The Night Comes for Us

Rendben, az akciójelenetek már mennek a Raidért valamennyire felelős csapatnak, most már csak egy jobb forgatókönyvíró és rendező kell?

Mondom, hogy a Netflix valamennyire felfelé tart minőségileg, mert ezzel a The Night Comes for Us-szal is egy olyan niche-be szállítottak filmet, ahol kevés a jól sikerült darab. Konkrétan egy B-akciófilm, ami annyira erőszakos, hogy az amerikai zsánerdarabokat gyártók totálisan letörhettek a “máshol ilyet is szabad” gondolatuk kapcsán.

Nem is tudom ki írta már itt is kommentbe, de ez a film véresebb, mint egy horror. Bezúzott fejek, tényleg szitává lőtt testek, össze vissza vagdalt nyakak, fröcsögő piros folyadék. Konkrétan már ettől különleges valamennyire, mármint ezt úgy értve, hogy nincs nagyon hozzá fogható. Viszont ezt nem szolgálja ki jól a történet és a színészi játék, így egy 10 perces tömegbunyó bizony valamennyire öncélúnak is érződik.

Arról szól, a Triád legjobb, top-top-top bérgyilkosa az egyik munkája végén meggondolja magát, amikor a legutolsó áldozata egy kislány lenne. Elhatározza, hogy életben hagyja a gyereket, és mivel már a fő megbízása is egy példa statuálás volt, így nem meglepő, hogy az ő árulását sem nézik el könnyedén a bűnözők. Szóval mindenkit ráküldenek.

Gondolom a hongkongi akciófilmeket akarták felidézni, és ehhez még talán elég is lenne a történet, ha nem túljátszott drámai pillanatok szakítanák meg a verekedéseket. Persze a folyamatos 11-en pörgés unalmas lenne idővel (lásd Bayhem érzéksokkolásait), de az érzelmi rész egy másodpercre sem kötött le. Egyszerű, az nem baj, csak sokkal jobb színészvezetés meg ki tudja még mi kéne hozzá. Legalábbis innen félig nyugatról nézve egy keleti akciófilmet.

Tudjátok mihez lehet a legjobban hasonlítani? Olyan, mint a Harcore Henry. Egy kis különlegesség, ami rohadtul üdítő. Tudom, hogy vannak ehhez hasonlók, például a The Villainess, de azért nem túl sok ilyen akad. Mármint ami akcióminőségben megüti ezt a szintet.

4 hozzászólás a “The Night Comes for Us” bejegyzéshez

  1. Remélem, a Netflix szállít még hasonlóan kemény keleti akciófilmeket, amiket az átlag amcsi gyomor (producer, stúdió) úgysem tudna bevenni. Drámai részek ebben szerintem minimálisak voltak, a filkm nagy része az erőszak és akció orgia volt. Utolsó akciójelenet mennyi is volt, 25 perc? Ma, hálivúdban, egy akciófilmnek csúfolt cgi cuccban jó, ha avan összesen 13-15 perc akció/zúzás.

  2. Nem most láttam de arra emlékszem hogy voltak kifejezetten jó és új megoldások amit korábban még soha nem láttam akciófilmekben ami nagyon dicséretes de igen… a története nagyon gyenge volt. Kb. mintha a rajtaütés filmek véres kiadása lenne. Szegény ember már halott de egy pár kiló nyers marha még rápottyan biztos ami biztos.

    Bár hivatalos forgatási időszakot nem találtam de van egy olyan érzésem, hogy az üvegszilánkokkal nyakvágást Iko Uwais innen csempészte át a 22 mérföldbe.

  3. A sztori gyenge volt (ami alapvetően nem baj de nem annak szánták), de a körítés kárpótolt. A Raid 2-t nálam nem űbereli, de Iko Uwais kijavította a Headshot okozta csorbát. Még ilyet, sokat! Nem baj ha nem ennyire véres :D

  4. A 12 perces film…ha jól emlékszem a 12. percben van egy olyan jelenet, ami annyira gagyi, hogy ott engem el is vesztett teljesen. A jelenet annyi, hogy Iko Uwais verekszik egy bárban és a mögötte levő egyik ellenfele, hátulról késsel támad rá, de olyan látványosan bénázza el a támadást, hogy az valami nevetséges. Már ott ki akartam nyomni, de aztán 1 óráig húztam és akkor nyomtam ki. Gagyi sztori és túltolt, de helyenként mégis darabos hentelés. A Hardcore Henry a maga módján szórakoztató volt, ez szerintem inkább unalomba fullad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.