7 hozzászólás a “Mary, Queen of Scots új előzetesben” bejegyzéshez

 1. SPOILER, annak aki nem ismeri

  Nem igazán tudom ezt hova rakni. Valamennyit tudok a történelmi háttérről, meg 1-1 könyvben (pl Ken Follett) feljön részletesen is az életük és nem látom, hogy miért érdemelne Mary egy filmet, amikor egész életében raboskodott, miután fiatal csitriként átjött Franciából Skóciába, hogy na majd akkor itt ő királynő lesz az egész szigeten, mert annak született és bumbumbum, nem olyan egyszerű, ha már van egy másik királynő és ő könnyedén be tudja zárni… majd nem történik semmi, és boldogan élnek ott ahol vannak…

 2. T:
  Azért látni, hogy mindkét oldalról látunk majd eleget, és itt inkább rámennek szerintem arra, hogy ez a két nő amúgy mekkora barátok/partnerek akármik lehettek volna, ha nem azok a körülmények, amik és nem azok vannak körülöttük, akik. Meg hát nyilván filmes eszközökkel tovább bolondítják a sztorit és a drámát segítik nem a történelmi hűséget.
  Meg hát azért történtek dolgok, merényletek, merénylet kísérletek. Ne mondd már, hogy nem történt semmi :D
  Margotnak azért kisebb szerepe lehet, szerintem nem indítják majd egymás ellen őket, ha beszállnak az Oscar versenybe (ha betudnak) szóval Margot szerintem supportingban lesz

 3. SPOILER
  Mekare: Nem vagyok történész, csak azt tudom én is írni amit más állítólag okos történészek írtak elbeszélésben, hogy egy “csitri” 18 éves katolikus Mária átjön Skóciába egy marék szolgával, mert Franciában meghalt a gyerek-férje és gondolta itt majd mindenki támogatja, nyomnak neki egy koronát és szuper lesz minden (az akkor Protestáns irányba haladó Angliában). Pár évig hülyéskedett Skóciában, inkább leégette magát, nem kellett a Skótoknak, majd gondolta akkor inkább átjön Angliába ahol szintén igényt tarthatott a trónra. Szembetalálta magát Erzsébettel, akinek semmi kedve nem volt vele tökölni, de politikailag inkorrekt lett volna ha megöli, ezért bezáratta. Párszor megszöktették, mindegyik alkalommal elkapták, egész felnőtt életét fogságban töltötte egészen addig, míg ki nem végezték mikor tényleges bizonyítok szereztek arról, hogy szövetkezett a Franciákkal (vagyis Franciák+Spanyolok átveszik a hatalmat Angliába és Máriát ültették volna trónra mint bábu)

  Szóval nem tudom, hogy miért fényezik az ő történetét, szinte nulla kapcsolata nem volt Erzsébettel, nem is tudom, hogy valaha találkoztak e élőben.

 4. T:
  Elvileg nem találkoztak élőben soha, hanem ugye leveleztek, ami gondolom benne lesz a filmben, de azért ez két ilyen színésznővel nem elég és ne is legyen, mert én is legalább párszor akarom őket közös jelenetben látni. Nyilván fel lesz fűszerezve a film és nem dokumentum filmet kell várni, hanem drámát. Abban sem vagyok biztos, hogy ez bármelyik karaktert a fényeznék, főleg hogyha esetleg a film a férje elintézésében való részvétellel nem csak meggyanúsítja a felelősségre vonás hiánya miatt, hanem esetleg konkrétan vétkessé teszi majd, amiket ugye még nem lehet tudni, mert még nem láttuk.
  De egyébként az elején kedvelték egymás elvileg, arckép küldés meg ékszerküldés is volt,ha jól emlékszem, de rengeteg levél és Mária sokszor akart találkozni, de ugye ha jól rémlik Erzsébet fosott, hogy elbűvöli (gaaaay :D) szóval jól indult volna, csak kegyetlenül elbaszták,illetve főleg szerintem is Mária, a helyzet miatt is, meg a körülöttük lévő emberek miatt is..és szerintem ez lesz a fővonala a filmnek, nem az adatok, meg a leegyszerűsített töri.

 5. nemhiszem hogy belenézünk.. Ugyanolyan messze lesz a mozi mint a venomnál csak még hideg is lesz :D
  Imádom a blogot de ezt nem tudtam kihagyni :*

 6. nem írtam h moziban nézünk bele :) de amúgy mentem a héten is filmre, holnap írok róla, csak nem a Venomra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.