A Memory: The Origins of Alien posztere

Alexandre Philippe (78/52, Doc of the Dead) csinált egy dokumentumfilmet az eredeti Alien hátteréről. Untold story… Azt vizsgálják, hogy az Alien alapjául szolgáló Memory című forgatókönyvből miképp lett ez az immáron 30 40 éve kult űr-horror, mitől lett pont ennek ekkora hatása.

human
írta
2019. 01. 10. 17:22
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “A Memory: The Origins of Alien posztere” bejegyzéshez

 1. A Dűne egyik meg nem valósult verziójának dokumentumfilme is érdekes volt, ott egyébként kiderült, hogy rakás dolog átkerült onnan “ide”, pl. maga Giger :), érdekelne…

 2. 40 éves, nem 30. ;). Bizony, öregszünk. BTW Március elsején moziban fogom megnézni, alig várom. :)

 3. @Safranek:

  grafi jól írta, “Jodorowsky’s Dune (2013)”, dokumentum film ez is, nagyrész Jodorowsky-val, aki egy eszement fickó, néha nagyon nehéz elhinni, hogy egyáltalán egy teát le tud főzni :), de sok apró sztoriból kirajzolódik, hogy az Alien-re Ridley Scott elég sok művészt vitt el konkrétan ebből a project-ből, nem tette rosszul, addigra ez megállt teljesen amennyire emlékszem. Nem annyira tudom ajánlani a doku filmet, csak ha mindenképp érdekel, nekem mint Dűne rajongónak a végére már nem volt olyan sajnálatos, hogy sose készült el ez a film (bár minden ilyent sajnálok, de nem vágyok egy párhuzamos univerzumba, ahol elkészült).

 4. grafi és cherockee köszönöm a választ! :)

  Engem érdekel nagyon is, mert imádtam a Dűnét és olvastam róla sokat, mármint az első filmről (a többi minősíthetetlen), hogy volt ami 3 órás volt, meg volt amit a rendező vágott és az a hivatalos director cut ami majdnem 6 órás volt…

 5. Jodorowsky konkretan egy orult zseni, es olyan nyero csapatot rakott ossze, amit mostanaban “high performing team”-nek hivnanak az uzletben. Ilyen csapatot osszerakni nem trivialis, pontosabban baromi nehez. Na szoval Jodorowsky a tehetsegevel, viziojaval, sok sok talpalassal es kitartassal, es egy adag szerencsevel osszerakott egy ilyen kiveteles all-star csapatot… aztan a filmje nem kapott finanazirozast Hollywoodban, a producerek lenyultak a csapatot, ami meg Ridley olebe hullott.
  En nem vagyok Dune fan, nem kotott le amikor elkezdtem olvasni, de ez a dok.film szuper, nagyon tudom ajanlani.

 6. már volt is itthon, én a corvinban láttam 1-2 éve amikor indult a hazai “újra bemutatjuk” őrület. lehet újra jön, bár nem találom a sajtó levelek között.

 7. Srácok az Újrázás engem is érdekelne ha valakinek van infója ossza meg itt.

  Az biztos ,hogy az Alien-nél minden összeállt aminek kellett és a sok kiváló szakembernek valahogy sikerült kihoznia ezt a mesterművet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.