2018 a producerek szerint

A Producerek Céhe, a PGA január 19-én adja át a díjait. Érdekes, hogy ők miket tartanak a legfontosabbnak tavalyról. Amúgy ezelőtt a Shape of Water nyert itt, és utána zsákolta az Oscart is. Mondjuk előtte vagy 2 évig nem volt ilyen egyezés, szóval nem egyértelmű az átfedés, de az biztos, hogy nőnek az esélyei.

Meg úgy magában is durva ezt elvinni. Ti kinek adnátok? Gondolom a Black Panther kapja a “PC így meg úgy” kommenteket, pedig nagyon úgy tűnik, hogy a Green Book a fehér bűntudat enyhítésére készült, és mégis díjesélyes. Szóval nem kell durrogni egy BP vagy Crazy Rich bejutásán, főleg, hogy utóbbi mekkorát kaszált úristen. Meg előbbi is.

Mozifilm:

Black Panther — Producer: Kevin Feige
BlacKkKlansman — Producers: Sean McKittrick, Jason Blum, Raymond Mansfield, Jordan Peele, Spike Lee
Bohemian Rhapsody — Producer: Graham King
Crazy Rich Asians — Producers: Nina Jacobson & Brad Simpson, John Penotti
The Favourite — Producers: Ceci Dempsey, Ed Guiney, Lee Magiday, Yorgos Lanthimos
Green Book — Producers: Jim Burke, Charles B. Wessler, Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
A Quiet Place — Producers: Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller
Roma — Producers: Gabriela Rodríguez, Alfonso Cuarón
A Star Is Born — Producers: Bill Gerber, Bradley Cooper, Lynette Howell Taylor
Vice — Producers: Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Kevin Messick, Adam McKay

Dokumentumfilm:

The Dawn Wall — Producers: Josh Lowell, Peter Mortimer, Philipp Manderla
Free Solo — Producers: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, Evan Hayes, Shannon Dill
Hal — Producers: Christine Beebe, Jonathan Lynch, Brian Morrow
Into the Okavango — Producer: Neil Gelinas
RBG — Producers: Betsy West, Julie Cohen
Three Identical Strangers — Producers: Becky Read, Grace Hughes-Hallett
Won’t You Be My Neighbor? — Producers: Morgan Neville, Nicholas Ma, Caryn Capotosto

Animált film:

Dr. Seuss’ The Grinch — Producers: Chris Meledandri, Janet Healy
Incredibles 2 — Producers: John Walker, Nicole Grindle
Isle of Dogs — Producers: *Eligibility Determination Pending*
Ralph Breaks the Internet — Producer: Clark Spencer
Spider-Man: Into the Spider-Verse — Producers: Avi Arad, Phil Lord & Christopher Miller, Amy Pascal, Christina Steinberg

human
írta
2019. 01. 05. 03:38
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “2018 a producerek szerint” bejegyzéshez

 1. A Black Panther éltetést továbbra sem értem… Annyira nem volt kimagaslóan jó, sőt… Anno a The Dark Knight-ot bezzeg nem jelölgették a technikai díjakon és Ledgeren kívül

 2. A Black Panthert én sem értem miért magasztalják ennyire. Ok hogy PC de könyörgöm…
  A film konkrétan gyenge, főleg a Marvel felhozatalt elnézve.
  Kicsit szánalmas ez az egész, hogy mennyire el van vakulva mindenki attól mert valami Marvel, akkor csak jó lehet (na meg persze a nagy PC félelem). Alapból nem kellene közelében sem lennie ezeknek a filmeknek semmilyen díjnak amik elvileg azokat kéne jutalmazzák, akik viszik előre művészeti értelemben a filmes világot.
  /rant off

 3. Vicc ez a Black Panther dolog. Ha anno a TDK nem érdemelt meg jelölést akkor hétfasz, hogy a jelenlegi képregényes kínálatból sem ér meg semelyik film jelölést.

 4. a producerek díjánál főleg azért is emlegetik, mert iszonyat pénzeket hozott a black panther. ez eléggé egyszerű, a producerei nagyon belenyúltak :)

 5. Innen a panther a legesélyesebb, ha szó szerint vesszük mi is a producerek céhe valójában. Persze ez nem minden évben szempont. De idén a rá összelapátolt pénz, a panternél fialta a legtöbbet. És ez, akárhogy is nézzük ezen körökben viheti majd a pálmát vastagon. Az meg külön pozitívum nekik, ha ezzel belerugdalhatják a kétbites többséget a fals bűntudatba.

 6. Az Infinity War lehet, hogy drágább volt, de ennek arányában ugyanúgy jól teljesített, hanem jobban, minőségben is

 7. Nekem ebben a listában a Crazy Rich Asians jobban szúrja a szemem. Tudom, hogy összekapart egy valag pénzt meg, hogy ezt a producerek adják… de akkora sz@rt. Egy gagyi rom-com. Semmi több.

  Mate815: +1

 8. Én azt értem miért van itt a BP mert sokat hozott de mi a francért kell a legjobb filmre jelölgetni. Ne vicceljünk már emberek. A CGI-t sem érdemli meg mert egyáltalán nem volt szép és akkor még finom voltam. A zenére konkrétan nem is emlékszem ami durva mert ugyan az az ember csinálta aki a Creed 2-ét és utóbbi most nagyon él bennem, igaz, tegnap láttam a filmet. :D

  A BP nem érdemelne mást max jelmez tervezést.

  Pár napja írta James Wan, hogy “Fucking disgrace” hogy az Aquaman nem kapta meg a VFX-ért a jelölést és teljesen jogos amit mond. Avatár óta nem volt ilyen szép látványos film. Semmi más nincs ami megközelítette volna VFX-ben, sőt én még idecsapnám az operatőri munkát és a design munkát is hiszen rengeteg jelmez és megépített szett volt. Röhej hogy egyáltalán nincs jelölve se semmire pedig az is közelít a milliárdhoz és tippre el is fogja érni.

  Az összes díjátadó egy vicc már. Ők is csak nézettségre mennek. Évek óta nem szól másról csak a PC-ről. A műsorvezetők se tudnak másról beszélni csak politikáról.

 9. Azért az, hogy valami sokat kaszál, nem egyenlő a PGA-győzelemmel (elég csak visszagondolni az előző évre), de érthető, hogy miért kerül a listára. Persze tök röhej, hogy a BP komolyan megjelenik szinte az összes díjátadón, mint jelölt, és szomorú lesz, ha Best Picture jelölésig jut.

  Attól mondjuk pont nem tartok, hogy a PGA végül a BP-t szavazná meg, de mindenképp érdekes lesz, hogy melyik film kerül ki innen győztesen, mert eléggé szórt most a kategória.
  És amúgy az a tendencia nem erősödik, hogy a PGA győztes lesz az Oscar győztes, mert ez az alap tendencia. Az elmúlt 29 évben összesen kilenc alkalommal tért el a két név. Szóval inkább a 2016-2017-es év volt a kivétel.

  Az Aquaman-t ugyan nem láttam és nem is fogom, de ha tényleg annyira ütős a VFX, akkor itt leginkább amiatt csúszhatott le, mert elég későn került bemutatásra és előzetes vetítései is csak november végén voltak ha jól tudom.

 10. Ha már fekete filmet akarnak díjazni, akkor Spike Lee dolgozatát kellene. Nemcsak, hogy jó lett a film, de az utóbbi 20 év legjobb filmje a rendezőtől.

 11. Nevetséges ez a már-már száguldó-öngyilkos-hypevonat:D
  Most már legalább úgy mondhatom én is a BP-ra, hogy szar, hogy kínkeserves fájdalmak közepette hajlandó voltam megnézni!
  Két pozitívum rajzolódott ki a végére (most azokra sem emlékszem:D) és nesze neked díjeső. Nem csodálom amúgy, hogy pl egy Denzel Washington nem bukkan fel egy ilyen remekműben:D
  Ez csak Whitakerről jutott eszembe. Érdekelne, hogy fut-e majd az arany málnáért..Megdöbbentő volt látni, hogy ezzel érte el a mélypontját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.