9 hozzászólás a “Michael Giacchino szerzi az új Pókember-film zenéjét” bejegyzéshez

 1. Az egyik legjobb zeneszerző a fiatalabbak közül, de nekem valahogy mégis ritkán jön be a zenéje. A legerősebb talán a már megírt főtémák újragondolásában. Lásd Mission Impossible, StarWars, StarTrek, Jurassic World. Ja és a Doctor Strange zenéje szerintem nagyon jól sikerült.

 2. Madhew: a Star Wars zenéje, legalábbis a Rogue One-é siralmas volt. Amúgy bírom őt a Lost óta.

 3. Nekem mondjuk bejott a Rogue One, mai napig hallgatom neha, viszont ami zavar Giacchino-nal, hogy erosen olyan erzesem van, hogy ujrahasznosit… A Rogue One zenejeben Star Trek-et ereztem parszor, mig a Pokemberben meg Rogue One-t :D

 4. De kurvára unom már ezt a “Marvel filmek zenéje felejthető” hülyeséget. Egyrészt, attól mert te nem emlékszel rá, még nem felejthető, nekem számos Marvel dallam beugrik fejből, másrészt, ugyan melyik filmnek van manapság univerzálisan ismert zenéje? Melyik filmet, 2000 óta, lehetne odadobni bárki elé, és el tudná dúdolni a dallamát a filmzenének? Szálljunk már le kicsit erről az igen ostoba magaslóról.

 5. Venom: a legtöbb tényleg felejthető (most MCU). avengers az sok emberben megmarad, és ennyi. nem karakteresek, nem érdekesek, nem adnak hozzá semmit. talán a stranget be tudom tippelni ha meghallom.
  ugyanez most a dc-re is jellemző lett, csak a WW zenéjét tudom felidézni a BvS-ből. régebben egyfelől igyekeztek ikonikus zenét csinálni, batman/superman/raimi spider-man/dark knight.
  szóval az hogy “csak azért mert te nem emlékszel rá” igazából “csak azért mert szinte senki nem emlékszik rá”.
  én inkább úgy mondanám, hogy csak azért, mert TE emlékszel rá, nem biztos hogy a filmzene érdeme, hanem a te memóriádé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.