Bevételek: Songoku vs. First Name: Mister, Last Name: Glass

Shyamalan megint majdnem visszatért, mert végül is a Glass bevételét lehet talicskán tologatni, de a film meg olyan, amilyen, mégis valahogy a közönségét rendszeresen beeteti. Szóval akkor legyen inkább az elmúlt hét győztese Songoku.

Shyamalan box office kalandozása egy külön cikket érne meg, úgyhogy kapjuk el inkább ott a fonalat, hogy két nagyköltségvetésű gyalázat (The Last Airbender, After Earth) után elkezdett aprópénzből dolgozni, hogy újra felépíthesse magát, ami anyagilag sikerült is, de az elmúlt hétvégén szakmailag a Glass-szel lehet ismét lábonlőtte magát.

Még 2015-ben a Visitet mindössze 5 millió dollárból forgatta és keresett vele 65 milliót csak otthon, a 2017-es Splittel erre meg még halmozottan rálicitált: 9 milliós büdzsére 138 millió Amerikában és 278 összesen globálisan. Nem csoda, hogy örömittasan tapsikolt minden érintett, amikor a Glasst elkezdte forgatni, hiszen innen gyakorlatilag nem lehetett bukni, pláne nem 20 milliós költségvetéssel. Az időzítés is tökéletes, hiszen az év első hosszú hétvégéjén a hétfővel együtt nagyot lehet villantani, el is bízta magát kicsit a Universal és 50-60 millió környékére várták a kezdést, ami viszont reálisan mindig is jobban közelített az aktuális, 40 milliós nyitáshoz.

És ez jó pénz Shyamalannak, habár a Split lefutását esélye nem lesz ismételni, sőt a 100-as határ bevétele is kisebb bravúr lenne ilyen visszajelzések mellett. Bruce meg ki tudja örül, vagy sem, olvassa le az arcáról az, aki tudja (legutóbb a Hell reklámban láttam utoljára őszintén mosolyogni), de nem tennék sok pénzt arra, hogy neki lesz még komoly mozis sikere/karrierje valaha.

Na és azért érdemelt külön említést az intróban a Dragon Ball Super: Broly, mivel a szerdán elstartolt film nagyon komoly átlagot dobott be a közösbe, hogy aztán a hétvégén mindössze 1233 moziból megszerezze az aktuális bronzérmet, és végül 10 millióval nyisson.

A régiek közül az Upside szépen tartotta magát, és 60-ig simán elmegy, az Aquaman átúszott a 300-as határon, a Mule pedig hasonlóan nagy bravúrral nem sokára eléri a százast otthon.

A hétvége becsült amerikai bevételei:

 1. Glass – $40,586,000 – össz: $40,586,000
 2. The Upside – $15,670,000 – össz: $43,983,439
 3. Dragon Ball Super: Broly – $10,652,565 – össz: $21,072,594
 4. Aquaman – $10,330,000 – össz: $304,336,848
 5. Spider-Man: Into The Spider-Verse – $7,255,000 – össz: $158,256,385
 6. A Dog’s Way Home – $7,110,000 – össz: $21,278,496
 7. Escape Room – $5,275,000 – össz: $40,700,948
 8. Mary Poppins Returns – $5,244,000 – össz: $158,731,814
 9. Bumblebee – $4,660,000 – össz: $115,943,676
 10. On the Basis of Sex – $3,965,000 – össz: $16,876,747

13 hozzászólás a “Bevételek: Songoku vs. First Name: Mister, Last Name: Glass” bejegyzéshez

 1. Én abban bízok, hogy a Dragon Ballra felfigyel végre egy stúdió és bevállalnak egy értelmes mozifilmet belőle.

  Az Űrdongó is szépen jön felfelé, bár nem tudom elég lesz e innen tovább építkezni.

 2. A Mule-nak örülök, jövő héten remélem, én is hozzáteszem a magam részét.

  Aquaman durva, nem gondoltam volna. A Spiderman még szépen megy.

  Viszont épp a múlt héten néztem, és kissé meglepődtem, hogy a Ralph lezúzza a netet még csak 500 millánál sincs, pedig a bemutatókor rekord közeli számokkal nyitott. Ennek ellenére USA-ban 200 felé megy csak. Disney rajzfilmnél ez kissé kevés. Nem mintha sajnálnám őket, de nemhogy egy Frozen, Zootopia duóhoz, de még a Moana-hoz képest is harmatos.

  Ja, egy normális Dragon Ball filmet én is megnéznék. :)

 3. Pedig a Ralph lezúzza a netet még jobb is mint az első rész, én irtó jól szórakoztam rajta

 4. A Dragon Ball azóta megduplázta magát otthon ami nem semmi és világszinten már 90 felé tart. Így talán Japán végre elgondolkodik azon hogy érdemes több animét küldeni moziba máshová is nem csak maguknak leadni otthon. Mert ugye eddig a komoly díjra jelölteken kívül ez volt a trend hogy csak japóban mentek a filmek és csak fél évre rá lehetett nézni mikor megjelent a DVD ami elég cink.

 5. Itthon is leadnák, a.Dragonballt, eredeti nyelven felirattal, hát asszem évelején lenne karácsonyom. De sajnos ezt álmodnibse merem

 6. Az új DBS Broly rohadt jó lett, mérföldekkel jobb mint az agyatlan DBZ Broly! Viszont isten ments, hogy Amerika hozz nyúljon a lassan magát újraépítő DBS-hez!

 7. Te jó ég …. hát nem egy nagy film a Mortal Engines, de azért ekkorát hasalni, elég durva.

  Nem volt jó film, de annyira rossz sem hogy ekkorát hasaljon :)

 8. 8. H.Ungrammar : A maga idejében a DBZ-s Brolly volt az ami most a DBS -es. Úgyhogy nem érdemli meg a fikázást.

  Másfelől a DBS nem hogy nem építi ujjá magát, hanem konkrétan már szünetel is. :(

 9. A Ralph tényleg furcsa, amikor nyitott, egy az egyben a Moana bevétele mentén haladt és végül meg elmarad tőle 50 millióval simán. és nemzetközileg is elmarad a félmilliárdtól, habár az első rész is kb ennyire ment csak.

  Dreamworksnél hasonló a How to train your dragon, valamiért nem kapta el a közönséget.

 10. Én komolyan mondom már aggódok a Broly sikere miatt. Ugyanis az Úristen óvjon attól, hogy Hollywood meglovagolja ezt a népszerűséget és a képünkbe toljon egy élőszereplős hányást. Nézzétek meg mit csinált a Netflix b@azmeg a Death Note-tal……..

 11. Dark Eagle: Egy magyar Dragon Ball -os fan club -ők hozták tető alá a szinkronos Super-t is- próbálta betolni a Broly movie magyar mozis vetítését, de valamiért a magyar forgalmazóknak még mindig a 90-es évek van ebből a szempontból (anime: nagyszemű lányok, sipító színes lények). Hiába házaltak a Viasat 6 nézettségi adataival a Super-re vonatkozóan (ami nagyon magad volt) egyelőre semmi, nem látnak benne bizniszt.
  Szerencsések azok az országok, ahol nem ennyire gyöpösek a forgalmazók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.