Jöhet a Gladiator 2?

Ez.
Ez.

Ridley Scott tovább folytatja az agymenéseit, úgy tűnik most a Gladiátorral akar kezdeni valamit. Új projektekre már nem adnak neki pénzt? A forgatókönyvet elvileg Peter Craig (Top Gun: Maverick) írja.

Bár mindenki abban reménykedik, hogy a Nick Cage Cave által írt alapanyaghoz nyúlnak, amiben Maximus az istenek bajnoka lesz, és minden háborúban részt vesz a halála után. Ez jól hangzik, ehhez képest a kiadott történet: Lucilla fia, Lucius lesz a főszereplője, akit Maximus megmentett (? rég láttam), és ezzel erős benyomást tett a jellemére.

human
írta
2018. 11. 02. 04:35
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Jöhet a Gladiator 2?” bejegyzéshez

  1. Most akkor Ridley Scott nem csinál befejezést a Prometheus-nak? A Covenant után félbehagyják? Azért illene valahogy lezárni azt a törrénetszálat. Emlékszem, hogy a Prometheus után mennyire örültem annak, hogy megint kapunk egy Aliennel összefüggő trilógiát. Szerintem volt benne bőven lehetőség, főleg úgy, hogy a Prometheust sikerült kellően titokzatossá tenni a teremtés mítosszal. Onnan aztán bármerre vihették volna a történetet, minden nyitott volt kb.
    Akár egy külön film az Engeneer fajról/bolygóról, vagy David és Shaw további útja, vagy akármi.
    Kurvára kár érte!

  2. Lucilla leginkább Marcus Aurelius lánya, és Commodus testvére. A kissrác II. Lucius Verus, Lucilla és Lucius Verus fia, Commodus unokaöccse.

    Amúgy utáljatok, de részemről ez jöhet! Ha tudják tartani a színvonalat, akkor pláne. Szerintem pont az istenes sztori lett volna ridiculous. Egy alapvetően földhözragadt sztoriba behozni a természetfelettit? Ne…

  3. A film végén Maximus újra találkozik a feleségével és a fiával a túlvilágon, szóval ilyen szempontból annyira megsem földhözragadt a vége.

    Ez az istenes sztori egész érdekesen hangzik (bár bírom a görög/római mitológiát), csak mondjuk nem Gladiátor 2 címen, de ugyanúgy Maximusszal a főszerepben. Ez a Lucilla gyereke a főhős hááát oké, ezzel a címmel és ezzel a karakterrel valami nagyon ütős forgatókönyv kell, hogy érdekessé tudják tenni.

  4. Ez tulajdonképpen egy azonos időszakban játszódó történelmi film lesz. Nekem jöhet, hiányzik már egy jó tökös kosztümös mozi.

  5. Ridley Scottnak öregkorára teljesen elment az esze, már tényleg ideje lenne nyugdíjba vonulnia.

  6. Uratok:Mit szeretnél látni az android nyerte a háborút és kész ennyi?!Utána meg jön a folytatás amit már láthattunk 30 éve.

  7. Remélem nem sértődtél meg Human, és nem ezért törölted a hozzászólásomat! Kezdetektől olvasótok, hallgatótok vagyok, és rendkívül nagyra tartom a munkásságotokat, itt és a junkien is. Rendszerint azonos véleményen is vagyok veletek. Elsőre azt hittem valami vendég blogger posztolt, pont ezért lepett meg az két hiba amit javítottál. Bocsáss meg ha esetleg megbántottalak volna, nem állt szándékomban! Please Mea Culpa!

  8. Ezt már régebben is tervezte, legalábbis láttam riportot erről vele, kb 10 éve. Hogy Commodus unokaöccse lesz a középpontban és főképp a politika, de mivel a brand Gladiator, ezért Maximust is bele akarták valahogy varázsolni. Erre azt mondta Ridley, hogy lehetetlennek tűnik, de talán megoldható.

  9. Nem tudom mi van mostanában Scottal, de Hollywoodban is nagyon félre ment valami.

    Mostanában miért egy ismert címhez kell kötni mindent? Miért nem lehet egy ókori sztorit úgy elóadni, hogy újdonságként hasson?

    Gladiátor 2? Bravó! Az első sem egy Szent Grál, de vicces, hogy mindent meg kell támasztani egy új filmmel. Dumb és Dumber 2, Szellemirtók csajokkal, Oceans 8, kurva sok remake, sequel, prequel. Annyira kiábrándító ez.

    Indyt is folytatják, holott már ti is megmondtátok a podcastban, hogy simán újra kellene castingolni, aztán ennyi. Vagy simán egy külön kalandfilmet indítani.

    Mi lesz ezentúl, minden régi jó dolgot megidézünk, kihipózunk, aztán a remake-et is remake-eljük? Mi a franc. Szerintem jöhet egy Keresztapa 4, az a tuti.

  10. Mivel az első rész sem sokat adott a történelmi hűségre, akárhogy folytathatják. Egy politikai játszma az öt császár évében akár érdekes is lehet. Engem biztos érdekelne. Csak az bonyolítja, ha ragaszkodnak a gladiátor témához, mint központi elem. Meghát Ridley Scott sem a régi már…

  11. Mielőtt bárki nekimenne Scottnak: ő rendezte az elmúlt évek egyetlen valamire való scifijét, a Marsit. Nem ő tehet róla, hogy szar alapanyagokkal kell dolgoznia, már a Prometheuszt is csak az ő rendezése emelte picivel az átlag fel és nem a zavaros forgatókönyv (amit történetesen nem ő írt). Baromi jó ízlése van az öregnek, nem az ő hibája, hogy manapság már ő sem engedheti meg magának azt, hogy ne rendezzen folytatást.

  12. Nem olvastam el minden kommentet, így lehet már ezt leírta más is.
    Szerintem egy akkora etalon filmről van szó, ami már-már tökéletes, hogy óriási nagy baromság már az ötlet is h folytatást csináljanak. Lerombolják az imázsát. Ridley bácsit imádom régebbi munkássága miatt, de jobb lenne ha elmenne már nyugdíjba inkább
    Nyilván ha száz %-ra tudnám h legalább az első rész színvonalát hozza majd, akkor ide vele azonnal… Na de nem ez a tapasztalatom sajnos, így nagyobb esélyt látok az első variációm beteljesedésére :(

  13. Vicc, hogy már szarnak bele mindenbe…meghalt, nem halt meg, ami 2 fillér hasznot is hozott, annak folytatás kell

  14. Sztem az első rész javarészt a zenéje miatt annyira állat, Hans Zimmer karrierjének a csúcsa (ugyangyak szerintem), és mint ilyen, jó eséllyel megismételhetetlen. Szóval nem vagyok optimista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.