The Wandering Earth-előzetes: Kína és a hatalmas sci-fi

Elvileg ez a legnagyobb befektetésük tudományos fantasztikus filmbe. A történet arról szól, hogy az emberiség rájön: a nap vörös csillaggá változik, és növekedésében a Mars pályájáig terjeszkedik majd, ezzel felégetve minden lakható területet ebben a rendszerben. Az emberiség föld alá költözik, és felkészül arra, hogy ezt a bolygót, a Földet eltérítse a pályájáról és átmenjen vele egy új csillaghoz, a Proxima Centaurihoz.

A tovább mögött ott van, hogy milyen látvánnyal kell ezt elképzelni.

Egy korai teaser:

Backup mindkettőhöz:

36 hozzászólás a “The Wandering Earth-előzetes: Kína és a hatalmas sci-fi” bejegyzéshez

  1. Hát wow… a téma nagyon érdekel, kíváncsi vagyok, hogy milyen panelekből fognak dolgozni, mennyire lesz friss/más a történet vezetése egy tipikus hollywood-i “epic” filmhez képest.
    A látvány a trailer-ben nekem adta, ha nem húzzák le nagyon (értsd:naaagyon), akkor tán’ megéri moziba menni majd? :)

  2. Már alapjaiban inkább hangzik paródiának, mint komoly sci-finek. A Föld (többek között, de igen nagy mértékben) azért is lakható, mert ott van, ahol. A többibe bele se kezdek, ez se nem tudományos se nem fantasztikus.

  3. sztem menj bele, ha ilyen gondjaid vannak, mert láthatóan űrhajóként kezelik a Földet, nem lakhatóként, amit majd az új helyen rendbe lehet hozni.

  4. Látvány tetszik, de remélem nem földi erőforrásokból akarják fedezni a Föld elmozdításához kellő energiát, mert az lol. Am érdekel.

  5. Az alapkoncepció is hatalmas facepalm. Látványos biztos, de nem hiszem, hogy ez lehetne a legjobb ötlet az emberiség megmentésére :D Terraformálni egy másik bolygót lehet többet érne.

    Amúgy kéne több olyan sci-fi mint az Expanse, ahol legalább a fizika törvényeit betartják és még ki is használják a drámához. Szerintem ilyen filmek, sorozatok több embert terelnének a tényleges témára (remélhetőleg néhány gyereket is akik aztán inkább tudósok lesznek mint insta influenszerek)

  6. Az alapsztorit vagy ötven éve kitalálta Leleszy Béla, magyar szerző. A mű címe: Az utolsó csillaghajó. Csak ott űrhajókon menekítik a Földön maradt embereket, ugyanis, a Földet már régen elhagyták és a Föld már csak a régi Ausztráliához hasonlóan börtönbolygóként üzemelt és az egykori rabok leszármazottjait kell evakuálni a szupernova Nap elől.

    moly.hu/konyvek/leleszy-bela-az-utolso-csillaghajo

    Érdekes könyv. Gyerekként szerettem.

  7. A látvány teljesen okés, de a sztori valami borzalom. Míg kiérnek a Naprendszerből szarrá lesz bombázva a bolygó mindenféle sziklával. Meg hány ezer éves terv átevickélni egy egész bolygóval egy másik naprendszerbe? Ez nem a Halálcsillag basszus. :D

  8. Nyitni kell egy féreglyukat oszt becsusszanni…..nem nagy cucc. Csak a jó körzetszámot kell tárcsázni mer’ nehogy másik galaxisba kössenek ki.
    Amúgy nem millió években mérik, mire egy csillag vörös óriássá duzzad? Azért nem kéne kapkodni a mentőtutaj eszkábálással szerintem ;)

  9. Az alfa holdbázisnak is ez volt az alapja,csak ott valami más miatt tért le a pályáról a Hold.

  10. Úristen, mekkora hülyeség. Amikor a Nap 5 milliárd év múlva vörös óriássá duzzad és eléri a Földet, akkor hiába mennek a felszín alá: valószínűleg az egész bolygó elporlad.

  11. Nincsenek egzakt adataink arról, hogy a napunk mikorra nő vörös óriássá. Következtetésekből dolgoznak a csillagádzok, fizikusok, geofizikusok. Talán az írók nem.
    A “minden kínában készül”-poén egyébként ül.

  12. Novává valószínűleg tényleg csak évmilliárdok után fog válni a Nap, hiszen, kicsi csillag a miénk, ami nyugodtan szokta “élni az életét”, így az emberiség régen ki fog halni, mire ilyen veszély fenyegetne. Esélyesebb a Nap esetén inkább egy Képletben látott “támadás”.

  13. Jóféle látványmozi, én biztosan szórakozni fogok rajta, míg ti, fanyalgók, jegyzetfüzettel ülve, eleve negatív hozáállással firkantgatjátok le, hogy mit nem klappol a valósággal, amit elképzeltetek.

  14. Wittgen:
    Én picit sem fanyalogtam, a filmet egyetlen szóval sem szidtam, csak irodalmi és filmes példákat hoztam hasonlóra és hogy a valóságban mi lehetséges. Ezzel nem a film ellen szóltam. A Holló sztorija sem lehetséges, mégis – szerintem – a legjobb képregényfilm. :)

  15. Ezt én sem értem, hogy miért kell átszambázni vele másik csillagrendszerbe, elég lenne külsőbb pályára parkolni.

  16. Te jó ég, milyen földhöz ragadt lett mindenki!
    Szerintem ez egy tök jó alapötlet.
    A tudományos-fantasztikus pontosan ezt jelenti, szóval ezt hibásan magyaráztátok félre!

    Az angol science-fiction kifejezés talán segít a megértésben.
    Tudományos alapokon nyugvó fikció. Kitaláció, emberek. :D

    Jeez.

    A film persze nem tudom milyen lesz. Viszont ez a hőbörgő okoskodás szerintem tök gáz. :(

  17. 23: Wittgen: Egyszer elárulhatná valaki mi a szórakoztató egy ilyen filmben. Rejtély számomra.

  18. 32: Az alapkoncepció a tudományos alap, hogy a Naprendszerben élünk a Föld bolygón, és ha a Nappal vmi gebasz történne, akkor csinálnunk kell valamit, különben kipusztulunk. Innentől fikció.

    Ez azért különbözik a Fantasy-tól, mert ezek létező dolgok, míg Középfölde, az orkok és az Egy Gyűrű, vagy a Jégboszorkány egyáltalán nem léteznek a való világban.

  19. 30. Szerintem a bűnös élvezet faktor. Néha én is vágyom valami könnyed fosra, ami lezsibbaszt, nem kell semennyit sem használnom az intelligenciámból hozzá.

    Pl. nemrég egy újabb Dolph Lundgren film. Vizuálisan meglepően okés volt, a sztori pedig nem éppen késztetett gondolkodásra, csak örültünk, hogy újra látjuk az urat.

    Vagy ha az ember egy bugyuta vígjátékot néz, ami blőd, de valamiért akkor és ott csúszik, mint elegendő Jack után a Johnny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.