Blockbuster watch: semmi méreg

A Venom még a leginkább optimista elvárásoknak is odavert a hétvégén, a Star is Born meg “csak” hozta a kötelezőt a valaha volt egyik legjobb októberi hétvégével.

Na de a hónap rekordját most a Venom állította be 80 milliós kezdéssel Észak-Amerikában, annak ellenére, hogy előzetesen 60-70 környékére várták, ami az első kritikák után mérséklődött lazább 55-60 milliós tippekre. A relatíve alacsony, 100 milliós gyártási költségek mellett ez hatalmas sikersztori így a Sony-nak, pláne hogy nemzetközileg összesen a 200 milliót is átlépte a hétvégén és talán nem balgaság otthon 200-at, globálisan pedig 600+ milliót jósolni neki – főleg, ha Kínában is tudják majd terjeszteni, ami egyelőre kérdéses.

Akárhogy is, a siker mértéke megkérdőjelezhetetlen, hiszen a Sony ritkán utazik képregénymozikban, jelen esetben még Pókemberük sem volt mellé, a kritikák is lerántották kicsit, és a PG13/R kavarás sem feltétlen tett jót a mozi hírnevének. Ugródeszkának így a bevétel mindenképp elég és lehetne is fogadásokat kötni a gyors folytatások berendelésére, Hardy meg valószínűleg nem mostanában vonul nyugdíjba. Sőt lehet kinövi magát lassan sztárocskává, hiszen hiába ismert a neve (az arca meg pláne) mindenkinek, húzónévként ő sem volt nagyon eladható, ellenben a Mad Max, a The Revenant, a Dunkirk és most a Venom is mind kasszasikerek, habár az utolsót kivéve egyik sem neki köszönhetően.

A hétvége másik komoly premierjénél Lady Gaga lehet nagyobb százalékban vitte be a nézőket a mozikba, de a Star is Born malmára az is jócskán hajtotta a vizet, hogy egy sokadszor feldolgozott igazi amerikai klasszikusról van szó, szóval a 41 millió pár dollárral még el is maradt az általános becslésektől. Bradley Cooper első rendezése ettől függetlenül aktív résztvevője lesz a díjszezonnak és a közönség imádata miatt a box office listáknak is, szóval a végét otthon megtippelni egyelőre lehetetlen, de a 150 szerintem innen egyáltalán nem lesz akadály. És jelen esetben is nagyon örülhet a főszereplő, mivel Bradley Coopernek a 2014-es American Sniper óta nem volt igazán kiugró sikere, amihez az arcát is adta volna, nem csak a hangját (Lady Gagát meg azért nem emelem ki, mert ez az első mozis főszerepe és nincs viszonyítási alap).

Közben a Mission Impossible nemzetközileg 790 milliónál jár, a Disney szokásához híven kerekíteni akarja egy moziját, szóval kapott még pár vásznat a Christopher Robben, hátha átesik a 100-as határon otthon, a Predator pedig megfeneklik 50 környékén és bukik.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Venom (2018) – $80,030,000 – össz: $80,030,000
  2. A Star is Born (2018) – $41,250,000 – össz: $42,600,000
  3. Smallfoot – $14,900,000 – össz: $42,760,945
  4. Night School (2018) – $12,275,000 – össz: $46,750,355
  5. The House With A Clock In Its Walls – $7,295,000 – össz: $55,050,560
  6. A Simple Favor – $3,435,000 – össz: $49,014,356
  7. The Nun – $2,610,000 – össz: $113,367,310
  8. Hell Fest – $2,075,000 – össz: $8,864,476
  9. Crazy Rich Asians – $2,060,000 – össz: $169,134,942
  10. The Predator (2018) – $900,000 – össz: $49,985,889

22 hozzászólás a “Blockbuster watch: semmi méreg” bejegyzéshez

  1. Venom nem jó hír, megint megbizonyosodik a stúdió (és példájukon keresztül a többi), hogy érdemes hígított fércmunkát piacra dobni, faék sztorival és karakterekkel, mert a népnek mindegy és elmegy rá. Egy ideig megint nem csinálnak minőségibb cuccokat ilyen témában. Sőt, sajnos a rated R is kukázva így. :-(

  2. Én nem akarom, hogy a Sony tovább gyalázza a Pókember képegényeket ( Pókember nélkül ) ilyen gyenge filmekkel mint a Venom.

  3. Amy Pascal-t és Avi Arad-ot ismerve decemberben már forog a folytatás :)

    Kíváncsi vagyok egyébként a következő 2 hétben mekkorát esik majd. A negatív kritikák a nyitóhétvégét annyira nem szokták befolyásolni szvsz, a kövi két hétre viszont jó pár embert eltántoríthatnak. Will see.

  4. Nem igazságos, hogy jó filmek buknak, az ilyen gyengék meg sikeresek lesznek.
    Közepes kritikák, gyengus trailerek, rossz előjeleg, kavarás a besorolással.
    Nincs mit szépeteni, az átlagnéző segghülye, tisztelet a kivételnek persze.

  5. de nem is nyavalyogtál.

    azon kacagok magamban, hogy a Venom kibeszélőben (amíg néztem) a negatív, vagy hát inkább tartózkodó bevezetőd után jöttek a jó film az, nézni kell, pozitív meglepetés kommentek, itt meg ahol az a hír, hogy mekkorát aratott a film, szinte csak a fikkantás megy.

    egyszerű ám ez a dinamika is, mint a faék. nincsenek meglepetések.

  6. én pénteken, vagy szombaton megyek rá, és biztos vagyok benne, hogy lesznek nem-tetszős részek, de a végeredmény pozitív lesz, és most jöhet a sav ! :d

  7. Atya ég :D Ti melyik Venom-ot néztétek? :D
    @Fiti: melyik jó filmek buktak?
    @totoro: Ezt én sem értem :D Ha én úgy gondolom, hogy egy film szar lesz, akkor nem nézem meg moziban és annyi :D
    Amúgy meg kit érdekel, hogy mekkorát esik a következő héten a nézettsége? Az első hétvégén majdnem visszahozta az árát :D

  8. Szerintem simán nézhető a Venom, vannak benne hülyeségek, nem viszik túlzásba a sztorit és jól jött volna az R besorolás is, de ezek mellett egy szórakoztató popcorn mozi lett. Én örülök a sikernek, hátha a folytatás bevállalósabb lesz.

  9. @Yakhead

    Nem hozta. Az a 100 misi nem tartalmazza a marketing koltseget, ami meg egy jo 100 misi pluszban. Kb 350 kornyeken lesz nullszaldon, ami persze igyis sima-liba.

    De attol fuggetlenul kivancsi vagyok tipikusan egy ilyen film eseten (nagyon gyenge kritikak + megoszto nezoi beszamolok), hogy a kritikus visszhang mennyire befolyasolja majd a kovetkezo idoszakot. Az elso hetvegen nem, igazan jatszik kozre, mivel a fanok+a GA igyis-ugyis elmennek barmire. De sok fugg attol, hogy a kezdeti szavak + a kritikusok hangja hogyan alakitja majd a vegleges szamokat.

  10. Also, Collider epp most hozta le, hogy Avi Arad elmondasa alapjan a potencialis folytatas Carnage-dzsel is PG-13 lesz varhatoan.

  11. 12. gore

    Nem kötözködni akarok, ténykeg ilyen számokat szoktak nyilvánosságra hozni de ez tuti kamu.
    Ezek inkább az adó kummantással, pénzmosással vannak kapcsolatban. Biztos, hogy már most visszahozta az árát a film.

  12. pgly: miből gondolod, h kamu? február óta reklámozzák, odakinn plakátok, tvspotok, események szponzora a film, simán összejöhet egy 100 milla elég gyorsan.

  13. Nem kamu. Pontos adatokat sose kozolnek marketingrol, ez teny, de blockbustereknel 100-150 (nagyon nagyoknal akar 200) is osszejohet.

  14. 1. ahogy Gore is írja, ebben sok kamu nem lehet, ráadásul az a 100 milliós marketing szerintem manapság eléggé alsó hangon számlázható egy blockbusternél.

    az a Venom “szerencséje”, hogy Amerikában is jól megy, ott jobban részesednek a bevételből a forgalmazók, szóval tényleg 200+150 környékén már nullszaldó környékén járhat majd.

    2. a folytatások kapcsán én is gondolkodtam, hogy ilyen visszajelzések mellett mennyi értelme van vinni tovább, hiába anyagi siker (lásd a Suicide Squad is megrekedt azóta, habár még látatlanban sem aláznám meg a Venomot azzal, hogy ahhoz hasonlítom minőségben).

    a nézők viszont úgy tűnik szeretik, de ez az MCU-nak szerintem önmagában kevés lesz, úgyhogy szerintem várnak még minimum egy filmet, mielőtt összekötnék a sajátjukkal. új phase kezdődik ott is majd, Feige szerintem nem emelne be egy ennyire rosszhírű darabot (rosszhírű = kritikusok, és ezzel nem én minősítem, csak a visszajelzésekre utalok).

  15. Agyfasz, hogymég mindig nem csengnek le a képregényfilmek. Mérget vettem volna rá, hogy egy ilyen szar sztori, mint a Venom tuti kuka. Erre mégsem.

  16. “Hardy meg valószínűleg nem mostanában vonul nyugdíjba”

    Pedig nagyon utalgat rá, hogy nem akar már színészkedni.

  17. Szerintem a kepregenyekben akkor kreativ forras van hogy egy ideig meg taptalajt adnak halovudnak. Nemcsak a szuperhosos sztorikra gondolok. Eppen most neztem vegig az elmult 20 ev marvel-dc-stb termeset, annyira sok a jo cim (amit persze akar el is lehet szurni celcsoportozassal).
    Ha csak a kedvenc iromat Warren Ellist nezzuk. A Red az ove volt (persze csufosan kitekerve) es az Iron Man 3 fele sztorija (extremis) az ove. Aztan ott egy rakat mufajformalo sztori: authority, planetary, az uj stormwatch, megint mas mufaj a gravel, a crecy, mind oriasi sztorik. En nem azt varom hogy kifullad a mufaj, hanem hogy felfedezik a nempizsamas reszet is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.