Melyik a legjobb józanon nézhető füves film?

Tippre a kommentek fele még az igazi füves komédiát sem találja majd el, de azért megpróbálom a kérdést: melyik az a füves film, amit józanlelkűek is simán élvezhetnek? A Grandma’s Boy? A How High? A Strange Wilderness? Vagy valami más, amit most nem említettem?

Azért jutott pont a napokban eszembe, mert sajnos elhunyt Danny Leiner (RIP), akinek több klasszikust is köszönhetünk, például a Dude, Where’s My Car? és a Harold and Kumar első része fűződik a nevéhez. Ez utóbbi az a film, ami a csajomat egyáltalán nem érdekelte sose amikor említettem, aztán egyik szombaton sunyiban becsempészem, mármint a filmet a lejátszóba, és hirtelen ott mosolyogtunk végig mindenféle segítség nélkül. Átlép a stoner comedy stíluson.

human
írta
2018. 10. 21. 14:34
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Melyik a legjobb józanon nézhető füves film?” bejegyzéshez

  1. Gondolom a Nagy Lebowski idefér “egyszerű” műkedvelőknek is, de az Eurotrip is símán is szórakoztató darabnak érzem.

  2. Ha azok a józanlelkűek szeretik a sötét humort (nem a bárgyút) akkor Wrong Cops. Nem tipikus stoner cucc, alig ismerik és alul értékelt is. Írta, rendezte és a zenét szerezte Mr Oizo

  3. A Dude, Where’s My Car?-t kétszer is végig bírtam nézni, míg a legtöbbet még egyszer sem sikerült (van amelyiket még többszöri nekifutásra sem). Így kizárásos alapon, gondolom az a legjobb.

    Bár el tudom képzelni, hogy a Pasolini féle Salo-nak teljesen más megközelítést adna, ha betépve nézné az ember.

  4. A How High és a Lebowski simán jó tisztán, meg a Rogen/Franco féle vígjátékok is be szoktak jönni. De pl. a Dude… Where’s my car életem egyik legrosszabb filmje. Szóval józanul szerintem kizárt élvezni. A Harold & Kumar talán harmadik részét pár hete kaptam el valamelyik csatornán, nem tudtam rajta nevetni, sőt. Humortalan, gusztustalankodó förmedvénynek tartom, szerintem a többit se fogom már soha bepróbálni.

    +1: Eurotrip szerintem nem is tartozik a kategóriába, de számomra és korosztályomban kultfilm, szóval ez igen.

  5. Cool Túra
    Jay és Néma Bob visszavág
    Ne légy barom, míg iszod a dzsúszod a gettóban
    Ali G Indahouse
    Fűbenjáró bűn (Saving Grace)

  6. Végre péntek ugrott be elsőre, láttam vagy 20x biztos.
    2. Harold and Komar
    3. Jay és néma Bob

  7. Mivel én magam szimplán nem élek vele, így minden említett filmet józanul néztem meg. Sok még így is tetszett… :D

  8. Félbe tépvét akartam írni, de fentebb olvasva azért tényleg van még jo pár.

    Az Billy Bong Thornton 😅

  9. a legjobb fűves film a The Lawnmover (thats a joke)
    inkább egy “komolyabb” a The Wash, a fű körül mozognak és géppityús jelenet nem volt semmi.

  10. Nehéz. A How high és a Dude … Car és a Harold and Kumar filmek alapművek. Meg a Lebowski is… Bakker, nem tudok dönteni. :D

    De úgy érzem, hogy méltetlanul elfeledett itt a Friday. (Daaaamn…)

  11. Ha klasszikus akkor Half Baked, ha ketezres évek utani akkor Ananasz Expressz

    Nalam mindketto film bejott ,, jozanon” (is)

  12. “Tippre a kommentek fele még az igazi füves komédiát sem találja majd el, de azért megpróbálom a kérdést” jó véleménnyel vagy a követőidről, ez nem egy troll komment, csak nem értem ezt a lenéző nyitást, főleg úgy, hogy ahogy szoktam olvasni, elég sokan vannak itt úgy, hogy a te véleményed nélkül nem képesek filmet nézni és várják a kritikát, mint a messiást. Ezzel se akarok senkit lenézni, csak nekem furcsa, hogy kb kell egy ismeretlen áldáss, hogy megnézzenek egy filmet moziban. Gondolom törölve lesz a komment, de azzal nem tudok mit csinálni, ha valaki nem bírja a kritikát.

  13. jogos felvetés, csak csinálom már egy ideje ezt a blogot, és tudom mik azok a kérdések, amikre nem szokott tiszta válasz érkezni. amúgy teljesen pozitív meglepetés volt ez a komment rész most.

    azzal amúgy nem tudom mi bajod van, h páran várják a véleményt, nekem is van olyan kritikus, aki ha szid valamit, akkor sokkal kevesebb kedvem van rá menni, mivel teljesen hasonló az ízlésünk és amiket felvet azok ált igazak. Aki meg eldöntötte, hogy megy valami filmre, azt az életben nem tudom lebeszélni, szóval sima win-win a forgalmazóknak.

  14. Mi van Humán, letetted a dzsangát?
    Egyébkén amiket fent is írták azok közül a Jay and Silent Bob és a Lebowski nagy kedvenc pedig tiszta vagyok.

  15. 1) Ali G Indahouse (tucatszor lattam)
    2) Clerks 2
    3) Dude, Where’s My Car

    Ezek, foleg az elso ketto nalam paradesak. Es soha eletemben nem probaltam a fuvet (sem) :)
    a H&K nem volt meg, meglessuk, koszi a tippet.

  16. Nálam a Beépített hiba viszi a pálmát, bár nem a füvezés miatt, hanem mert szeretem a lassabb tempójú, szépen fényképezett mozikat. Nekem egyébként egyáltalán nem volt zavaros a története, mint azt sokan írták, sőt tök jól szórakoztam rajta.

  17. Szerintem a Grandma’s Boy (Nagyi szeme-fénye) az egyik legjobb, nem is túl ismert alkotás józanul/nem józanul.

  18. Szerintem józanul nagyon rossz filmek az utóbbi Seth Rogan filmek. Régebben szerettem ezeket fiatalon, de a Virsliparty és a This is the end valami förtelmes film lett. :/

  19. Ravasz az agy, és két füstölgő puskacső? – jó, nem az egész film füves, de az a néhány jelenet a termesztőkkel megérdemel egy különdíjat.
    A Hé haver-t tekintem az etalonnak, meg ugye az egyik legrégebbi is, a Grandma’s Boy egy igen pozitív csalódás volt. Bár mi nem beszívva, hanem iszogatva szoktuk ezeket nézni.
    Ami nem feltétlenül illik bele pontosan a stílusba még: We’re the Millers, Fanboys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.