azzal van a gondom, hogy a Marvel és a DC is másol vagy Tarantino tök8 nagyjából mindenki másol valahonnan. Ennyi év után nem nagyon lehet már valóban újat alkotni. Van jó pár Marvel film amit szerettem, pont köztük vannak azok amik kicsit másabbak, lásd Őrzők 1. része vagy ami mai napig a legjobb nálam a Strange. De legyünk őszinték ezeken kívül mi az ami nem ugyan az a séma? Bár ha szigorúan vesszük ez a kettő sem igazi kísérletezés hiszen az Őrzők gyakorlatilag egy Thor kibővítve. Oké sokkal jobb és hangulatosabb köszönhetően a zenéknek is szerintem de az nem fogható rá hogy újat alkottak volna. A Strange már más kérdés. Mágiát előtte is láttunk már viszont az MCU talán egyetlen igazi felnőttesebb filmje igazi mondandóval. Még az 1. Kapitányt se tartom igazán felnőttesnek pedig annak is volt mondanivalója azért. A többi gyakorlatilag említésre se méltó, egy kaptafa mind. Persze lehet mondani hogy a Fekete Oroszlánkirály kísérletezés de ugyan már gyerekek. Mi abban a kísérlet mikor olyan világban élünk ahol a PC casting az úr? Nem véletlen került akkor vászonra amikor. Ráadásul azt se mondhatjuk hogy komoly mondanivalója van a filmnek, mindent láttunk már az Oroszlánkirályban. :D Meg gyakorlatilag az egész film a bevándorlásra reagál. Nincs saját értéke a filmnek. De ez csak egyéni vélemény szóval mindegy.

  A második kommentem még nem aktiválta Human lehet nem is fogja de abban leírtam hogy a DC ugyan úgy nyúl hiszen akkor eleve nem lett volna a JL. Mondjuk nem akarom védeni a filmet mert az bűntett a világ ellen de azért jegyezzük fel hogy annál a filmnél minden elromlott ami elromolhatott. Snyder lánya meghalt, felvették helyette Whedont aki egy újabb Bosszúállókat csinált a filmből. Aztán a Paramount is zaklatta őket Cavill szakálla miatt. Nem véletlen hogy sokan kampányoltak egy Snyder cutért. Én is kíváncsi lettem volna rá. Amikor a JL-t mint filmet védem akkor én Snyder verzióját védem mert aki nem napellenzővel látja a dolgokat annak feltűnik hogy mi lett volna az alap koncepció ami ugye alapból 2 részre volt tervezve.

  Ahogy fentebb írta Mekare is a New Gods és az Eternals mozi nagyon durván egybeesik ahogy egybeesett a Civil War és a Batman v Superman is. A két előbbi már a képregény időszakban is feltűnt az olvasóknak. Ezzel nincs bajom csak megjegyeztem ezeket a hasonlóságokat. Akik szerint a Marvel Kapitány nem egy Zöld Lámpás másolat azok cseréljék ki Brie-t Ryan Reynoldsra és a sárga erőmező helyett adjanak neki zöldet. Gyakorlatilag ugyan az a két karakter, MÁR A KÉPREGÉNYBEN IS AZOK VOLTAK, csak szerintem Carol Danvers jóval erősebb. De ismétlem ezzel nincs gondom. Csak úgymond “fun fact”-ként jegyeztem meg. Ráadásul oda is írtam hogy a Marvel és a DC hiába nyúl egymástól a filmes iparban gyakorlatilag a Marvel az egyetlen sikeres fél és ezt 100%-ig annak köszönhetik hogy faék egyszerűre csinálnak meg mindent. HA valaki most rászánná magát pl egy Strange képregény olvasásra tuti hogy nem élvezné annyira mint a filmet. És ez csak egy példa a sok közül.

  Szóval röviden én nem vitatom a Marvel sikerét, jól csinálják amit csinálnak de ettől még nem értékelem jobbra a filmjeik 90%-át mint amennyit érdemelnek. Amúgy Human legyünk fairek. Marvel Kapitány is csak akkor jött be a képbe mikor látták hogy a Wonder Woman siker lett és akkor már azt is valljuk be hogy bármilyen jó is az a film sokat köszönhet a Metoo mozgalomnak. 5-6 évvel ezelőtt lehet hogy nem lett volna ekkora siker.

 13. köszi a választ, de már nagyon offra elvitted ezt az egészet a joker filmtől. hidd el, hogy a filmbuzizók többsége, ha lát majd egy kibaszott jó dc-wb filmet, akkor nem fogják majd szétfikázni, hogy a marvel mennyire jobban keni a témát és hogy semmi eredetiség nincs benne, csak másolnak, mert ez a marvel-dc ellentét csak néhány ember fejében létezik, az emberek jó filmeket akarnak látni, tök8 melyik stúdiótól jön. lehet, hogy pont a the joker lesz az ami kirobban a fostenger snyder filmek után a középszerből és jobb lesz a délutáni matiné marvel halomnál, de ezt még korai megmondani.

  én nem vagyok marvel rajongó, sőt, de eddig úgy fest a joker film promói alapján, hogy minden ami vonzó benne, azok pont azok, hogy csak árnyalatokban utal rá, hogy ez ugyanattól a mocsok cégtől jön, ami elkúrta az eddigi szuperhősöket.
  és ez veti fel a kérdést, hogy ugyanaz az ember, akinek az eddigi szerencsétlenségek bejöttek, hogy tudja várni ezt a filmet, ami tulajdonképpen pont annak az eredménye, hogy maga wb is el akarja felejteni, azt amit eddig mit műveltek.
  én ezt nevezném szemellenzőnek, ha valakinek tökmindegy mi nyomnak az arcába dc logóval, akkor is behamizza, még akkor is, ha két olyan dologról van szó, ami a másikra köpköd.

 14. Hihetetlen hogy sokan már előre temetik a filmet…

  u.i.:

  Örök béke szálljon poraira, adj nekik, Uram, örök nyugodalmat, az örök világosság fényeskedjék neki.
  Hogy szent trónod körül udvarolhassanak, S Téged, boldogítót, örökké áldjanak. Mentsd meg, Uram, az örök haláltól. A mi Urunk Jézus Krisztus által. Ámen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.