Kathleen Kennedy marad, bár ez kívülről nézve nem is volt kérdéses

Sokan követelték a fejét, vagyis a lemondását a Lucastfilm éléről, mármint a fanok közül, de úgy tűnik a Disney nem benne látja a hibák gyökerét, hiába kellett kétszer is kirúgni a Star Wars film rendezőit miatta. Ezt alapozta a múltkor a CEO nyilatkozata? A lényeg, hogy 2021-ig meghosszabbították Kennedy szerződését, addig ő marad a Lucasfilm élén.

Mivel a múltkor a főfőfőnök Iger azt mondta, hogy belassítják a Star Wars filmeket, így ha jól számolom, akkor a JJ Abrams-es lezáró film és az új trilógia 2021-ben érkező első darabját még mindenképp Kennedy producerkedésével készítik el. Bár a THR szerint egyelőre inkább a sorozatos terjeszkedést helyezik majd előtérbe, hiszen a Disney Onlinera, vagy mi lesz a neve, már szállítja majd Jon Favreau a saját élőszereplős anyagát a sok animált mellé.

human
írta
2018. 09. 29. 04:21
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Kathleen Kennedy marad, bár ez kívülről nézve nem is volt kérdéses” bejegyzéshez

  1. na az új filmek is pont olyanok, mint ez a kép. minden érzés nélküli, agyonfinomított, laborban készült, üres, hazug műanyag mind.

  2. Szerintem most sokan úgy döntóttek, mint én: Max majd alapítványi/Vod forrásból nézek SW filmet. Ezelőtt 5évvel ezt nem gondoltam volna magamról, de ennek a …. néninek sikerült ezt is elérnie. Gratulálok Walt….

  3. Francnak kell reggel kv ilyen hír elolvasása után. Ez botrány! Hogy lehet egy ilyen embert meghagyni a Lucasfilm élén? Nem baj…csinálják csak..nyírják ki a Star Wars-t. Én moziban több SW filmet nem nézek amíg az ő irányítása alatt van az SW. Egyedül a Clone Wars visszatérése ami egy kis örömöt tud okozni és ennyi.

    Szomorú hogy idáig jutott ez a franchise..a lehetőségek végtelenek de mégis képtelen elszakadni a Skywalker érától. Fárasztó…

    A Rogue One volt számomra értékelhető mert bár tudtuk mi lesz a vége mégis élvezhető és “új” volt bizonyos szemszögből.

  4. Malachi telitalálat
    Kennedy marad, menjenek a rajongók. Jól van Disney. Lehet nem (csak) ő az oka a dolgoknak, de jelképes lett volna ha felállítják.

  5. @Malachi:

    “na az új filmek is pont olyanok, mint ez a kép. minden érzés nélküli, agyonfinomított, laborban készült, üres, hazug műanyag mind.”

    tökéletes. pont ezt akartam írni, a kép undorító, és a filmeken pont ugyan ez érződik, hogy valaki részekre szedte az eredetit, összekeverte, és nem érti, miért nem működik.

    egyébként ettől még lehet, hogy a háttérben félretolják a producert, és csak azért hagyták ott, hogy ne legyen kifelé tévedésként, hibaként mutatva az alkalmazása. ismert módszer.

  6. Szerintetetek mekkora hadjárat indulna a feministák részéről, ha most elküldenék és egy férfit tennének a helyére? Gondoljátok végig az új trilógia tükrében…

  7. Még egy bukás és megy szeritem, a pénz nagyobb úr még, mint a PC… A akkor jöhet az új remény ;)

  8. “na az új filmek is pont olyanok, mint ez a kép. minden érzés nélküli, agyonfinomított, laborban készült, üres, hazug műanyag mind.”

    Tehát pont mint az előzmény trilógia. Lucassal se voltunk beljebb. Kennedy ettől függetlenül vacak vezető, és nem a filmek minősége miatt (az egyrészt szubjektív, másrészt azért a SW rajongóknak semmi se jó ami 1983 után készült), hanem mert szarul vezeti a stúdiót, felvesz kreatívokat, de ha kreatívok akarnak lenni akkor meg kirugdossa őket mert azt mégse lehet.

  9. Lenny, ha ez igaz lenne, az nagyobb botrány lenne szerintem. A femminizmusnak nem kellene ekkora befolyással lennie az alkotásokra, mármint, ami szar az szar. Legyen az nő vagy férfi kezéből. Ha akkora egyenlőségre törekednének, pont ezt kellene szem előtt tartani. Nem a szex maga, hanem a kapacitás az, amit számításba kell venni. És nem látom, ez mitől ellenzi a női vezetőséget, vagy döntéshozatalt. Kicsit a tököm kívan már ezzel a hozzáállással. De ez nem csak a Star Warsra érvényes. Van a lónak egy túloldala is.

  10. “a SW rajongóknak semmi se jó ami 1983 után készült” – köszi MrAndree, hogy kimondtad. Ezt mostanra tudják már a Disney-nél is! Egy kicsit eltúlzottnak érzem én is ezt a nagy utálatot, ami Kennedy-t övezi. Már komolyan nagyon várom a SW-verziót a Trekie kifejezésre. De komolyan, hol késik? :D

    “A Rogue One volt számomra értékelhető mert bár tudtuk mi lesz a vége mégis élvezhető és “új” volt bizonyos szemszögből.” – Ennek a margóján had meséljek valami személyest: egy barátom(nem nagy SW fan) a múlt héten láttam a RO-t és teljesen meg volt döbbenve, hogy ez a film nekünk( SW.fan barátoknak) hogy tetszhetett? Az ő szemében ez a film egy önállótlan, egysíkú önfényezése volt a SW-kultusznaknak és én ugyan nem láttam ilyennek a filmet, azzal egyet kell értenem, hogy ez a film NAGYON a rajongóknak készült. Mivel ő nem nagy rajongó, így nála még az élvezhetőség határát se súrolta.

  11. De egy ilyen nagy filmbirodalom,mint a Disney nem tudna normális írókat leszerződtetni? Miért kell,hogy a neve nincs 1-2 filmes rendező írja a “történetet” is? Azért nem semmi,hogy manapság pár sorozat igényesebb ezen a téren. Természetesen tudom helyén kezelni a STAR WARS-t és nem akarom,hogy valami nagyon mély és művészi kerekedjen belőle de talán tudnának szállítani egy közepes filmet, ami ma Hollywood-nak valamiért nagyon nagy kihívás…

    De ha nagyon biztosra akarnak menni, akkor ott van az a tömérdek könyv. Azokat kellene előkaparni. Nem játszani az eszünket,hogy “mi valami újat és eredetit akarunk!”. Hát látjuk mennyire új és mennyire eredeti. Gondolom Rian új trilógiája is egy homokbolygón indul majd. Mondjuk tök mindegy, mert a faszi totál nem tud írni. Amivel nem is lenne gond,mert nem érthet mindenki mindenhez, de ennek az embernek konkrétan tapsolnak egyesek,hogy a “legjobb SW ever!”…. Talán tényleg nem Kennedy itt a legnagyobb baj.

  12. 1. Nem érdekel ki a főnök. Nem ő rendezi és írja a filmet.
    2. Lucas vezetése alatt kaptuk a legszarabb filmeket, lásd előzmények.

    3. Szerintem itt páran félreértik ezt a nem lesz évi 1 SW dolgot. Ez nem azt jelenti hogy nem lesz új trilógia. Azok alapból 2 évente jönnek így is. Ez a kijelentés nyilvánvalóan a spinoff filmekre értendő. Bár nem igazán értem ebben a logikát mert nem azért lett szar a TLJ se mert évente jöttek az SW filmek. Marvel filmekből évi 3 is jön mégis jól keresnek és állandóan nyáladzik rájuk “mindenki” még a kritika is.

    Azt kéne belátniuk hogy a régi fanok nem erre vágynak a Disney meg inkább az újakra akar koncentrálni, hozzátenném kicsit jogosan hiszen a régi öreg fanok hamarosan elpatkolnak és bennük nincs már annyi potenciál. Viszont kritikailag ettől még sikertelenek. Gondolom ezért se lesz évi 1 film mert elég ha 2 évente egyszer húzzák le őket na meg ugye a sorozatok is elég sok lóvéba kerülnek.

    Ha valaki azt hiszi ez a nő valaha el fog tűnni a képből az nagyon naiv. Én minimum még 15 évet jósolok neki.

  13. Hát Lenny eléggé sokan örjöngenének. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a feministák nincsenek többen, mint a ‘nem feministák’, akik ráadásul a világot is irányítják (és mellesleg sok NŐ is erősíti ezt a tábort)! Szóval lehet, hogy Kennedy marad, de ha így folytatja a Star Wars-t, amit az Utolsó Jedikkel kezdett, akkor előbb vagy utóbb röpülni fog az biztos, vagy legalább is nem engedik, hogy belepofázzon a Star Wars filmekbe. Mert már az Utolsó Jediket is annyira megutálta a nép, hogy a SOLO-t sokkal kevesebben nézték meg, pedig az film tényleg egy valódi Star Wars film volt (szerintem).
    Ha már Utolsó Jedik! Már abban a filmben is látszik Kennedy-nek eléggé beteges elképzelése a feminizmusról, ami ráadásul egyáltalán nem működik. Főleg azért mert sok női néző a közösségi médián keresztül rohadtul undorítónak és kínosnak találta ezt a bizonyos feminista dolgot a filmben. Köztük még olyan nő is volt, aki bár feministának valja magát, de azt a feminizmus ami az Utolsó Jedikből áradt azt ő is nagyon betegesnek találta.

  14. Bezzeg a Végtelen háború, az milyen jó volt, és abban még női szuperhősök sem voltak, sem feketék vagy ázsiaiak, de jó film is volt!

  15. vannak ilyen meg olyan meg definíció szerinti feministák persze, de hatalommal bíró pozícióban 10-ből 9 leginkább az OLYAN kategóriába tartozik, ezt kár is ragozni. nézzünk körbe kicsit.
    amúgy még mindig nem tudom hova tenni, miért mindig a rogue one-nal példálózik mindenki. bár nagy rajongó nem vagyok, alapvetően szeretem a star warst, van egy-két képes könyvem a világ hajóiról még a gyerekkoromból, meg díszdobozos OT vhs trilógia stb, de ez a film nem volt számomra több egy unalmas, érdektelen, robbanós izénél. ez a luvnya meg mehetne a süllyesztőbe, de nem fog, mert 2018-ban még az OLYAN feminizmus a trendi felsőbb körökben. és marad is, ki tudja meddig

  16. Az előzmény trilógiában minden szarral együtt is több fantázia és Star Wars volt, mint az utolsó 2 filmben valaha is lett volna! Azok is tudtak újítani, mégse szarták tele a történetet faszságokkal.
    Kennedy egy dilettáns, Ryan meg egy szimpla pöcs, aki nem hogy semmihez nem ért, de még direkt erőlteti is azt!

  17. nem az egyenlőség, hanem a feminizmus a “trendi” mert 1-2 blockbuster közelébe nőket engednek, akik esetleg kapnak második meg harmadik esélyt, ahogy a férfiak szoktak akiknél folyamatosan látjuk, hogy felfelé is lehet bukni. (szarkazmus jelölés kell? )nekem sem tetszettek a legutóbbi star wars filmek annyira, de a falnak megyek ezektől az elméletektől.

  18. a stúdió, és az érintettek rajongókhoz szóló, vagy csak simán a nyilvánossághoz intézett nyilatkozatai alapján nem az egyenlőség, hanem a femninizmus a trendi, igen. nem azért, mert ez a kennedy pont nő, ugyanezt nyomathatná egy pali is. nem az egyenlőség miatt tesznek tele mindent totál értelmetlen feminizmustól bűzlő női “karakterekkel”, vagy egyszerűen csak férfi karakterekkel, nők által életre keltve.
    let’s agree to disagree. strongly disagree.

  19. @DarkEagle

    Lucas csinálta az első trilógiát is, az ugye megvan? És messze nem olyan trágya az előzmény, mint az új részek, homok ide vagy oda..

    “Azt kéne belátniuk hogy a régi fanok nem erre vágynak a Disney meg inkább az újakra akar koncentrálni, hozzátenném kicsit jogosan hiszen a régi öreg fanok hamarosan elpatkolnak és bennük nincs már annyi potenciál.”

    Tessék?! :D

  20. Tök mindegy hogy ki megy, ki marad, milyen nemhez tartozik a star wars már nem több egy sorozatban gyártott, klisés, önmagátmásoló giccsparádénál. Mehet a netflixre de előbb utóbb oda is kevés lesz.

  21. Engem nem zavar a jelenléte, mert a 7. részt leszámítva tetszenek az új részek. Ennek ellenére remélem, hogy a 9. résszel tényleg lezárják a Skywalker család történetét. És a Solot se kéne folytatni, hagyjanak mindent maguk mögött és jöjjön Johnson tiszta lappal nyitott trilógiája.

  22. Leírták már, hogy nem találnak a helyére senkit. Döntő tényező, a fönöke tuti a haverja is, és óriási negatív PR lenne ha kirúgnák, legalábbis ők ezt hiszik, mert mindig másra mutogattak, sosem vallják be, hogy ők tévedtek, vagy rosszat húztak épp (egészen legutóbb mikor arra gondoltak hogy nem a csriptekkel van baj hanem a mennyiséggel). Gondolom megígért fűt, fát hogy jó kislány lesz most már, a fanok szerinte mind apró csoportnyi életképtelen kockanáci, pénz jött azért így is jól szóval…
    Szerintem ezt nem lehet máshogy kezelni, mint bojkottal, azaz minden jó érzésű SW szeretőnek maradna az utólagos “alapítványi” Star Wars nézés (hacsak a színvonal nem kezd el drasztikus méretekben valami csoda folytán mégis javulni).
    Egyébként látszik a fején hogy egy erőszak szervezet és mindenképpen mindenhol szerepelnie is kell, nem maradhat ki semmiből, miközben iskolapéldája a “nem ért hozzá de dumál róla” kategóriának.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.