J.J. Abrams helyreteszi Ray szüleit? Nem valószínű.

Gondolom ma pár helyen előkerül majd a pletyka, hogy JJ Abrams félredobja a The Last Jedi-ben kiderült információt Rey szüleiről, és fontosabbá teszi őket. A gond az, hogy a site, ami lehozta, a saját cikkében is csak megbízhatatlan forrásként hivatkozik az információt “szivárogtatóra”. Nem akarok átlinkelni rájuk, mert borzasztó clickbait.

Elvileg két storyboardot, megrajzolt jelenetet látott valaki:

 • Az egyiken Reyt látjuk hátulról, bekapcsolt kék fénykarddal. Éjszakai dzsungel veszi körül. Előtte két fehéren világító figura látszik.
 • A másikon egy női kéz megérinti Rey arcát, ahogy Han tette a halála előtt.

Most már minden nem fontosat tudtok. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy dehogy nyúl JJ a kiderült “a szüleim senkik voltak” dologhoz. Elvileg azért nem lehet feldobni, hogy Kylo csak hazudott, mert a Jedi agykapcsolatuk közben olvasta ki a lány fejéből, és Rey meg is erősítette a tényt, addigra már ő is belátta. Mármint sokan így értelmezik a TLJ-ben azt a jelenetet.

36 hozzászólás a “J.J. Abrams helyreteszi Ray szüleit? Nem valószínű.” bejegyzéshez

 1. Mondanám, hogy jöjjön a 3. rész, essünk túl rajta aztán jöhet az újabb trilógia. De az is Riannal… Áhh.

 2. Én örülök, hogy nem erőltetik bele valamelyik családi ágba Reyt, és nem magyarázzák meg, hogy ő valakinek a valakijének a valakije. Pont ettől lett drámai, hogy ő egy senki, aki valaki akar lenni. És ezt az utat kell bejárnia, a saját erőből kell elérni, hogy valaki legyen.

 3. Szerintem Kylo simán csak félre akarta vezetni. Szerintem látta tényleg kik a szülei és hazudott. Ray meg elfogadta.
  A Solo után nekem adja, hogy Han és Qi’ra a szülők, különben nem sok értelmét látom a cliffhangeres lezárásra a Solonál.

 4. “ő egy senki, aki valaki akar lenni.” ahogy Anakin is ? mert sajna ez se tűnik újszerűnek

  esetleg ő egy senki, aki valaki akar lenni, de közben kiderül hogy még se egy senki, hanem valaki, így akkor már nem is akar valaki lenni, inkább csak egy senki :)

 5. @Bob: “Minden reszre kitalalnak valami teljesen ujat?”

  Az egész új trilógia kvintesszenciája a magasról való beleszarás, és az inkoherens, egységes történetív nélküli tervezés.
  Ha nem került volna akkora szar a palacsintába, akkor ezt a részt se JJ vinné – és akkor ki tudja még mi jutna eszébe az új rendezőnek -, de vissza kellett rángatni, hogy valamit kihozzon belőle.

 6. @Kenike

  10/10 :D

  Szerintem az lenne a legjobb, ha a fiatal Leia ébredés után besétálna a fürdőszobába ahol Han zuhanyzik és kiderülne, hogy csak álmodta az egészet. Mehet cgi-vel is az egész csak valahogy töröljük ki ezt a folytatást.

 7. A star warsnak már tök mindegy mennyire csűrik csavarják a sztorit. Egy a lényeg hogy minél később mutassák be had gyógyuljanak az utolsó jedik okozta sebek. Akkor talán megússzák a buktát. Aztán majd otthon meglessük ezt is ha nem lesz mit nézni.

 8. Ez az új trilógia kb Bayformers szintű logikával építkeznek egymásra…sehogy. Essünk túl rajta aztán valami újat találjanak már ki könyörgöm. Amúgy tiszta szívemből örülök hogy a Disney/Lucasfilm ilyen toronymagasról tojik a rajongók igényeiről. Itt “sírunk” egy retkes Old Republic filmért/filmekért de neeeeem..kukába mindennel és csinálunk egy üres semmit. Nem azt mondom hogy most Revan történetét vigyék filmre (bár szerintem über lenne)..de kb végtelen lehetőségek vannak abban az érában. Mondok merészebbet is…Dawn of the Jedi? 25000 évvel a filmek előtt? Maga lenne a tökély.

 9. Ez már olyan, mint a Bors és a Story magazin cikkek: “Rey: A szüleim mégsem voltak senkik!” :D
  Őszintén szólva a rossz katyvasz TLJ után engem semmilyen szinten nem érdekel a SW.
  A legkevésbé az, hogy az Ébredő erőben egész jól felépített, aztán a TLJ-ben szépen kiherélt karakter felmenői kik voltak.
  #whoscares #f@ckdisney

 10. Pont az volt az egészben a legjobb hogy Rey senkik leszármazottja. Hülyeség lenne változtatni ezen. Ráadásul ezt Rey is megerősítette, ahogy Human is írja. Nem Kylo verte át hiszen az egészet Rey elméjéből vette ki amit Rey is látott. Ezért nem látott senkit Luke szigetén a lyukban sem.

  Egyébként Anakin is pont ettől volt jó. Minden ember senkiként kezdi és idővel ha akarja lesz valaki. Egyik megoldás sem lenne eredetibb. Az se lenne rossz vagy jobb ha mondjuk Skywalker lenne vagy Obi-Wan vagy tudom is én. És az se rossz vagy jó hogy egyszerű ember mert minden ember egy senki amíg nem lesz valaki. Nem ezen múlott a TLJ sem. Sőt Rey jelenetei voltak azok amik kicsit dobtak a filmen. :D

 11. Itt az alapvető tévedés szerintem az, hogy aki a szívén viseli az SW-t az nem azt szeretné, hogy Rey szülei valahogy az ismert főszereplők közül, vagy valahogy a Skywalker családból legyenek, hanem, hogy legyen egy normális történetük, vagy egy minimális magyarázat a személyükön keresztül Rey nagyfokú erő érzékenységére.
  Legalábbis én csak ennyit szeretnék, nem azt hogy Obi-Wan unokájának a kiskutyájának a köldöke legyen. Na most mennyit doban már az egészen – ha már ennyire szájba szarják a jedi vallást, meg az egész sötét meg világos oldalt – ha mondjuk Rey az utolsó két megmaradt Jedi-lovag lánya lenne akit nem tudtak megölni, de a tiltott szerelmükből lett a kiscsaj aki pont emiatt ilyen erős, lásd a múltkori ilyenből is a Leia-Luke ikerpár lett akik szintén meghatározó pontok az erő színterén. A két szülő simán érezhetett volna olyan a lányukkal kapcsolatban amit Luke Kylo-val amiért meg akarta ölni (az a Luke aki még Darth Vaderben is megtalálta a jót és vissza akarta téríteni na de hagyjuk #kurvanyádatrian) csak őt a szülei inkább lerakták egy bolygón ahol remélhetőleg nem ébrednek fel a képességei. Lehetne annyi lehetőség ebben.

 12. Balázs: Meghallgatnám a John Williams-féle átiratát a Dallas főcímnek.:D

  Wierzbowski: Imádom Revan sztoriját, de nem bánom, ha ahhoz nem nyúlnak hozzá, kerek, lezárt történet, persze örülnék, ha beemelnék a kánonba. Attól viszont sikítanék örömömben, ha hagynák az azt író csávót (Drew Karpyshyn) megírni az új filmeket. Egyébként elvileg az a terv, hogy a következő trilógiára meghúzzák a nagyobb időugrást, meglátjuk, bejön-e.

  Amúgy volt már szó róla, de tök hihetetlen, hogy ez ugyanaz a stúdió, ahonnan a Marvel-filmek is jönnek. Kijön évente 3-4 film és egy-két kivétellel mind minimum erős közepes. Star Warsnál az évi eggyel sem bírnak el, pedig anyag lenne benne legalább annyi, mint a Marvelben.

 13. Mérget vehettek hogy nem hülyék és ezerrel dolgoznak azon hogy helyre tegyék ezt a problémát is valahogy. Persze a “mindeki lehet nem csak ez a Skywalker család” alap és benne kell hogy maradjon a seprüs kissrác na meg a prequel-ek után, de alapban olyan csajt castingoltak akiben arcban van némi hasonlóság szóval meglepne ha ezt a ziccert kihagynák Disnye-ék az Ep. VIII kritikai fogadtatása után – pont ez adna egy csavart az egész elbaszott új trilógiába.

 14. Ez egy vicc. Akár kik is a szülei ennek a szerencsétlen karakternek, az nem fog segíteni már senkin és semmin.

 15. Kár lenne, kb a Kylo Ren szál, meg ez az egész múlt és hagyományok lesöprése a legérdekesebb az egész új trilógiában, szerintem ezt még teljesen jól ki lehetne futtatni a végére. Amúgy tegye már fel a kezét akit kicsit is érdekelt valaha, hogy kik voltak Ray szülei!:D

 16. Maradjon csak ahogy volt. A Last Jedi messze legjobb húzása volt, hogy kivágta a kukába JJ idióta és meglehetősen unalmas mániákus rejtélyhalmozását (mindenki muszáj, hogy valakinek a valakije legyen mert különben…)
  Az a baj kinézem belőle, hogy innen is visszatáncol mert nem bír meglenni a hülye rejtélyei nélkül.

 17. Hogy a nyekkbe lenne már egy senki, így is az egyik leggyorsabban mester-über-májszter szintre fejlődött -c-s-a-j- (bocs) jedi. És mindezt saját erejéből! Nehogy azt merjétek mondani, hogy örökölte a midikloriánokat, az nem lehet!

 18. Mennyivel egyszerűbb lenne a dolog, ha #rohadjmegrian-t közelébe nem engedik az előző résznek. Most lehet a szart visszalapátolni. Szerintem nem fog sikerülni teljesen feledtetni sajnos.
  Szerintem ez a 9 rész igenis szóljon a Skywalker családról, majd lehet újítani utána. És igen, legyen valakinek a valakije Rey! Amúgy a kapcsolatot Rey és Kylo közt Snoke csinálta, vagyis simán el tudta hitetni mindkettővel, hogy Rey egy senki, csak hogy elvegye az önbizalmát.

 19. Jah, nagy kérdés hogy döntenek szar visszalapátolás mennyiség tekintetében. Nagyon nehéz innen visszahozni valamit, és ott van még Carrie Fisher “kiírása” is, szóval igazán “szép” feladat lesz bármi értelmes, lezárható részt csinálni itt már. A baj az, hogy én nem hiszek abban, hogy JJ egy szupertálentum (Trek, SW mindent megcsinál jóra lófaszt), max. jó csapatokkal dolgozik, de még akkor ott a Disney teljes idióta vezérkara aki úgyis belepofázik majd az összes kreatív döntésbe. Részemről ez is már bojkott lesz, hacsak nem mindenki elcsöppen a gyönyörtől akiknek a kritikájában megbízok nem moziban nézem már meg. Tudom csepp a tengerben, de a Disney-nek tudnia kell valahogy, hogy nincs jó úton, sajnos a százezres/milliós nézettségű “miért lett szar az Ep. VIII” számukra csak elvakult fanok köpködése azok után hogy a régi gárdát hogy, milyen megalázó módon írták ki ebből a trilógiából :-(

 20. Islander: Kennedy nagysasszony elvileg háttérbe vonult és teljes kreatív kontrollt adott Abramsnek. Hogy ez jó vagy sem az már más kérdés. Bob Iger nyilatkozata alapján a Disney teljes mértékben tisztában van azzal, hogy ezt elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

 21. A Baljós Árnyak óta nem nagyon érdekelt senkit, hogy Anakin Skywalkernek ki az apja, ha egyáltalán van neki. Az anyja elintézte annyival, hogy nincs apja, az erő által fogant.
  Na most ezek után rohadtul nem értem, hogy miért kell Rey szüleivel ennyit foglalkozni a filmben meg azon kívül is. Én azt sem tartom kizártnak, hogy netes community témázásai miatt került bele az Utolsó Jedikbe, mert azt gondolták az írók a TFA után, hogy érdekli a közönséget a téma.

 22. Ebből már úgysem jönnek ki jól.Rey apja lehet akár Zámbó Jimmy az anyja meg Pinanyikorova,a pottyantósból elénk tálalt 8. rész után lehetetlennek tartom,hogy valami méltó befejezés készüljön.

 23. Ennyi komment és teória egy trilógiáról, ami állítólag már senkit se érdekel és moziba se megy rá senki! :)

 24. Moziban 7szentség hogy nem. Az ébredő erővel sikerült bepalizniuk. A többit már a házimozi adta. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.