Itt a Lion King előzetese

Mármint az “élőszereplős” változatba nézhetünk most bele. Simba hangját Donald Glover (Atlanta) adja, a rendező pedig Jon Favreau (The Jungle Book, Chef). A történetet mindenki ismeri, hiszen tanult Shakespeare-t középiskolában. Csak viccelek, a mesét ismeri mindenki, meg a dalt, viszont ez érdekes olvasmány lehet.

Na lássuk azt a hangulattrailert. Szerencsére az Aladdinnál többet mutatnak. Gyönyörű poszter is van!

61 hozzászólás a “Itt a Lion King előzetese” bejegyzéshez

  1. Ez valami eszméletlen gyönyörű. Elsőre mikor megláttam az állatokat azt hittem ez ki van vágva egy NatGeo filmből. :D Aztán Simbánál már látszik hogy CGI de atya ég ezt nagyon odatették látvány terén.

    És azért ne felejtsük el James Earl Jones papit. Nekem már csak ő önmagában is elég hogy nézzem. Remélem semmit se változtatnak bár azt olvastam hogy Zordon (Scar) nem sötét bőrű lesz hanem fehéres vagy mi, nem tudom ez még így van-e. Meglátjuk. De egyelőre reményteli vagyok. Gyerekkorom egyértelmű fan favoritja a Szépség és a szörnyeteg mellett szóval hatalmasak az elvárásaim.

  2. Szolgai módon majd jelenetről jelenetre lemásolják a rajzfilmet, aztán keresnek egy csomó pénzt. Kreativitás rulez.

    Persze azt nem lehet elvitatni, hogy jól néz ki. Ennyi a pozitívum.

  3. Szerencsére az Aladdinnál többet mutatnak.

    :D ezt most nem tudom mire velni. Ebben az elozetesben konkretan semmit nem mutatnak…

  4. Gyönyörűen néz ki. De azért remélem lesz benne valami újdonság is, nem csak a mese CGI verziója képkockáról képkockára.:D

  5. Nagyon kíváncsi leszek a végső számokra, le merem fogadni, hogy all-time rekord döntögető lesz.

  6. Régen voltam gyerek én nem emlékszem a sztoriból semmire. De nagyon hangulatos és gyönyörű ez az előzetes. A CGI brutál szép. Jövőre a Disney nagyon komoly pénzeket fog zsebre tenni megint csak.

  7. hát pedig tényleg többet mutatnak, mint az Aladdinban:D

    Mihez kezd a Di$ney, ha kifogynak az egész estés rajfilmekből?:D elkezdik feldolgozni a feldolgozásokat? Utána meg a feldolgozások feldolgozásának feldolgozását is fel lehet dolgozni. Vitathatatlan.

    Mindenre emlékszem a sztoriból, moziban láttam a mesét ’94-ben vagy ’95 elején, erre nem emlékszem pontosan, de az 100%, hogy zokogtam:D

  8. Szépnek szép, de eddig ezt a disney reworköt érzem a legfeleslegesebbnek. Long live the king.

  9. Nem látom semmi értelmet ennek a változatnak, de azért biztos megnézem ezt is. A rajzfilmet minden évben megnézem kb. Legelőször moziban láttam meg gyermekként és azóta nagy kedvencem. Ezt az élményt semmi nem tudja elrontani.

  10. Mintha egy gyermek lerajzolna zsírkrétával egy vázát, majd felnőttként profi művészként ugyanazt a vázát élethűen. Ez eddig semmi más, mint ctrlC+ctrlV, csak eltelt 25 év a számítógépes effektek terén.
    Mivel a régi rajzfilm kedvenc, és ha nem változtatnak a cselekményen és szövegen, akkor nagyon jó, a látvány extre miatt meg fogom nézni. Nagyon kitettek magukért. Persze megvárom az első kritikákat (na nem a kritikusokét, hanem az átlagnézőékét).

    Viszont sajnálatos, hogy a dízni már csak a bejáratott nevek újrafeldogozásában hisz, ha a Marvel filmeket nem számítom.

  11. Sorry a dupláért, lemaradt a konkrét számszerűsítésem.

    “Szerencsére az Aladdinnál többet mutatnak.

    :D ezt most nem tudom mire velni. Ebben az elozetesben konkretan semmit nem mutatnak…”

    Ha a helyszínekről bemutatott képkockákat nem veszem bele, ebben 4 erősebb jelenetből emeltek ki részleteket, míg az Aladdinban csak 2-ből.

  12. EMLÉKEZZ!…EMLÉKEZZ….. ja hát én emlékszem, és hát oké, szép, és nagyon üt ez a dal. de miért ne nézném inkább a mesét?:/ főleg az istenkirály, mindent szétalázó szinkronjával? ezt biztos nem fogom szinkronnal merni. bár, ha stohl elvállalná így 60 évesen, akkor talán. de ki lenne Mufasa?:/

  13. Szpojleres Mókus

    Nem gondolom, hogy tönkre tenné. Inkább csak kevés új értéket ad hozzá. Sőt, a látványon túl szinte semmit. Viszont a mai fiatalság (akik most annyi idősek, mint mi voltunk 94-ben), már szívesebben ül be erre, mint egy 2D-s rajzfilmre.

  14. Szép lesz,és nem is nekünk szól igazan..(37) :) hanem az új generációnak és ez így van jól.Mindig azt mondom hogy a remakel nem vesztünk soha semmit,mert akik a rajzot szerettek továbbra is szerethetik. Nekem szemely szerint az a durva hogy gyerekfejjel imádtam,és hogy mostanra hol tart az animáció..

  15. Nekem végig 2 dolog járt az eszembe míg néztem a trailert:
    – hol vannak az élő emberek? azt hittem az élőszereplőset máshogy értik
    – akkor ez most Lion King 4K?

    Amúgy ez most motion capture?

  16. Gyönyörű, de egy az egyben a rajzfilm, amit rengetegszer láttam. Tehát remélem adnak hozzá új elemeket is, nem csak másolat lesz.

  17. Lehet, hogy szép, de miért kell ez? Van egy szinte tökéletes gyerekkori élmény, ami még mindig megállja a helyét a mostani generációval és akkor kell egy ilyet csinálni… Valahogy nem a tisztelet, hanem az anyagiak és a “csakazértismegcsinálom challenge accepted” felfogást tudom látni

  18. A teaser nagyon fasza, de félek tőle…..

    A Zimmer féle zenétől remélem nem akarnak eltérni nagyon, mert az nagyon alap hozzá.

    Első moziélményem volt a rajzfilm 4 évesen, ezért is magas a léc :)

  19. Jónak tűnik, a Dzsungel könyve is jól sikerült, de itt nyilván még nagyobbak az elvárások.Amikor a zene elkezdődött az libabőrös, a CGI jól néz ki, jó rendező, jó szinkron színészek. Egyenlőre várós.

  20. Biblony
    Ha jól tudom, a Disney nem igazán ad ki 4K-ban filmeket. Legalábbis kb. 1 éve még így volt. Azóta lehet változott a helyzet.

  21. Azt hittem majd talán ez vagy az Aladdin felcsigáz egy ilyenre, mert ez a kettő plusz a Pocahontas volt a top3 Disney egészestés mese számomra, de nem semmit nem mozgatott meg bennem. Valaki csinált ilyen összehasonlítást a rajzfilmes Simba mellé betette ezt az újat, hogy hihetetlen de most már még cukibb és hát szerintem nem, míg ez a detektív Pikachunál fordítva működik nekem, mert nem minden anime stílusa jön be, addig az a varázslatos stílus ami ezeknek volt anno totál elveszik ebben. Dől majd a lé nélkülem is bőven, de ugh

  22. megint biztonsági játék, megint nulla kockázat, de a helyzet az, hogy a Szépség és a Szörnyeteg is jó volt, így ezzel is százmilliókat kaszálnak majd nyilván.

    aztán 25 év múlva majd jöhet a VR változat, amiben már te leszel az egyik háttérfigura és onnan nézheted a sztorit.

  23. Mekare
    Mondjuk a Dumbó alatti kommentekben meg sokan panaszkodnak, hogy eltértek a mesétől. Amúgy az Aladdin az kifejezetten jól néz ki. Ott talán indokoltabb is a megfilmesítés.

  24. Kiváncsi lennék, hogy ebben az esetben Jon Favreau “rendezése” mit is jelentett a gyakorlatban!?

  25. @25 Madhew – Lehet ez sem az, csak ez jutott eszembe róla.
    9gag és társain van néha olyan “meme” hogy vagy egy rosszabb és egy über képminőségű kép ugyanarról a témáról és 256p és 4K a felirat felettük.
    Csak eszembe jutott :)

    A Demona és egyéb újításoknál sikerült plusz vinniük az eredeti mesékbe, biztosan itt is lesz. Bár a Lion King 3 már lelőtt egy ilyen párhuzamos történetszálat is :)

  26. Ha már ennyire copy lesz az egész igyekezhettek volna megszerezni több eredeti hangot, mint pl. Jeremy Irons meg Rowan Atkinson, stb…
    A zene biztos marad hiszen Oscar-díjas

  27. Nagyon alap az eredeti. Még keményfedeles mesekönyvben is megvolt. Hatalmas kedvenc.

    A trailer szép, de ez nem újdonság a Dzsungel könyve után, itt inkább az a fura hogy az emlékeinkre, a nosztalgiára játszanak. Ez vajon mennyire szól a pénzről, és mennyire arról, hogy a jelen generáció is megismerkedjen a mesével?

    Mert azért valljuk be, nem lelketlen a trailer. látni benne a munkát, a tenni akarást. Más kérdés, hogy nem mindent kellene megfilmesíteni, de ha egyszer egy gépezet beindul…

  28. Fura olvasni ezt a sok látványt dicsérő kommentet…Miközben a trailert néztem majdnem kifolyt a szemem, a szerencsétlen kis Szimba mindenre hasonlít csak épp igazi oroszlánkölyökre nem….

  29. Én várom még akkor is ha egy az egyben átemelik a mesét!Na de Sinkovits Imre Mufasáját és Kristóf Tibor Zordonját nem lehet lesz pótolni!Bucit remélem felkérik!

  30. “Ez vajon mennyire szól a pénzről, és mennyire arról, hogy a jelen generáció is megismerkedjen a mesével?”

    Sosem értettem az ilyen kérdéseket. A studionak nyilván a pénz a fontos, ez biztos így van. De ott van még vagy száz másik ember, akik közreműködnek a produkcióban. Nekik biztosan nem a pénz a fontos hanem az, hogy letegyenek valami olyat az asztalra, amitől előrébb juthat a karrierjük. Beszélhetünk itt a szinkronszínészekről, animátorokról, rendezőről, stb. Szerintem az ő szintjükön igen is fontos, hogy amit alkotnak az jó legyen.

  31. Nekem valamiért irtóztató a gondolat, hogy fotorealisztikus cgi állatok beszéljenek. Olyan deep fake para, jobban nem tudom megfogni.

    Amúgy mekkora menő lenne, hogy teljesen dialógus nélkül megcsinálnák a filmet?

    A sztorival tuti el fognak térni itt ott. A trailereket a nosztalgiára gyúrják, mert mi másra, de félnek, hogy lehúznák a kritikusok, ha ugyan az lenne.

  32. @dzsonzon: szerintem nem, ebben elég szigorú az akadémia. Ha lesz benne új dal, akkor azt lehet nevezni, de amúgy necces.
    Két példa: a Black Swan zenéje nem indulhatott, mert túl sokat merített Tschaikowskitól, és a Mouline Rouge!-ból a “Come what may” se, mert eredetileg a Romeo + Julia-hoz írták, pedig abba be se került.

  33. hkim, human:

    Teljesen komolytalan és logikátlan filmzene kapcsán az Akadémia (+ szar a zenei ízlésük is, de arról vitázni ugye felesleges).

    Szóval Howard Shore A Gyűrűk Ura trilógiából kettőre kapta meg az Oscar-díjat. Az elsőre meg a harmadikra, a másodikban nem jelölték, mert: “mivel egy új szabályt vezettek be az évben: olyan score, ami bármilyen korábbiból merít, nem nevezhető a díjátadóra. Ez a feltétel rendkívül népszerűtlennek bizonyult és némi visszhangot váltott ki, mivel így több filmsorozat, például John Williams Csillagok háborúja-zenéje, is kiesett a mezőnyből: a szabályt a következő évben eltörölték, így 2004-ben A király visszatér minden gond nélkül megkapta a jelölést, amit díjra is váltott.”

    Szóval Zimmer is kaphat, ha egy kicsit alakít a korábbi számokon és nem egy az egyben ülteti át a 1994-es verziót.

  34. Ha hidegrázós “remixet” akartok belőle, nézzétek meg a parademics youtube csatornán a ‘The Lion King Epic Orchestral Cover’-t

    Ilyesmit bevállalhatna Zimmer papa és akkor királyság lesz.

    Ha az akadémiának ettől eltérőbb kell a jelöléshez, akkor ez van…..szerintem mindenkinek jobb lenne, mintha egy teljesen új dark-os cuccot írnak hozzá.

  35. Simba nagyon cuki lett, a zene még mindig gyönyörű, a végén pedig kirázott a hideg, mikor James Earl Jones azt mondta, hogy “remember”.

    Matt89, az az orchestral cover nekem is kedvencek között van, nagyon szép.

  36. “Szolgai módon majd jelenetről jelenetre lemásolják a rajzfilmet, aztán keresnek egy csomó pénzt. Kreativitás rulez.”

    Ha nem így tennék akkor azért menne a sírás mert valamit meg mertek változtatni az eredetin. Van akinek semmi sem jó.

  37. Kopasz gyerek: ha van jobb fordításod a Disney által PR anyagban használt “live action” kifejezésre, akkor szívesen megfontolom a használatát.

  38. Jönnek a zsiráfok, zebràk, jàvorantilopok,
    majd feltűnik Rafiki és Simba és puttty…Uncanny valley.
    Ambivalens èrzèseim vannak. Szèp is, nosztalgikus is (elsö mozièlmènyem óvodàs kiscsoportoskènt..), mègis kellemetlenül èreztem magam a trèler alatt.

  39. Én csak Pumbára leszek kíváncsi, hogy fog kinézni, meg a sok rovar-bogár és egyéb finomság zabálására :D

  40. Ahogy várható volt:a földgolyo legnézettebb előzetese lett.És így van ez rendjén.Ismerje meg a mai fiatalság is ezt a mesét.Éljék át ők is Musafa szivfacsaró drámáját moziban.Most megmondom a 600 milliós USA bevételt.

  41. azóta megnéztük újra a mesét ( <333 ), és igazából az a legnagyobb gondom az újjal, hogy túl valósághűre vették a figurát. itt nem lesz kétségbeesett, elveszett Simba a szurdokban. legalábbis a mimikája nem nagyon fogja ezt tükrözni. szóval. izé. kíváncsi leszek. de továbbra is tartok a szinkrontól. bár még az eredetitől is. értem, hogy James Earl Jones, meg Jeremy Irons, de direkt belenéztem, és nem jönnek át. Zordon magyarul sokkal…fenyegetőbb, nem csak egy bohókás nagybácsi, aki valami rosszban sántikál. Sinkovits meg aztán főleg. áh. isten nyugosztalja őket. na de mindegy, lesz ahogy lesz….

  42. Szinkron ügyben szerencsére lenne minőség.
    Szimbanak maradna Stohl,Mufasa Vass Gábor mondjuk,Zordonnak meg Reviczky!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.