Tényleg a Back To The Future rebootért kiált a nép?

Basszus, már megint fenn volt mindenhol egy cikk, mert “úristen Hollywood, égessük fel az egészet” módon úgyis mindenki rákattint arra, hogy “Az emberek a Back To the Future rebootját látnák legszívesebben”. Látszólag nem sokan mentek el a tényleges kérdőívig, nem csak az átlagolvasók közül. Mondjuk vagy 4 kattintás mélyére tették a THR-nél.

Ha jól látom, az egész egy franchiseokra koncentráló lap volt, és olyanok tölthették ki, akiknek bőven van ideje, mert nem 1-2 kérdés volt benne. Ebből már gyorsan nyilvánvalóvá is vált, hogy egyrészt 2201 ember jutott a végéig, és hogy nem random merült fel a Back To The Future neve, hanem pár régebbi, és pár most is futó sikeres franchise mellett került elő. A kérdések között volt olyan, hogy az eredeti casttal lennének-e kíváncsiak a kitöltők egy rebootra, és ott is igenre ment a többség, avagy ha hozzá is nyúlnának ezek közül bármelyikhez, akkor sem új színészekkel kíváncsiak rá az emberek.

Viszont ha megnézzük a “ha egy új film érkezne ebben a franchisben, akkor mennyire valószínű, hogy megnéznéd” kérdésre a győztes… a Toy Story 43%-kal. Igen, mert a legtöbb cikkben összeadták a “nagyon valószínű” és a “valamennyire esélyes” válaszok pontszámait, és abban nyert a Back To The Future. Csak összehasonlításnak pár adat a “nagyon valószínű”-ben: Indiana Jones 40%, Back To The Future 41%, Avengers 37% (összesítve is csak 57%), Pirates of the Caribbean 37%, Mission Impossible 29%, Jurassic Park 41%, Harry Potter 40%, Shrek 38%, Bourne 32%.

És akkor csak párat ragadtam ki, mert tényleg nagyon sok film franchisera kérdeztek rá. Viszont ezek között jó párnál vannak más adataink is, konkrétan a boxoffice:

Az Avengers 2 milliárd dollár, a Pirates idei része 794 millió, Mission Impossible 791 millió. Arról ne is beszéljünk, hogy a Mission Impossiblenél több %-kal bíró Bourne előző mozis része Matt Damonnal 415 millióig ment csak, a Jurassic World 2 nem az eredeti színészekkel 1,3 milliárd.

És ezzel oda is értünk, hogy mennyire érdemes komolyan venni a kérdőív eredményeit, és felháborodni a “Back To The Future reboot” felkiáltáson, ha ennyire nincs köze a valósághoz az egésznek? És amúgy is, az eltérések egy része nagyjából hibahatáron belül van…

human
írta
2018. 11. 28. 14:01
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Tényleg a Back To The Future rebootért kiált a nép?” bejegyzéshez

  1. Alapvetően minden reboot-ra azt mondom, hogy neeeeeeee. De mivel az én véleményem nélkül is megcsinálják, csak azt remélem, hogy legalább úgy nyúlnak az alapanyaghoz mint a Jurassic World-nél.

  2. Én a szemtől szemben rebootot várom,Robert De Niro helyett Henry Cavill,Al pacino helyett meg Keanu Reeves.Azért az egy jó film lenne.
    Ja nem mégsem ezt nem gondoltam át
    Bakker ennek sosem lesz vége :(

  3. Nem kell ennek se reboot,se folytatás, se újragondolás. Úgyis csak egy szídzsíáj gicsparádé lenne az egész. Van ami úgy jó ahogy van.

  4. Tökéletesen mindegy, hogy ki mt vagy mit nem rebootol. Sose fogom megérteni, hogy mit kell ezen károgni? Senkinek sem lesz semmivel sem rosszabb ha valamit rebootolnak. Megnézni nem kötelező, fájni nem fáj, akkor meg minek picsogni?

  5. Azért nem értem a listát, mert a felsorolt filmek egyike sem öregedett rosszul.
    Pl. A Back to the Future mai szemmel is ugyanolyan élvezetes, mint a maga idejen. Jók a zenék, látvány is rendben van, nem értem.
    Miért nem kérünk inkább olyat, ami mai szemmel nézve borzalmas, vagy a gyenge effektek miatt csökkent az élvezeti értéke

    Hírtelen az Escape from New York, Gonosz Halottak 3 és Lángolierek ugrott be, de egy kis gondolkozással még 50-et le tudnék írni.

  6. Akartam én is egy röffenést…de LasDen tökéletesen leírta hogy mi a lényeg, ezt a legkomolyabban gondolom, teljesen irónia és viccmentesen.
    Másrészt: kikerülhetetlen ma már egy remake. Ha jól sikerül, akkor meg pláne mit árthat?

  7. Én sem akkor láttam, amikor friss volt, hanem 15-20 évvel később, mégis az egyik kedvenc trilógiám lett. Szóval ez nem csak ezen múlik, én is mondhattam volna, hogy régi gagyi, de aki így áll hozzá, az alapból nem százas.

    Szóval én nem kérek rebootot, sem remake-et, sem akármilyen prequelt, sequelt vagy ki tudja, mi létezik még.

    Abban egyébként egyetértek, hogy valamihez hozzá akarnak nyúlni, akkor tényleg olyanhoz nyúljanak, ami ma már nem állja ki az idők próbáját, gondolom, van belőle több száz.

  8. Csinálják csak, bánomis én. Lehetetlennek tartom, hogy jól sikerüljön. Ebben az elfajzott halivúdban legalábbis. Egyébként a trilógiának nem árthat, sőt csak emelheti annak így is patinás értékét. Ezt a gyerekeim már kívülről fújják, annyiszor látták. Nálunk különben is szinte csak régi filmek mennek, mert az újak eleve hulladéknak készülnek. Tisztelet a kevés kivételnek.

  9. Avengers? Komolyan? The FUCK? Egy most 6 éves filmnél felmerült bárkiben is egy reboot szükségessége? Hahahahahahaha

  10. Egy …Drágám a kölykök összementek! reboot tetszene a diznitől… gyerekkorom egyik fő kedvence.

  11. Csináljanak remakeet a Dr Moerau szigetéből, vagy a Kongóból, ezek közepesek vagy gyengék de ismertek.

  12. Zegi: tök jó példa, fogyasztható film, de simán hozzá lehet nyúlni, mert segítene rajta a trükktechnológia fejlődése.

  13. LasDen

    Mondj egy olyan 80-as évek kultikus filmet, amit újráztak és simán űbereli az eredetit úgy, hogy a régit már el is felejtették.
    Várom a “listádat”.

  14. Turrican; ha kultikus, akkor nehezen lehetne elfelejteni, így erre nem fogsz normál választ kapni. Amúgy az Evil Dead és Clash of the Titans újrák szerintem simán megugorják az eredetiket.

  15. Sőt, ott van az Equalizer (bár azt egy sorozatból újrázták), vagy ha határesetnek elfogadod a 90-es It-et, ami szintén nagyon szarul öregedett, és simán lenyomja a tavalyi remake.

  16. A Back To the Future abban a szerencsés helyzetben van hogy három igen jól sikerült részt készítettek belőle, eredeti ötlettel, tehetséges filmkészítőkkel és remek színészi játékkal.
    Nem hiszem hogy Hollywood egyből három filmet fog újrázni.

    Dr. Moreau szigetét viszont megnézném vagy egy jó Spawn filmet mert az anno kicsit félrement (tudom hogy már készül de abban nem igazán bízom).

  17. A Clash of the Titans jó példa, én nem is tudtam, hogy reboot és szerintem korrektül sikerült az új rész.
    Nekem még viszonylag a sorozatokból lett filmek jönnének be (Jump street , Starsky and Hutch)

    Illetve néha örülnék ha csak simán másolnák az eredeti filmet pár extrával nem pedig Ghostbusters féle kifacsart dolgoggal jönnének.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.