Az Aquaman és a CGI

Jött egy szokásos videó az Aquamanhez is, amiben láthatunk pár jelenetet CGI előtt és után. Azért minden történetbeli bakit félretéve Wan szép filmet csinált.

human
írta
2019. 01. 08. 19:16
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Az Aquaman és a CGI” bejegyzéshez

 1. Nekem speciel a történettel nem volt semmi bajom, inkább a kínosan bugyuta szövegek zavartak. Nem tudom ez mennyire fogható a szinkronra.

  Amúgy nem volt rossz film egyáltalán.

 2. Látványra tényleg nagyon ott volt. Kár azért a Black Mantáért, és a 12 éven felülieknek nem ajánlott kategóriáért.

 3. @2
  Hát lehetne sorolni egy párat, de a teljesség igénye nélkül:
  Nagy baki volt szerintem a justice league után rakni időben a film történéseit.
  Nagy baki volt szerintem a wakandai kalóz család, úgy en-block Black Mantázás nélkül is kiváló film lett volna ez. Talán a legnagyobb baki ez az egész szál volt a filmben.
  *SPOILER*
  Ugye Orn(?) király lopatott egy tengeralattjárót a műtámadáshoz ami már a lopásnál felrobbant meg elsüllyedt félig miután Aquaman rendet tett rajta.(mutatták is ahogy a manta hajó leválik róla és eltűnik a sötétben ahogy süllyed) Na azt ki hozta fel a mélyből, ki vezette, ki pofozta ki működőképessé egyáltalán mi értelme volt lopni egyet amikor még a valóságban is lehet simán építeni egy olyat amiről ki lehet lőni két torpedót a király meetingre kamuból, ahol el is hangzik, hogy hej de sekélyen vagyunk ilyen közel a büdös felszínlakókhoz valamint mint később kiderül Dolf Lundgren királyt annyira nem is kellett győzködni a háborúhoz. Még az a svéd vagy milyen kéjgyilkos is megcsinálta a valóságban. Aztán még nem is említettem azt, hogy “tengeralattjárós csávó”(5/5 pontos poén a filmből) kap egy szuper páncélt meg fegyvert amit aztán elkezd ott barkácsolni habra-f@szra a műhelyében ilyen manta páncéllá. Minek???
  Aztán nagy baki volt szerintem a Nicole Kidman disznót illetve tüskés halgyík embert vág a titkos tenger a föld méhében(?) mapon 20 évig simán ez egy ilyen barom trend, hogy mostanában évtizedeket töltenek az édesanyák a menekülés esélye nélkül rettenetes helyeken, de se a mentális épségük, sem a smink készletük felszereltsége nem szenved csorbát legyenek bár a Darázs vagy esetünkben Aquaman világra hozói. (Bár szerintem Nicole Kidmannek akkora kötőhártya-gyulladása volt a medencében forgatástól, mint az állat mert amikor hárman voltak a közeli képeken elképesztő vörösek voltak szegénynek a szemei.)
  Nagy baki volt szerintem, az egész kincsvadászat rész, mert az egész egy baromság volt időrendileg meg magát a mechanizmusát tekintve. (palack, tengeralatti királyság amiből a Szahara lett, ókori Romulusz szobor, stb. aki látta tudja miről beszélek)

  Egy szó mint száz, 7 írói kredit van a filmen, szerintem simán van ezek között 3 akit erősen picsán kéne rugdosni és eltanácsolni a pályától mert érezhető, hol szemeteltek bele az amúgy remek kis filmbe a hülyeségeikkel.

  Aquaman, színes amerikai akciófilm (fsz.: Jason Momroa, Amber Hard, játékidő: 143 perc) 2018. MOKÉP

  Értékelés: 8/10

  Egy pontot levontam, mert 35 perc felesleges tartalom volt a filmben ami max egy extended editionben mutatna jól.

  Egy pontot pedig fenti hülyeségekért (meg ami nincs felsorolva) vontam le.

  (disclaimer: A szerzőnek a sivatagos jelenetnél iszonyatos pisilési ingere támadt, ezért kivételesen kemény csávó, hogy így ülte végig egy Aquaman című film utolsó 1 óra 15 percét ahol a víz mint állandó motívum minden percben csöpög, fröccsen, folyik, stb., de kimenni nem akart mert a mobilozásnál csak a pisilni szaladgálást gyűlöli jobban mozizás közben.)

 4. Hááátttt… szépnek szép, de a videó maga borzalmasan semmilyen lett. Az ILM VFX breakdown-jaihoz vagyok szokva. Ott ahogy szépen pakolják egymásra a rétegeket az sokkal követhetőbb és “kézzel foghatóbb”. Emmeg ilyen összevisszaság. Nembaj. A filmet még nem láttam, de majd megnézem, így arról nem tudok nyilatkozni. :D

 5. Spoiler!
  “Aztán még nem is említettem azt, hogy “tengeralattjárós csávó”(5/5 pontos poén a filmből) kap egy szuper páncélt meg fegyvert…”
  Nekem ez nem esett le. Mi volt ez?

 6. Kaoka: de ezek nem történetbeli bakik, hanem olyan történeti elemek amik neked nem tetszettek. A történetbeli baki szerintem az, ha a film A jelenete ellentmond a B jelenetének. Ilyen ebben a filmben nincs. Egyedül a Justice League-nek mond ellent Atlanna Arthur részéről történő megítélésében, de ez tudatos döntés volt a készítők részéről, hogy még jobban hasonlítson a képregényhez. Ráadásul nem önmagának, hanem egy másik filmnek mond ellent. Ilyen retconok a képregényekben mindennaposak, ezen fennakadni felesleges. Önálló filmként megállja a helyét. Az észrevételeidhez: Egyáltalán nem baj, hogy a JL utánra tették szerintem, a BP is a CW után játszódik. Ráadásul akkor meg az lett volna a baj, hogy a DC megint össze-vissza halad. A Black Manta vonal nekem nagyon tetszett. Páncélt azért épít, mert ez egy képregényfilm. Keselyű minek épített szárnyat a Pókemberben? A tengeralattjárónál tényleg az a kérdés, hogy ki emelte ki a mélyből? Egy víz alatti szupererős emberekről szóló filmben? A roncs állapotát meg Orm is kifogásolta. Orm nem tudta, hogy Nereus is benne van a háborúban, ezért csinálta a tengeralattjárós show műsort, Nereus meg végül megkapta amit akart és nem csinált hülyét Orm-ból, új szövetségeséből azzal, hogy feleslegesnek minősíti a műsort. Az Atlanna vonal valóban hasonló az Ant-man-hez, de egyszerre készültek, ráadásul ez egy elég gyakran használt dramaturgiai elem. Plusz, ez megint a képregényből lett átemelve, szóval részemről működő elem. A sivatagos kincskeresés időrendileg tényleg problémás, ha ragaszkodunk a tudomány mai állásához, de ez egy fantázia világ, ahol titkos fejlett civilizációk vannak, ebbe sok minden belefér nálam.

 7. @Kaoka
  Ahhoz képest, hogy mennyi bajod van a filmmel elég lazán rányomod a 8/10-et, mire a felét elolvastam, azt hittem lehúztad már 4/10 alá.

  Azzal, hogy manta szál felesleges volt és hogy jobb lett volna, ha a liga film meg sem történik még ezelőtt, egyetértek. Főleg azért mert egy liga filmbe már a szuper ultimét sárga felsős zöld nacis nekem van a legnagyobb szigonyom az egész óceánban, így mindenki a csicskásom a víz alatt aquaman-nek kellett volna szerepelnie, nem egy mindent telibeszarok, még a korona se fér a vízfejemre gyökérnek, aki folyton vedel.

  Viszont a témához is szólva a CGI nagyon nagyon rendben volt ebben a filmben, egy percig nem jutott eszembe, hogy mégis, hogyan a fenébe oldották meg a víz alatti jeleneteket, olyan “természetesnek” hatott az egész. Örülök, hogy a WB-nél is látni igényes számítógépes munkát, főleg a bajszos eset után. Azt hiszem kevin JobbLenneHaNémaVolna smith mondta, hogy ugyanaz a csapat dolgozott azon, hogy a vízalatti jelenetekben mindenkinek a haja mozogjon, mint akik a bajuszt elkövették. Ebből nem tudom mi igaz, de nem lehetett belekötni a végeredménybe ezen a fronton.

 8. Engem csak az zavart, hogy loptak egy csónakot, amivel gyökkettővel sodródnak, miközben úszva 5 perc alatt odaértek volna, ha már vizi lények vagy mi :)

 9. Pont ezt akartam írni én is hogy egyáltalán nem volt a filmben semmi baki. Amiket felsoroltál azok mind olyan elemek amik neked nem jöttek be de a filmben igen is logikusan voltak felépítve. Egyébként a film nem próbálta beállítani magát úgy mintha valami nagyot akarnak alakítani történetileg. Az ilyen filmekre mondják hogy “pure fun”.

  Amúgy csak szólok hogy az Atlantiszi emberkék gyakorlatilag halhatatlanok amíg nem ölik meg őket szóval ne tessék elvárni Kidman mamától hogy sokat öregedjen. Sminkje pedig gyakorlatilag nem is volt csak a szokásos alap a kamerához.

  Ami a JL filmet illeti Wan konkrétan kijelentette hogy ki fogja javítani a JL film hibáit és ezt meg is tette, szóval ez baromira nem baki hanem inkább plusz pont.

  Amúgy én láttam angolul, gyakorlatilag nyugodtan mondhatom hogy teljesen más filmet láttam. Több félrefordítás van a szinkronban mint egy eszkimón meleg ruha. :D Az tény hogy Mantáék nélkül is jó lett volna a film de kellett azért oda mert Orm egyedül nem léphetett volna ennyi mindent meg. El is mondja ezt. Na meg ez a Manta még nem az akit ismerünk ez még nagyon beta. Minden más a filmben szinte 100%-ig képregényhű. Talán ez volt a DC legképregényesebb filmje eddig.

  És továbbra is röhej hogy nem jelölték semmire az VFX-et mert ha ezt nem jelölik akkor minek a többi? Ez mellett kb minden más elbújhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.