Megvannak a Final Destination reboot írói

A Saw 4-5-6-on is dolgozó, de amúgy Piranha 3DD, The Collector és hasonlókért felelős Patrick Melton és Marcus Dunstan párosa ül neki, hogy megírja a Final Destination rebootot — ami ugye akár egy soft-reboot is lehet folytatás formában.

Igazából ez nem nagy hír, több részlet egyelőre nincs, viszont felmerült bennem az a kérdés, hogy van-e olyan köztetek, aki ennek nem örül? Mármint szerintem az eddigi részek felépítését felhasználva — és ha visszanyúlnának az igazi kaszkadőrös dolgokhoz, mint a 2. film kezdése — simán lehet akárhány történetet is írni. Ha ötletesek a halálok, akkor megnézzük, és ennyi, ez simán rebootolható nagy felháborodás nélkül.

Bár lehet tévedek.

16 hozzászólás a “Megvannak a Final Destination reboot írói” bejegyzéshez

 1. Hirtelen azt hittem, a régi Kirk Duglas féle anyahajós film lesz ujrázva. Az még érdekelne is.

 2. Pont tegnap olvastam egy cikket amiben Tony Todd arról regélt miért nem lesz soha következő rész :)

 3. A minap néztem újra a repcsis jelenetet az 1. rész elejéről, az még mindig odab@sz rendesen.

 4. Az első kettő, nagyon jó, de sajnos a harmadikkal kezdődött a minőségi lejtmenet. Akár a fűrész filmeknél, itt már csak az volt a lényeg, hogy minél durvábban elhalálozzanak az amúgy csak töltelék szereplők. Csűrték-csavarták az első kettő film szálait, de semmit nem tettek hozzá.
  A második rész baleset jelenete meg rendesen beleégett a fejembe. Azóta se láttam ilyet filmen.
  Újrázásnak csak akkor látom értelmét, ha egy teljesen új környezetet teremtenek, remek történettel, és nem sablon karakterekkel, bár ehhez már kifogyott a tinta hálivúd tollából.

 5. Egy idő után durván megfáradt nekem a sorozat.
  meg szépen körbe is ért. (az utolsó rész pozitívuma)

  Igazából, ha jön új rész megnézem, de valszeg itthon.

 6. Még egy remek film is lehet egy újabb FD-ből, de az írópáros már elvette a kedvem az egésztől.

 7. Az írókkal gond lehet, ha elmennek a wtf szintekre…
  Egyetlen korrekt munkát látok a felsorolásban, az a The collector.

 8. Ennél a sorozatnál akár az eddigi részek is lehettek volna a korábbi/előző rebootjai, nem? Úgyértem, hogy mindegyik rész különálló egymáshoz nem kapcsolódnak. Ahogy írtad ez sem “igazi” reboot…csak egy más körítéssel de ugyanaz mint eddig.

 9. Az első kellemes, komor hangulatú, jól összerakott film, de kicsit vánszorog. Viszont mindig jó újranézni, ha elkapom valamelyik adón. Ali Larter itt még szürke kisegér, hogy aztán a kettesben már “tűz égjen benne”. Az autópályás nyitány méltán vált etalonná és hivatkozási alappá, példátlanul hatásos jelenet. Ritka “jobb az elsőnél” folytatás, talán csak a végére lesz kicsit sok a csűrés-csavarás a terhes nővel. A harmadik személyes kedvencem, tudom sokan nem szeretik, de én ezt láttam a legtöbbször és még mindig ugyanolyan szórakoztató, morbid, izgalmas. Persze ebben szerepe van a hamvas Mary Elizabeth Winstead kisasszonynak is. Ennek a résznek a vége a metróban zseniális, kellően sötét és minden reményt eltemető, bravo! A negyedik (4D) epizód szóra sem érdemes: a Nascar-baleset gyenge, a véletlen halálesetek annyira valótlanok és gyorsan lezavartak, hogy pár másodperc múlva már nem is emlékszünk rá, teljesen mindegy épp melyik sablonkarakter hullott el. A mozis jelenet azért ott van a szeren, de kár a többiért. Az ötödik nálam szintén előkelő helyen van: remek nyitás a híddal, a balesetek kidolgozottabbak, a végső csavar pedig briliáns!
  Az újrázás egyelőre feleslegesnek tűnik, főleg a mai mindent csináljunk meg béna és olcsó CGI-vel felfogásban tűnik hamvába holt ötletnek.
  Ez a két úr igazán büszke lehet a munkásságára, komolyan ezekkel a címekkel és referenciákkal győzték meg a pénzembereket, hogy megéri a reboot? :) Vagy csak kellett két bábu…

 10. Szerintem ez a minden kis apró csavar kilazul, pont úgy esik le a kés, a rámpa, stb., aztán a végén valami teljesen más történik, mint amire gondolsz koncepció mára már nagyon kifújt dolog, annyi sorozat és más film is lemásolta már ezt, nem hiszem, hogy van értelme a remake-nek, de még a folytatásnak se lenne, viszont a régi filmek még mindig szórakoztatóak.
  Nem azt mondom, hogy lehetetlen lenne jobban megcsinálni a régi filmeket manapság, csak annyi puskapor nincs az egészben, hogy értelme legyen. Pedig én a The Collector-t is nagyon bírom, szóval még csak nem is az alkotókkal van bajom.

 11. Igazából nekem az első 3 rész volt az ami bejött főleg az első 2. A többit is megnézném bármikor egy unalmas napon de egyébként ennyi. Nem zavar a reboot vagy folytatás bármi is legyen. Igazából a többit is azért szerettem amit te is írtál mert ötletes volt. Ebből simán lehet normális dolgot is csinálni bár a készítőkre a kenyérsütőmet se bíznám. :D

 12. Az első 2 miatt még mindig az egyik kedvenc trilógiám (vagy micsoda), és még a minőségromlás + more gore ellenére is azonnalnézős volt a 3-4-5 is. A legjobban szerintem amúgy valami minisorozatként működne, ha a kreatív halálokra akarnának rámenni, de bármi is legyen belőle, nekem jöhet! :)

 13. Talán 3 vagy 4 részt láttam, de szerintem egyik se ér egy forintot sem. Ha csinálnak újat szinte biztos, hogy kihagyom.

 14. Full imádom ezt a filmszériát. Az első meg a második rész a mai napig megállja a helyét, pedig kb 20 évesek. Épp mostanában gondolkodtam rajta, hogy mi a francért nem csinálnak folytatást, akár reboot formájában. Erre tessék!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.