Heti mozibemutatók: november 8.

Húú, holnap Outlaw King, de akár moziba is mehetünk, ha a Netflix nem elég. Például jön egy elég jó kritikákat kapó film. Meg valami populáris darab is, aminél nem értem mit gondolt a Sony, és rohadt kíváncsi vagyok a bevételére.

 • Sötét bűnök (Dark Crimes) – Jim Carrey újra drámában.
 • Pizzarománc (Little Italy) – a bevezetőben nem is említettem ezt a “remek” vígjátékot. Nem is értem miért hozták be.
 • Gyújtogatók (Beoning) – ez a jó kritikákat kapó dráma, lehet megejtem.
 • Egy nap – magyar dráma egy családanya egy napjáról.
 • Donyeci történetek (Donbas) – Ukrajna keleti részének története, a kifordult világ bemutatása.
 • A tanú – a klasszikus magyar szatíra.
 • Ami nem öl meg (The Girl in the Spider’s Web) – a Girl With The Dragon Tattoo széria 4. kötetének feldolgozása.
 • Sóhajok (Suspiria) – ó még ez is jön, csak itt megosztónak tűnik a fogadtatás.
human
írta
2018. 11. 08. 20:52
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: november 8.” bejegyzéshez

 1. Nagyon meredek film a Suspiria. Már 1 órája vége a vetítésnek, de még mindig nem tudom, hogy mit láttam. De szerintem tetszett

 2. nem értem, minek hozták be a Dark Crimes-t mozikba.
  Tetkós csajjal bepróbálkozunk szombaton, mert nagy szívem van, de ha csak rajtam múlna, biztos, hogy ágyban, párnák közt nézős lenne:D

  picit off: végre terítékre kerül újra a Soldado is, kíváncsi leszek, mit produkál hangkeverés tekintetében:D

 3. A Little Italy nem rossz film, oké kicsit nyálas, de egyszeri megnézésre megfelelő, fel tudja dobni az ember hangulatát

 4. A Donyec-t nem nyomja a cinema? Vagy csak Pécsett nem? Tökre rámennék. Bár kicsit kétes érzéseket vált ki belőlem, mert sokkalta durvább és szomorúbb dolgok mennek most Ukrajnában, mint amiről az átlag ember/sajtó tud/tudósít.
  Ha lesz ebből valami a héten, akkor vagy a Dark Crimes vagy a Gyújtogatók. Bár annak a trailere annyira nem fogott meg, de hát mozizni még is csak kell.

 5. A Burninget nagyon megnéztem volna, de látom, hogy csak a fővárosban adják. Szomorú panda vagyok. :(

 6. Király.. se Dark Crimes, se Beoning..Donyeci esélytelen Pécsett ugyanúgy. Akkor marad a Pizza románc, de otthon a Don Pepétől.. meh.

 7. Breekinng!!!Aquaman itthin már december 13-tól műsoron lesz!!Juuhuuu!!!már csak 1 hónap!!!

 8. blady:
  Ágyban párnák közt mi? Aztán év végén a top 10-ben majd ott virít mert annyira tetszett.

  Spoiler mentesen a “populáris Sony darabjáról” a Lány a pók hálójában-ról azaz az ami nem öl meg, mert a regénynek ezt a szar magyar címet adták:
  Noomi Rapace a tetovált lány. Ezzel kár is vitatkozni. Claire Foy helyett lehetett volna más? Akár. A nők el vannak nyomva, pc és társai. Adott egy full női főszereplős film amiben végre Blomkvist sem veszi el a játékidőt. Erre el van picsázva kritikailag aminek következtében sokan csak otthon vagy otthon sem nézik meg. Pedig a rendezés és forgatókönyv teljesen rendben van. Mikor láttam az első előzetest már tudtam ezt látnom kell ellentétben az azóta sem látott női szellemirtókkal. Hogy van-e benne olyan látványos akció mint mondjuk az atomszőkében? Nem. De ennek van története ami ugyan nem váltja meg a világot és nem nyújt sok újat de mégis beszippant a hangulatával, a skandináv képi világával és még akkora baromság sincs benne mint az Ocean’s 8 nyaklánc szétszedése és kivitele volt. Nagy Denzel fan vagyok de az idei EQ2-nél simán jobb. Mintha egy Bourne film lenne kevesebb kamera rángatással. Nekem ilyen egy klasszikus akció thriller. Simán megérte a jegy árát és megérdemelne egy 7 pont körüli elismerést. Szívesen újranézem majd párszor. Így akinek tetszett az előzetes az ne foglalkozzon a pontszámokkal és százalékokkal. Két hét múlva meg a drámaibb Widows amiről remélem hasonló elégedettséggel távozom majd.

 9. @Misi85: még az is előfordulhat :D

  Human, kidumáló lesz esetleg a tetkós csajhoz?

  spoilermentes:

  Amennyire rettegtem tőle, annyira okozott kellemes csalódást. Utólag nem igazán értem, miért gyepálták el ennyire a kritikusok. Sokat agyaltam ezen a hétvégén. Alapvetően szerintem nem az a baj, hogy a nem skandináv rendezők nem tudnak skandináv krimiket rendezni, hanem az, hogy egyszerűen a sok kritikus nem szereti a skandináv krimiket:D Miért lenne pl baj az, hogy a film nem tud mit kezdeni Mikael Blomkvisttel? Nem nem tud, hanem nem akar, mert végre nem ő van a középpontban – hozzáteszem, nekem az eddigiekkel pont az volt a legnagyobb problémám, hogy TETOVÁLT LÁNY a címe, mégis egy újságíró faszit nézünk végig, Salander meg csak amolyan események mozgatórugójaként funkcionál, holott Stieg Larsson műveiben pont rá helyezte a fókuszt – ha már ezt a címet adta neki.
  A jelenlegi film hangulata már az elején beszippantott, a sztori viszonylag egyszerű, de egyáltalán nem bugyuta, nincs benne üresjárat, nem hagy unatkozni, nem úgy engedi el a néző kezét, hogy nesze semmi fogd meg jól; azaz nem azt érzed, hogy kidobtál 2 órát az ablakon. Számomra irtó pozitív volt az is, hogy egy vasággyal 40kg-os csaj VÉGRE nem pisztollyal tesz rendet és mégis hihető, amit művel.
  A csúcspont meg egészen mellbevágó volt számomra. Le a kalappal.
  Sokmindenbe bele lehetne kötni (pl az ominózus motorral ugratás a jégre), de azt gondolom, hogy aki igazán szereti a stílust, át tudja kapcsolni az agyát szőrszálhasogatóból szórakozó üzemmódba, az nem fog annyira fennakadni a logikai hibákon.
  Fede Alvarez a Vaksötét után egyáltalán nem adta alább, teljesen jó irányba halad az ipse.
  Utáljatok, nevessetek ki, de sokkal jobban szórakoztam ezen, mint pl az M:I Fallouton:D nagyon-nagyon jó szívvel megkapta a 8-at (hátha kicsit feljebb tolom imdb-n azt a 6-ost:D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.