21 hozzászólás a “Stellan Skarsgård lesz a Dűne gonosza” bejegyzéshez

 1. Egyre ígéretesebb ez a szereposztás. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy kiket találnak majd még Gurney Halleck, meg Stilgar szerepére. :) Bautistának nagyopn örülök, szerintem a Blade Runnerben bizonyította, hogy nem csak bohóckodni tud.

 2. Bírom az öreget, érdekes szerepeket vállal..de álljunk meg egy percre! Világosítsatok már fel, Bautista mitől is olyan nagy színész?

 3. 2. Molroth
  “Bautistának nagyopn örülök, szerintem a Blade Runnerben bizonyította, hogy nem csak bohóckodni tud.”
  Abban a 10 tőmondatban? :D Nem tudom mi ez a Bautista rajongás, főleg a BR-es 5 perces szerepéért, amiben a “Mert ti nem láttatok csodát” mondatán kívül semmiféle színészetet nem kellett mutatnia, semmivel sem különb mint bármelyik izomagy, most már le kell írnom.

 4. @Lenny, @blady:

  Az a jó, hogy te jobban tudod, mint a rendező, hogy ott az jó volt, teljesítmény volt-e, vagy sem. Nekem nagyon tetszett, nem bőgnie kell nevetés után 1 másodpercen belül, hogy teljesítményről beszéljek, nekem a jelenete hangulatos volt, ami kb. a két színészen állt vagy bukott.

  A báró egy dagadt disznó, aki járni se tud, sminkeseknek előre is pacsi, ha jól megoldják, várom, színészileg szerintem tisztán látszik, hogy a fickó meg tudja oldani, remélem tényleg Duncan Idaho, Gurney Halleck és Stilgar szerepére is hasonlóan jó színészek jönnek, éééés akkor még a fremenekről nem is beszéltünk. Van itt még lehetőség, na.

 5. Feyd-Rautha cast-ja lesz még ami baromira érdekel, Sting után nehéz lesz elvonatkoztatnom, de azért bizakodom.

 6. Bautista nem nagy színész de van egyfajta “jelenléte” ami nincs minden nagydarab izmos alaknak. Egyfajta elgyötört óriás kisugárzása van, amire rá is tud tenni a mozgásával és lassú beszédével.

 7. Azért az is érdekes lesz, hogy vannak szerepek amik az első részben csak kisebb jelentőséghez jutnak, de ha több folytatásban gondolkodnak (itt mindenki mosolyoghat), akkor később újra elő kell őket venni, méghozzá úgy hogy szinte 2. vagy 3. főszereplővé lépnek elő. Pl Gurney vagy Duncan Idaho.

  Skarsgård-ot szeretem, de most hirtelen nem tudom ebben a szerepben elképzelni, no de meglátjuk.

 8. Nekem a Dűne mindig is a Dune2 c. RTS lesz. SE könyvet, se filmeket nem láttam, úgyhogy ha jóféle sf lesz élien-tremors-okkal, már megvettek.

 9. @Molroth: Haverommal pont azon agyaltunk, hogy ki lenne a legjobb Gurney-nek. Én Jackie Earl Haley-d vadásznám le a szerepre.
  Stilgarnak meg Sayid-ot a Lostból.

 10. Srácok, ha már dűne post…kérlek mondjátok meg, mely dűne filme(ke)t érdemes megnézni? kérdezem ezt azért mert láttam volt régi “mozifilm” de valami TVfilm-szerűség is, ha jól rémik.
  Sorozat és könyv annyira nem, inkább filmet néznék
  Előre is köszi

 11. Bazsika66666: Ha a sztori érdekel és el tudsz vonatkoztatni a megvalósítástól akkor én a 2000-es Dune mini sorozatot ajánlom mivel sokkal könyvhűbb és érthetőbben kifejti a történéseket mint a 84-es film.
  De lehet inkább megvárnám a helyedben az újat igy az sokkal ütősebb lene vagy esetleg a könyvet sem vetném el a helyedben.

 12. Bazsika66666: A 2000-es mini szerintem borzalmas, közelebb van a sztorihoz, de inkább a történéseket mutatja be és a Dűnében általában a karakterek közti interakció a lényeg.

  De egyetértek Ace-szel, a könyv mindenképpen ajánlottabb, igaz, hogy 6 kötet (meg egy csomó hullagyalázás Kevin J- Anderson-tól és Herbert fiától), de igazából 3 összefüggő sztori van (nagyjából 2 kötetenként van jelentősebb változás a sztoriban, így ha nem jön be, könnyebb abbahagyni.
  Annyi csak, hogy igazi lezárás nincs az utolsó kötet végén (nálam spec. ezért csúszott a második helyre a sci-fi listámon a Hyperion mögé).

 13. Bazsika66666: A filmet eszedbe ne jusson megnézni. Olyan mértékben foshalmaz, hogy arra szavak nincsenek. A minisorozat sokkal jobban kifejti a könyveket és hűebb az alapanyaghoz. Nem tökéletes, de a filmmel ellentétben bőven nézhető. Mondjuk én alapból is rühellem Lynchet, ehhez a témához nem is illett, és erre még rátett egy lapáttal azzal, hogy Lynch filmet rendezett, nem Dűnét. A könyv lényegéből szart se fogott fel. A 84-es Dűne filmnél csak a Starship Troopers volt kevésbé könyvhű adaptáció (meg az Én a robot, csak annál legalább bevallottan egy már kész eredeti forgatókönyvre akasztották rá a címet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.