Bohemian Rhapsody még egyszer, utoljára

Mindjárt itt a premier, az első reakciók sajnos nem annyira biztatóak: legjobb esetben is csak egy tipikus életrajzi film lesz. Persze ki várt mást, többet, nem? Legalábbis ez lenne a 2. komment. És jogos is a felvetés, bár szerintem lehet máshogy is, nem betartva az alstílus minden szabályát, de ezek szerint itt nem tették ezt.

Viszont szól a Queen, énekel Freddie, megalakul a zenekar, nem kerülgetik a szexualitás kérdéskörét sem. Szóval átveszik a lényeget, és talán ez elég arra, hogy egyszer jól szórakozzunk.

9 hozzászólás a “Bohemian Rhapsody még egyszer, utoljára” bejegyzéshez

 1. Szerintem ennek a filmnek Sasha Baron Cohennel kellett volna elkészülnie. Így garantált a középszerűség.

 2. Volt szerencsém mar latni es valoban nem ujitja meg az életrajzi filmek műfaját, de Queen rajongóként vmi elkepesztoen nagy elmeny volt a film, a szineszek nagyon jol megcsinálták a házifeladatukat, eleg jol mukodik az illuzio, uh aki szereti a zenekart annak szerintem nem lesz baja vele :) de remélem mindenkinek tetszeni fog!

 3. Nagyon érdekel a film. A mai napig imádom, szeretem a zenekart. Mercury egy isten adta tehetség volt. Olyan hang mint ami neki volt talán ebben az évszázadban nem is fog leszületni. Számomra a szexuális identitása mellékes, remélem ezt a részét nem tolják túl. Mert bőven van mit kiemelni emellett.

 4. BAKELIT után Scorsese kellett volna ehhez a melóhoz.

  Rami Malek gülüszeme durva egy két beállításban

 5. Jézusom, mindenkinek látnia kell ezt a filmet. Nemcsak életrajzi film, hanem ZENEfilm is. Abszolút megvolt a koncertélmény, majdnem felugrottam a székemből és üvöltöztem, csak kontrolláltam magam; de a nézőtér másik felén egy csapat angol a karjaival hullámzott meg énekelt, a végén, a stáblista alatt meg szelfiztek, mert amúgy nem ismerték egymást. Nagy show volt. Menjetek el, nézzétek meg.

 6. [1 kommentes múltú éltető – a szerk.]

  Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Feliratosan néztük teltházzal az Arénában. Mindenki tapsolt, dobolt, énekelt, és szem nem maradt szárazon. Hatalmas élmény, ajánlom mindenkinek. Rami Malek zseniális!

 7. Nem vagyok egy Queen rajongo, bar ezerszer hallottam a szamokat. Talan tul sokszor is. De ez a film nagyot utott. Tobb, mint 2 oras de nem neztem ra az oramra ellenben First Man-nel ahol ketszer is (csak viszonyitas kedveert).
  Poenok ultek, sztori jo volt. Orulok hogy elkeszult ez a film es hogy megneztem.

 8. Hááááát… Nem tudom mit mondjak, Malek rettentően odatette magát, és a hangulat is rendben van. Iszonyat precíz és kidolgozott lett a film. Viszont hiányérzetem volt utána. Eleve az utolsó – amúgy elég dolgos – 6 évet úgy ahogy van kihagyták a sztoriból, holott az az időszak is elég érdekes lehetett a maga tragédiájával. Illetve úgy gondolom, hogy azáltal hogy 2 néhai tag is aktívan közreműködött a film készültében elég sok “információ” elveszhetett. (Le lett családosítva, egyedül Freddie-t tolják előtérbe, és még az ő szálát is elég finom selyempapírba csomagoltan…) No, hát mindegy, imádtam őket, a film sem rossz de valahogy mégsem lett számomra mérföldkő.
  Kritika nem lesz? Gondolom már nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.